zatvor i droga

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
malena_maca111

zatvor i droga

Post by malena_maca111 »

Kao prvo moram da priznam da na ovom foruma ima dosta inteligentni ljudi. Citam vase postove redovno i pitam se kako se moze takav pakao da dedi ljudima koji ustvari razmisljaju i pisu "normalno" i pametno. Zavidim na talentu sto neki imaju i steta je pa krenu pogresnim putem umjesto da rade na sebi i rade na tomeda iskoriste talente koje imaju. Kao drugo zelim isto da kazem da ja nisam u krugu drogi, imam "dosadan" i normalan zivot. Probala sam neke stvari u fazi radoznalosti, nikada heroin, trava nije bila za mene, dok da sam ostala u drustvu koke i ja bi sigurno danas imala svoju pricu. No hvala bogu pa nisam zaglavila u vode droge.
Nazalost je to kod mog brata malo druga prica. Nezivim sa njim i neznam tacno koliko duboko je hors njega osvojio, od roditelja i poznanika znam da je bas duboko zaglavio. Par puta se cistio na suho, terapije i komune odija, kad treba da ode u komunu, dan prije nestane, pukne se i opet ispocetka. Znam da je probao i blokade i svasta nesto, sto naravno nije radilo jer je njegova zelja za dopom bila jaca. Prosle godine je nakon 12 mjeseci zatvora bio kuci i bio strejt neki 5 mjeseci, da bi se onda opet vratio u svoj svjet narkomana.Trenutno je vec skoro 12 mjeseci opet u zatvoru i treba uskoro da izadje van. Potom me i muce neka pitanja. Dali neko zna dal postoje nacini da se narkomani u zatvorima ipak droiraju? I kako postupiti kada izadje van? Nema posao, nema drustva (osim dilera) i naravno da nije psihicki (ako je fizicki) cist. Prosli put kada je dosao iz zatvora kleo se da nebi nikada vise i opet. Dali neko ima slicna iskustva? JOs jedno pitanje, dali ima silovanja u zatvorima, znam da je prosle godine bio depresivan do kraja kada je izasao, da je rekao da bi prije sebi ruku odsjekao nego opet u zatvor. Trenutno je u Trebinju u zatvoru, pa ako neko ima savjete ili iskustva, molim vas napisite..
Svima sto se bore, zelim sve najboljei da budu jaci od djavla.
sunrise

Post by sunrise »

u zatvoru ima droge, to je normalno.
za silovanje ne znam
Pretpostavljam da je on isto dilao i da je to najveci bed kod njega. Izadje vani, nema love, nema joba a sve mu treba i s dopom je nekako sve najlakse za njega.
Bilo bi idealno odam cim izadje, negdje ga maknuti, u neku novu sredinu di ce ga neki job cekati

Mu ides u posjetu, kako se drzi, sta si rekla kad izlazi van?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
malena_maca111

Post by malena_maca111 »

hvala na odgovoru. neidem mu u posjetu jer ja zivim u Njemackoj a posjetu ima dozvoljenu samo jedan put mjesecno. Inace isao mu je drugi brat prvi put kad je zaglavio u zatvor i sad je i on digao ruke od njega jer je bio uz njega 5 puta kad se cistio, makinjao ga od drustva itd.. ma prosli su pakao sa njim. STo je najcrnje, momak je biopravo inteligentan, zavrsio je fakultet i dok nije dosao nadrogiran na posao niko ga nije provalio. To je bilo prije neki 8 godina, znaci ima staza. Sada je izgubio volju za bilo cim. Kada ima posao, radi dok mu nedadnu lovu, onda odma ide i sredjuje se i dobija otkaz,. TO je bilo vec par puta tako a u Banja Luci je trenutno i poznat pa nece vise niko da ga primi. Trebao bi u oktobru izaci,
cokapeace

Post by cokapeace »

Malena....(nažalost) dobrodošla.....On mora otići odatle...ako od "prijatelja"tu-ima samo dilere...ne piše mu se dobro.....Da budem jasna-nisam neki pobornik komuna (to svi znaju :-D )jer smatram da čovek snagom svoje volje može učiniti mnogo više za samog sebe...Ali u tvom slučaju-MOŽDA JE KOMUNA NAJBOLJE REŠENJE ZA NJEGA,..KAO I TO DA POSLE NJE,bez imalo zadržavanja-PROMENI (u killoooommmeeetrimmma)SREDINU I LJUDE OKO SEBE!
žELIM TI SVE NAJBOLJE
POZZ
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
joesspappa

Post by joesspappa »

U zatvoru je kao i na slobodi samo imaju reshetke. I sve moze da se nabavi... i gudra i oruzje i pokoje silovanje... batine redovno...

A sto se tice njega, jbg... voleo bih da greshim, ali ne izgleda kao neko ko ne voli tu vrstu zivota. Imam drugare koji su kao maloletnici zaglavili corku. A do dana danashnjeg nisu uspeli da se srede. Posle 10-ak godina. Pokushaju legalno par puta, pa opet po onom najlakshem, otimachine i razbojnishtva...

Stvarno bih voleo da greshim, ali takav je ovaj rehabilitacioni program u nashem drushtvu, ako si otpadnik, ljudi te gurnu josh dublje i bez misli da ti pomognu...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
bojanol

Post by bojanol »

U zatvoru je grozno. Stvarno je dečko u žešćem problemu. Ako misli da ponovo ne ide tamo mora da radi na sebi, komuna, lečenje, psihoterapeut, bilo šta. Inače...
agbaba

Post by agbaba »

samo da ti kazem da je moj brat takodje sve to prosao. saosecam se sa tobom. i neka snaga bude sa tobom i :cry: Moli se i veruj :?
agbaba

Post by agbaba »

POSLE ZATVORA MOM BRATU JE NAZALOST BILO MNOGO GORE I DOSLO SE DO KRAJA. SAD JENA LECENJU U RASKRSCU. MI SMO I DALJE SA VEROM U BOGA I IZLECENJE.KOD MENE JE AGONIJA TRAJALA 7 GODINA. VERUJ U NJEA I KAD JE NAJTEZE. SAMO OSTANI JAKA :)
Post Reply