HCV

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Vlado_M

Post by Vlado_M »

Dracula, hajde se oglasi da vidimo da si prezivio.

Ima nas koji smo zainteresovani. :)

Kontam da je bolje da taj lijek isprobam na tebi, nego na sebi...
Dracula

Post by Dracula »

Vlado_M wrote:Dracula, hajde se oglasi da vidimo da si prezivio.

Ima nas koji smo zainteresovani. :)

Kontam da je bolje da taj lijek isprobam na tebi, nego na sebi...
Juce je bio neki problem tehnicko-administrativne prirode, pa je pocetak terapije odlozen za danas. Oko 9 idem po prvu bocku i primacu Pegasys jednom nedeljno...

Reci cu ti kako izgleda.
Cast mi je da ti budem pokusni kunic :wink: :D

*********EDIT***********************************************

Evo Vlado, primio sam Pegasys, popio Copegus (Ribavirin) i trenutno se dosadjujem kuci cekajuci sta ce da me snadje :wink:

*********EDIT 1*********************************************

Evo... pocinju propratne nuspojave! Jede mi se Lenja Pita! To je sigurno od terapije!!! :D

*********EDIT 2*********************************************

Dear Vlado_M!
Situacija se drasticno pogorsava iz sata u sat!
Uz Lenju Pitu (velikim slovom iz postovanja!) pocinju da mi se jedu i Jagode i sladoled od vanile, malage, lesnika, limuna, cokolade, kiwi-ja, a uz to bih i jedno 5 princes krofni, 4 eklera, tuce tulumbi i chasu limunade :-D Znao sam ja da je taj Pegasys jako nezgodna terapija ;-)
Vlado_M

Post by Vlado_M »

:)...

A sta su eklera ?
ema

Post by ema »

Zdravo Vlado,
drago mi je da si zapoceo,ponovo,ovu temu,jer je jako bitna za sve ljude a pogotovo posjetioce ovog foruma.Živjeti sa Hepatitisom B i C je veliki problem jer nikad se zna sta te ceka sutra.Transeminaze porastu i .....gotovo...Ciroza jetre dode i ...gotovo...
Sarajevo je jedini grad u Bosni i Hercegovine,gdje su oboljeli ljudi od Hepatitisa oformili UG oboljeli od hepatitisa i izboriili se da u Vladi BiH,da budžetom se obezbijede sretstva za interferon,a gdje jedna injekcija kosta 500 KM,a minimalno moras primiti od 20-40,pa eto.
Prije pocetka uzimanja terapije moras ispuniti sljedece uslove:
1.Da imas stalno prebivaliste u Kantonu Sarajevo(onda ljudi iz ostalih gradova i država dolaze u Sarajevo i prijavljuju se kod prijatelja i rodbine,da bi ispunili ovaj uslov)
2.Moras biti cist najmanje godinu dana
3.Moras uraditi nalaze:krvne slike,markere,uk.bilirubin,ASAT,ALAT,LDH,AP,GGT,proteinogram sa elektroforezom proteina,ultra zvuk hepatobilijarnog trakta i biopsiju jetre.
4.Dogovr sa ljecnikom-savjetovaliste-kako zivjeti.Ne preporucuje se jesti prženo,ljuto,preslano,kiselo i piti gazirano.Doktori kazu da je bolje popiti casu pive nego casu coca-cole,jer gazirana pica stete svim organima a posebno jetri.
Zavisno od genotipa odreduje se duzina terapije ali minimalno vrijeme primanja interferona je 6 mjeseci.Znaci bez obzira ako poslije kontrole ,otprilike tri mjeseca,markeri pokazu da su hepatitisi negativni,terapija se nastavlja do sestog mjeseca.Poslije zavrsene terapije,kontrola se vrsi svaka tri mjeseca (markeri) i na taj nacin se prati stanje.Ne preporucuje se konzumiranje alkohola uopste a narocito za vrijeme primanja interferona jer posljedica mogu biti opasne po zivot :( Nadam se da ce nekome pomoci ove informacije,pozdrav i cuvajte se
Dracula

Post by Dracula »

Vlado_M wrote::)...

A sta su eklera ?
Ekleri su kolachi nalik princes krofnama, samo su duguljasti i imaju cokoladni preliv odozgo... Cuveni u terapiji... rezultati su fenomenalni kada se kombinuju sa Pegasys-om ;-)

Evo da ti podnesem izvestaj za danas... Za sada nista preterano strasno.... trenutno imam temperaturu oko 38 i trudim se da je oborim uz pomoc velikog sladoleda. Inace, temperatura mi ne smeta... Sve moje bivse cure pricaju da sam vatren, pa rekoh..., mora da je to odraz toga... :?

Usput, chuo sam da je ulje od ajkuline jetre izuzetno zdravo za ljude koji imaju HCV, jedino sto me brine je to bi li se ajkula ljutila kada bih pokusao da joj uzmem malo tog ulja iz jetre? :? :D

Uglavnom tako... prvi dan je prosao sasvim podnosljivo :wink:

@EMA -Naravno da postoje lepse stvari od zivota sa HCV-om... HCV treba shvatiti ozbiljno i leciti ga, ali ne i dramatizovati. Ja ga imam od 1992, zivim normalno, ne pazim se previse... jedan sasvim obican zivot... a jetra mi je u jako dobrom stanju... Za sada...
Dakle, nema mesta dramatizaciji, a da ga treba leciti i pokusati sve sto se moze pokusati, to svakako...
Ako terapija Pegasys-om ne da zeljeni rezultat, necu biti razocharan. Znam da ce Pegasys sigurno malo osveziti jetru, u svakom sluchaju... Sad, ja imam genotip 1b koji je zajeban za lecenje... videcemo sta ce biti, ako ovo ne uspe, o.k., idemo dalje... Cekamo da terapija jos malo uznapreduje, a napreduje stalno i rezultati su sve bolji... Ranije je bio aktuelan Interferon, pa Roferon, pa Roferon + Ribavirin, pa na kraju Pegasys + Ribavirin... svaka generacija je donela veci uspeh... dakle, leci se, radi ono sto je do tebe i misli pozitivno! :wink:
Dracula

Post by Dracula »

Dracula wrote:
Juce je bio neki problem tehnicko-administrativne prirode, pa je pocetak terapije odlozen za danas. Oko 9 idem po prvu bocku i primacu Pegasys jednom nedeljno...
Paaaa... najlepsi moj Dracula... svaka cast... izdrzao si! :wink:

... nakon gotovo godinu dana, moja terapija Pegasys + Ribavirin je okoncana... danas sam primio poslenju injekciju 8)
"Children Of The Night, What Music They Make"
zvrky

Post by zvrky »

Kako se sad osecas druze?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Dracula

Post by Dracula »

zvrky wrote:Kako se sad osecas druze?
Paaaa... pamtim i bolje dane :-D
Salim se, o.k. je... s' obzirom da sam danas primio bocku i da mi je organizam vec umoran, a krvna slika tragicna (usled terapije)... ali, samo saznanje da je terapija napokon gotova me cini itekako srecnim...

Kako i ne bi... nakon tacno godinu dana primanja interferona...
"Children Of The Night, What Music They Make"
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Tek sad procitah. Dracula, cestitam. Stvarno mi je drago jer znam koliko to trazi borbe i odricanja. Citajuci tebe i jos neke likove na terapiji, shvatio sam da terapija nije nimalo laka (ozbiljno).

Tvoj uspjeh mi je pomogao da lakse donesem odluku da i sam pocnem sa lijecenjem.Evo, krecem u januaru 2012. godine :).
Post Reply