Evo vidila ja da hvalite
Rekvijem za snove pa sam ga jučer skinila (imate ga na
http://www.thepiratebay.org - i zato - živili gusari i gusarske mreže - i guske! - kao i
Trainspotting i koncert od Floyda na Pompeiima, i (čak i) nešto Fellinija i puno puno toga drugog

)...
Je, ok je film - i iako se ne mogu zbrajati kruške i jabuke - meni je
Trainspotting ipak bolji film - mada bi i on mogao biti bolji - kao i sve, je l' da? - ja sam inače iz dna duše alergična i na najmanje znakove komercijale, oprobane i (nažalost uspješne) formule i klišeje kojima se nastoje pridobiti/osvojiti/cimnut za novčanik široke mase - tako mislim da bi, recimo, i
Pulp Fiction, iako je film prva liga i tu nema govora, imao daleko manje uspjeha da nema scena u kojima se otvoreno i u gross-planu vidi prljava žličetina s dopom i Travolta kako se fura, i ona injekcija od po metra Mii u srce...
Trainspotting je možda
uau ljudima koji nisu u dopu - pa im je to, na razini voajerizma, ili nečeg drugog, ful zanimljiv svijet (nešto a la ono 'tell me do you think it's ugly? don't you wanna touch it anyway?' od Soundgarden

) - no nama koji u tom sranju jesmo ili smo bili - svaki film o drogi je goli i neuvjerljivi kurac - pošto smo osobno, i vrlo osobno, proživjeli takve sirovine od scena kakve se većina američkih papaka ne bi niti sitila a ponekad možda ni usudila stavit' u film ...
A ovo u
Requiemu - normalno da se ne pucaju dopom - kad im se, u onim ponovljenim ubrzanim scenama bombanja, zjenice rašire - a i ona cura kad šmrkne pred ogledalom pa počne dizati ruke kad je obuzme milina - a scena se zabili - je jedan od boljih prikaza učinka koke koje sam ikad vidila - ono su se stvarno dobro sitili - stvarno ti dođe onako mmm
(jebena kokoš - pff)
:smt117