Ako neko zna za tablete ksalol pomagajte

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
rajvosa

Ako neko zna za tablete ksalol pomagajte

Post by rajvosa »

Pozzz iz Sarajeva.Imam problem sa bratom nabavio je navodno zamjenu za xanax tablete ksalol.Tu noc popio je dva lexiliuma,dva bensandina 10 mg. i dvije tablete ksalola 1mg.Imao je strasne halceve"halucinacije".Ako neko zna da mi odgovori dali je halucinacije imao od ksalola ili zbog te kombinacije.Prije je uzimao lexilium,xanax,bensandin ali haucinacije nije imao.Ako iko zna ista o tome pomagajte!!
Jeca

Post by Jeca »

Cao rajvosa

Prvo sto cu reci da ta kombinacija koju pije tvoj brat mi ni malo nema smisla. Jer lexilium (bromazepam), bensedin i ksalol spadaju u jednu te istu grupu-benzodiazepina.U sustini sve slicno-sa malim varijacijama.To nema nikakve logike uzimati na taj nacin.
I predpostavljam da mu to niko nije prepisao vec da to uzima na svoju ruku.
U malim dozama benzodiazepini su sedativi a u vecim mogu da izazove halucinacije a ako se bas pretera i komu pa cak i smrt.
A eto odgovora, losa kombinacija i verovatno je preterao sa kolicinoml.
O Kako je lepo ponovo biti STR8
perica

Post by perica »

ksalol jednako benzodiadepamska grupa lekova? au,bre jeco ,sta to napisa? ksalol=domaci xanax!
samo deset puta jeftiniji ,i losiji ,kada je u pitanju paralelni lek! pazi ,malo sta ljudima pises
ovo sve ostalo je tacno,ali ksalol?
nema veze,vazna je dobra volja!
Post Reply