Dragi moji
Malo dobrih vijestiju. Jutros sam nasla u sanducicu svoju karticu za zdravstveno osiguranje, da mozda redovitije otvaram postu bi je nasla i koji dan ranije, no, u principu jednom tjedno otvaram postu iz straha za moje srce s obzirom na racune u kojima me ne stede ni malo.
Konacno sam se izborila za to jebeno osiguranje, sto bi trebala biti najnormalnija stvar meni je godinama bila nedostupna cinjenica. Ni doktoru, ni zubaru, ni ginekologu, osim ako moras pa onda mozes i platiti.
No, da ne duzim, doslo je vrijeme da planiram kad i koji dan cu napraviti prijelaz na subutex. U svakom slucaju ce to biti jos ovaj tjedan. Nemam namjeru odugovlaciti i odgadjati. U utorak idem opet po terapiju i tad cu se s njima dogovriti kad mogu i kad bi bilo najbolje. Malo i jesam ovaj tjedan u stresu jer moram naci advokata za napisati zalbu do cetvrtka ju moram poslati no sve ce se to dati organizirati. I, moram naci nekog da radi ovdje za dva dana. Recimo, cetvrtak-petak bi mogla to obaviti.
Doktorica mi je vec rekla da je dovljno jedan dan preskociti terapiju i ujutro doci kod njih pa da mi daju i vide koliko ce mi biti potrebno da me pokrije. tako ce i biti.
Nije me strah, nema zbog cega, cak sam i uzbudjena i radujem se toj promjeni i novom feelingu za koji sam cula samo dobro i za koji me doktori uvjeravaju da cu biti zadovoljna jer ce mi odgovarati.
A, kako mislim provesti taj dan? Napraviti cu si ga da bi bude sto podnosljivije i ugodnije. Kauc, ugodni jorgovan, daljinski, kava ili kakao, masa filmova, novina, knjiga, telefon s punim kreditom, popodne ce biti serije na tv a navecer filmovi. Noc cu vec nekako prelomiti s par tableta za spavanje i ujutro picim tamo. I aus, to je moj plan.
Kako vam se cini?
Koji su vasi prijedlozi da provedem taj dan?
U krizi sam ekstremno lijena, znaci maksimum mi je wc i kupatilo ili kuhinja. nisam tip da setam ili cistim od zivaca nego da se relaksiram i sto ugodnije napravim.
I, da, nemam net kuci, a ne bi mozda ni imala volje pisati.
Ajde, dajte mi par ideja, ili par dobrih filmova i kako da si napravim sto ljepsi dan na suho???
Sunrise
Moderator: sanela
- deminutiv u slobodi
moj predlog:
U KUPATILU-ne propustiti toplu kupku;
U KUHINJI-napraviti dobar i obilan rucak(da prodje vreme)svom dragom sa sve dezertom.to posle,kad on dodje ,lepo aranzirati.upaliti svece i pustiti opustajucu muziku(to ne mora,ali ako imas snage,sto da ne)
U SOBI-kititi jelku taj dan za Bozic .Gledati film''Djavo nosi PRADU'',''Zakrpa Adams'',garantovano nose dobro raspolozenje posle.
Slikati(posto si rekla da slikas);raditi goblene(i to umes)Sve sto umes,a moze da se radi u lezecem ili polulezecem stanju.
U KUPATILU-ne propustiti toplu kupku;
U KUHINJI-napraviti dobar i obilan rucak(da prodje vreme)svom dragom sa sve dezertom.to posle,kad on dodje ,lepo aranzirati.upaliti svece i pustiti opustajucu muziku(to ne mora,ali ako imas snage,sto da ne)
U SOBI-kititi jelku taj dan za Bozic .Gledati film''Djavo nosi PRADU'',''Zakrpa Adams'',garantovano nose dobro raspolozenje posle.
Slikati(posto si rekla da slikas);raditi goblene(i to umes)Sve sto umes,a moze da se radi u lezecem ili polulezecem stanju.
DUS@ hvala na prijedlozima.
Kupatilo= moze
Kuhinja= mozda se i bacim na kuhanje jos ujutro ili oko podneva
Jelka= ne moze. definitivno mi nece pasti na pamet, ni pod razno da kitim jelku. Za to treba neki feeling, dobar osjecaj a ja cu biti u pidjami i smrdljiva od znoja i nikako u bozicnom stimungu
Ali, ostalo igra, pa cak i crtanje
Hvala na prijedlozima
Kupatilo= moze
Kuhinja= mozda se i bacim na kuhanje jos ujutro ili oko podneva
Jelka= ne moze. definitivno mi nece pasti na pamet, ni pod razno da kitim jelku. Za to treba neki feeling, dobar osjecaj a ja cu biti u pidjami i smrdljiva od znoja i nikako u bozicnom stimungu
Ali, ostalo igra, pa cak i crtanje
Hvala na prijedlozima

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
1. Kucni uslovi su mi dobri. Imam grijanje u stanu, centralno, wc u stanu, kupatilo i tus u stanu, kuhinja s elementima, ali bez masine za pranje sudja jer se ne kuha too much i nemam djece. Na 2 sam katu pa krov ne prokisnjava a i prozori su novi, masala
2. Zivotni uslovi- sta sad mislis na to? koji uslovi? Stan imam, gladna nisam a imam i dovoljno garderobe mada bi tako rado kupila jos koji par cizama ili cipela no imam zabranu za ta kaznena djela.
3. razonoda- moram malo o tome razmisliti, trenutno mi ne pada na pamet.Vratiti cu se na ovaj dio opet
4.pravih prijatelja= 1-to mi je ujedno i decko a on ce morati raditi tako da opet sam sama do pola noci
5.Sta sve mogu raditi?= pisem, citam, pricam tri strana jezika, znanje kompjutera, iskustvo u turizmu, i gastronomiji a i kao privatnik
6.koga najvise volim u porodici?=baku, ammu, tatu, brata, to je u porodici a izvan nje, mog decka najvise volim
7. sa kim sam totalno iskrena?=hm? deckom sam najvise iskrena
ok, sad si ti na redu, koji je rezultat
2. Zivotni uslovi- sta sad mislis na to? koji uslovi? Stan imam, gladna nisam a imam i dovoljno garderobe mada bi tako rado kupila jos koji par cizama ili cipela no imam zabranu za ta kaznena djela.
3. razonoda- moram malo o tome razmisliti, trenutno mi ne pada na pamet.Vratiti cu se na ovaj dio opet
4.pravih prijatelja= 1-to mi je ujedno i decko a on ce morati raditi tako da opet sam sama do pola noci
5.Sta sve mogu raditi?= pisem, citam, pricam tri strana jezika, znanje kompjutera, iskustvo u turizmu, i gastronomiji a i kao privatnik
6.koga najvise volim u porodici?=baku, ammu, tatu, brata, to je u porodici a izvan nje, mog decka najvise volim
7. sa kim sam totalno iskrena?=hm? deckom sam najvise iskrena
ok, sad si ti na redu, koji je rezultat
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.