Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.
sto sam tako odgovorila??? pa mislim nastup ti je bio haos prijateljski...Grubo si pisala pa si takav odgovor i dobila...
moglo se to sve i fino...
uostalom nisi u pravu...pa mi je bilo bezveze.
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
nisam namjeravala biti gruba.izvinjavam se ako je tako zvucalo ali jednostavno mislim a nije dovoljno samo uzimati(kako sam procitala iz vasih ispovijesti i postova) treba i davati.razumijete li? trazite ljubavi paznje svega, a dajete zauzvrat suze.i to ne ide.i isto tako krivicu uvijek bacate na nekoga.te krivi su moji sto su se rastavili,te kriv je rat(pazi ja sam djete iz sarajeva ratnog)te kriv je bivsi decko.ma ljudi dragi,krivi ste ili krivi smo(svejedno>) za sve svoje neuspjehe sami sebi.e jedino sto je lakse otvoriti pivu i reci joj one moje stare bas je kucka ili joj one moje frendice bas je krava,a nikad se ne pogledamo u ogledalo i kazem e vidi ti mene bas sam zivotinja.i vidi ti men kako sam ljude izmucila.ne,uvijek su drugi krivi.eto,to je jedno moje opazanje sa strane,a mozda oni sa strane bolje vide sustinu jer su objektivni.razumijete?
no hard feelings,bas vas ima simpaticnih i dragih.ali mogu da kazem sta mislim.
opet pricash a ni ne znash.... davati..??? pa ja stalno dajem zeno. niti sta trazim niti mi sta treba. Prvo sve sto radim u zivotu se svodi na davanje. ja iz toga uzimam neko zadovoljstvo...
no naidje period...pogotovo tokom skidanja...kad se covjek izgubi...! sve sto mu treba je ruka...da ga povude ka pravom putu. to je to.
tako da kad mi neko kaze da trebam da dajem...sokiram se. tp i jeste moj zivot....
od beskucnika na ulici do mame na methu....!! sta i da se uzme??? jedino je mozda dusha ostala...sve ostalo je prodato...
e vidish ovaj forum je "once upon a time" i imao neku svrhu.......
no ne znam
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Ne može se to baš tako jednosmerno posmatrati, kao što nismo svi napravljeni od istog materijala! Svako svoj život proživljava drugačije, neko je jači, neko slabiji! Neke boli nikada ne prolaze, dok neko pored istih prođe ne primećujući ih! Rat je sigurno svako preživeo na svoj način, znam mnoge koji nisu uspeli da ga prežive na nogama već ih je pokosio! A znam i neke kojima nije mogao ništa! Isto tako je i sa ljubavlju, ali je odnos između majke i deteta specifičan, majka je jedina koja voli besompromisno, čak i kada je dete povređuje! Naročito u ovakvim nekim situacijama! Kakve suze i bol? Bila bih presrećna kada bi moja od mene tražila neku ovakvu pomoć, kao Luna ili Zvrki!
ha,da da....ali nemam nameru....pomogla mi jeste ali to ne znaci da cu da je drzim za ruku do kraja zivota......a toj komentar mi nimalo ne zvuci dobronamerno pa cu te zato ignorisati....dovidjenja
NEKO TO OD GORE VIDI SVE! Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
steta,mislila sam iskreno.ne znam kako ti je stvorilo sumnju?zasto?steta,bila si mi jedna od najdrazih ljudi na forumu,ovo me je razocaralo.
i dalje mislim da ti je keva super.srecno!!!!
Hvala , ali i dalje mi zvucis sumnjivo jebiga navikla sam da sumnjam u ljude narocito na ovom forumu,vise ima onih koji ce da zajebavaju nego onih koji ce da pomognu,mnogo ima ovih koji su promenili nikove a to nikako ne volim mogu ja ovde da udjem sa jos 15 razlicitih nikova i da solim pamet svima redom i da se pravim luda,podjebavam ove koje vec donekle poznajem ali to mi je i vise nego ljigavo....izvini ako gresim ,mozda ti nisi sklopila post kako treba ili mozda ja nisam dobro shvatila ipak nesto mi ne stima u tvom postu ,sorry imam utisak da te poznajem bas sa ovog foruma...inace dobro sam sto i tebi zelim Pozdrav
NEKO TO OD GORE VIDI SVE! Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Nisam u tom fazonu!!!
Niti imam vremena to da radim,niti me to zabavlja!!!Samo sam po prirodi direktna,a to plasi!!!!
Volim uvek prvo ljudima da kazem nesto lepo,ako to lepo i mislim!!!
Nego daj da ucinim nesto korisno kad sam vec tu.
Preporucujem svim ljudima film ''Kajmak i marmelada'',a posebno iz Srbije,jer se u Srbiji nije reklamirao.Glumi Branko Djuric,cuveni Djura iz 'Nadrealista',i govori o ljubavi izmedju Slovenke i Bosanca.Töliko sam odusevljena filmom.Upravo ga gledam na dvd-u.
Zvrky, nisi dobro shvatila curu. Ona ti uopce nije htjela nista lose reci nego ono ocito a to i sama znas. Jednu stvar cu ti reci i molim te, nemoj me krivo shvatiti. Vjerovatno nisi toga svjesna ili uopce ili nisi dovoljno toga svjesna. U danasnje vrijeme nije bas sasvim normalno imati zicer mamu, a koliko je tvoja mama ok je svakome ovdje jasno. I necu raditi odu tvojoj mami ni kritizirati tebe ali i sama znas da ponekad kad imamo nesto jako dobro mislimo da je to prihvatljivo samo po sebi i da je to mozda tako, i mozda da je normalno i da je to jednostavno tako i niti ne shvacamo da upravo mi imamo jackpot pored sebe. Tu je i moja greska, to sam i ja tek morala shvatiti i nauciti i sad se trudim ispraviti svoju gresku jer sam naucila cijeniti to sto imam upravo sto jest takvo kakvo je, a to je bogatstvo! Nekom mama, nekom netko ili nesto drugi
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.