Sunrise

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Luna

Post by Luna »

ma nemash razloga... ako si ti to odlucila...niko te ne moze zaustaviti. samo ti kazem da to nije zajebancija i da je jace, vece i dublje od nas...obicnih smrtnika
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Jeca

Post by Jeca »

Znam da nije zajebancija.To sam poprilicno ozbiljno shvatila.I nisam mislila da to radim sama vec uz strucnjake.
Ne znam......jbg, nastavicu da se raspitujem pa polako, videcu
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Jeco, iskreno, tebi je sada frka od skidanja sa metadona?! Krećeš od samog početka, subutex, ibogain? Kao da svi ovi meseci nisu iza tebe?! Moraš raščistiti prvo sama sa sobom, odlučiti gde si! Terapija ibogainom stvarno nije za zezanje i nije za svakoga! Pitaj Ramonu uostalom, rado će ti odgovoriti! Pa ona je bila jedan od većih zagovornika toga,ali je izgleda promenila mišljenje! Kad si već stigla tu gde si, zašto se ne dogovoriš sa mamom da ti uradi "placebo"? To bi ti bilo najidealnije, možda i jedan do dva suba i kraj! Pusti te antidepresive, sve je to zamena za naš heroin, veruj mi! Ovo što ti Luna predlaže je idealno, probaj nećeš se pokajati! Pročitaj o noniju i seratoninu koji je njegov najučinkovatiji sastojak! Catapresan takođe! Iznenadićeš se učinkom tog leka! Ne znam ( mrzi me sada da čitam) da li je ono Lunino da "catapresan i metadon nemaju veze" ! Naravno da nemaju, sem što catapresan deluje na receptore isto kao metadon! Nemaš se čega plašiti u vezi pritiska, jer se dozira tako da ne može puno uticati, a kada sam se ja skidala njime ( što znači da sam bila na mnogo većim količinama nego što bi tebi sad bile potrebne, taj problem su rešavali tako što su mi davali multivitaminske inekcije, naročito C vitamin!
Što se "prozaka" tiče, sve više se govori o tome da bi ga trebalo zabraniti, zbog nus pojava i posledica koje može imati, pa razmisli, mada si ti poprilično obaveštena koliko ja vidim!? :)
Jeca

Post by Jeca »

Pa dobro, normalno da mi je malo frka.Plasim se kako ce to sve ispasti, kako da to odradim na najbezbolniji nacin za mene...u tom smislu mi je frka.
A sad sam dosla do tog nekog stadijuma kada sam pocela ozbiljno razmisljati i prekinuti sa metom. Nemam neki poseban razlog jer kao sto sam i rekla, super sam ovako, ali naravno krajnji cilj je biti totalno clean.
Prvo sam opasno razmisljala o subu ali sam u medju vremenu citala o ibogainu i jaako sam se zainteresovala.Ne shvatam samo to, kako nije za svakoga?Mislim ,kontam ali me zanima, za koga jeste, ili nije? Kako to utvrditi?I najvise me zanima da li je uspesnost izlecenja bas tako velika?
Nekako do tih podataka nikako ne mogu doci.
Da se vratim na met.Ne zelim da zamenim opet to sad nekim sranjima ali zelim sebi da olaksam.Idem lestvicu gore. Jer sub je ipak mnooogo blazi od meta i ako uspem, a hocu, da predjem na njega-ja sam na konju.

I sto se prozaka tice, dosta sam o njemu citala, ali opet, ne shatam, zbog cega ga trebaju zabraniti? Nisam bas toliko informisana o tom leku...

A u vezi vitamina...Ja ih bukvalno pijem od kad znam za sebe.I sve vreme mog drogiranja i sada.I verujem da me je to spasilo, i ucinilo da ostanem koliko toliko normalna.Cak sam i provalila, da kad god sam se skidana a da nisam pila vitamine, krize su mi bile mnogo jace i duze su trajale.Ja imace koristim vitamine za bildere.Stvarno su mnoogo jaki a i skupi, na zalost.Evo ovo ja pijem.E vitamin,B kompex ( e sad gledaj, 1 tableta ovog B komplexa je jacine kao cela kutija Beviplexa, samo da vidis koliko su jaki),Multivitamin,,Kalcijum,Ulje iz ajkuline jetre,Lososovo ulje, i TRIBULUS (To je isto neki preparat za bildere i provereno 100 % ublazi krizu za 60 %.Eto to sve ja pijem godinama, svaki dan
Noni sam rekla mami da mi nabavi, i hoce....Pokusacu i to.

Ma ja samo zelim vec da se izvucem iz ovih sranja sto bezbolnije i da sto vise sacuvam svoju psihu.
zvrky

Post by zvrky »

Ja sam jedno radoznalo bice jako radoznalo i zelela sam da iden na ibogain ali strah me bilo,kasnije kad sam se vec skinula i sve to, opet sam pozelela da to probam da vidim oce li to pomoci makar oko psihe i tih sranja cak sam ramonu i pitala da li da to uradim ,savetovala mi je da ne idem na ibogu jer sam cista i nema potrebe...no ja sam josuvek radoznala mnogo sam cula o tome a i procitala i znam da nije zajebancija ali...nekako imam osecaj da bi mi pomogo da resim neke nesuglasice sama sa sobom...ne znam mozda nisam upravu...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Luna

Post by Luna »

pa zasto ne predjes na subutex ne kontam? to je najbezbolniji nacin skidanja. Krize nema jer te po malo spustaju...mislim ...mozak ti se oporavi....fino sve. ako si na 30mg i manje slobodno mozes preci. tako ovde doktori kazu. ne izmisljam nista ...nemam potrebe. meni je sub spasio zivot. stvarno. taman mi je dao dovoljno vremena da dodjem sebi...okrenem zivot itd...
da pomenuto su nus pojave od tableta...kazu da su normalne....sad jebi ga...zavisi sta je kome "normalno"
zvrks gdje si ti? sta ima?
gdje li mi je vodolija.... Sanela jesi se cula s njom?
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
ERNESTO GUEVARA

hepti, subovi, sva ta sranja ...

Post by ERNESTO GUEVARA »

Ja stvarno ne kontam te vaše terapije, godinama na heptima, spuštanje svakih mjesec dana ... pa na hepove se navučeš u roku odma a kriza je pet puta jača od dopa ... pa onda se rokajte, bolje tako!
Neznam, i ovde u zagrebu daju takve terapije, meni su prijatelji na 30 komada ... pa nisu se pucali sa tonu dopa dnevno ... ja san bio navučen 5 godina bez dana pauze, fura sam gram dnevno ... tražia sam terapiju od 10 komada, i spušta svakih 2 dana, za mjesec dana sam bio čist!
A šta se krize tiče, mora ti sve kad tad doć na naplatu ... pa i kad prelaziš sa 1 hepta na nula opet imaš krizu par dana ... al nije to ona ko da se skidaš na suho!
Vi se previše bojite krize, pa rastežete to vječno, a samo se uvaljujete u sve veća govna ... hepti su svarno ok za smanjit krizu, za se skinit sa malo manje muke ... ali mjesecima bit na njima ... neznam... nije to baš najpametnije.
Pa i taj subotex, to je isti kurac, i nakon njega opet imaš proljev godinama, provajte ga ne uzet jedan dan pa da vas vidim ... nemoš se navuč na njega ... kako da ne! Možda u bajkama!
Šta je par dana umiranja u bolovima, naspram godina drogiranja ... nema bezbolnog puta .. nema šanse ... ako i postoji taj te put vodi natrag u dop!
sunrise

Post by sunrise »

Godine drogiranja! Upravo to! Nakon duzeg staza, kod mene, nazalost vise od 10 godina svega i 10 godina dopa, skidala sam se sama normalno bezuspjesno. Sad sam se predala doktorima da mi pomognu i savsjetuju me kako i sta. Nakon sto nisu uspjele terapije od 21 dana i neke ala blaze tablete tipa codidol ili sta ja znam koje vec, onda ti dodje i metadon kao solucija koju ako ces prihvatis. Stabilnost, stalno mi ponavljaju ne zuri se i najbitnije je da si stabilna na samo metadonu, bez icega uz to.
Jutros slusam neke likove koji su isto na metadonu kako pricaju da uz njega uzimaju i substitol i compenzan i sto razlicitih sranja. Ove dvije tablete su morfij pa uz to dodje jedno 80-100mg metadona i par vrsta tableta uz to i dop kad god imas love. &Tako da se ne trebam cuditi kad mi se dogodi kao jutrod npr. da me glavni doktor pita ako sam ok i zadovoljna terapijom, ako imam prituzbe i ako mi nesto slucajno treba ili ne treba. Upravo zbog toga sto sam ok svo vrijeme i njih i mene je tako strah da ne dodje do pada da ce sve napraviti da me zastite i pomognu od same sebe!
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
ERNESTO GUEVARA

.....

Post by ERNESTO GUEVARA »

Nemoj samo mislit da ti ja nešto pametujem! Ovde se godinama takozvani stručnjaci kolju za ili protiv metadona, Sakoman govori da on metadon koristi da bi uopće moga uspostavit kontakt sa narkomanom, i to je meni skroz logično. I ja iman otprilike toliko staza sa dopom (od 18-te, sad ću brzo 30) i znam da se bez heptiju nebi moga nikad skinit, pokušava san i sa kučnim pritvorima kad san još živia sa starcima al bi se i tada uspia sredit ... zvuči nemoguće al kad te opere ona prava kriza prolazi se i kroz zidove do dilera. S druge strane znaš kolika se lova okreće oko hepova, to je jebena industrija i svaki doktor šta se bavi sa ovisnosti diže novce na taj račun ... to se odavno zna ... pa nije ni čudo da ih dijele u nenormalnim količinama.
Ja ti sigurno ne mogu reč da je tvoja terapija kriva, jel i moja nije bog zna šta, nisan nikad izdrža duže od mjesec-dva (osim jednom 6 mjeseci sa blokatorima), ali znam ljude koji su bili godinama na održavanju sa metadonom i svaki od njih mi je reka da nakon krize od njega, ne žele više uzet ni jedan komad a kamoli opet na takvu terapiju.
Ovisnost je stvarno zajebana bolest, trajno ti sjebe mozak i to je ono najgore, pa bi valjda trebalo radit na sebi u tom smjeru. Neznam, treba ti se u životu dogodit nešto stvarno ludo da bi reka sebi "nikad više".
Ja san godinama fura teoriju da svako treba dotaknit svoje dno da bi prekinia sa drogiranjem, da tek onda stvarno vidiš šta ti dop radi. Nakon godine dana provedene na ulici, spavanja po parkovima na -20 stupnjeva, krađa, otimanja, tri otkaza, pokušaj samoubojstva ... više ne vjerujem u tu teoriju jer sam se i nakon svega toga ponovo navlačia, i ponovo, i ponovo ... pa gdje je onda to moje dno???
Sad san čist nekih 15 dana i stalno mi je dop u glavi, jednostavno je jače od mene, sjeban san skroz. Reka san sebi ako se zajeben još jedan put ... ako opet dobijen otkaz ili ostanem bez stana iden u komunu ... to mi još jedino preostaje! 3 godine tuckanja po kamenju, ispiranja mozga i slične stvari ... možda mi je to jedina šansa! Neznam, stvarno više ništa neznam ...
sunrise

Post by sunrise »

Prvih 2-3 dana kad sam se spustila na 20mg sam se malo cudno osjecala, mali vjetric ja bih se lagano najezila, i dosta sam se znojila no ionako je vrucina pa me nije to pilalo previse. Onako, malo sam se cudno osjecala, bas sam primijecivala da sam na manjoj dozi i da mi treba malo Zeita da mi se tijelo navikne. No, sav ovaj period sam u glavi jako dobro, iako nisam nesto turbo dobre volje kao ranije, opet mi ne dolazi zelja za dopom. Sad se osjecam sasvim normalno, ponekad malo tuzno, ponekad veselo, pocetna euforija je nestala i sad je sasvim neko normalno stanje nastupilo.Valjda je to u redu sto je tako.
Jucer predvecer sam imala jedan intimni razgovor s tatom. Rekla sam mu da tek sad razumijem neke stvari koje sam ranije krivo tumacila i koje su me bolile no sad znam zasto je to tako bilo. On mi je odgovorio da je sve oko njega rastureno, da je ostao bez ideala i da sam ja ostala njegova jedina ljubav na ovome svijetu. Time je mislio reci da je razocaran u moju majku i brata te sam mu samo ja ostala kao nada i utjeha. Ocevi i kcerke? Tata je tata i aus, to je posebna spona od onog trena kad te on vidi po prvi put u svojem zivotu, postajes i ostajes njegova princeza. Upravo zbog njega i njegovog poimanja obitelji sa imala predivno djetinjstvo, nezaboravno djetinjstvo te cu njegov nacin prenijeti na moju djecu.

Sam, poznas Ibragu i Tatlu?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply