DILER - clan porodice
Moderator: sanela
- pepeljuga84
Ono što bi ja lično uradila...Ne bi obraćala ama ikakvu pažnju na njega,niti mu je poklanjala,neka se oseti odbačeno...Uostalom mlad je,verujem da će uskoro eventualno pasti(mislim na muriju i sl.),pa ako mu tada ne dođe iz dupeta u glavu,onda je izabrao svoj put,živi svoj život,pusti njega da živi svoj...
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Star , u pravu si u potpunosti. Inace momak je daaaleeeko od kriminalca.
Danas svaka budala radi sa tim. On zivi u svom svetu , osladilo mu se.
Evo jedna paralela na ono sto je Star napisao-la:
Imao sam druga , dilera , dilovao on od svoje osnovne , njegov otac na veliko
pa povukao i njega. Secam se da sam robu uzimao od njegove keve dok on
nije bio u zemlji. Znaci propast, a nije se drogirao i svi su bili njegovi
pacijenti. Radio sam i ja to od njega za druge ali sam bio navucen kao konjina. Znaci pocetak price "Drug" zaboravite.
Umro je , od prekomerne doze kokaina!!!
Cuj switch , nemas puno izbora. Ili zatvor (sto nije resenje jer ce izaci jos gori) ili se distanciraj od njega i zivi svoj zivot.
A kad se mali navuce , trazice od brata pomoc , zapamti!
Danas svaka budala radi sa tim. On zivi u svom svetu , osladilo mu se.
Evo jedna paralela na ono sto je Star napisao-la:
Imao sam druga , dilera , dilovao on od svoje osnovne , njegov otac na veliko
pa povukao i njega. Secam se da sam robu uzimao od njegove keve dok on
nije bio u zemlji. Znaci propast, a nije se drogirao i svi su bili njegovi
pacijenti. Radio sam i ja to od njega za druge ali sam bio navucen kao konjina. Znaci pocetak price "Drug" zaboravite.
Umro je , od prekomerne doze kokaina!!!
Cuj switch , nemas puno izbora. Ili zatvor (sto nije resenje jer ce izaci jos gori) ili se distanciraj od njega i zivi svoj zivot.
A kad se mali navuce , trazice od brata pomoc , zapamti!
- Mark_Renton
Da li ce da se navuce? Za koliko? Sve i da se navuce, koliko ce vremena proci od se navuce dok ne potrazi pomoc? Iz iskustva znam da je to prilicno dugo, ni jedan narkoman ne trazi pomoc roditelja... Tek kad mu nadju robu ili opremu ili ga na drugi nacin uhvate na delu oni krenu da forsiraju pricu o skidanju i tad pocinje.
Da ga promenis ne mozes, samim tim sto nema alternativu, niti ima skolu niti zna nesto da radi? A mislis da je lako nekom ko dnevno zaradjuje 300 evra (uzmimo u obzir da je diler na sitno srednjeg kalibra) da pocne da radi za te pare ceo mesec? I to recimo tezak fizicki posao, da ustaje u 7 ujutru i da ceo dan vuce blokove, gura kolica, puni mesalicu do 7 uvece za 15 evra? A ovako, ustane kad hoce, legne kad hoce. Jos mu je bolje ako ne radi direktno za nikoga - tek onda niti ima obavezu prema nekom i moze ako ga mrzi tog dana i da ne upali telefon. Mada, problem moze biti ako radi za nekog, recimo tip mu svaki dan daje 15-20 grama i ovaj mu uvece odnese pare i uzme za sutra, e, ako je takav dogovor, nece biti lako da se otme iz "kandzi" tog kome donosi pare. Najgore sto mozes da uradis je da ga odrukas muriji i da zaglavi zatvor, da se promeni nece sigurno tamo, postace jos gori. Moje je misljenje da ga treba ostaviti na miru, nek radi svoj posao, ti radi tvoj, ako mu treba pomoc trazice ti.
Probaj da saznas da li radi sam za sebe ili ima nadredjenog. Moguce je da i zbog straha od nadredjenog ne sme da prestane. U tom slucaju, prvi korak bi bio da ga nateras da se osamostali, tj. da ne duguje nikom nista, da kupuje drogu za svoje pare i da te pare idu njemu u dzep. To probaj da uradis na provokaciju... kao "i ti si neki kriminalac kad ti neko govori sta da radis, idi u vojsku pa nek ti tamo naredjuju ako to volis..."
I naravno, ako dodje do toga da vam policija upadne u kucu ili da te on pozove i kaze da je uhapsen. Za takav slucaj bi bilo dobro da znas gde mu stoji roba, tako da mozes ne daj boze da izbacis iz kuce pre nego sto dodje policija.
Da ga promenis ne mozes, samim tim sto nema alternativu, niti ima skolu niti zna nesto da radi? A mislis da je lako nekom ko dnevno zaradjuje 300 evra (uzmimo u obzir da je diler na sitno srednjeg kalibra) da pocne da radi za te pare ceo mesec? I to recimo tezak fizicki posao, da ustaje u 7 ujutru i da ceo dan vuce blokove, gura kolica, puni mesalicu do 7 uvece za 15 evra? A ovako, ustane kad hoce, legne kad hoce. Jos mu je bolje ako ne radi direktno za nikoga - tek onda niti ima obavezu prema nekom i moze ako ga mrzi tog dana i da ne upali telefon. Mada, problem moze biti ako radi za nekog, recimo tip mu svaki dan daje 15-20 grama i ovaj mu uvece odnese pare i uzme za sutra, e, ako je takav dogovor, nece biti lako da se otme iz "kandzi" tog kome donosi pare. Najgore sto mozes da uradis je da ga odrukas muriji i da zaglavi zatvor, da se promeni nece sigurno tamo, postace jos gori. Moje je misljenje da ga treba ostaviti na miru, nek radi svoj posao, ti radi tvoj, ako mu treba pomoc trazice ti.
Probaj da saznas da li radi sam za sebe ili ima nadredjenog. Moguce je da i zbog straha od nadredjenog ne sme da prestane. U tom slucaju, prvi korak bi bio da ga nateras da se osamostali, tj. da ne duguje nikom nista, da kupuje drogu za svoje pare i da te pare idu njemu u dzep. To probaj da uradis na provokaciju... kao "i ti si neki kriminalac kad ti neko govori sta da radis, idi u vojsku pa nek ti tamo naredjuju ako to volis..."
I naravno, ako dodje do toga da vam policija upadne u kucu ili da te on pozove i kaze da je uhapsen. Za takav slucaj bi bilo dobro da znas gde mu stoji roba, tako da mozes ne daj boze da izbacis iz kuce pre nego sto dodje policija.
When Hell is full, the dead will walk the Earth.
Marko, te stvari ne funkcionišu tako jednostavno, bar ne u Beogradu. Svaki pokušaj osamostaljivanja se surovo kažnjava! Kod nas ima više tih grupa sa svojom strogo utvrđenom hijerarhijom, kao i zakonima. Svako navlačenje se takođe surovo kažnjava od onih bliže vrhu, jer oni narkomane ne cene i premda si delimično u pravu da se mnogi od njih i navuku, tada prestaju biti deo grupe, čak ne mogu preko njih ni nabavljati drogu! Jedna od najvećih takvih grupa bio je zemunski klan, gledajte sad njihovu hrabrost kada su najzad završili u zatvoru!
A ako pratite novinske članke upravo su u ratu dve grupe, jedna od njih ima sedište u samom Centralnom zatvoru, tj u delu gde žive čuvari, jer je šef tog klana sin jednog bivšeg radnika zatvora!
A ako pratite novinske članke upravo su u ratu dve grupe, jedna od njih ima sedište u samom Centralnom zatvoru, tj u delu gde žive čuvari, jer je šef tog klana sin jednog bivšeg radnika zatvora!