metadon
Moderator: sanela
joooo ne pitaj...katastrofa...Vodolija wrote:Lakapo....nemoj nista na silu. Ipak sa 125mg na 80mg je veliki uspjeh a za tako kratko vrijeme. A to da ti je dopizdilo, to ti vjerujem. Valja se nakaniti jos pogotovo po toj bljuzgi i nevremenu u Sarajevu.
samo me jedino vadi to sto...ono pomislim samo da ima raje koja ide sa Ilidže i dalje....a ja sa Grbavice (Kovačići) to samo ba pređem most i eto preko M. Dvora i gore...mislim blizu sam pravooo....al u zadnje vrijeme samo idem pjehe, inace prije non - stop taxijem...jer jednostavno ne mogu....nema sanse....
Ja eto nekako planiram ovu godinu na more, jer proslu sam nisam mogao nikako zbog terapije, inace sam od 21. sept. 2004 godine.... tako da nisam mogao nikako... a ovu cu Boga mi potruditi se pravoooo, da il' dobijem povlasticu (da mi da da ponesem za 10-tak - 15 dana) ovo samo ako ne uspijem skinuti do mora ovih 80mg...da Bog da da i stignem al' etoVodolija wrote:Znam kako ti je. Dok sam bila dole...i one odvratne bljuzge uhhhhhhhhh. Ma kaki, 46 dana u sarajevu sto sam bila nisam 3 puta iz kuce izasla radi zime, bljuzge i daljnjeg.
Re: Metadon koji dolazi u Sarajevo
Nisam ovo do sad videla, verovatno zato sto nisam ni gledala, ali to, kako se meni cini, potvrdjuje ono sto sam ja negde ovde na forumu ustvrdila, da drzava leci od narkotika narkotikom. Pa hajde, gde to ima da ti lekar prepise heroin kao lek i polako smanjuje dozu i tako te leci naredne 2 godine. Ovako je super, em ima zakonski okvir, em farmaceutska industrija ima sta da radi. Interakcije, predoziranje, nuspojave, jako slicno ako ne i isto kao kod heroina. I onda, baaam, opet dolazimo do blokatora - naltrekson i nalokson (Nakon davanja naloksona veoma brzo nestaju depresorni učinci metadona.) ili kod nas nalorexa.Bezze_Sa wrote:Evo linka koji dolazi iz HR nama ovamo....i evo sta Pliva kaze za isti....
http://www.plivazdravlje.ba/?section=kn ... cum&id=218
fakat sam se iznenadio necim u ovom tekstu, tako da ne vjerujem da ima ovdje puno ljudi koji SVE, bas SVE o hepu znaju o hepu.....
Ako sam pogresila, ispravite me.
Ne u pravu si....svi na forumu su se slozili daaavnoSpirit wrote: Nisam ovo do sad videla, verovatno zato sto nisam ni gledala, ali to, kako se meni cini, potvrdjuje ono sto sam ja negde ovde na forumu ustvrdila, da drzava leci od narkotika narkotikom. Pa hajde, gde to ima da ti lekar prepise heroin kao lek i polako smanjuje dozu i tako te leci naredne 2 godine. Ovako je super, em ima zakonski okvir, em farmaceutska industrija ima sta da radi. Interakcije, predoziranje, nuspojave, jako slicno ako ne i isto kao kod heroina. I onda, baaam, opet dolazimo do blokatora - naltrekson i nalokson (Nakon davanja naloksona veoma brzo nestaju depresorni učinci metadona.) ili kod nas nalorexa.
Ako sam pogresila, ispravite me.

On je samo eto da ustvari narkomani skontaju da mogu bez horsa da zive, funkcionisu itd..itd, dok u isto to vrijeme 'vamo doktori (ili ti sam na kraju krajeva) spustaju lagano dozu. Tako da se ne osjeti sekunde....ma sekunde... samo sto jes treba vremena, malo je onih koji su se skinuli sa par kutija hepa i ostali cisti....tako isto sa terapijom na C.V....evo raja u SA znaju...primjer: bolnica, dok si gore, ma nema sve najgore o heroinu...vamo tamo....cak u bolnici plafon 20mg u jutro i 20mg navece....(znaci po cetiri hepa....) i tako samo dva dana...odmah nakon dva dana smanjuju jutarnju dozu za jednu tabletu....
hocu reci da "brza" detoksikacija je moguca al nije uspjesna....jer onda bi bolnica bila sve.... ne bi bilo potrebe za objektima tipa "Crni Vrh"...
Pa i nisu se svi slozili, cak i ne videh da se o tome nesto puno prica. Manson me tresnuo zbog mog pominjanja ibogaina, kao sta ja mislim da se sa droge skida drogom i sl. Elem, ne znam pricu o heroinu, odnosno istorijat, opet je nisam trazila, jer su mi u datom momentu trebale druge stvari sa googl-a, a volela bih da je cujem. Posalji mi na PP ako te ne mrzi. A sto se tice metadona, bilo mi je dovoljno znanje da je heroin prirodna supstanca, a metadon je sinteticki heroin. U prilog, ako pazljivije procitas ono plivino... ocito je. To mi je bilo dovoljno da ne kopam vise.Ne u pravu si....svi na forumu su se slozili daaavnoda je metadon sinteticki (isto) zamjena heroina. Proguglaj malo, ja sam se praavo iznenadio i na kraju krajeva saznao pravu istinu o heroinu, ko ga je napravio za sta itd itd...ako znas za to.... onda sigurno znas da je metadon ustvari lijek. Nikako nije namjenjen nekome citav zivot da ga koristi, mada ja znam ljudi koji to su sebi zacrtali u glavi....
Od kud ti heroin prirodna supstanca???? Ja koliko znam Marihuana je prirodna "biljka"Spirit wrote:
bilo mi je dovoljno znanje da je heroin prirodna supstanca, a metadon je sinteticki heroin. U prilog, ako pazljivije procitas ono plivino... ocito je. To mi je bilo dovoljno da ne kopam vise.

odluka
raja,hvala vam na savjetima,bio sam u centru,ali mi je ostala ista terapija,ja pijem 20mg.dnevno-4tablete,a na to uzmem po 1-2 'suta',ali odlucio sam,BAS sam odlucio zavrsiti s dopom,pa pit cu heptanon,ako treba do kraja svog zivota,samo da se rijesim zla zvanog heroin.Pozdrav.Od sutra se 'skidam',pa,kako Bog da dragi.