..nocas sam posebno loshe.. smorena sam il` vec shta..
nisam u grad izashla jer mi majka nije dala.. vec par dana mi vodu vadi zbog ne upisane 2. godine fax-a..
desi se svima. nisam jedina. al jbg. trebam bit savrshena za njih.
i dalje misle da sam dijete (jesam donekle..) koje vidi svijet u boji duge, ljude dobre volje da pomognu.. ne znam..
ja vidim svijet drugacije.. sve mi je crno.. nidje nikog nemam..
ne pripadam ovom svijetu, ovom vremenu, ovom drushtvu, nije ovo za mene.. :~(
samo me strah da ne odem dublje.. u ambis.. i da mi bude gore nego shto je.. tako mi treba neko pored mene.. neko ko ce bit sa mnom a rijec da ne progovori. (postoji li takvo neshto?!?!)
toliko ljudi oko mene pricaju o raznim stvarima.. dobrim i loshim.. koliko je zapravo loshe pushiti!? na svim cigarima danas pishe "pushenje ubija". a ubija sve. covek se stvorio da ubija. ide protiv sebe! misli pogreshno..
i tako se pocinje..
dijete. porodica. velika paznja je usmjerena ka tom djetetu, al opet ono vidi neshto da ne valja. tada porodica i nije porodica. raspada se. to u ocima djeteta ostavlja velike posledice..
u pocetku izgleda sve kao i prije. sve po starom, normalno.. al zapravo nije ni malo isto! NI PROBLIZNO SLICNO! nema ljubavi.
dijete raste u nekom okruzenju dobrog drushtva, obrazovanog koje zna sve o svemu. pocinju se radit neke stvari koje ne rade svi u svakodnevnom zivotu..
"zivot je jedan. mozemo mi to! znamo mi shta dalje! pametni smo!"
i to su te recenice koje uglavnom ubiju samog coveka.
opet, izgleda kao daje djetetu potrebna ljubav neka i da je trazi u nekim stvarima..
nije to tako izgledalo..
jednog dana slucajno se dijete susrelo s travom. i nishta. nikakav osjecaj. u djetetu je to izazvalo cudjenje jer je culo da je to opushtajuca stvar..
bilo je josh prilika za travu.. skoro sve iskorishcene.. al nikaf efekat da bude ko shto drugi pricaju..
dijete odrasta. upisuje fax.. novi ljudi. novo mjesto boravka. nepoznato.
misli, ekipa super. druzenje, zezanje, zabava.. super. i nagovori da se proba sintetika (iako je dijete govorilo da nikad nece probat sintetiku. al shta dijete zna. uostalom, ono je poraslo i nije dijete. zapravo, ono je reklo istinu. DIJETE NECE nikad..)..
"zurka je. svi veseli. vrhunski osjecaj. ko da letish. neopisivo dobar! imash snage za sve. cini ti se da se nikad ne bi umorila od hodanja. ne znam.. zatvorish oci i osjecash ljude! svi su veseli.. pomislish, puklo te......"
i tako bude skoro uvjek.. super provod. a moze li se i bez tog super provesti?????
teshko..
jesam li se navukla?.. zelim li nastaviti?.. u fijoci me ceka "~zurka~"..
shta cu.. bojim se da ne pokusham neshto drugo uradit..
teshko mi je.. ljudi me gushe, smetaju mi.. pritisak pritisak.. jako mi je loshe..
loshe mi je veceras..
Moderator: sanela
:smt010
izdvojicu ponovo tri recenice koje necu komentarisati mislim da je svaki komentar uzaludan :
"zurka je. svi veseli. vrhunski osjecaj. ko da letish. neopisivo dobar!
ne znam.. zatvorish oci i osjecash ljude! svi su veseli..
teshko mi je.. ljudi me gushe, smetaju mi.. pritisak pritisak.. jako mi je loshe..
........
Ovo je ziva istina,i ovo prethodno je takodje istina ali ovaj deo mi je bas poljuljao emocije...."zurka je. svi veseli. vrhunski osjecaj. ko da letish. neopisivo dobar! imash snage za sve. cini ti se da se nikad ne bi umorila od hodanja. ne znam.. zatvorish oci i osjecash ljude! svi su veseli.. pomislish, puklo te......"
i tako bude skoro uvjek.. super provod. a moze li se i bez tog super provesti?????
teshko..
jesam li se navukla?.. zelim li nastaviti?.. u fijoci me ceka "~zurka~"..
shta cu.. bojim se da ne pokusham neshto drugo uradit..
izdvojicu ponovo tri recenice koje necu komentarisati mislim da je svaki komentar uzaludan :
"zurka je. svi veseli. vrhunski osjecaj. ko da letish. neopisivo dobar!
ne znam.. zatvorish oci i osjecash ljude! svi su veseli..
........
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Sad cu ti reci nesto sto je 100% klise, ali je istina...
Cini ti se da nema provoda bezi sintetike. I ruku na srce, u pocetku nema.
ali nek te odrzava pomisao, da ako si uzivala u nekim stvarima, ranije uzivaces i kasnije..Treba ti malo vremena. Jer, sintetika je djavo, sto bi moj drug, antilian rekao: blanco djiavlo....Cini ti se da je bez nje sve crno, pogotovo ako te okruzuju korisnici.. Sacekaj malo, daj sebi sansu.
Ja sam jos uvek navucena, mada mi je zelja za koriscenjem sve redja. I uzasno sam happy zbog toga...
Cini ti se da nema provoda bezi sintetike. I ruku na srce, u pocetku nema.
ali nek te odrzava pomisao, da ako si uzivala u nekim stvarima, ranije uzivaces i kasnije..Treba ti malo vremena. Jer, sintetika je djavo, sto bi moj drug, antilian rekao: blanco djiavlo....Cini ti se da je bez nje sve crno, pogotovo ako te okruzuju korisnici.. Sacekaj malo, daj sebi sansu.
Ja sam jos uvek navucena, mada mi je zelja za koriscenjem sve redja. I uzasno sam happy zbog toga...
i sama se pitam kako sam se prije uspjevala provesti bez toga, ne znam izgubila sam to samo se mogu povremeno sjetiti da mi je bilo super da nisam ni razmišljala o bilo kakvoj drogi, a onda se javila znatizelja i pitala sam prijateljicu reci mi kakav je to osjecaj speeda a ona meni ma to ti je vrhunski ko da si nadmočan pun energije ko da si najpametniji na svijetu sve ti nekako ide..sve je nekako super..i onda sam se odlučila na kobno DA probat ću ja to moram samo da probam da osjetim i ja takvo nešto i osjetila sam i više od toga tako je bilo dobro, tako jebeno dobro da sam rekla sama sebi to je to do kraja svog života! i eto me sad sva sjebana sa svim silnim fobijama i strahovima još uvijek me drži to je to..to je onaj vrhunski osjećaj..i pokušavam misliti kako sam prije mogla bez toga kako sam se lijepo zabavljala ali ne dopire to do mene ovo me toliko obuzelo da samo pamtim trenutke kada sam se drogirala, u dubini sebe ne mogu naći ništa drugo samo sječanja ali ne mogu osjetiti kako sam se prije osjećala dok nisam ništa uzimala..i danas kad se družim sa svojim frendovima drži me pomisao da mi je samo nešto uzet da me malo podigne sve bi bilo super...i sa time se moram boriti zato što ništa mi nikad nije super..uvijek je dobro ali nikad nije više od onda bilo super!
lost soul...
vozdra
Ma šta serete svi više! Što vam se tešto pomirit sa tim da ste ludi, da trebate psihijatra da trebate doktora da vam malo pokaže da ima i drugi zajebancija u životu koje su puno bolje od droge. Znam PHPBB kako ti je razumijem te u potpunosti i ja sam se razvaljivao sintetikom dok mi nisu bobe,speed,koka i raznii tripovi isprali mozak pa obolio od jebene depresije strahova napetosti,jebiga trpio sam kolko sam mogao čak sam se jednom pokušao i ubit. A tu si upravu sa djetetom, možemo mi biti stari i 80godina al uvjek nosimo to djete u sebi. Ja sam ko djete imao dosta trauma,jebiga krenuo u osnovnu školu kad se u bosni zaratilo tako da sam se od neke 7 pa do 12god. nagledao svega i svačeg,sve se to nakupljalo u meni dok nisam skroz poludio kad sam se počeo drogirat al hvala bogu brzo sam svatio da to nevodi nigdje tako da sam odlučio potražit stručnu pomoč i danas se po prvi put dobro osječam nakon svih ti godina. Opet se desi poneka kriza al kad skontaš sam si kriv.Jer kako misliš i razmišljaš takav češ i život imat! Npr. ova KIA pratio sam njene postove pa ta cura samo o drogama razmišlja e pa zato češ i živjet ko klošarka i narkomanka. Več neki godinu dana ništa nisam uzimao i polako sva ta sječanja su izblijedjela, ljudi pokušaj te mislit i o drugim stvarima,propade vam mladost u kukanje i jadikovanje.PITAČE TE STAROST GDJE TI JE BILA MLADOST
!!!!!

oprosti ali možda jesam psihotična i poremećena narkomanka i klošarka ali barem se neću spustiti na tvoju razinu i prepucavat se ako imaš nesto protiv mene mogao si me o tome obavjestiti na pm a ne ovako..kao javno me želiš ocrniti ti si jadan kao nešto prošao vidio u životu a kako o meni možeš suditi sta ti znas sta se meni u glavi odvija i sta sam ja prosla u zivotu i zasto mi je droga jedini izlaz uvijek bila od kud ti pravo da se na nekog okomiš samo tako i to bas na mene seljacino jedna ovdje ipak vlada sloboda govora i mogu napisati sta god hocu a ti kazes da si potrazio strucnu pomoc i da ti je dobro pa ja se i ne bi slozila sa tim..kriva ti je terapija cini se nek ti da nesto za smirenje kad te moji postovi tako nerviraju jadan ti MINOTAURE!
lost soul...
hy
Ja sam samo izvukao poentu iz ovi tvoji postova!A vjeruj mi nemam ništa protiv tebe samo mi te žao,jer si sjebana totalno, ja sam ti samo htjeo izači u susret da prestaneš o drogama razmišljat a ti mene nazivaš seljačinom.Pa gdje je tu tolerancija! Sama kažeš da ovdje vlada sloboda govora pa tako i ja mislim,samo neznam šta se u toj tvojoj glavi odvija pa da vake nebuloze pišeš! Tvoji me postovi samo nasmijavaju a nikako da me nerviraju
.Stvarno izvini ako sam te nečim uvrijedio,ovo je takva stranica gdje je anonimnost zagarantovana. Curo ti si stvarno psihički pukla samo ti to imam reči.IDI LJEČI SE!!!!TI SI LUDA!!!