"Informativni razgovor"

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
xxxana

Re: "informativni razgovor"

Post by xxxana »

Za zone komfora mislim da su, takodje, dobra tema..
Samo sto ne postoji sablon iz knjiga, poucnih tekstova sa kojim bi to savladali.. Nesto zaista tu treba da se desi
Pominjem to, jer se pisalo o knjigama.. Nekada nas cudne stvari iscupaju iz toga
Sanelu razumem za neizdrzljivi nivo, medjutim, lako se vrati u tu zonu, bar iz mog iskustva
Izadjes i nakon nekog perioda opet uletis
Citala sam na tu temu, ali nema tog teksta koji bi me opisao
I Viktora razumem kada tu pominje petlju
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Apr 24, 2021 10:03 pm Za zone komfora mislim da su, takodje, dobra tema..
Samo sto ne postoji sablon iz knjiga, poucnih tekstova sa kojim bi to savladali.. Nesto zaista tu treba da se desi
Pominjem to, jer se pisalo o knjigama.. Nekada nas cudne stvari iscupaju iz toga
Sanelu razumem za neizdrzljivi nivo, medjutim, lako se vrati u tu zonu, bar iz mog iskustva
Joj što bih voleo da ste sa mnom sada, da vidite kako može da se živi.

P.s. Viktor je čka. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Akkasha Come Back wrote: Sat Apr 24, 2021 9:36 pm
sanela wrote: Sat Apr 24, 2021 7:50 pm Ja nemam u zivotu 20 kvalitetnih ljudi s kojima bih se vidjela odjednom... oj Boze, koliko on lupeta.
Jedan paihijatar je rekao ako imas najmanje 3 bliska odnosa i 11 poznanika nikad ti nece trebati pomoc psihijatra. Otkud nam onda Stop ovdje... :?

A bas razumijem to sto pisete o asocijalnosti. Ja sam poprilicno introvert, sto me vodi ka asocijalnosti. Ipak, kako bih radila posao koji podrazumijeva javni nastup, kontakt s ljudima, vremenom sam navikla da se suocavam sa svim tim neugodnostima. Pitanje je sta nam je vazno? Moje misljenje je da je sve u nama i da mozemo "izvuci" ono sto nam treba kad nam zatreba, ukoliko to zelimo. Ipak, kljucno je izaci iz zone komfora. Iz zone ugode izlazimo kad nivo frustracije koji osjecamo postane neizdrziv. Sve dok nam je potaman, nista necemo mijenjati.

Rekoh, da podijelim i svoje iskustvo ;)
Istina.
Da nije bilo mog oca, ništa ne bih uradila, postigla ni završila.
Prvo sam bežeći od njega a nemajući gde, učila online španski jezik.
Kad je "dao po gasu" i kad sam morala da napuštam stan (jer je postalo neizdrživo) našla sam i posao.
Sve što sam uradila i postigla ne bih da se nisam našla u situaciji da moram.

Od detinjstva sam takva. Samo mi reci "Ti to ne možeš" i uradiću.
Mislim da je to ono, da moramo
Samo ne daj Boze da me neka tragedija iscupa iz toga
Inace, inat me tera na nesto kao i tebe
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Apr 24, 2021 10:05 pm
xxxana wrote: Sat Apr 24, 2021 10:03 pm Za zone komfora mislim da su, takodje, dobra tema..
Joj što bih voleo da ste sa mnom sada, da vidite kako može da se živi.

P.s. Viktor je čka. :D
A ti si mu..nja
To smo shvatili
xxxana

Post by xxxana »

Ali satro, Stope ;)
sanela

Post by sanela »

Da, uvijek se vracamo u sigurnu zonu. To je skroz ocekivano i normalno. Izlazimo uz svjesnost i voljni napor ili, kako rekoh, usljed frustracije. Ne rastemo pravolinijski, nego rast oscilira, kao kriva...
Svaki rast i promjena podrazumijeva izlazak. Evo i kad treniras, da bi napredovala moras napraviti jos taj jedan sklek ili cucanj vise ili pretrcati kilometar vise.
Nekad nas i zivot natjera na promjenu, evo korona, tragedija, smrt bliske osobe, zemljotres, gubitak posla i sl.
sanela

Post by sanela »

xxxana wrote: Sat Apr 24, 2021 10:12 pm Ali satro, Stope ;)
Hahahah, za svaki slucaj da pojasnis...
xxxana

Post by xxxana »

sanela wrote: Sat Apr 24, 2021 10:17 pm
On nije uleteo nigde i misli da ovde ima vise hrabrosti od drugih.. Kod njega sve je jos kul, tako da “cka” ko zna da li ce i postati, ako nije do sad
Viktor89

Post by Viktor89 »

Ne znam koga da citiram. Svi ste nešto na tu temu napisali.

Zone komfora, Xano, slažem se da je dobra tema. Sviđa mi se to što je Sanela napisala. Kratko i jasno za one što kapiraju. Taj je nivo teško dostići. Tu nema trikova iz knjiga, poučnih tekstova, kako kažeš. Zato mislim da bi me neka problemčina isčupala iz ovoga. Svestan svojih problema, ali i dalje uspevam da pobegnem. Dok je tako i dalje je dobro. Nešto malo obaveza i odoh u svoju mišiju rupu.

Da, da, StopBupe, čka sam. Nemam tu hrabros izaći među 20 ljudi. Znaš šta? To ni ne želim. Hrabrost mi treba za druge stvari i tu se ti i ja nikada nećemo razumeti.

Zaista ne razumem druženja sa 20 ljudi. Ni sa 10.
Viktor89

Post by Viktor89 »

xxxana wrote: Sat Apr 24, 2021 10:23 pm
sanela wrote: Sat Apr 24, 2021 10:17 pm
On nije uleteo nigde i misli da ovde ima vise hrabrosti od drugih.. Kod njega sve je jos kul, tako da “cka” ko zna da li ce i postati, ako nije do sad
Naravno da nije, ovde vidi sebe iznad ostalih. Upravo zato. Meni je svako iskustvo neprocenljivo. Misli da je hrabar, a nema petlju za iskustvo.

Hrani se našim pričama. Kako je izgledalo StopBupovo druženje? Šta misliš? To je sve ono u čemu ti ili bilo ko drugi ovde ne vidi svrhu.
Locked