By the way, stara, nije ibogain bezbolan izlaz - znaš - nije to ko što si ti rekla
bezbolan izlaz tj. 72 sata sna...iz kog se probudis kao novi covjek
- dapače! - trebaš imati IZUZETNO jaku psihičku volju - jer kad te ibogain spusti, ostaje praznina - ili, što rekla Kike - a i ja sam to jednom baš tako rekla - 'život moj jadan s dopom a bez njega još jadniji', ili obrnuto - mi smo navikli
uzeti, i sve nam se riješi - 'sve' - vraga - ali naša glupa psiha kad osjeti fleš i onu lažnu ispunjenost i toplinu - računa - 'aha, evo: sad mi je dobro, sad je sve ok' - i osjećaš se kao 'hero' - odatle, uostalom, i ime - to je fakat, znači nije nikakva pučka etimologija...
No poslije ibogaina nema heroina - nema nikakvog izlaza iz (ponekad tako sive i glupe) realnosti - no čovik triba skužiti da je stvarnost svima takva, najčešće šugava: a kome je to non-stop dobro??? - a ako si još dugo bila na dopu i navučena, tijelo ti se pokaže u svom pravom stanju, pravoj (ne)kondiciji - jadno, umorno, ispaćeno, otrovano - ne spavaš danima, kišeš (ajme što je to gadno) tjednima a znojiš se mjesecima i godinama poslije toga - mi smo sjebani i to stanje treba nekako preživjeti i raditi na tome dok ne prođe - i imati enormno strpljenje i njime se boriti za svaki sljedeći dan - pa ti se dogodi nešto lijepo, pa budeš sretan - pa te to potakne - pa ti se sutra dogodi takvo sranje da bi najradije otrčao po dop, a ne smiješ - pa ti se počne događati neviđeno sranje za nečuvenim sranjem

, jer kao da ti

ne pušta dušu na miru kad vidi da će mu se othrvati - STRPLJENJE
A ne, kao ja recimo, čim osjetim kako mi se majica natapa ispod ruke - trči po dop - da se osušim - ok, ne znam koliko bih jaka trebala biti da se skidam na suho poslije desetljeća i pol drogiranja - ali svejedno - imam slabo strpljenje - navikla sam da mi je dobro u mom tijelu i sad mi je jako teško tj. nemoguće leć i bolovat od malarije najmanje misec dana - ok - tu ibogain doista pomogne - ovisno o puno faktora, skine ti (pa nemaš)

80-90% krize - ali POSLIJE je borba
Relativno je 'lako' skinut se - no teško je ostati čist 
- najčešće, kao što je (ponavljam) upravo tata Freud rekao, čovjek teško ili uopće ne gubi navike, već 'samo mijenja jedne igračke drugima' - ili kao što je Kike rekla 'ko nije na džanku taj je na šanku' 8) - ok, ja ne volim piti baš previše - ali zato volim hašiš i sve ostale droge - i onda nisi na dopu al bi onda na parti da se našiješ 'botuna' s 'normalnim ljudima' i nadoknadiš vrijeme izgubljeno 'on the run' (Kravitz) i 'Waiting for my man' (Lou Reed)

i kljucajući uz kasnu TV ... i opet ti triba 50-100 kuna dima dnevno - nešto 'moraš' uzeti - mi smo navikli 'nešto uzet' - već godinama - i bog - i to je to - to treba izgubiti, to prokletstvo ...