Speed, zubi, etc..

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
Dunkelheit

Speed, zubi, etc..

Post by Dunkelheit »

Poshto sam se slomio od razmisljanja, kako, sta i zasto, a odgovora i dalje nigdje.. odlucih da pitam ljude koji su imali iskustva sa ovim sranjem.

Ukratko, prica je ovakva: dvije godine sam duvao, onda mi se trava zgadila, uzimao sam trodone, i oni su mi se zgadili takodje, a onda sam vukao speed, jednom. Pa pauza mjesec dana, pa opet.. pauza 2 mjeseca.. i onda sve cesce i cesce. Znaci, zadnjih 4-5 mjeseci prvo mi je 2-3 g moglo da traje mjesec dana, a onda u drugoj polovini tog perioda mnogo krace.. maksimalno deset dana. Zadnjih 15 dana 5 g. Sada je to nestalo i odlucio sam da prestanem, ali samo zbog toga sto sam se potpuno sjebao kad sam, po drugi put u tom periodu primjetio prvo gingivitis koji i pored svog mog truda izgleda da polako prelazi u paradontozu, a uz sve to i na jeziku jasno vidim papile. Znaci, nema sta nisam radio da bi to prestalo, multivitamini, voce, maksimalna higijena, itd.. itd.. sad me zanima da li je taj problem sa zubima tj. desnima "mehanicke" prirode, tj. da li je posljedica stiskanja vilica nocu ili nesto drugo? Takodje me interesuje zbog cega nastaje ovo ocigledno ogoljavanje tkiva jezika? I da li je stvar prolazna ako se prestane i ono.. prestati urgentno ili polako?

I oko skidanja: koji su nacini? Da li bih mogao da smanjujem polako ili da sasijecem to u korijenu?
saša-ex

Post by saša-ex »

Što se tiče medicinskih problema, nemam pojma o čemu se radi, verovatno imaju veze sa speedom, najbolje je da vidiš sa lekarom.
A u vezi lečenja možeš videti na ovom forumu kojih sve načina ima, mislim da ti je potrebno ozbiljno lečenje, baš kao da si na heroinu, znači ili dobra psihoterapija ili komuna.
arhandjel

Post by arhandjel »

Ta vrsta sintetike ili methamphetamin je nesto najopasnije po zdravlje.
Svakako treba da se obratis strucnom licu za pomoc.
Moje iskustvo sa speed-om govori da mozes prestati , tj saseci u korenu.
Ali ce ti svakako trebati nekih medikamenata od lekara.
Ja sam vukao dosta , i zadnje sto sam uradio je jednostavno prestao.
Nije bila neka kriza , uglavnom sam bio fljakav , osamucen , umoran itd.
To je uglavnom isto kod svih stimulansa , samo sto rizikujes da upadnes u zestoku depresiju. Zato kod lekara i ZABORAVI na sve , pogotovu na sinteticka sranja!!
p.s. Zubi hoce da stradaju od stalnog stiskanja vilice kako tokom dana tako i u snu , uglavnom je isto kao i kod koke (kad preteras).
arhandjel

Post by arhandjel »

P.S.S. Kada bi znao od cega se pravi to sra.e ne bi ga ni pogledao
Dunkelheit

Post by Dunkelheit »

Znam da je najgore moguce govno zato mi se i gadi.

Dva dana sam vec ko kurac, imam glavobolje, skrhan sam sto je najgore moram da ucim a ne znam kako cu.

A ovo za komunu jebote no fuckin way znaci moji ne znaju ( bar ja tako mislim ) odrekli bi me se kad bi saznali i bio bih u vecim govnima sto puta, a drugo moram da privodim studije kraju. I ipak mislim da cu uspjeti jos desetak dana ovako ako ne bude bilo bolje vjerovatno cu otici kod psihijatra ili nesto.

I ono ne mogu da vjerujem da je takva katastrofa.. problem je sto svi kazu uzimao sam puno / malo.. niko ne govori koliko je to kolicinski.
arhandjel

Post by arhandjel »

ja cu ti reci , 5g za 15 dana i nije nesto , uzimao sam 3x vise.
zato ne brini , izdrzi , sa ucenjem ces imati problema zbog sporednih efekata.
ali najbitnije je da neces imati krizu kao kod heroina.
sumnjam da imas vecih problema sa zdravljem , npr. sada su ti
transaminaze u jetre povecane( funkcija jetre), ali sve dok se ne ocisti organizam. moj savet , pij dosta tecnosti , crni caj ako imas je dobar.
cujemo se
arhandjel

Post by arhandjel »

p.s. naspavaj se dobro , to pomaze da se organizam i mozak povrate
Dunkelheit

Post by Dunkelheit »

Dobro za transaminaze necu ni raditi nikakve laboratorijske nalaze, tako da to nije problem. A i jasno da me zglobovi malo jebu, ne znam kako govno utice na sinovijalnu tecnost, ko ce ga znati..

A to oko zdravlja, nista me toliko ne brine kao zubi ali cini mi se da se to malo popravlja, koristim sto pomagala (heksoral, gingival, cak i pijem antibiotike jer mislim da je moguce da je sve to posljedica toga sto zbog nedostatka salive bakterije prave haos). Reci mi.. mozda malo glupo pitanje.. da li si ti imao problema sa zubima dok si to koristio i ono da li se povratilo na predjasnje stanje kad si prestao i tako?

i btw., nemam problema sa snom, bar za sad, znaci spavam po 10h dnevno, kad prodju ovi praznici moracu da smanjim :), a pijem zeleni caj. koliko vremena je potrebno uopste da se organizam ocisti?

hvala puno mi ovo znaci.
arhandjel

Post by arhandjel »

Speed kao i sva sintetika ostaje duze u metabolizmu. Toksicnost u krvi je prilicno velika tako da svasta moze da uradi organizmu. Za zglobove ne znam , verovatno je tako kod tebe , individualno. Treba ti 10 dana do 2 nedelje da budes 100%cist. Da zubi mi jesu stradali , ali nikakvih posledica. Ne znam da li znas da se u poslednjoj fazi pravljenja speeda koristi HCl (kiselina) za kristalizaciju dobijenog ulja , tako da sigurno dobar deo ostaje u onome sto mi smrcemo kao volovi.
Nemas problem , zubi ce ti biti ok idi kod zubara , mada koristis sve sto bih i ja. A zelja fizicka za speedom ce proci , samo ostaje da poradis na psihi.
Budi jak i NE TRUJ SE VISE!!!
Post Reply