Vlado_M wrote:Pobogu, kakva tema za cetvrtak vece.... ahhahahahah. Berza. Kako da pisem o tome a ne budem smrtno dosadan ?
Hej uvekza, ne pijem nalorex. Imam ugradjenu kuglicu u desnoj ruci, lagano se topi. To da blokator ne ide sa alkoholom je istina. Zasto ne ide i ne treba da ide, mogla bi i Teodora objasniti. I neko iz NA. Ja samo znam ono iz prakse - ja se zaglavim na trecoj ili cetvrtoj pivi... Popijem prvih nekoliko normalno i onda ni da zinem. Samo oznojenu kriglu prevrcem u ruci. Najradije bih je prosuo pa narucio jos jednu. Ali, kod mene prolazi zestina. Nju mogu da pijem na nalorexu... Samo sam se dvaput napio za ovih mjesec i po. Vec sam opisao vlahov&loza zajebanciju. Oba puta sam imao dobre izgovore, jebiga... Eno, sinoc sam popio dvije i onda tuzno blenuo u trecu punu. I prodjoh tiket. Mrzim zabare, ali repa su repa. Ne treba ih mijesati sa emocijama i to...
znaci opet faks, a?... joj pravi si streber majke mi ...sta si sad upisao?
Jesam, pravi sam streber. Upisao bankarstvo i finansijska trzista. Oduvijek sam zelio da budem debeli ustogljeni nemastoviti gospodin sa kravatom kaki boje i aktn tasnom i dobrom zenom i nabildanim vrtlarom i to... Sad odlucih da radim na tome.
pa kol'ko se ja razumijem u berzu kada cijene padnu onda kupujes...ili lupam? ...vjerovatno lupam...
Ne lupas. U pravu si. Samo sto u praksi nije tako jednostavno. Npr. moras imati para da kupujes. A da bi imao para - moras akcije prodati prije nego sto pocnu padati. Ako si glup - onda samo mozes da lupas glavom u zid (dok padaju) i cekas zelenilo. Ili da lupas brokerovom glavom u zid (ako ti on upravlja portfeljom)... Ja sam za sebe pronasao kompromisno rjesenje - uzeh juce kredit i danas ga uvalih u cjelosti...
Nego Zona, berza u USA i berza u Bosni su slicne jedna drugoj ko WC sultana od Bruneja i cucavac moje babe na selu... E sad, ako mene pitas, sto se tice zarada - ta vasa je cucavac, a nasa je zlatna koka... Zamisli kad budala poput mene zaradjuje velike pare (uvekza, ne vjerujem ni ja brokerima, a pogotovo ne sebi)... U ovoj knjizi sto je citam pise kako se George Sorosh proslavio investicionim fondom Quantum tako sto je pravio 20 godina uzastopno prinos od 35 % godisnje... Rekao bih ti koliko sam ja napravio prosle godine ali mislices da opet serem, lazem ili se glupiram. Uvekza ce misliti da sam neozbiljan... U februaru prosle godine akcije rafinerije nafte u Brodu su bile dzabe - 0,11 po akciji. Danas su 1,91. Na ulozenu marku sad imas 19,1... Nije lose

. Ima takvih primjera gomilu, pitaj Janeze, oni su se najvise oparili. A moj portfelj je najblaze receno ludacki agresivan. Mene obveznice ne zanimaju - dosadne su. Ne zanima me ni dividenda - dosadna je. Ni dugorocno ulaganje - dosadno je. Ja igram na kratak rok na kapitalni dobitak.
A kako se kod nas prave analize i donose investicione odluke, pisacu neki drugi put.
Sad odoh na kosarku.
Ja studiram menadzment kod Karica. Mogu reci da nije los fax, iako je boza lak.
Zadnji ispit koji sam polozio je upravo "finansisko trziste".. Za razliku od tebe, ja ne zamisljam sebe kao nekog debelog gmaza u fotelji itd..

, vec kao bas menadzera.. Tako da me je taj ispit zesce smorio..
I ne samo smorio, vec imam osecaj da i dalje nemam pojma o cemu se tu zapravo radi, ali to je tako zato sto ja ucim iz iskustva, a ovo sa knjigama mi je samo maltretiranje da bih pokupio diplomu (citaj pasoš, ili vizu).
Nije ti lose sto si upisao taj fax, izguraj ga..
Nego da se vratimo alkoholu. Volim bre ponekad da se zabodem, a jebeni nalorex me iskida.. Bukvalno, kao da sam popio casu (kriglu) nekoj otrova. Zeludac mi se iskrivi i ne bude mi dobro ceo dan.
Par puta sam se na nalorexu napio i ne mogu ti opisati muuuuuku sutradan. Jezivo!!
Ali to je sve bilo samo od piva. Kontao sam da od zestine ima da mi bude jos gore. Varao sam se?
Ne volim ni ja zabare, ali to je bila vise nego sigurica.. Kolika je bila kvota? Ja sam naisao u "Brazilu" na 2.40 sto je olicna kvota..
pozz
I love you, but I don`t like you.