Mislim da je problem relevantan, a nema mnogo informacija koje bi mogle pomoći takvim ovisnicima. Interesuje me kolika je zainteresovanost i da li postoje slični ljudi koji bi bili zainteresovani za pridruzivanje "Gamblers Anonymous" grupi. Vec sam kontaktirao medjunarodni ured (putem stranice http://www.gamblersanonymous.org) i narucio "Informacijski paket" za pokretanje grupe.
Da li postoje vec slicne grupe?
OTVARANJE POSEBNOG DIJELA NA FORUMU ZA OVISNIKE O KOCKI
Moderator: sanela
-
-
Dobra ideja.
Ja sam do pre par meseci visio ovde, posto sam imao problem sa kompulsivnim kockanjem,
a nisam nasao ni jedan nas forum koji okuplja ljude zavisne od kocke, pa mi se jos cinilo da bi ovde imalo i najvece sanse da me ljudi razumeju..
Samo gledam i primecujem nove kockarnice kako nicu i znajuci kakav to problem moze da napravi, tek ocekujem da se stvar zahukta...
Pozdrav!
Ja sam do pre par meseci visio ovde, posto sam imao problem sa kompulsivnim kockanjem,
a nisam nasao ni jedan nas forum koji okuplja ljude zavisne od kocke, pa mi se jos cinilo da bi ovde imalo i najvece sanse da me ljudi razumeju..
Samo gledam i primecujem nove kockarnice kako nicu i znajuci kakav to problem moze da napravi, tek ocekujem da se stvar zahukta...
Pozdrav!
e ba Sivi,......bas sam htjela gambleru da napisem o tebi....Ako nista komunicirajte preko pm-a. A sto se tice posebnog dijela za kocku....ja sam za-dole kod alkohola(ili umjesto jednog of topica ili da se doda novi)...Mada ja sam jos davno trazila isto za kokain ...pa sam na kraju otvorila novu temu. Sto nije isto...ni slicno...podforumu namjenjenom specificnim problemima (adikcije naravno)...no ..tu si...pisi.
Sivi kako si mi? sta se desava? sta je sa skolom?
Sivi kako si mi? sta se desava? sta je sa skolom?
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
- katarinadimedici
Ovo je stvano dobra ideja, takvih zavisnika ima poprilično! Najbolje bi bilo za početak otvoriti temu kod alkoholizma, mada je ovo pitanje za Sanelu ustvari! Kockanje je opasna adikcija, koja upropašćava celu porodicu,a znam i nekoliko narkomana kojima je kocka problem, takođe! Imam prijatelja koji je narkoman i kockar i kojem je ustvari kocka primarna adikcija! Za drogu može da ima pare a i ne mora, ali kad je kocka u pitanju to je nešto drugo! Trenutno "apstinira", što znači da se svakodnevno kladi u kladionici i to mu je jedini vid kocke!
Pozdravljam ovu ideju. Ovo je zaista prava tabu tema u drustvu i zasluzuje poseban topic kao i alkoholizam. Neverovatno je koliko je ova vrsta ovisnosti postala drustveno prihvacena. Cak primecujem da u nekim slucajevima prelazi i u divljenje. O tome nema apsolutno nikakve price, nigde se ne pominje, a verujem i da nece skoro sa ovom expanzijom kladionica i kockarnica.