I ja sam dosao nadajuci se sto bezbolnijem prolasku. I bas sam poceo fino i kulturno sa njima. Staresina mi je naredio da povedem 10 vojnika, ja uzeo duplo vise, ne bi li zavrsili posao za duplo manje vremena, lepo im rekao, odatle dotle pomlatite tu travu, straza prolazi tuda, ima zmija, toplo vreme je. Ma jok, oni se zajebavaju, sviraju qrcu, pale cigarete, pa ponovo lepo... Oni jos gori... Pa nisam ja tu za zajebanciju. Iskreno, sto se mene tice to nije ni moralo da se radi. A sta mislis cije dupe ce biti u procepu kad dezurni kasarne prodje i vidi da nije uradijeno? Ja sam odgovoran za to i samo ja cu da najebem, tako je i nas desetar najebavao kad bi se mi pravili ludi. (nisam bio desetar!)
Sta bi ti uradio? Uzeo sam i pomlatio travu? Aha, gulio sam tamo cele zime dok su oni jebali, drogirali sei, napijali se i zajebavali po kaficima... sad je na njih red! Pa necu valjda ja na manje od 20 dana do skidanja da se mlatim sa nekim asovom

Mada, kad se prethodna klasa skidala, na 00 noc su zajedno sa nama su cistili sneg! Inace, ako ides u vojsku, moj ti je savet decembar ili mart, zavisi sta vise volis, zimu ili vrucinu. U septembru kao guster cistis lisce koje non-stop pada, a kad postanes stariji vojnik cistis i sneg. A mozes misliti kako je biti na obuci u junu mesecu, svi ortaci na moru, bazenima, a tebi jos zapadne puskomitraljez... jos mi imali crne beretke... na onom suncu vrucina.
Al' bilo je i lepih dana, narocito kad je to otoplilo. Kao neka generalna smotra, zaboravio sam kako se zove bese (valjda komandantski pregled) i svi izasli napolje, gusteri sede na suncu, ciste naoruzanje, mi u hladu, samo rasklopili puske i pijemo hladan pepsi. Oni gledaju onako zalosno... Ma jebes ih, ko je nas zalio dok smo na -20 puzali po zemlji, kad se i cizme zamrznu... ne mozes ugrejati noge, nema boga.
A bio neki porucnik koji me u pocetku uzeo na zub i kad je video da sam budala i da koliko god sam umoran ja picim dalje on me skroz zgotivio. Tog isto vruceg dana, trebaju mu dva vojnika da pomere nesto i ja krenuo.
Ne ti, Rentone, ti sedi tu i uzivaj, zasluzio si!

When Hell is full, the dead will walk the Earth.