Komuna, makar i religijska, nema zadatak po svaku cenu od nekog napraviti vernika, jedna od najvažnijih stvari koje nam je dao Bog je upravo sloboda izbora. Većina momaka koji su bili sa mnom nisu postali vernici(iz moje perspektive na žalost...), niti ih je na to neko prisiljavao. Od svih tilh ljudi samo je jedan sa mnom u crkvi, to je ta sloboda izbora. Ono što sam ja osetio bilo je jače i dublje od svega što sam u životu video, osetio, čuo...I to je moj izbor.
Ali svi ti drugi ljudi koji su i danas dobro, promenili su živote u komuni, njihov boravak tamo iskoristili su na pravi način i sada su oslobođeni droge. A to je i bio razlog zašto su tamo otišli. I tamo nisu bili maltretirani i nisu "crnčili od jutra do sutra" i nisu bili prisiljeni da poveruju u Boga...
Kao što i svi na ovom forumu imaju pravo da izaberu šta je najbolje za njih...
Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Moderator: sanela
- Mark_Renton
Ja opet ipak mislim da je lek crncenje od jutra do sutra i tako dok iz glave ne izbijes taj prokleti heroin. Ne mogu da se nacudim da takva glupost kao to malo praska, toliko malo, da dunes onako polako sve bi se razletelo i nista ne bi ostalo, moze nekom (ukljucujuci i mene) toliko da znaci. Doduse, nije ljudima do heroina kao takvog, nego do osecaja koji dobijaju od njega i do osecaja koji potiskuju njim.
Legija je resenje, odes tamo, svaki dan, trci juri skaci, spavaj, radi, cuti, jedi, lezi, dig'se, ustaj, sedi. I mnogo je zanimljivije tamo, kroz dzunglu i prasumu, sa oruzjem (al' sto sam mrzeo da cistim M70AB2, muka me uhvati). Ja sam u principu romanticar i nekako bih tamo imao osecaj da se borim za "svetsku pravdu". A ne u nekoj komuni da ko na golom otoku prenosim kamenje, pre podne odozdole na gore a popodne odozgore na dole. Odes tamo kao "scum of the earth" i postanes covek or die trying!
Legija je resenje, odes tamo, svaki dan, trci juri skaci, spavaj, radi, cuti, jedi, lezi, dig'se, ustaj, sedi. I mnogo je zanimljivije tamo, kroz dzunglu i prasumu, sa oruzjem (al' sto sam mrzeo da cistim M70AB2, muka me uhvati). Ja sam u principu romanticar i nekako bih tamo imao osecaj da se borim za "svetsku pravdu". A ne u nekoj komuni da ko na golom otoku prenosim kamenje, pre podne odozdole na gore a popodne odozgore na dole. Odes tamo kao "scum of the earth" i postanes covek or die trying!
When Hell is full, the dead will walk the Earth.
- Mark_Renton
Ne bih da zvučim pesimistički, cela ova moja priča i ima poentu da bude optimistična...Ipak, neka ovo bude vrsta upozorenja, neka nam bude tema za razmišljanje i oprez.
U roku od nedelju dana saznao sam da su mi se opet navukli kum i dobar drug. Jedan iz Niša, drugi iz Novog Sada. Jedan je bio čist četiri, drugi tri godine. Kum iz Niša se oženio prošle godine i dobio dete...
Dakle, pazimo kako stojimo..."jer je đavo kao ričući lav koji ide naokolo tražeći koga da proždere"...
U roku od nedelju dana saznao sam da su mi se opet navukli kum i dobar drug. Jedan iz Niša, drugi iz Novog Sada. Jedan je bio čist četiri, drugi tri godine. Kum iz Niša se oženio prošle godine i dobio dete...

Dakle, pazimo kako stojimo..."jer je đavo kao ričući lav koji ide naokolo tražeći koga da proždere"...
E ja se toga mnogo plasim u fazonu sam da cu se vremenom previse opustiti i zajebati se na nekoj gluposti,zbog toga ne dajem sebi bas mnogo oduska u tom pogledu...a isto tako mislim da cu morati da budem oprezna sa samom sobom do kraja zivota,ocu li izdrzati ili ne...videcemo..za sada mi dobro ide..
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
slazem se zwrky,bash sam o tome pisala wecheras.poznajem sebe,i chim malo widim da je swe ok,da ziwot ide dalje lijepo kako treba,,bojim se opet cu pomisliti:"pa eto nishta strashno nisam naprawila,swe je u redu.."
ponijece me neka situacija,za god,dwije,pet...ne,ne to ne smijem dozwoliti,ne zelim se opushtati u tom pogledu NIKAD!sad widim da isprawno razmishljam,ali djawo je uwjek tu..wreba-a ja se sa njim nadmudrujem cijeli ziwot.e,pa nek me zaobidje ubuduce-kuliracu ga zeshce
.
ponijece me neka situacija,za god,dwije,pet...ne,ne to ne smijem dozwoliti,ne zelim se opushtati u tom pogledu NIKAD!sad widim da isprawno razmishljam,ali djawo je uwjek tu..wreba-a ja se sa njim nadmudrujem cijeli ziwot.e,pa nek me zaobidje ubuduce-kuliracu ga zeshce

PER ASPERA AD ASTRA...
Ali ista situacija kod mene.. Ja sam zapravo i poceo da se drogiram kada sam bio skroz ok. Ustvari, nikad nisam bio vise ok nego tada..rajouno wrote:slazem se zwrky,bash sam o tome pisala wecheras.poznajem sebe,i chim malo widim da je swe ok,da ziwot ide dalje lijepo kako treba,,bojim se opet cu pomisliti:"pa eto nishta strashno nisam naprawila,swe je u redu.."ponijece me neka situacija,za god,dwije,pet...ne,ne to ne smijem dozwoliti,ne zelim se opushtati u tom pogledu NIKAD!sad widim da isprawno razmishljam,ali djawo je uwjek tu..wreba-a ja se sa njim nadmudrujem cijeli ziwot.e,pa nek me zaobidje ubuduce-kuliracu ga zeshce.
Jel i kod vas isti slucaj?
Sada sam rekao sebi: " zaboravi na dop, bar dok ne postanes nezavistan i svoj covek"..
To vreme ce uskoro doci, sad upisujem cetvrtu i to cu verovatno u roku i eto, pa posao. Odvajanje od kuce, svoja plata, kartice, krediti, pizde materine... Sta cu onda?

Setio sam se. Uzecu neki zestok kredit, na jedno 30 god, tako da mi nece ostati para za zajebancije..

I love you, but I don`t like you.
Isto se osecam. Jbt., zar to nije strasno? Stvarno govno nevidjeno.... Ejj, do kraja zivota...zvrky wrote:E ja se toga mnogo plasim u fazonu sam da cu se vremenom previse opustiti i zajebati se na nekoj gluposti,zbog toga ne dajem sebi bas mnogo oduska u tom pogledu...a isto tako mislim da cu morati da budem oprezna sa samom sobom do kraja zivota,ocu li izdrzati ili ne...videcemo..za sada mi dobro ide..
Jel postoji neki laksi put? Tipa, da prelomim nesto u sebi ili

I love you, but I don`t like you.