STELAMARIS wrote:Mihrumana,
nemoj govoriti da nisi pozeljna ovdje. Svako je dobrodosao, vidim da ti je tesko i da gubis nadu. Hiljadu pitanja, a odgovora nigdje!
Cuj, da li ti nesto osjecas prema tom covjeku? Ima li on svoju porodicu i sta oni cine za njega? Kako mislis da mu mozes pomoci ako on to ne prihvata? Kazi vise o njemu i tvojim osjecajima za njega. I kako njegova porodica reaguje i sta cine?
Znas, uvijek ima nade, postoji sansa da se neko izvuce, pa kako god to sad izgledalo nemoguce!
Zelim ti svu srecu, hrabrost i strpljenje da mu pomognes!
Upoznala sam ga na jednoj radionici na temu narkomanija... Inace , imam 25 godina i sretno sam udata. Ne osjecam nista prema njemu tipa da sam zaljubljena i slicno, jednostavno me to njegovo stanje pogodilo vjervatno zato sto je to bio prvi put da sam vidjela ovisnika. Mnogima vjerovatno zvuci glupo ali nisam imala pojma o heroinu ovisnosti i tim stvarima jer nikad se nisam susretala s takvim stvarima i nisam da priznam ni razmisljala o tome.
Ispricao je svoju pricu... Znaci vec 11 godina je ovisnik, otac mu je umro prije nekih 8 godina, mama ga izbacila napolje a sa bracom i sestrama nema kontakt. 10 puta je imao overdose, 5 puta je bio "mrtav". Vise se ne moze bosti u vene zato sto su unistene... Ima hepatitis c... Zivi kaze negdje kao podstanar... Nema prijatelje, nema djevojku, nema porodicu, nema nikoga samo drogu. Pitala sam ga da li se bavi necim u zivotu a on je rekao da nema vremena i ne moze da se skoncentrise ni na sta. A rekao je da je nekada svirao gitaru ali sada vise nema gitaru, naravno...
Ne mogu da shvatim da covjek moze zivjeti bez icega, bez ikakvih zanimanja za bilo sta, bez ljubavi svojih bliznjih ,znaci apsolutno ga ne zanima nista oko njega osim naravno droge. Eto to nikako ne kontam. Sta rade ti ljudi po cijeli dan?cekaju i razmisljaju kako doci do droge?I eto bio otisao u komunu i nije
uspio. Cini mi se samo gore. Vise puta je isao u komunu, i svaki put se
vracao nakon nekoliko dana. A kaze da vise ne uziva u drogi i da uzima samo zato da podnese krize... Zaista ne shvatam nista... Ali zasto nakon toliko patnje i svega toga sto nosi droga i dalje misli samo na to kako sutra naci drogu? Mozda sam budala ili glupaca ali nikako ne mogu da shvatim...