Hermiona

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

hermiona

Post by hermiona »

Dragi moji, na forumu sam svaki dan, citam sve moguce, a ja sama nemam sta pametno da napisem.
Moj decko se kao skida na suvo, a dva dana kasnije, juce je uzeo metadon jer mu je bila frka. Tvrdi da ce da uzme blokator u subotu, a ja ne verujem da sme. Na metadonu izgleda jos strasnije nego na dopu!
Umorna sam.
Da li u bgd ima da se nadje subutex?
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Hermiona, ljubav izgleda trpi sve, zar ne? Ne shvatam kako to "izgleda gore kad uzme metadon" malo mi je nejasno? Svejedno, ako insistira da uzme blokator nemoj ga sprečavati, ne može mu ništa loše biti od toga, jedino će mu pojačati krizu ako je još uvek ima! Jedan moj prijatelj je često pravio recidive dok je pio blokatore i svaki put bi ga popio već treći dan nakon uzimanja bilo čega, te mu se ništa nije dogodilo! Tvoj momak najbolje zna sme li ili ne uzeti u subotu!
Ti si stvarno dobra osoba i znaš da voliš kada si ostala uz njega! Valjda će umeti to i da ceni onoliko koliko zaslužuješ!
Zub

Post by Zub »

kad bi majke (a i očevi) znali sve postavit na svoje misto, onda bi svi bili psiholozi, ili ne znam šta, ali na žalost nije tako.
To šta mi u svojoj ljubavi ponekad "gušimo" svoju djecu, to mi je ipak normalnije nego im ne posvećivati uopće ili vrlo malo pažnje.

To šta govori, pa to je normalno, manjak ljubavi?????????to im je glavno opravdanje, glavna fora :D , ja se utopi u ljubavi svojih roditelj, moš mislit,.

Shvatit će to jednog dana, koliko sam ja samo puta svom sinu rekla, niti me shvaćaš niti me razumiš, to češ moći tek kad budeš i sam imao dijete, na žalost tako je.

Da se ne mišamo "u njihove stvari" onda bi nam isto prigovarali, ali kao šta san rekla nismo stručnjaci pa da znamo pravu mjere, često u svom nastojanju za pomoć im, griješimo, ne namjerno ali griješimo i to je ljudski, roditeljski kako kod hočeš.

Zato glavu gore, riječi znaju biti ružne, bolne ali često i odu u vjetar, djela su bitnija, važnija.

Ja često kažem sinu, ja sam po riječima jedna od gorih majki, ali sam po dijelima među boljima, dok si ti po riječima najbolji sin na svitu, ali po dijelima i ne baš.
hermiona

Post by hermiona »

Draga Katarina, hvala na podrsci!
Sutra je obecao da ce popiti blokator, hajde da vidimo, pa ti javim u ponedeljak.
Ako ne popije, ja odoh, imam mogucnost visestrukih izbora u zivotu, volecu valjda jos nekog i neko ce voleti mene.
hermiona

Post by hermiona »

Prosla je i subota i nedelja, i danas je cetvrtak, sve vreme smo zajedno, i on je str8, ali nece da pije blokatore i tacka.
Ova droga je cudna stvar, ona i kad je ne konzumiras okupira ceo tvoj zivot, samo ako je pustis da ti na bilo koji nacin udje u zivot. Evo ja sam 100% str8, a od kad sam u ovoj prici non-stop sam na forumu, citam sve clanke o drogama, stalno sam u tome, pa sam se smorila. Kao da sam "navucena", samo o tome mislim.
Moj najdrazi je stalno neraspolozen, tvrdi da nije, ali ja to vidim u njegovom pogledu, u svemu.
Stalno nam je neko tu, njegovi ok ortaci, stalno spremamo zajedno neku klopu za njih, gledamo utakmice, uzivamo u svakodnevnom sexu koji je super (uvek i bio) koji ga najvise oraspolozi :oops:, obozavamo se i dalje isto kao na pocetku, super mu je i na poslu-opet imaju poverenja u njega da mu daju da radi svoj posao koji je poprilicno odgovoran i sve, ali bas sve bi bilo super da samo hoce da pije te j.....e blokatore.
Sta cu? Kako da ga nateram? :prayer:
sunrise

Post by sunrise »

Hej, koji su njegovi razlozi sto ne zeli piti blokatore?
Po, meni, osoba moze reci ne samo ako je bas turbo siguran u sebe da mu oni nisu potrebni. Da li je on tako siguran u sebe? Sto ti mislis?
U svakom slucaju zelim ti srecu!
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sunrise

Post by sunrise »

I jos puno dobroj sex-a! :)
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
hermiona

Post by hermiona »

HVALA, TAKODJE! :lol:
A, BEZVEZE, NAPISALA SAM TO JER SE TRIPUJEM DA TO NESTO ZNACI, KAD COVEK UZIVA U SEXU, KADA GA TO RADUJE.
KAD TI NIJE DO SEXA (NAROCITO MUSKARCU), TO JE KAO DA PONISTAVAS ZIVOT SAM PO SEBI. SEX JE NAJJACI INSTIKT (ODMAH POSLE MATERINSKOG)-DA LI STE TO ZNALI ?:shock:
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Tu si potpuno u pravu, jer dok je njemu do svakodnevnog sexa, dop ga nije potpuno preokupirao!Skoro sam čula podatak da je lučenje hormona zadovoljstva pri uzimanju heroina 600 puta jače nego kod orgazma, što je inače u prirodi najjače! :(
Ja ti rekoh da se pripremiš za ulogu bolničarke, zar ne?! Pitaj ga otvoreno u vezi blokatora, objasni mu da ćeš ti biti mirnija ako ih uzima, pa nek učini nešt i za tebe! Pozdrav i sretno!
hermiona

Post by hermiona »

Ova igra nema kraja-uzeo je blokator ali se zato toliko napio da nije bio u stanju da ode na posao, dva dana je isao (bio je na bolovanju 2 nedelje da bi se malo iskulirao i poceo da ponovo pije blokatore), ljudi mu sa puno poverenja dali ponovo da radi ono sto i pre, i onda treceg dana-tras! Samo se covek ne probudi za posao, mrtav hladan. Ne ustane ni za toliko da se javi da nece doci.
Zasto radi te stvari, da je neko drugi na mom mestu pomislio bi da ni trunku ne postuje neciji napor da mu pomogne, ali ja mislim da iz nekog razloga on nije sposoban da se vrati u normalne zivotne tokove ma koliko mu se stvorila mogucnost da okolnosti budu vise nego ok.
Uzasno je depresivan, kaze kako ga je zivot smorio i da mu nije ni do cega, a kad smo zajedno uvek je veseo.
Potpuno sam zbunjena, ne znam sta da radim :(
Post Reply