Taking off - first step

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

psy_net

Post by psy_net »

Opala. Nemojte se uvrijediti, ali kad citam sta pisete malo mi je muka, malo mi je smijesno. Cist si 20 dana? Bravo. Sta ces dalje? Hoces li do kraja zivota uspjeti izbrojati dane? Neces. Odmah da ti kazem. Ne, nemoj ovo shvatiti kao crni pesimizam. Ovo je realnost. Bio sam 11 godina ovistan o heroinu. Sad sam cist 2,5 godine. Ali sam bio na mjestu gdje ne brojis dane. Bio sam u komuni. Sad ne brojim dane. Ali opet nisam 100 % siguran niti cu ikad biti, ali zaspem miran i probudim se miran. Vjerujte mi na rijec, ja ne znam drugi put sem komune. Mozda i ima, ali nisam cuo da je iko posao njime. Realnost...
Suncica

Post by Suncica »

Psycho, bolje je i da se rjesih i tih ostalih sranja, jer ipak to je produzavanje agonije, jer ako si odlucio da neces vise, onda crta za tim zivotom i kreni u pravu borbu...
I sta je razlog da si odlucio da prestanes? Novi posao, cura itd. Pricaj!!!
PsYchO

Post by PsYchO »

Pravu borbu ?

Razlog.. pare, lova, kesh, muka.. svakom ko je navuchen i ne treba drugi razlog da stane, valja svaki dan nach tog cenera, dva, tri, vishe.. valja krast, valja radit svashta, ovako.. ne trebaju mi pare da se osjecam normalno, u tom je kvaka.

psy net: yebiga drug, dan po dan, da moze drugacije rado bih.. to o komuni, znam dosta ljudi koji se vrate iz komune i pochnu jos zesce po nosu, vjerovatno da nadoknade propushteno, ovo je mala sredina, kad bi otisho u komunu vjechito bi ti pored glave stajalo dzanki, ovak ljudi sumnjaju.. al bolje i to neg da su sigurni.

Neznam.. konto sam prichekat da prodje 30 dana, pa udarit po gandzi i alkoholu.. ko u starim danima.

Bytheway, Luno, hvala na toj nekoj podrshci, mada ne pishem ovde nishta radi aplauza.. neg nako, lakshe mi bude.. ebiga, josh jedan bytheway, ak budem kad imo kcherku, dachu joj ime Luna, obozavam to ime.
..all that is gold does not glitter..
psy_net

Post by psy_net »

psycho ovako cu ti reci odmah. Zelim ti iskreno svu srecu, ali je NECES IMATI. Mislim mogu ti ja pisati kao ostali poruke ohrabrenja, ali nemas ti nista od toga. Udarices po gandzi i alcoholu kao u dobra stara vremena? Aha oces:) Ovo ZAPAMTI: ko je osjetio heroin nema te supstance koja ce mu je zamijeniti. Ali skontaces mozda jednom. Ako ti ne dodje glave prije. Imas moj mail ako se predomislis.
Suncica

Post by Suncica »

Psycho iako je mala sredina gdje zivis, bolje je kad se vratis iz komune da ljudi kazu uspio je, nego da kazu vidi jos uvijek je zakacen...
A pare - pa zar nisi bio poceo raditi? Radio si ba test za posao, pa si pokusao da ga zeznes? Izgleda nije uspjelo :roll:
Luna

Post by Luna »

znam da nisi tu zbog aplauza...ali isto tako znam da kad sam i sama bila na 2 jebenom danu-da mi je upravo taj "aplauz" dao snage za josh jedan dan. i ja sam brojala dana....i bila ponosna na sebe ...svaki dan sve vishe i vishe. pa sam tako ponosna i na tebe...jer znam kako je ...
zato ti i kazem svaka cast jarane...nije to mala stvar....
samo naprijed...uspjeces. kad si ovoliko izdrzao izdrzaces zauvijek.
puno srece
suncice.....ziva si...? nema te covjece....
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
PsYchO

Post by PsYchO »

Taking off, final step

Chist 3 mjeseca otprilike, sedmica vishe manje.
Naravno chist od heroina, gandzu pushim svakodnevno, al ni to sto sam clean, ni to sto se napushavam redovito nije tema danasnje emisije.
Zonfa je u tom sto se prekomjerno znojim, bez ikakvog razloga, nit sam nervozan, nit bilo shta, al dlanovi su vjechito mokri, a to mi pichi po zivcima u zdupi materinu, neznam jel od heroina, mozda je neko od vas imo/ima slican problem, tj problemcic.
Jes da je to bezvezna stvar u odnosu na zuto, al yebesh mu mater, nervira me strahovito, nemgu se pozdravit ni s kim u pizdu materinu.

I bytheway, ljudi, odyebite zuto sranje kako ko moze i umije, ev ja sam se skino na suvacha i ne gutam nishta. Dokle god sam guto one tablete, uvjek sam recidiviso, uvjek.
Jes da sam otisho iz grada na mjesec i pol kod rodbine, al ev i u istom sam gradu ovih zadnjih mjesec i po, vidjam iste ljude, sve po starom, osim toga, i moze se, a ljepo je ustat iz kreveta i ne yebavat sebi mater kako danas nac cvaju za gudru.
PsYchO

Post by PsYchO »

Kakva glupost, reko 3 mjeseca sam (bio) chist, od 3 i pol, nisam.
Burna deshavanja su se esavala, stvarno burna.
Al ajd, da krenem ispochetka, nakon ta 3 i po` mjeseca apstinencije, chistoce, nazovem ja jarana (koji se ne gudra) da igramo PS2, kaze ovaj, evo me kod jednog lika (narkomana) dodji, kontam ja, ajd, nije frka, kad sam sve ovo presho nece ni ovo bit problem, a vjerovatno i ovaj sto se gudra sve je sebi strpo u nos, dodjem, i chujem da je ovaj pocheo radit s horsom
Uhvati me psihaa, nenormalna i znate kak vec ide, uzeh dop, ovaj me pochasti.. ljepota, sve ono staro se vrati..
I tak mic po mic, sedmicu po sedmicu, prvo svaki vikend, pa svaka dva-tri dana, i svaki dan.. i navuche se, opet, po ko zna koji put.
Sta cu, uzeh od lika da radim ja sa zutarom, 10 dopova njemu, 4 meni.. mjesec i pol tako i prije 6 dana murija me klepi, imo sam deset dopova u dzepu, lik me nazvo da mu zavrshim, murija me pratila, neko me oshmeko.. i zaustavi me inspektor u pola grada, ja strpah one dopove u usta, pocheh grist, otimat se, 2-3 minute je borba trajala, u pola grada, pred ljudima koji su se skupili da vide sha se deshava, skinuli mi majcu, zavezali lisicama.. sramota, da je nema vece.. uglavnom, uspio sam progutat oko 6 dopova, 4 sam izgrizo i reko da sam sebi zavrshio komad u velikoj foliji, u drugom gradu, nakon 4 sata ispitivanja pustili me kuci i rekli da cu vjerovatno uvjetnu s obzirom da nisam prije kaznjavan..
Stara saznala, al ono, uzbudjenja ni trunke..
Chist sam 5 dana, vishe mi skidanje nije problem, jebesh krize, znam da che proc, cak ne mislim na zuto u ovom periodu, brine me ono sta ce doc poslije.. znam da sam na par koraka da totalno userem sebi zivot.
Prijatelje sam izgubio, skroz naskroz, one najbolje barem..
Ostali su mi samo roditelji, i ja sam.. nadam se da cu moc.. nadam se..
arhandjel

Post by arhandjel »

Stara prica, prvo te casti par puta , pa onda zavrsavas kod istog , pa kreces
da radis sa tim jer on kaze a i tebi se "isplati" da prodas i ti malo.
Ne znam da li ti je ovo prvi put da radis sa tim , ali znaj da ima jos
milion caka da te ponovo povuku u to sran.e. Mene jesu , a radio sam to davno i dugo.
Uglavnom znaj da nije kraj sveta , roditelji su ti glavni , a pravi prijatelji ce biti kraj tebe(naravno kad si cist). Okreni se sebi i roditeljima, pricaj sa njima.
Izoluj se od lose okoline , pobrisi sve brojeve telefona i miruj.
Koliko sam procitao imas 20 god , veruj mi imas puno vremena ispred sebe.
Ne dozvoli da unistis sve ono lepo sto te ceka!!!
P.S. Pa sta , i ja sam registrovan , murija me i slikala lepo i otiske uzimala itd.
Sve to nije vazno dok si ok i cist, jer onda i samo onda si pravi covek, svoj covek.
PsYchO

Post by PsYchO »

Nije prvi, radio sam prije godinu otprilike neki kratak period, al prvi da su me sklepali.. i nije diler kriv, sam sam trazio da uzmem na odradu.. chak mislim i da znam ko mi je smjestio, al nisam siguran, sad da ga razbijem, mozda je bez razloga..
Sve je to sranje.
Sto se tiche prijatelja, neznam, nevjerujem, dali su mi 3-4 puta priliku, bili uz mene u skidanju, i svaki put se skinem 7-10 dana i chim se pochnem gudrat, ono, odem od njih, nema iste teme, priche, nemogu zavrshavat pred njima.. drugi svijet.
Evo sad, sve bilo fino i oko mjesec i po chist bio kuchi, i to se desilo, odyebali me i oni, znam sto posto.. yebat ga.
Sad moram sam sebi bit najvazniji, sto je najgore, nisam naviko na samocu, a svi ostali likovi sto ih znam i sto mogu bit s njima su naravno na zutom..
Neznam sta cu, ono 7 dan mi je sto sam chist, al ne brine me to vishe, brine me.. neki moj socijalni status, ljudi chuli da sam pao, vidim da me gledaju drugim ochima.. proce to vjerovatno za 5-6 mjeseci dok sam chist, al meni je sad bitno.
Stari mi je obeco komp i internet sam da budem kuci, ovak malo izadjem po danu do caffea popijem kafu i surfam po 2-3 sata.. to je to, kladim se, vjezbe, sklekovi, sad chu na trcanje, teretanu.. nesmijem ni izlazit, nedaju kesha, nit bi ja smjeo trazit, znam da bi mi crv u glavi proradio..
Ajd, ne dere me makar neka zagorjelost, u ovih mjesec i po prije dilanja bio sam s par, ono ispunjena kvota za polugodishte.. :P
Chuvajte se.. nit sam prvi, nit poslednji koji ima vakih nekih belaja.

PS:

Ev citiram ovog sashu-ex :

- koliko god da ti je teško, iscimaj sebe da se šetaš što više
- tuširaj se što češće
- pij čaj od kamilice
- ako imaš nekoga pored sebe, bilo bi dobro da te izmasira
- jedi supice, ne opterećuj previše želudac, većini i nije do hrane u tim trenucima
- potrudi se da pored tebe bude neko ko je strejt i sa kim možeš da pričaš

I ja sam na chisto, prva tri dana, povracanje, plakanje, bolovi, neka bunila po noci, ono probudis se mokar, smrdljiv..

Al sve sto je on napiso, uradio sam, prije neg sto sam i prochito ovaj koment, i pomoglo je, stvarno pomoglo.

Jedino od neke hemije su ovi apaurini sto ih pijem od 5 mg

Jedan jutro, jedan popodne i 1,5 navece prije spavanja.. i to cu smanjit josh malo..
Post Reply