jana wrote:Vlado,ako smem pitati,sta znaci ta crta i datum ispod?
Datum mi je prilicno vazan, na taj dan istice drugi tromjesecni implant u mojoj ruci...
Sarajevo je zaista poseban grad, svi se narocito oduseve kad prodju starim dijelom... Ja sam ga napustio sa 12 godina i poslije nikako da ga ponovo prihvatim kao svoj grad. Jebiga, proslo je mnogo vremena i u medjuvremenu sam postao poludivlji covjek sa planine, a i Sarajevo je, normalno, imalo neki svoj razvojni put... Npr. nikad ne pozelim da tamo izadjem uvece, popijem pola gajbe piva i flasu tekile i malo se opustim... Svi moji jarani rade u nekoj od zajednickih institucija, pa su barem danju dole, a ja bjezim od drzavne sluzbe - dosadna je, pa i dnevna varijanta otpada. U Sarajevu me samo mozes naci jednom sedmicno, kad jurim klijente sa papirima u ruci i trazim potpise

... Od januara prelazim na novo radno mjesto, opet udaljeno jedva 20 metara od mog stana, tako da ne mislim da ce se i ubuduce nesto promijeniti.
Procitaj me, drago mi je sto se sada dobro osjecas. Poznata su mi ta stanja, od osjecaja totalnog besmisla i beznadja, do euforije i odusevljavanja sitnicama na koje nekad nisam obracao paznju... Jedna od najboljih stvari u zivotu svjeze skinutog dzankija je to sto vrijeme radi za tebe i od tebe se ne trazi ama bas nista, osim da pustis da vrijeme prolazi... I iz dana u dan se osjecas bolje i sigurnije. Mislim da si ti sad u toj fazi i pomalo to zavidim

... Poslije ce naici faza kad ces osjetiti glad za izlascima i zajebancijom i provodom, pa ces se sa starcima gnjaviti oko toga... A onda ce naici faza kad ce starci misliti da ne smijes vise hvatati zjale i to, vec je vrijeme da se uozbiljis i pronadjes posao i uvalis se u kredit i postanes kancelarijski moljac i levat i zasluzni clan drustvene jebene zajednice, pa te uzmu zajebavati da se zaposlis i to...
Nego, kontam da je vazno da sad pronadjes neki mehanizam, foru i fazon kako da iskuliras novu situaciju kad se budes osjecala lose i pozeljela da uzmes neku gudru... Mozda da nekome kazes, mozda da se udaris ciglom u glavu i zaspis, mozda da istrcis polumaraton i odradis 4 serije po dvadeset trbusnjaka i zgibova i cucnjeva, mozda da se zakljucas u sobu i progutas kljuc. Smisli nacin.
Mahanje ekipi.