Sunrise

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Luna

Post by Luna »

o catapresanu imash dosta na substit. terapiji....
u kratko-nema veze s metadonom...daje sa tokom detoxa sa metadona i dopa. to je zapravo za spustanje pritiska. i da...nije opijat. ne stvara ovisnost. ovde ga doktori daju ..jako cesto. ja sam ga uzimala vishe od 1.5 god...i samo sam prestala. nikakvih simptoma ili kriza nisam imala...
zaista mi je spasio zivot. ubije krizu...popravi raspolozenje(logicno)...spavash fino...imash energije sutradan....itd
prozak????? pa ovde to vishe niko ne koristi...niti ga propisuju. ja licno ne bih nikada uzela nista slicno. jeco svi smo prosli kroz tu depresiju...proci ce. pij noni...vitamine...dobra hrana...i sl. vidjeces-jedan dan ces se probuditi i skontati-pa jebo' te bas se dobro osjecam. sto vishe zamjena ubacujesh u ovo sve...i st se vishe trujesh gore ce ti biti. i duze ce trajati. naravno....nekada je neophodno...no mislim da je prolazno u vecini slucaja(barem kod raje s foruma).
pazi se prozaka-jako je adiktivan. u ostalom...probaj pa vidi...se bolje osjecas? i sve ostalo....
ako mislish da ti nesto treba onda barem uzmi nesto manje zajebano....
ne znam ni sama sta je to...samo znam da je prozak zajeban. takodje se cuvaj zepama....i svih slicnih sranja.(diazepam, clonozepam itd)
puno pozdrava

ps ovo sve pricam iz licnog iskustva....nismo svi isti...dakle ne govorim ti sta da radish...samo opisujem svoje iskustvo.
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Jeca

Post by Jeca »

Caos

Ja inace imam jako nizak pritisak tako da taj lek sigurno ne bih smela piti.
Sto se prozaka tice, dosta sam se raspitivala i ja i mama, i ako se pije pod kontrolom, onako kako ti lekar kaze, onda ne postoji neka opasnost od tog leka.A ipak, najvise pomogne.Pa videcu i sama. Bicu jako oprezna. Svakako doze i sve ostalo necu ja odredjivati, nedo doktor a roditelji ce mi ga davati.

zapama se cuvam inace jako. Oni na mene uzasno deluju. To sam vec negde napisala ali ja kad popijem jedan,onda obavezno popijem celu kutiju odjednom ( sve sto imam) , odmah mi se javi ogromna tolerancija i naravno zeeeeelja, povecavaju mi zelju za dopom, vode me ka recidivu.
Tako da od tim lekova stvarno bezim ko djavo od krsta.
Kakvo je tvoje iskustvo sa zapamima? Da li se i tebi desavalo slicno? Ja bih te lekove stvarno zabranila, meni barem nista dobro nisu doneli a da ne pricam o tome kako brzo stvaraju zavisnost.Ja ako ih pijem samo jedan dan, sutradan vec imam psihicke zikre.Uzas....

Pozdrav!
Sivi decko

Post by Sivi decko »

Jeco, pozdrav!

Samo da ti prenesem moje iskustvo sa Fluoksetinom.

Pio sam ga nekih 2 meseca, prema uputstvu, mislim da je bilo 3x1. Moja depresija nije imala nikakve veze sa skidanjem. Poceo je da deluje posle neke dve nedelje. Nije mi bio prepisan od strane nekog psihijatra, vec mi ga je keva nasla, ne bi li nekako uspeo da se dignem iz sivila u kom sam bio vec pola godine. Verovatno je i to razlog zasto sam od njega imao vise problema nego koristi. Iako me je generalno stvarno digao iz depresije, cini mi se da je to ucinio na prilicno bezvezan nacin. Nisi vise dole, ali kad ti se cini da bi inace krenuo da tones, krene nemir, a onda bes, bes koji traje i traje.. Bes od koga mi se na trenutke cinilo da bi mi lepse bilo da ponovo izigravam komad namestaja, nego da jurim napred nazad i cekam da se umorim i smirim.

Kapiram da je svakome hemija u mozgu malo drugacija, i nemam pojma kako ce se tebi on sloziti sa metom, ali sam cisto mislio da bi moglo da te zanima moje iskustvo...

U svakom slucaju, drzim ti fige!
Jeca

Post by Jeca »

Da, naravno da me zanima tvoje iskustvo. Nego mi nije jasno, kakav bes? Sta si osecao u tom trenutku?Koliko je to dugo trajalo?
Da li ti je bio problem da prestanes da ga uzimas?
Bila bih ti zahvalna na ovim informacijama.
Ja sam bas u nekim teskim depresijama. I pun mi je k.... toga. Nadam se da me razumes...

Pozdrav!
Luna

Post by Luna »

i ja imam nizak(xtra) pritisak...to nema veze...
Catapresan ubije zelju za drogom i nije adikittivan.to je moje iskustvo. sa antidepresantima se nisam zajebavala...bila sam na effexor-u neko vrijeme...i rekla sam nikad vishe ...hvala. ma kakva kriza od dopa....to je nista na spram ovoga.
sa zepamima sam se zezala...cisto da bih mogla spavati...kakav belaj. clonozepam(clonopin) ....zesca ovisnost. jednom-dva put sam uzela xenex(diazepam)....i rekla sam hvala dovidjenja.
catapresan me u sustini spasio svih belaja koji su slijedili....
sa meta sam presla na subutex0(30mg i manje) trebave ti nekih 15 dana da izbacish M iz sebe sranje... i tu je C igrao velilu ulogu.
toliko od mene....
laku moc svima
sunrise

Post by sunrise »

Luna, nikad te nisam pitala, na koliko si ti mg bila kad si isla na subutex? I, koliko si cekala da prodje prije nego si ga pocela piti?

Istina, ja imam isto jako, jako nizak tlak, 60-80 ali catapresan mi nije smetao u tome. Isto tako, ne smije se zezati i popiti 3-4 tablete jer se onda valjda tlakovi pocnu sudarati sto je jako lose. Znaci, kako ti doktor propise! Meni su jedino bila malo suha usta i grlo sto mi je smetalo pa sam nastavila samo po jednu tabletu piti a ne dvije kako su mi rekli i kad sam ga prestala piti nastavila sam biti ok u svakom pogledu. Sigurno cu ga uzeti kad budem prestala sa metadonom da lakse podnesem krizu. Sad ga ne pijem jer mi ne treba ali kad bude trebalo opet cu ga kupiti!
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Luna

Post by Luna »

bila sam na 25mg(jer sam se vec tada zajebavala i sa dopom....samo sam prestala ici u kliniku i pocela sam sa subom preko vikenda(znaci 2 dana)... sub je dobar ...no neku blagu krizu dok metadon ne izadje iz tebe ces osjetiti...i tek onda uvidjeti kakav je to otrov bio. ja nisam mogla da vjerujem.... no i sama ces tu biti pa cemo o tome tada.
po meni to je najbezbloniji i najefikasniji nacin skidanja/.....
Jeca

Post by Jeca »

Stigao mi je prozak.I popila sam popila prvu tabletu.
Videcemo....
Ma samo da me malo digne, da ga pijem jedno 2 meseca i da ne planiram duze.
Nego jaaaako sam se zainteresovala za tretman ibogainom. Ovde, i na netu sam nasla neke informacije ali... Da li je bas zaista tako efikasno ili nije. Citala sam negde da je Ramona koliko sam shvatila isla na taj tretman...ali da se posle vratila drogi..

Evo ima nekih 40 min od kad sam popila prvu tabletu prozaka i postalo mi je uzasno muka...Od cega li je to i da li je normalno? I da li sme da se mesa sa metom?
I da li je mozda moguce da mi je muka od necega drugog a ja tripujem da je od ovoga ( mada tacno osecam da jeste)

Pozdrav svima!
Luna

Post by Luna »

nista od ibogaina draga....zaboravi.
vrati se unazad-idi na sub terapiju i to-imash i o ibogainu tu. vidjeces da sam i sama htjela da tako probam.
nista od toga. Ramona (moja draga) je probala par puta....prosla kroz sve zajebancije i to-i opet se k dopu vratila. mislim.....ne govorim nista loshe niti o njoj niti o ibogi...samo ti zelim recii da je to vece i dublje nego sto mi mislimo. ibogain je veci od nas Jeco-nesto poput jace sile.
ja sam odustala od te metode.....
Jeca

Post by Jeca »

E jbg....sad sam se razocarala. Bas sam pocela ozbiljno da se zanimam za tretman ibogom u sloveniji. I mamu sam uposlila da sto vise sazna o tome.Neke proverene tacne informacije.
A to mi se ucinilo kao bas super metoda.
nadam se samo da ce mi ovak prozak pomoci bar oko depresije i ako uspem taj problem da resim, ja sam onda dobila pobedu.

Kiss!!! :D
Post Reply