Da li treba drogu legalizovati

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

bandit

Post by bandit »

Spirit wrote:Ma ne treba zapaliti. Legalizacija je potrebna i korisna kod odredjenih vrsta bolesti. Medjutim, legalizacija moze da se sprovede jedino u drzavama koje imaju stabilan sistem i naravno zakonodavstvo. Mi smo jako daleko od toga, cak sta vise ni z od zakonodavstva nemamo, potpuno je sve uruseno, tako da bi kod nas legalizacija imala sasvi drugaciji smisao i bila apsolutno kontraproduktivna.
Tacno. Mi nemamo drzavu (hocu da kazem da nemamo nikakvo uredjenje. Jedan neuropsihijatar je rekao pacijentu `ladno: "Iskreno da ti kazem,tebi nijedan doktor ne moze zaista da pomogne jer svaki doktor danas ima vece probleme nego ti",mislim,sta reci...Nemamo zakon,doktori vise nece da se posvete poslu,mrak,anarhija),tako da bi kod nas legalizacija dovela do masovnog unistavanja drogama jer na ovim prostorima ,nazalost,retko ko uopste vidi smisao svog zivota.
zvrky

Post by zvrky »

Jedan neuropsihijatar je rekao pacijentu `ladno: "Iskreno da ti kazem,tebi nijedan doktor ne moze zaista da pomogne jer svaki doktor danas ima vece probleme nego ti",
Bas se pitam zasto mi je ova recenica toliko poznata :!: Je li Bandit da je nisi slucajno prepisao od nekud a? Stvarno si mnogo glup :!: Da to jeste istina i to se jeste desilo ali nemoj da prepisujes nije to lepo znas.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
bandit

Post by bandit »

zvrky wrote:
Jedan neuropsihijatar je rekao pacijentu `ladno: "Iskreno da ti kazem,tebi nijedan doktor ne moze zaista da pomogne jer svaki doktor danas ima vece probleme nego ti",
Bas se pitam zasto mi je ova recenica toliko poznata :!: Je li Bandit da je nisi slucajno prepisao od nekud a? Stvarno si mnogo glup :!: Da to jeste istina i to se jeste desilo ali nemoj da prepisujes nije to lepo znas.
? Nazalost,nisam je prepisao,to je surova realnost.
zvrky

Post by zvrky »

Da jeste surova realnost to sam i rekla da je prica istinita ali nemoj da prepisujes opet ti kazem!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
bandit

Post by bandit »

zvrky wrote:Da jeste surova realnost to sam i rekla da je prica istinita ali nemoj da prepisujes opet ti kazem!
Slusaj ti,razmazeno deriste! Nismo u skoli da bih prepisivao od nekoga! Ovo je poslednja kap u casi,od mene zbogom i sve najbolje svima.
zvrky

Post by zvrky »

Jel, nismo u skoli? Sto si se iznervirao toliko? Samo ti bezi dobro je da ti nisi razmazen,ja jesam imao je ko da me razmazi ali to veze nema sa ovim sto ti ja govorim!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Samantha

Post by Samantha »

Hej bandite, nemoj ici, nije toliko lose samo se trebas navici.
Samantha

Post by Samantha »

Zvrky, nemoj misliti da si imala privilegiju da te neko razmazi.
Mozda taj neko treba da te nauci da budes jaka i stabilna, a ne razmazena. Razmazenost ne bih smatrala pozeljnom osobinom, no to je u nasim krajevima nazalost uvijek imalo neki znacaj u pozitivnom smislu. Vidis ja nikad nisam bila razmazena nego sam naucena da se borim pod svaku cijenu i da radim, radim i opet radim. S druge strane moj je brat uvijek bio razmazen i rezultati su neuporedivi.

Nemoj se ljutiti.

Inace sam razmisljala o tebi, i koliko sam razumjela ti si vec duze vrijeme cista. Mozda trebas da to shvatis kao svoje normalno stanje i pocnes se baviti necim. Dakle ja sam mislila da ti ovako postavis stvari:
droga dakle nema vise veze sa tobom, to je bilo davno, posljedice su tu ali to nema veze jer i drugi imaju raznoraznih posljedica, ne mora to biti droga, dakle ne razlikujes se od drugih. Mozda treba da se odvajas od ovog foruma polako.

Opet ponavljam ovi nije tvrdnja to je samo moje razmisljanje i nemoj da se ljutis.
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Iako bih mogla da potpišem ono što su rekli Spirit i Drakula, još bih dodala: naš socijalni sistem i standard lični kao i društveni su daleko ispod onih država u kojima je droga legalizovana. To "legalizovana" ne znači ono što ja zamislim kada čujem izraz, ljudi su uspeli to da regulišu dok bi kod nas izazvalo pravi haos! Upravo sam sinoć čula podatak da se tim potezom nije mnogo uradilo. Kriminal je delimično smanjen, ali se ništa drugo nije dobilo time.
Jedino se u delu o državnoj koristi ne bih složila sa Spirit. Zarada koja se sada sliva u crne fondove je toliko velika, da bi još kako izgubili prihode ako bi došlo do legalizacije.
Dileri? O čemu mi pričamo! U zatvor ide sitna buranija. Dileri sam nameštaju svoje radnike kako bi kvota bila ispunjena, dok su oni pod zaštitom na visokom nivou i takvima ja ne mogu prići sigurno.Eto i za tih 600 kg znate li ko je jedini nadrljao? Radnici Četvrog odeljenja GSUP-a za koje lično mogu reći bez obzira što smo na različitim stranama barikada, da su bili stručnjaci za svoj posao.Oni su jedini imali posledica mada najmanje krivi, jer ko ih je pa pitao da li žele da učestvuju u toj mahinaciji. Dobili su naređenje koje su morali da izvrše i kao najslabija karika jedni su zglajznuli!
Post Reply