Sta nakon ljubavi

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

sanela

Re: Sta nakon ljubavi

Post by sanela »

Dragi moj, čitaš li ti šta drugi ljudi na drugim temama pišu ili si gurnuo nos samo u ovu i temu o blokatorima koju si sam otvorio? Čitaj... nema umjerenog pijenja alkohola poslije junka, osim ako mu se ne želiš vratiti.
cokapeace

Post by cokapeace »

Sanela ako si mu rekla,..ja sam više izgubila volju da se natežem sa ljudima,koji jednostavno "ne čuju" šta im se govori,..šta je zapravo poruka ovog sajta.
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
PsYchO

Post by PsYchO »

Poruka sajta je rjeshavanje ovisnosti ?

Mislim ono, znam sta vam je zadaca, da pokazete svijetu, narkomanima, alkoholicarima, iskustva drugih i da ih pokusate skrenut s tog puta.

Ali, cijeli svjet se vrti oko alkohola, mislim, ak budem namjeravo izlazit, druzit se s drustvom, moram pit, jer to svako radi..

Ako bih i to presto, pa sta mi ostaje, da sjedim sam kod kuce i tjesim se da sam et, ko dobar, chist..

Jebiga, pogledajte malo i vi realnost i nadjite mi mjesto za izlazak u kojem se ne pije.
..all that is gold does not glitter..
sanela

Post by sanela »

PsYchO wrote:
Ali, cijeli svjet se vrti oko alkohola, mislim, ak budem namjeravo izlazit, druzit se s drustvom, moram pit, jer to svako radi..
Izvini, koliko je tebi godina? 14?
Svi se drogiraju, pa moram i ja... Svi piju, pa moram i ja....
Svi se režu na neku pjesmu, pa moram i ja...
Presaberi se, šta je tebi važno? Jel ti važniji da radiš što i drugi rade ili da budeš čist? Alkohol i trava te neminovno vode nazad heroinu, kada imaš razvijenu ovisnost. To je pravilo, a ne izuzetak, pa ako želiš da budeš kao i drugi, a ti samo cugaj :drinkers:
Ali, za izbore koje napraviš nemoj kriviti druge, snosi posljedice sam za svoje ponašanje...
dete svemira

Post by dete svemira »

-TI NISI CEO SVET!TI SE SKIDAS SA HORSA....

Ako bih i to presto, pa sta mi ostaje, da sjedim sam kod kuce i tjesim se da sam et, ko dobar, chist..
-OSTAJE TI ZDRAVA GLAVA I PSIHA SA KOJOM SE SAM BORIS...

Jebiga, pogledajte malo i vi realnost i nadjite mi mjesto za izlazak u kojem se ne pije.
-POSLASTICARNICA

Poruka sajta je rjeshavanje ovisnosti ?
JESTE,UKOLIKO TO ZELIS DA VIDIS

Mislim ono, znam sta vam je zadaca, da pokazete svijetu, narkomanima, alkoholicarima, iskustva drugih i da ih pokusate skrenut s tog puta.

SVAKO?A DA PROBAS DA BUDES POSEBAN I UMEREN AKO NISTA DRUGO? :D

BUDI PAMETAN....LETI,PRONADJI ZANIMACIJU KOJA CE BITI DOVOLJNO JAKA KAO I DOP....
A POSTOJI....
:heart: PDT_Love_07 :heart: PDT_Love_07 :heart: PDT_Love_07 VOLI SEBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Misli koje misliš
su život koji živiš.
sanela

Post by sanela »

dete svemira wrote:
PsYchO wrote:Ali, cijeli svjet se vrti oko alkohola, mislim, ak budem namjeravo izlazit, druzit se s drustvom, moram pit, jer to svako radi..
-TI NISI CEO SVET!TI SE SKIDAS SA HORSA....
Mislim da je ovo ključan momenat koji trebaš da skontaš....
PsYchO

Post by PsYchO »

Ipak nishta od Nalorexa, danas sam bio kod psihijatra koji me ubacio na neku listu za Subotex. Valjda supstitucija plus blokator samo sto blokira receptore tak da ni od alkohola nema nishta
Ebiga, mane veze.. vidio sam bivshu djevojku na psihi.klinici,(ne ovu o kojoj je tema) sve sa papucicama i pidzamicom sa cvjeticima, dobro, ona je oduvjek znala da imam problema sa gudrom ali kad me vidjela, kao da je propala u zemlju

Sve je otislo u honduras
..all that is gold does not glitter..
dete svemira

Post by dete svemira »

:?:
Misli koje misliš
su život koji živiš.
oxo

Post by oxo »

e sanela,sanela...

lako je tebi napisati svoju dnevnu "dozu" uputa i cinjenica o opasnostima alkohola,a nakon toga izaci u grad i cugnuti neku

psycho,evo u jednoj stvari se slazem sa tobom.ne mora "ljubav tvog zivota" da bude ona sa kojom cesh da provedesh zivot.neki ljudi jednostavno nemaju srece.evo i ja sam jedan od njih.nisam sam devojkom godinu dana a josh je volim(dugo smo bili zajedno),a nisam ni balavac kojem je to bila prva cura pa se tripujem da je ona prava zato shto mi je dala P@%$@.ako je neshto puklo-puklo je,ja sam probao sve,ali ne vredi.moje je pravo da ja nju smatram za onu pravu.a to shto nisamo zajedno,moja je krivica,i nikada necemo ni biti vishe zajedno.naravno to ne znaci da trebash da bezish od ostalih devojaka,i da vreme nece delimicno da izleci rane koje ce ti ipak ostati na srcu ceo zivot

shto se tice alkohola.lako je doktoru napisati kako bi trebao da izbegavash alkohol,zato shto alkohol nije u stvari nimalo bolji od heroina.verovatno imamo 2 izbora-kucni pritvor(1-2god) ili manastir.

morash ipak da shvatish da su sanela i njoj slicne normalni ljudi,dok smo mi narkomani i vanzemaljci.i da su one procitale u nekom prirucniku da kada popijesh flashu piva napravio si recidiv.bolje je da umesto toga sedish u sobi i grabesh noktima zid.to ce ti verovatno podici samopouzdanje i vratiti veru da te,na kraju,ipak ceka bolje sutra,vishe nego ako bi izashao negde i(ne daj Boze)proveo se

idem sada polako da nadjem knjizicu da se cekiram u ponedeljak u drajzerovu,jer planiram da se napijem sutra

pozdrav
sanela

Post by sanela »

oxo wrote:e sanela,sanela...

lako je tebi napisati svoju dnevnu "dozu" uputa i cinjenica o opasnostima alkohola,a nakon toga izaci u grad i cugnuti neku

pozdrav
Dragi oxo, samo tebi za informaciju, Sanela je prije 7 (slovima sedam) godina odlučila da neće piti alkohol i od tada ne pijem ni pivo, jer mi je bilo licemjerno da pričam drugima da ne trebaju piti alkohol, a ja odem i cugnem neku... i moram ti reći da sam bila na 100 derneka, izlazaka i raznoraznih događaja gdje su se svi oduzimali od alkohola, a ja bila trijazna i meni bilo bolje nego njima. Osim toga, u zadnju godinu se i družim s ljudima koji ne piju i znaš kako nam bude dobro kad zalomimo uz sokove i mineralnu... upravo sam došla kući s takvog izlaska, crkli smo od smijeha, ko god da nas je vidio mislio je da smo se pukli nečim, a mi čaj pili.

A sada smo i na poslu, u komuni, svi koji su uposleni prihvatili uslov da ne pijemo alkohol ni u privatnom životu, jer to zahtijevamo i od klijenata sutra kad završe tretman u našoj ustanovi.

Tako da mislim da imam pravo napisati svoju dnevnu doz uputa na temu alkohola, pogotovo kada ih čitaju osobe koje su ovisne o heroinu, jer je veoma čest slučaj da osobe nastoje zamijeniti jednu supstancu drugom, pa se zavaravaju kako apstiniraju, a oduzimaju se od alkohola. wow koji napredak...
Post Reply