draga Tia, ama bas niko na svijetu te ne tjera da vjerujes u Boga. Vec si rekla da vjerujes u Big bang i to je ok. Smatras da je to puno vece i nadmocnije od tebe. Sama si kreiras silu koja bi ti mogla pomoci. Mislim da se to radi iz razloga jer narkomani u periodu skidanja,.. Pa ti vjerovatno bolje od mene znas kakav je to osjecaj. Kada su sami, nikakvi, sjebani, kad imaju osjecaj da ih ama bas niko ne shvata i samo im je jedna stvar u glavi:"Kako uraditi shemu". I vjerovatno da vjera u visu silu (bili to Bog ili mitoloski bogovi, totemi ili Big Bang...), u nekog ko u tom trenutku najbolje zna kako se osjecaju... Ma sta ja to pisem, u komunama (a izaberes koju hoces, za ljude poput tebe mislim najbolje AN), ako ti vec naturaju visu silu, pa vjeruj u sebe. Vjeruj u svoju volju, u to kako nista ama bas nista nije jace od tvog karaktera i zacrtas si da neces. Milim da mozes birati. Izaberes si sebe. Vazno je pronaci snagu, a u kikirukiju i kokicama

, tesko da ces uspjeti. u pitanju je duhovno, jer najveca i jeste duhovna (mozes slobodno prevesti psihicka, jer su oboje neopipljivi) ovisnot.
Glupo je raspravljati o komunama. Da ili ne. Mislim Tia iskreno da je veci broj onih sto su se skinuli u komunama nego na ulici. Nista naravno nije iskljucivo, ljudi uspjevaju na razne nacine.
Majda,.. Mozda sam pogresno shvatila, nije vazno. Nemoj se previse brinuti oko toga, pitas fino Mansona ili Ime... imaju li djevojke i da li ih je komuna naucila da trebaju samo voljeti boga i nikog i nista vise? Vidis da nam se Vodolija fino udala, dakle nije vjerski fanatik, ali joj njena vjera daje snagu. Ja iskreno mislim, da je tvoj momak samo malo pogresno procijenio ili shvatio cijelu situaciju. Ali vidjeces, doci ce to na svoje.
Puno, puno srece.