Azra, ovo ti je sasvim O.K. Nasla si kompromis izmedju 2 krajnosti i to je za pozdraviti. Ipak nije lako 2 godine drezditi u komuni, pogotovu ako neko to ne zeli. I to za rezultate testova od 6 mjeseci ti je dobra odluka!azraaa wrote:sad svima da kazem, ja da ga cekam i 10 godina-TO JE SAMO MOJA ODGOVORNOST! ja ako to preuzmem na sebe, samo cu ja to da prozivljavam i necu nikoga kriviti za to. ne, ne bih se kajala. on je moja ljubav, on je moj osjecaj, on je moje srce, moj moj moj i samo moj, nosicu ga zauvijek u sebi.
danas me je zvao slao mi je prvo poruke da idemo na more skupa...prvo se nisam htjela javiti a on je zvao zvao i zvao dok se ja nisam javila. htio me je ubijediti da on sve moze jer on to tako jako zeli. rekla sam mu da mu vjerujem da zeli, no nisam sigurna da ima toliko snage da uspije. bila sam otvorena i tako je najbolje. na kraju sam rekla da necu promijeniti svoj stav. ne mora ici u komunu ako nece, ali necu ni biti s njim. neka mi za 6 mjeseci posalje svoje rezultate testova i onda cemo se cuti. a dotad se necemo vidjeti ni cuti. samo cu sa njegovom mamom pricati.dotad neka radi na sebi i bori se. kao da je u komuni. toliko je htio tu drugu sansu od mene. i eto dala sam mu je. ne zelim da ga vidim. izdrzacu koliko treba samo da bude dobro.
Izvini ako sam te na neki nacin povrijedila, jer sam ogorcena, prevarena i ponizena, narocito od muskaraca. Upravo iz tog razloga sam ti onako pisala. Da ti ne dozivis nesto slicno, jer vidim da si plemenita i dobra djevojka.
Tebi Cokapeace da kazem da se ne ljutim, cak sam se i nasmijala tvojim komentarima. Draga moja, znam da niko nije savrsen, ja imam hiljadu i jednu manu. Nisu naravno sve zene vjestice, gluho bilo, niti svi muskarci govnari. Imas duha, svaka ti cast i branis svoja uvjerenja. Branim ih i ja. Svako na svoj nacin. Svi ovdje koji smo diskutovali o Azri i njenom momku cinili smo to samo u namjeri da joj pomognemo i nadam se da su joj nasi raznovrsni komentari i misljenja dosta pomogli.
A ono za 6 mjeseci rezultata testa sam isto tako rekla i svojoj kcerki. Nista je ne pitam, pricam samo sa doktorima o tome. Obecala sam da cu se zauzeti za nju da nedje neki fini poslic primjeren njenim sposobnostima i da cu joj kupiti novi mob. Ona moze mene u svaka doba zvati, pricati, traziti savjet i podrsku, ali ja joj se necu sama nametati, jer tek onda nece da prica nista, vrda i folira i ja to vise necu da slusam!
A sto se tice metle, jucer mi je zafalila strasno. Nisam je ostavila na drugom postu ves kod kuce. Vozila se u tramvaju i nestade struje, a ja nemam metlu da na njoj poletim. Tabanala sam skoro 2 KM po onoj vrucini, 'ebo te zivot, sto nisam 'prava vjestica', prosla bih sto puta bolje!
Azra, pozdravljam te i podrzavam te u tvojoj odluci!
I tebe Cokapiece pozdravljam, sto bih voljela stobom kafu popiti da se dobro ispricamo!