Hermiona

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Leonor

Post by Leonor »

Luna wrote:d: nemozes pomoci onom ko ne zeli pomoc.
jako tacno Luna...ne moze da se pomogne na onaj koi ne zeli pomoc.
hermiona

Post by hermiona »

Evo, imam potrebu da javim, iskulirao se malo, pocece sutra da pije blokatore, pa cemo za 10ak dana kad skupimo lovu po implant.
Ja se radujem nevidjeno :smt041 :-D :D
Necu da odustanem od njega, jer se bas volimo, ma obozavamo :smt056 :smt057 :smt058
Ovo bi trebalo da mu bude zadnja prilika, mozda gresim sto mu je pruzam :smt117 , ali podsetite me na to next time kad budem kukala.
Ljubim vas sve ja!
Idemo dalje!
Luna

Post by Luna »

ti nemoj to da zaboravish.....
on ako je stvarno spreman on ce i uspjeti...ako nije ...nece. i sve dok ne bude spreman ti se trebash "skloniti"...to ce mu najvishe pomoci.
ali eto....daj ..probaj./...vidi....sta da ti kazem osim....pazi se...i budi pametna.
puno srece
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
hermiona

Post by hermiona »

Luna, hvala ti na podrsci, ali stvarno si super!
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Voliš ti njega, poprilično, čim si ostala uprkos svemu! Razmišljajući o jednoj takvoj situaciji, jer sličnu imam sa ćerkom i njenim dečkom, mislim da ti kao normalna osoba u toj vezi moraš raščistiti sama sa sobom, jer njegova ljubav prema tebi, nema veze sa onom koju gaji prema dopu. Nadam se da je blokator njegova odluka, da zaista tako misli i želi jer u suprotnom ni od toga nema ništa! U svakom slučaju valjda je svestan koliko je srećan što te ima?
Leonor

Post by Leonor »

ja mislim da on nije seriozan i da ne zeli jako da ostavi drogu..ako hoce on bi to uradio do sad i nebi napravio recidiv..ja sam nekoliko puta ostavljala cigare ali nisam duboko u mene htele...pa hajde suprug me je molio,pa mama...i ponovo sam uzimala..ali kad sam ja u sebi resila d je vreme da prestanem da pusim nije postojala ziva sila koja bi me nagovorila da opet zapalim cigara.Meni lici da ovaj tvoj se poprilicno zajebava stobom i manipulise.Naravno to je moje mislenje i opet kazem da ne mora da znaci da je tocno ;-)
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Leonora, ne možeš nikako porediti cigarete i heroin, iako su oba adiktivna sredstva Ne ide to tako baš jednostavno kao sa cigaretama,a koliko ljudi ne može (neće) da se odrekne cigarete i kada im je zdravlje u pitanju!
Jeca

Post by Jeca »

Meni licno je mnogo teze ostaviti cigarete nego heroin.
Probala sam stvarno mnoogo puta i imala jake zelje. Cak mi je i decko taj bivsi sto me je tukao, zabranjivao cigarete, jer ni on ne pusi, mada je i to bio jedan od njegovih nacina da me samo doobro zajebava ali i pored toga, kad god bi on izasao iz kuce, ja prvo sto sam radila, palila sam cigaretu. Znaci nisam uspela ni milom ni silom....Jbg... :-D
hermiona

Post by hermiona »

Moja prica sa ostavljanjem cigara: ostavila sam ih pre 4 godine, vise od 10 godina sam pusila. Pokusavala sam par puta, ali sam uvek ponovo pocinjala posle par meseci. Ostavljala bi ih kada mi se smuce, ili kad se "otrujem" ili kad se razbolim.
Zadnji put sam se malo ozbiljnije razbolela, i cak pre nego sto sam saznala ya dijagnozu, cigare mi nisu nikako prijale i ja kao resim da ih ostavim dok mi ne bude malo bolje, jer mi se bukvalno gadilo i povracalo kad povucem dim i strasno mi se vrtelo u glavi sto mi je bilo najneprijatnije od svega.
Dugo nisam osecala nikakvu zelju, smetao mi je dim. Medjutim, posle godinu, dve, osetila sam da mi se ponovo pusi. I to sam bila sa drugaro u kolima i on me zamoli da mu zapalim da ne ostavlja volan (zaboravio baja da sam ostavila :-D ), i ja mahinalno zapalim,ali ne uvucem dim i sladim se kad sam iskapirala sta sam uradila. Posle toga nisam spavala 2 noci, zamisljala sam samo kako ponovo pusim, pa sve ono lepo, zezanje, pa fotke, ja sa pljugom. Uzas! Nisam zapalila samo zato sto mi je bila frka da ce da mi se slosi, i od straha od one vrtoglavice.
I dan danas sanjam nekad kao ja ponovo pusim, ali me grize savest. I probudim se i bude mi frka. A tek kad izadjem uvece, pa zezanje, pa pice...
E, mogu samo da zamislim kakav je horor ostaviti dop, kad je ovako sa cigarama! ZATO I OSTAJEM PORED SVOG DECKA, ZATO STO OSECAM KOLIKO MU JE TESKO, DA GA PODIGNEM KAD PADNE, DA MU DAM SNAGU DA IZDRZI.
VALJDA NEKO ODOZGO SVE TO GLEDA!
Luna

Post by Luna »

sto zvrky kaze : neko to odozgo sve vidi...
herm.-sve najbolje....budi jaka i misli pozitive
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Post Reply