i prije nekih mjesec-ipo pala neka ledena kisa i sve zaledila tako da nismo imali struju 5 dana...podsjetilo me malo na ratne dane...a meni po baksuzu u stanu sve na struju...nisam ba mogla ni da se istusiram ko' covjek i sto je najsmjesnije sjednem u auto da se vozam cisto da se malo ugrijem... stanem da benzinsku da naspem corbe kad ne mogu da otvorim ono govno od rezervoara hahah zaledilo jbte...popizdila sam
nego, ja sam negdje procitala da bi ova godina trebala da bude najtoplija otkako je vrijeme pocelo da se biljezi (negdje u srednjem vijeku valjda)...uglavnom, ne bi me apsolutno iznenadila neka totalna kataklizma...pa vjerovatno je prirodi pun ku..ac nasih govana...
sjecam se da prije nekih 11 godina kada sam se doselila ovdje za novu godinu je obavezno padao snijeg...sada, nekih 10 godina kasnije, maltene behar cvjeta u po' decembra...pa gdje je to normalno?...ljeti je temperatura normala po 45 i vise stepeni...uzas...ne znam, ja kad mojoj raji pocnem o tome oni me zajebavaju da paranoisem...e pa vidjecemo cija majka crnu vunu prede...