pomoc
Moderator: sanela
pomoc
Narkoman sam vec ima dvije godine..rekao sam roditeljima i prijateljima i zelio bih se skinuti sa toga.kako mi vi mozete pomoci...trenutno ne uzimam heroin dva dana, uzimam trodon..ublazi mi krizu,ali znam da se od trodona dobija epilepsija,ali ne znam koliko mi to moze pomoci i do kad, a pomoc mi je zaista potrebna...imate li kakav savjet..
nasao sam spas ljudi nemojte se vise opterecivati sa tim sve se moze u zivotu pa i skinuti i nastaviti ziveti kao nekad ili jednostavno samo uzivati utrenucima koji pred stoje. moja prica je kao i kod vecine ista .pocetak je lijep kao svaki početak bilo cega sve dok ne postanes njegov rob a ni tad nije pravi problem nastao , jer naučis da zivis sa tim barem ja godinama . ali pocnes da primjecujes stvari koje si volio i radio,a sad ih vise ne radis i jednostavno nevolis ,nemaju smisla jer meni je samo jedno potrebno. i tako dani prolaze ,polako pocinje da te iritira budjenje u jutro losina ako nema robe, i tako iz dana u dan.moji roditelji su znali za moj problem i vise puta mi pokusavali pomoci izmisljajuci terapije koje bi mi pomogle tipa trodon metadon sve su probali ali uzalud bio bih dobar par dana i opet po starom ,gledam mati kako noci preplakiva zbog mene sina svoga srce sam joj slomijo a ne samo njoj nego i tati i sestri ali mame mi je bilo zao naj vise nekako smo bili povezani kao mama i sin ma razumijete me sta hocu da kazem .posto sam zaposlen sve mi je bilo teze skrivati cinjenicu da sam ovisnik,i jedno jutro se probudim i samo zamislim kako bi to bilo da vodim normalan zivot kao nekad recimo da imam djevojku normalno drustvo da izlazim da se zabavljam i smijem kao nekad ,odmah nakon tog kratkog sna bum realnost kriza sta dalje nastaviti padati ili se dici na noge ipokusati se izvuci i tako je i bilo ,mami kazem da sada stvarno imam jaku zelju i motiv da mozda ostatak zivota provedem bez droga ona se samo nasmijala jel to je cula bezbroj puta, ali nije znala da sad mislim ozbiljno ,jel ko bi mi povjerovao nakon toliko lazi muljanja i kradza od sopstvene porodice, prvi ja nebi sebi povjerovao ,ali rece mama vazi ako si stvarno odlucijo onda ti pruzam posljednu sansu da ti pomognem.nasla je nekakvu privatnu kliniku nimalo jeftinu za nase podrucje a, kako mama kaze da nema cijenu zdravlje njenog dijeteta i tako sam se prijavio na taj moderan nacin skidanja jos sam dole imam jos nekih 4 dana i ja sam ponovo normalan,sad se sigurno pitate nemoguce a je tako znam par momaka koji su se skroz skinuli a prosli su isti tretman koji ja sada prolazim.nemogu to rijecima da vam opisem vec 7 dana nisam uzimao hors a osjecam kao da nikad ga nisam uzimao za ne povjerovat jednostavno ti ubijaju zelju za heroinom toliko sad od mene javicu se da vam kazem kako sam.i nikad nije kasno spas je na dohvat ruke
u cemu se sastoji ta terapija? Ovdje dolazi too much ljudi koji su u sranju i sigurno bi im malo vise informacija moglo pomoci. Napisi di je ta terapija, u cemu se sastoji, koji program prakticiraju, u cemu se sastoji tvoja terapija, koliko traje itd itd
Sretno
Sretno
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sastoji se prvo u tvojoj glavi da li si stvarno spremna za izlaz .,'zadnja stanica.e kad ti kazes ali stvarno kad kazes dosta mi je ovog sranja .tek onda mozes trazit pomoc recimo neko od tvojih ukucana tipa mama tata itd, a sto se tice terapije e vako , to ti je na bazi blokada ali prije svega toga ,postoji faza detoksikacije 7 do 12 dana ides dvaput dnevno na tu detoks.i dobijas nekakve tablete koje ti pravo ubijaju zelju za horsom barem meni evo 7 dan bez horsa a nista se losije ne osjecam ni kada sam uzimao nisam jos zavrsijo tako da cu blokator dobit u brzo i nakon toga nema vise horsa .znam da zvuci cudno i meni je bilo za ne povjerovat ali je tako znam momka koji dodje primit blokator a cist 1 god. i sedam mj.
- Mark_Renton