Šta mislite...
Moderator: sanela
Ne bi sad pricala o jacini i kvaliteti dopa jer mi sve to nekako spada u pjevanju Ode dopu ( se kaze uopce Oda?, vise nisam sigurna). No, poanta price je jasna i vise nego tragicna. Nego, sto se tice onoga sto je u biti i tema...Smatram da bi bilo jako, jako dobro kada bi se uvelo obvezno testiranje na droge u skolama, nesto poput kao sto rade u vojsci. Dobro je iz tog razloga sto bi se time, odmah po pozitivnom rezultatu, roditelji mogli ukljuciti u problem, ici na neka predavanja i savjetovanja, zajedno s djetetom, na obvezene grupne razgovore s djeteom, vidjeti kako je doslo i zbog cega, i naravno na razgovore sa sociolozima, psiholozima, eventualno nek budu i razgovori s nama, ljudima koji smo se vec sjebali, da ih upozorimo i jasno kazemo u sta se upustaju. Mislim da bi to bio jako dobar potez.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
-
Nisam znao da su u vojsci ( cijoj) obavezni testovi, ali o kojim skolama i roditeljima je rec!?U Srbiji u skolama dezuraju policajci, nastavnici rade a ne mogu da prezive od plate, j... se njima za vaspitanje dece. Sretni su ako se tog dana niko nije preklao u skoli, a najvise brinu o sebi! Roditelji za to vreme salju decu u skolu, nadajuci se da ce skola da ih vaspita jer oni nemaju vremena!Uostalom, ta deca bi pre bila razapeta na krst, izbacena iz skole, svi bi prstom na njih pokazivali nego sto bi im se pomoglo! U kojoj zemlji vi zivite?
Svi smo svjedoci onoga sto se svakodnevno dogadja u svijetu a posebno u USA. Klinci puknu i upadnu sa gunom u skoli i ubiju koga god stignu te na kraju sebe. Evo, bas zadnjih dana je u, opet Americi, tip upao u skolu. Istjerao je decke, profesore, zene s djecom i trudnicu vani a ispred ploce je poredao pet cura i seko ih sve redom ubio te na kraju sebe. Zanimljivo je da se to dogodilo u malom mjestu gdje zive religiozna skupina Amisa koji odbijaju modernu tehniku i tehnologicu te zive po starim pravilima i tradiciji. To su oni gdje muski imaju duge brade i kosu a zene su nesto slicno kao casne sestre obuce u sive haljine. Jednom su cak napravili i neku komediju, sigurno ste ju gledali. Tip je bio ozenjen i otac troje djece.
Ovdje u Austriji se bas u zadnje vrijeme dosta prica o pravilnom odgoju djece jer vecina roditelja bas nema kontrolu nad djecom te su nemocni. Raspravljaju koji i kako ih treba pravilno odgojiti, dokle im postaviti granice, kako trebaju biti kaznjavani odnosno odgajani i preusmjeravani itd. Sad ce probati uvesti da se ne smije pusiti u autu s djetetom, kao i u stanovima gdje ima djece. Koliko ce im to uspijeti, ne znam ali ih u svakom slucaju podrzavam. Znaci, ako zele kontrolirati roditelje i los utjecaj cigareta na djecu, zasto roditelji i skole ne bi mogle postici kontrolu droge nad djecom. Kako doci do para za testove? Evo jedna ideja....smanjiti plate i penzije poloticarima. Jedan ministar ima penziju 13.000 E a neka uciteljica nekih 800E.
Ovdje u Austriji se bas u zadnje vrijeme dosta prica o pravilnom odgoju djece jer vecina roditelja bas nema kontrolu nad djecom te su nemocni. Raspravljaju koji i kako ih treba pravilno odgojiti, dokle im postaviti granice, kako trebaju biti kaznjavani odnosno odgajani i preusmjeravani itd. Sad ce probati uvesti da se ne smije pusiti u autu s djetetom, kao i u stanovima gdje ima djece. Koliko ce im to uspijeti, ne znam ali ih u svakom slucaju podrzavam. Znaci, ako zele kontrolirati roditelje i los utjecaj cigareta na djecu, zasto roditelji i skole ne bi mogle postici kontrolu droge nad djecom. Kako doci do para za testove? Evo jedna ideja....smanjiti plate i penzije poloticarima. Jedan ministar ima penziju 13.000 E a neka uciteljica nekih 800E.

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
- Zona Sumraka
to sto se dogadja ovdje u americi sa klincima koji kao "odjednom puknu" je najmanje posljedica droga...to je sve do bolesnog odgoja (tj. odsustva istog) i izopacenih drustvenih normi ...
pa ovdje jbte ako lupis djetetu cusku u javnosti mozes da zaglavis u zatvor plus sto ce ti oduzeti dijete...i sad ti trebas da glumis neki autoritet i da vaspitavas sa nekim sofisticiranim psiholoskim tehnikama kaznjavanja...i tim pm-a.....ma batina je ba iz raja izasla...
pa ovdje jbte ako lupis djetetu cusku u javnosti mozes da zaglavis u zatvor plus sto ce ti oduzeti dijete...i sad ti trebas da glumis neki autoritet i da vaspitavas sa nekim sofisticiranim psiholoskim tehnikama kaznjavanja...i tim pm-a.....ma batina je ba iz raja izasla...
- Zona Sumraka
- pepeljuga84
BEZ TESTIRANJA
Bolje edukovati roditelje
Bolje poboljšati stanje u državi...obezbediti bolje uslove za život.
Nismo roboti-LJUDIIIIIIIIIIIII
Najbolje i čipove u glavu da nam stave.....Misssssssssssllllllliiiiiiiimmmm

Bolje edukovati roditelje

Bolje poboljšati stanje u državi...obezbediti bolje uslove za život.
Nismo roboti-LJUDIIIIIIIIIIIII

Najbolje i čipove u glavu da nam stave.....Misssssssssssllllllliiiiiiiimmmm

Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
- Zona Sumraka
- PsyTechGirl
Re: Šta mislite...
TESTOWI - DA !!
Ja sam apsolutno za to ..
I to bih recimo radila i u 7. razredima,kao i u 8.
Recimo da se odredi termin mozda chak dwa puta godishnje i to na iznenadjenje uchenika - iznenadni test !!
Znachi na pochetku prwog i drugog polugodishta swe sedmake i osmake testirati ..
Samo ne znam shta bi ti weliki struchnjaci radili kada naidju na decu-narkomane ..
Koja bi to taktika bila i koji wid ophodjenja prema njima ??
Narawno, testowi bi bili annonimni,ali bi osnowni ljudi na tom testiranju ipak znali u tajnosti o kome se radi..
Inache nisam za taj wid manipulacije,ali poshto su deca manipulatori,nema druge..
Eto tako nekako .. Mislim da bi to bilo prawilno i kwalitetnoo uraditi !!
Ja sam apsolutno za to ..
I to bih recimo radila i u 7. razredima,kao i u 8.
Recimo da se odredi termin mozda chak dwa puta godishnje i to na iznenadjenje uchenika - iznenadni test !!
Znachi na pochetku prwog i drugog polugodishta swe sedmake i osmake testirati ..
Samo ne znam shta bi ti weliki struchnjaci radili kada naidju na decu-narkomane ..
Koja bi to taktika bila i koji wid ophodjenja prema njima ??
Narawno, testowi bi bili annonimni,ali bi osnowni ljudi na tom testiranju ipak znali u tajnosti o kome se radi..
Inache nisam za taj wid manipulacije,ali poshto su deca manipulatori,nema druge..
Eto tako nekako .. Mislim da bi to bilo prawilno i kwalitetnoo uraditi !!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..