gdje se nalazis? mislim koja zemlja-drzava-whatever..? sve je bas tako kako kazes...i ja sam bas tim putem isla...a sto se tice krize na subutexu-ne znam da li ti je receno od strane doktora-ali prvu tabletu subutexa-sto znaci prvu prvi put u zivotu a i prvu nakon par dana pauze tokom koje si uzimala dop-niposto ni po koju cijenu...uzeti subutex taj jel prvi ako nisi u pocetku krize. Dakle ako ga uzmes a ni malo je ne osjecas(cak ni hotflashes, smrckanje itd) tek onda ces znati sta je kriza-ma kakav dop i ostalo...aaaa...srecom nisam nikad dozivjela tu udarnu ali zato jesam tu od kombinacije...sto je najgore sta god da uzmes nece ti pomoci jer je opiatni centar vec ispunjen subutexom tako da mu nista ne moze prici...a ne mozes ga ni izbaciti jer je u krvi pa moras cekati 24/32 sata da prodje

moj savijet svima i tebi timi idi na subutex.com ili na google burenoprinephrine je latinski naziv-i nauci o njemu i saznaj sto vise...
eto imamo i to -jos bezbolnije od svega-i opet padnemo...nije znaci ni to nego nasa psiha je ono sto je obolilo i to treba lijeciti....
a doktor kaze i ako se skines i nisi navucena a ne boris se AKTIVNO protiv adikcije-s tim sto ces ici na NA ili HA-grupe, i imati savijetnika koji je specijalizairao u narkomaniji-neces ni uspijeti. jer ja sam to tako zamislila-kontala sam ok-kad se skinem onda cu pobjeci sto dalje od bilo cega sto ima veze s drogom-i tako staviti to iza sebe i nikad se ne okrenuti...NE MOZE-moras aktivno proci kroz taj dio lijecenja. Ne mozes samo pobjeci jer kad tad ce se vratiti-u nekom drugom obliku cak. Ne smijemo vise bjezati-bjezimo vec godinama. Moramo se susresti sa svojim demonima i pobjediti ih konacno...pa i nek traje godinu duze..pa sta...barem ces biti izlijecen. Narkomanija je bolest-dakle moramo se izlijeciti a ne pobjeci od toga i zadovoljiti se s tim sto ne uzimamo a svaki dan biti u strahu da cemo ponovo pasti. Ili misliti na dop mjesecima nakon sto smo s skinuli i pitati se sto li boze i dalje mislim na njega a vec je toliko proslo????POznato? zato sto nismo izlijecili ono sto nas je tu i dovelo-samo smo otklonili objekat-a uskoro cemo ga zamijeniti necim drugim-alkoholom ili tabletama-ili ziletom-ili necim....
zato sam se ja odlucila i uvijerila da ne mogu samo okrenutilist-moram proci kroz tu naj naj vazniju fazu kako bih moga imati normalan zivot i sve to staviti iza sebe///ali ne jos...jos je rano....jer onda padnemo-relapsiramo-i onda se sjebemo i pojede nas osjecaj krivice-i opet smo slabi i opet nas svako moze zgaziti jednim potezom-i opet smo u vrtlogu koji vodi direktno u pakao

a ja tamo necu...nije mi tamo mjesto...kao ni vama
a mislila sam da mi nije mjesto ni na narcotic annonymus i da ja to mogu sama...i nije mi tu mjesto ali moram bas tim putem ici i bas kroz sam NA proci kako bih mogla osloboditi svoj duh i tijelo od crnog djavola...
sleepless
ps-odlazak na neko mjesto poput tog je sve....i to bas kad si ni na nebu ni na zemlji-spreman da zakoracis u normalni svijet ali ti je lijeva noga upala u `saht a desnom si vec tamo.....samo kad bi mi neko izvukao nogu i pridrzao me dok je ne spustim pored druge-cisto da ne padnem jer vec gubim ravnotezu-sve bi bilo ok...samo da ne moram korak nazad kako bih izvadila sama svoju nogu koja se zaglavila izmedju metalnih resetaka-jer onda od velike tezine cesto upadnem cijela u mracni saht.... :smt100