Kuda dalje?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
frkie

Kuda dalje?

Post by frkie »

Misli su mi tako rastrgane da mi je trebalo pola sata da skontam naslov posta, a sam post pisem i brisem (sam sebi konfuzan)... Divno stanje uma... Gledacu da budem sto kraci.. Kokain sam smrkao rekreativno, vikendom. Nisam to ni smatrao drogiranjem.. Moj dobar prijatelj, za kojeg ce se kasnije ispostaviti da je ovisan o heroinu, jednog dana je dosao do mene sa full opremom (epruveta, soda itd) i ponudio mi je novi nacin uzivanja bijelog.. Sto da ne, pa ja se ne drogiram, bijelo ne smatram drogom, bile su moje misli... Uglavnom trajalo je to skoro pola godine, ispusila - potrosila se bruka para, napravilo se bruka dugova i kako to vec ide sukobi sa zakonom... Ipak prije dvije sedmice odlucio sam stati i vidio sam koliko to i nije lagano.. Nekako se nosim sa tim, za sada.. Prijatelja nisam vidio zadnjih deset dana i to mi tesko pada.. Zelim da razgovaram sa njim, njemu je teze nego meni, on je navucen i na jedno i na drugo... Kako mu pomoci, a da ne napravimo jos jedno Oprostajno?? Zapravo sta ja mogu da uradim da mu pomognem, pitanja su koja me muce i koja su dodatan teret ovom mom stanju... Ne ocekujem ni neke konkretne odgovore, al eto lakse mi je, bas kao da sam se ispovijedio...
azraaa

Post by azraaa »

teska situacija....al to ne znaci da nema rijesenja. mislim da bi ti najprije trebao kontati kako ces sebi pomoci a onda nekome drugom! jer prvo moras biti cist da bi mogao da funkcioniras normalno i tako i razmisljas. onda dalje....sretno i :smt024 pisi
PDT_Love_07
dinche

Post by dinche »

slazem se sa azrom...na prvom mjestu ti je sad da se boris sam sa sobom i svojom ovisnoscu jer drugu ne mozes biti ni od kakve pomoci ako ti nisi cist...
mislim da je tebi u neku ruku puno lakse al opet ne daj se zavarati da je to samo kokain,da to nije nista...suplja prica vjeruj...
ne znam sta da ti kazem,daj sve od sebe ko i svi mi,ne daj se slomiti,samo budi karakter i sve ce to doci na svoje...
Post Reply