Lijep pozdrav! Znam da na ovom forumu ima i navraca dosta osoba,roditelja iz BIH,ali ne zele ili mozda nece da se jave ili komentiraju,zbog svojih nekih razloga-
(zna se sto),pa ovim putem pozivam sve one,koji su upuceni,koji imaju problema sa ovisnoscu,a koji se nalaze u BIH,da pisu o lijecilistima,komunama,savjetima,iskustvima vezano za ove prostore,jer,mi koji smo iz BIH,nemamo nikakve koristi citajuci teme vezane za komune (Crna Rijeka-Reka) u Srbiji,ili njima slicnim,njihovim doktorima! Ipak,ako ne zelite,ja cu vam licno,"na tacni" pruzati sve info...vezane za lijecenje ovdje u BIH-uskoro ce biti i sajt(stranica),gdje mozete on-line postavljati pitanja strucnim licima i informisati se o postupcima lijecenja(metadonska terapija,terapija u zajednicama-komunama)-vec danas cu vam napisati adresu,jer je stranica tek pocela sa radom-uvjerit ce te se koji su lijecnici u pitanju-rade i u Austriji,Sarajevu ,predaju po cijeloj evropi-mislim-vidjet ce te-tako da ne morate vise moliti za informacije! Danas dobijate starnicu vezanu za ove ovdje probleme-kod nas u BIH,Sarajevo,Zenica,Tuzla,Visoko,Mostar,Bihac,i ostali gradovi!
INFO ZA BIH!!!
Moderator: sanela
Dragi roditelji,bosanci i bosanke,komsije i svi mladi koji imate problema sa ovisnoscu(drogama),a ne znate kako da krenete,evo vam prvi korak,a ako zivite na prostorima BIH,izvan Sarajeva,ili u Sarajevu,a zelite zapoceti na drugom mjestu: http://www.zedo-ovisnost.ba .Dragi roditelji,ne ustrucavajte se-znam ja da mi bosanci volimo da sakrivamo svoje probleme,a gledamo tudje!Zbog toga se na kraju desi tragedija.Posjetite stranicu i pocnite sa rjesavanjem problema!
P.S.: Sanela,ja te molim da ovaj link ne premjestas,znam da mu nije mjesto ovdje,ali se tice nasih komsija,i da ne bi oni trazili negdje drugo po forumu,neka ovdje stoji-ja te molim,ionako ovdje niko nista ne komentarise! Volio bih da nasi prostori-ZE-DO kanton,Sarajevski i ostali komsije-srbi,hrvati koji zive ovdje u BIH,da nasu problematiku rjesavamo pod ovom temom-jer i sami vidite da su tamo savjeti za druga podrucja,sa kojima mi veze nemamo!
Sada sam vidjeo upravo da na stranici stoji link na vasu stranicu Sanela,tako da ne bi bilo ni lijepo da ti ovaj link uklonis!Pogledaj pod linkovi!Ipak,vi suradjujete(ja sam samo igrac)!
P.S.: Sanela,ja te molim da ovaj link ne premjestas,znam da mu nije mjesto ovdje,ali se tice nasih komsija,i da ne bi oni trazili negdje drugo po forumu,neka ovdje stoji-ja te molim,ionako ovdje niko nista ne komentarise! Volio bih da nasi prostori-ZE-DO kanton,Sarajevski i ostali komsije-srbi,hrvati koji zive ovdje u BIH,da nasu problematiku rjesavamo pod ovom temom-jer i sami vidite da su tamo savjeti za druga podrucja,sa kojima mi veze nemamo!
Sada sam vidjeo upravo da na stranici stoji link na vasu stranicu Sanela,tako da ne bi bilo ni lijepo da ti ovaj link uklonis!Pogledaj pod linkovi!Ipak,vi suradjujete(ja sam samo igrac)!
Ovu stranicu koju sam naveo-tu ce te sve vidjeti-slike doktora-nacin pristupa problemu i rjesavanja istog-cak mozete i birati-ja sam se odlucio vec odavno na metadonsku terapiju,i samo cu vam kratko i jasno reci: DRUGI SAM COVJEK-NE DROGIRAM SE! NE PRAVIM SCENE ,PROBLEME,ODNOS U PORODICI JE NORMALAN!Ko ne zeli heptanonsku terapiju,ima druge mogucnosti!Ovdje dolaze osobe(ovisnici) iz cijele BIH,posto se metadon "daje"(terapija) na skroz drugi nacin nego u drugim gradovima-po evropskim standardima!

Doktori,koji su navedeni na stranici,i njihove slike,su jako profesionalni,i takav i pristup imaju prema svima koji se obrate ,a tice se problematike ovisnosti,a kao sto se i da vidjeti,sve informacije,detalji i ostalo sto interesuje roditelje,moze se dobiti i putem telefona,navedenog na stranici! Ovdje kada dodjes na terapiju,udjes,sestre su jako jako ljubazne,sjednes(ako vec zelis),popijes sokic,kaficu,terapiju,popricas sa osobljem,zezas se,sta god vec-uglavnom u kontaktu ste cijelo vrijeme sa osobljem,nema resetaka,da vam kroz njih "daju" casu sa terapijom,nema kamera-skroz neovisno! Doduse,ispred vrata stoji obezbijedjenje(security),ali i treba tako-zbog otvorenog kontakta izmedju pacijenata i osoblja!Sve u svemu,jako efikasno,bez "onih pogleda",suvisnih komentara-ljubaznost na nivou,i tako! S ovim hocu i zelim reci-svakom problemu treba prici otvoreno,smisljeno,sa odgovarajucom dozom tolerancije,pristojnosti i razumijevanja-i onda odgovori,rjesenja-sama od sebe dolaze-moral postaje vecI! Neko u svemu ovome zeli anonimnost-a da pri tom se lijeci-i to je dostupno i moguce! Ovo pisem,da bih podstakao one,koji jos nisu ucinili "taj" korak,a znam da ih ima mnogo,zeljeli bi,a ne znaju kako-ne mogu reci roditeljima(ili su tek upali" u svijet droge)-za takve je bolje sto prije-bolje sprijeciti nego lijeciti! Sve se moze,a da pritom niko ne zna!Nadam se da me razumijete!Hvala lijepa!.