PEPELJUGA....priča u nastavcima

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Blago onom ko utehu može naći u Bogu! Mnogi reaguju kao Pepe, oni koji su se namučili u životu od rane mladosti, koje život nije mazio! Da bi našao utehu u višoj sili, moraš imati određenu zrelost (ne starost), moraš naučiti živeti sa tim što ti se dogodilo u životu! Mnogi su ljuti na Boga, jer im nije pomogao! Teško je objasniti nekome ko je ostao bez deteta da je to "Božija volja",a da je Bog ustvari dobar! Sa druge strane, nada i vera čoveku na kraju jedine preostaju. Ako već verujemo u Boga, onda, odakle nama pravo da odlučujemo ko je dobra, a ko loša osoba? Pred Bogom svi su ljudi jednaki. Ne verujem da će Pepe, verom u Boga postati bolja osoba, jer je nije Bog učinio lošom, već ljudi i okolnosti! A i ko smo mi da sudimo?
Zvrks, o čemu se radi? Zašto da drugi govore umesto tebe, šta bi mi ti "ostali" mogli reći, a ti ne? O čemu se radi? Tvoje stalne promene raspoloženja ukazuju na to da nešto generalno trebaš promeniti u svom životu! Eliminiši taj bol! Pored toliko postova, ti ustvari o sebi nikada ništa ne kažeš, da bi ti se zaista moglo pomoći! Moraš odlučiti šta je to što želiš i usresrediti se na ispunjenje toga, tek onda svaki trud, muka i bol imaju svoje opravdanje!
dinela

Post by dinela »

Slazem se Katarina u potpunosti. Ja jesam imala dobar zivot, ali nije me on natjerao da vjerujem. Natjeralo me bas sve lose sto mi se dogodilo. Ja i ne govorim ko je dobar a ko los. Ja ustvari pokusavam pomoci Pepe da shvati stanje u kome se nalazi, a ono ocito da nije dobro, cim zeli umrijeti. Znam da se i ljutimo i sve to. Ali treba nauciti da se ne ljutis, nego da zahvaljujes na sitnicama. Nisam ja nikakva vila bez gresaka da bih mogla i pomisliti da sudim nekome. Imam i ja gresaka, cak jednu koju cu nositi na dusi zauvijek. Ali ja je priznajem i priznajem da sam kriva i da sam mogla drugacije. Imala sam izbor. Niko me nije tjerao na nista. Cak sam imala i olaksice pri odluci na onaj pravi. Ali eto, ja sam bila ohola i zla, mislila sam samo na sebe i kako da meni bude najlakse i najbolje. I ne oprastam jos to sebi, i ne znam da li cu ikada. Ne mogu ni traziti oprost od bilo koga, kada si ga jos sama nisam u stanju dati. Toliko o superiornosti u odnosu na druge.
Niko ne govori umjesto zvrks, ovo je Pepina ispovijest i bas njoj sam se obratila nevezano za bilo koga. Nisam pod Zvkinim nikom da bih govorila u njeno ime. Ona je dovoljno pametna i hrabra cura da moze sama. To je i dokazala. A mi ostali mozemo da se druzimo i da joj pomognemo kada nas to zamoli.
Moj post nije imao namjeru zvucati sarkasticno ni najmanje. Ja zaista pitam Pepe da li i ona sama zna sta misli i sta govori. Citam njene postove duze vrijeme i vidim od pocetka da se bas i ne trudi onoliko koliko bi ona to mogla.
katarinadimedici

Nismo se razumele, pitanje sam postavila Zvrky koja mi je u postu rekla da "drugi odgovore umesto nje".
I ja čitam Pepeljugine postove i zaista ne vidim da se "ne trudi koliko bi mogla". svako se bori u granicama svojih moći i mogućnosti. Da li zaista misliš da se ja ne borim? I da moj život nije bio borba onog momenta kada sam otkrila ovaj sajt? Znaš li Dinela koliko je borbe potrebno da bi jedan narkoman sa mojim stažom imao kompjuter uopšte, a koliko tek da bi nešto uspeo i da otkuca na njemu? Meni niko ništa u životu nije poklonio, sve sam sama stekla i ono što sam stekla neću tek tako uništiti, ali zato poznajem masu ljudi koji su prodali parket iz stana, za drogu,a da ne govorim o onima koji su prodali i stan, nemaju za hleb, ali za drogu imaju.To je razlika između tebe i mene, ja sam mnogo toga u životu doživela nakon čega mi je svaka sitnica ogromna kao planeta, a ova Pepina borba mi je baš tako velika! Misliš li da Pepe ne shvata svoje stanje, čim želi da je nema? Ili Omar, Zvrky, koji to isto često požele? Nisam primetila da si njima rekla da se okrenu Bogu da bi postali bolje osobe ili ti znaš nešto što mi ne znamo?
dinela

Post by dinela »

Nemoj biti smijesna katarina. To "Nisi rekla ovo ovome a jesi onome". Pa sta trebam, samo copy i paste i tako svima. Ja sam komentarisala Pepinu neodlucnost. Molim ga da me uzme, ... pa onda on ne postoji. Svi imamo pravo na svoje misljenje i ja sam svoje iznijela. Rekla sam joj da ja vjerujem, jer meni to pomaze da budem bolja prema sebi i prema drugima. A mozda bi pomoglo i njoj. Mozda bi nasla neku snagu koje nema, koja joj fali. To sta smo primjetili ko se koliko bori, stvar osobnog misljenja, tako da ne vrijedi ni o tome. Vjerujem ja da ti mislis da ona daje maximum, ali ja ne vjerujem da je to maximum.
Pa ako ulozimo maximum moglo bi se ipak dakle nesto postici.

Ja sama priznajem da ne dajem maximum. Gdje ga dajem da razmislim,...

Mogla bih se sa sinom vise igrati - ali mi ponekad mrsko. Poceo dobar film.
Mogla bih svaki dan potruditi se da prodje idealno u porodicnoj idili - nemam volje nekad da se trudim.
..... ............. ...............

i tako milijun malih sitnica.

A sto se tice snage ljudskog karaktera, moglo bi se.

Da li zaista misliš da se ja ne borim?
Zao mi je sto se ne boris jace. Zao mi je sto ne uspijevas. Zao mi je sto si toliko godina u tome, i zao mi je sto i ja pocinjem vjerovati da ti ne mozes uspjeti. Zao mi je sto te zivot nije mazio. Zao mi je sve djece ovog svijeta Katarina.

Svega mi je zao, ali nije ispravno da govoris da se drogiras zato sto te zivot nije mazio. Pa mog brata jeste mazio. Sta je s njim ? Ne mislim financijski, ali mi smo ga mazili.
Sta je sa sinom H. Forda ? Pun para, slave, auta, cura, mama, tata prezaposlen ? Pa sta ako je prezaposlen ? Zar je to opravdanje. Pa uvijek i u svakoj porodici ima nesto. Ne moze i ovce i novce,..

Ali kako je ovo Pepina ispovijest, a ja sam vec pretjerala, ... Neka to bude to.
Last edited by dinela on Tue Jun 20, 2006 7:51 pm, edited 1 time in total.
dinela

Post by dinela »

Znaš li Dinela koliko je borbe potrebno da bi jedan narkoman sa mojim stažom imao kompjuter uopšte, a koliko tek da bi nešto uspeo i da otkuca na njemu?

Znam Katarina. A sta bi ti sada kada bih ti ja rekla "Ma ti si Kato super narkoman , divim ti se. Stvarno se nosis. Mogla si do sad sve rasprodat, ali eto jebote, nisi. Ma ti si meni super. Svi se trebaju na tebe ugledat. Samo tako nastavi."

Dakle, Katarina, to sto ja jos uvijek ne vjerujem da je to tvoj maximum, to bi trebao biti kompliment za tebe, ali ti neke stvari jos uvijek ne mozes ili ne zelis vidjeti.
katarinadimedici

Dinela, naša mišljenja se razlikuju generalno! A je li znaš zašto? Zato što sam ja suviše neuspeha videla, da ne bih bila optimista za jednu mrvicu napretka!Nemojmo samo o snagi volje! To u narkomaniji ne pije vode! Da smo tako jaki ne bi bili to što jesmo! Da je sve u snazi volje, procenat izlečenih bi bio hiljadu puta veći! Da li pepeljuga daje maksimum? To samo ona zna! Mene ne interesuje, ako mogu da joj pomognem nekim konstruktivnim komentarom, pomoći ću joj! Sve ono što bih joj ja negativno rekla, zna ona i sama, već joj je hiljadu puta rečeno i zašto baš ja ponovo? Kada mi se nije svidelo njeno samozavaravanje lekovima, to sam i napisala i znam da sam bila u pravu! Ne znam šta ti to nalaziš između mojih redova i zašto uostalom vreme koja provodiš da bi meni dokazala da nisam u pravu ne provedeš lepše i svrsishodnije u igri sa sinom na primer? Zašto ne pitaš svoga brata zašto je počeo i šta mu je ustvari falilo jer nešto jeste zasigurno, čim je droga popunila to prazno mesto! Za sina to Forda nemam pojma, pretpostavljam da je želeo da privuče pažnju na sebe, jer pojam "imati sve" ne podrazumeva ljubav i pažnju?! Daleko od toga da sam ja počela što me život nije mazio, posmatrajući tvojim očima, imala sam i previše! Nemam ja odgovore na sva pitanja, da ih imam ne bi bila ovde gde jesam! Niti tvrdim da znam kako treba, ja uvek podvlačim da znam kako ne treba raditi u životu i da se iskustva trebaju sticati na tuđim greškama! Ne treba ti mene da prihvatiš, ne trebaš da me voliš, još manje da mi sudiš! Ako možeš izvući neku pouku iz mog životnog puta, bilo bi mi drago i znala bih da je moja misija uspešna!O nečijem životu ne možeš suditi, suviše je tu sudbine, okolnosti, stvar trenutka, slučaja, slabosti i snage, da bi neko mogao biti sudija! Daleko od toga da je za mene kompjuter maksimum, da su za mene tri metadona maksimum! Moj maksimum ne znam gde je ,ali isto tako znam da je moj minimum nečiji maksimum! Daću ti samo jedan primer:
Uporedi mene, koja sam počela od negativne nule u životu, uspela da stvorim i sačuvam svoj dom. Uspela da održim neki životni standard i podignem troje dece ( sama znaš koliko je vremena, truda i para potrebno samo dok beba prohoda, da ne govorimo nadalje), pomažem ih i danas, nijedno se ne može požaliti da su ikada čule od mene "nemam" ili "ne dam, trebaju mi pare"! A, verovatno si čula za Megi iz "EKV" koja je bila jedinica, dete imućnih roditelja, koji su joj ostavili u nasledstvo dva stana ogromne kvadrature, pored novca, starina, umetničkih predmeta i svega onoga što je ona zaradila tokom svoje uspešne karijere! Ni upola nije imala staža a ni potreba kao ja, znam na kojim je količinama bila,a umrla je u domu za stare u teškoj bedi! Misliš li da je u pitanju sreća? Ili je jednostavno stvar izbora?! I opet ne kažem da treba živeti na moj način, ali kažem da treba imati minimum dostojanstva, ne trebamo dozvoliti da nam naša sebičnost sve uništi, jer to je samo preveliki egoizam!
Ja sam stvarno loš čovek nema nade za mene, ne veruješ da ću uspeti?! Imam komšinicu, sa čijom ćerkom je moja najmlađa nerazdvojna. Ona ništa ne uzima, muž takođe. Popiju posle ručka nekoliko piva, jako prijatni i druželjubivi ljudi. Podstanari su godinama i sada su dobili kuću po jako niskoj stanarini na korišćenje, ali uz uslov da održavaju dvorište. Muž već dve godine "traži" posao, a dete svako jutro ustaje u šest da bi sa majkom krenulo u školu, po kiši ,snegu, a vraća se iz boravka, opet sa majkom u četiri. Tata nikada ne čuva ćerku, dok je išla u obdanište, bila je jedino dete tokom celog raspusta u obdaništu, jer on stalno traži posao baš pre podne. Dete nema šta da obuče, nemaju drva da nalože vatru,a upravo su dobili i otkaz zbog neispunjenja obaveza ( nije on lud da seče vinovu lozu, kada bi za taj posao bio plaćen 50 eura). Ona je zaljubljena u muža, najbolji muž i tata na svetu, stalno nešto ćućore,a dete u trećem razredu ne zna da čita i piše? Uvalila se u kredite iz kojih se neće izvući sledeće tri godine, da bi kupila mužu kola da radi na tezgi na pijaci, na koju je otišao tri puta! Oni su "zdravi", "normalni", niko ih ne žali i u njih se veruje?! Za sve ovo vreme koliko nam se deca druže, ova narkomanka ovde, je maloj kupovala Barbike, Bratz lutke, paketiće, školski pribor. Oni su kupili kola, a moja mama i ja koje faktički živimo od njene penzije i što dobijemo od moje ćerke dok je radila, svekrve ili tate, smo promenile nameštaj, kupile i otplatile belu tehniku, opremile dva đaka, grejemo se na ugalj, čak i preterano. Cele godine ja sa malom radim engleski ( ostalo će sve oni), svaki slobodan dan dete provede kod nas, dok moja slabo ide tamo jer "nema igračaka". Zato mi štedimo na nečemu drugom, ja štedim na sebi koliko god mogu, celog leta, zajednički mama i ja dovlačimo kukuruz i drva (sa poljoprivrednog dobra, nikom ne treba, ali je teško preterati) dok bizgov sedi sa rukama u džepovima! I oni imaju šanse u životu? Nisu jedini takvi, kakvi jesu, samo u mom naselju dosta je ljudi slično! I o čemu onda mi pričamo? Snaga karaktera možda? Da, divim se sama sebi što pored groznog poroka nisam samoživa i ne gledam samo na sebe!
p.s. šta ti znaš uopšte o meni da bi znala da li ću uspeti ili ne? Da li smeš da prognoziraš za svog brata, kojeg poznaješ mnogo bolje nego mene?Ali, budi iskrena...
dinela

Post by dinela »

Nemojmo samo o snagi volje! To u narkomaniji ne pije vode
Zaista bih zeljela znati sta pije vode na putu ka izljecenju. Ako se neko zalijeci u komuni, izadje i ponovo nastavi da se drogira, reci mi sta ga je navelo? I reci mi sta je spasilo one koji se zalijece pa izadju, i zaista nastave da zivi cistim zivotom?
Zašto ne pitaš svoga brata zašto je počeo i šta mu je ustvari falilo jer nešto jeste zasigurno, čim je droga popunila to prazno mesto!
Pitala sam i dobila dva odgovora. Prvi kada je bio cist samo dvadesetak dana i glasio je ovako "Ja sam se i poceo drogirati zbog ovog tate i zbog izlazaka. Uvijek nesto ne mogu napolje, uvijek sto kasnim i eto. I nikad me nije vodio na utakmice. "
Drugi sam dobila bas jucer, kada je 9-i mjesec cist . "Znas seko, nikad djetetu ne daj puno slobode i para. Posebno u pubertetu. Ja sam se bio docepo i jednog i drugog. Tata u Holandiji, samo salje, a ja, ko sam ko ja. Joj jebote jesam glupo poceo. "

Eto, to su njegovi odgovori.
jer pojam "imati sve" ne podrazumeva ljubav i pažnju?!
Cele godine ja sa malom radim engleski ( ostalo će sve oni), svaki slobodan dan dete provede kod nas, dok moja slabo ide tamo jer "nema igračaka".
Mislim da igracke ne mogu zamijeniti tebe Katarina tvojoj djeci. Nemoj se zavaravati ako si im priustila najnovije barbike da si im dala sebe kao majku. Ja uopce ovim ne omalovazavam tebe kao majku tvoje djece, mislim da si dobra majka, koliko mogu primjetiti cesto ih spominjes, volis ih i sve to. Ali bi one bile sretnije kada se ti ne bi drogirala. Shvatas li sta hocu da kazem. Nije poenta ovdje o tome koliko si ti dobra ili losa mama, mozda si najbolja na svijetu, ali bi bila jos bolja kada se ne bi drogirala. Zavrijedila bi svo njihovo postovanje, imale bi se zaista na koga ugledati. Slabo slusamo roditelje, ali se mnogo ugledamo na njih. Ne kazem ja ovo samo u smislu droge, moze biti a i ne mora. To nisu nikakva pisana pravila, ali je u zivotu obicno tako.
Ne znam šta ti to nalaziš između mojih redova i zašto uostalom vreme koja provodiš da bi meni dokazala da nisam u pravu ne provedeš lepše i svrsishodnije u igri sa sinom na primer?
Ti ne prihvatas kritiku niti bilo kakvu razmjenu misljenja ako ne vodi ka istom cilju. Nemoj postavljati ovako smijesna pitanja i djetinja, jer ipak si ti zrela zena. Ne pitam ni ja tebe sta ti radis ovdje umjesto da provjeris gdje su Ivana ili razgovaras sa Sandrom? Tu smo zato sto nas je nuzda natjerala i ja to razumijem. Meni uopce ne smeta ovaj nas dijalog, cak sta vise, zelim da vidim tvoje misljenje. Kod mene nema provokacija Katarina, ja pisem samo ono sto stvarno mislim i osjecam bez niskih udaraca. A ako ponekad mislim da nisi dala pravilan komentar na nesto, ja cu to takodjer komentarisati, a isto tako i ti komentarisi bilo cije, pa zato i jesmo ovdje. A ne da pljescemo jedno drugom na svaku recenicu, bilo ispravnu ili neispravnu. Ja imam svoje stavove, neke mijenjam, neke ne. Kada ja mislim da sam bila u krivu to i kazem, tako isto stojim iza onog sto smatram dobrim.
Snaga karaktera možda? Da, divim se sama sebi što pored groznog poroka nisam samoživa i ne gledam samo na sebe!
Da, snaga karaktera. potpuno se slazem. O tome sam valjda i govorila. Karakter i volja i jesu ono sto te moze izlijeciti (zalijeciti ) ili ne.
A sada procitaj ono prvo sto sam te citirala. Zbunjujes me zaista. Da li sada pomazu karakter i volja ili ne piju vode ? Koje si zaista mislila, a koje si tek onako napisala da bi bez razloga kontrirala mom postu.
p.s. šta ti znaš uopšte o meni da bi znala da li ću uspeti ili ne? Da li smeš da prognoziraš za svog brata, kojeg poznaješ mnogo bolje nego mene?Ali, budi iskrena...
Ja znam o tebi ono sto sama napises. A sama si rekla da bi ti trebalo jos dva zivotna vijeka da se skines. Jer si toliko dugo u tome, da je nemoguce. A reci mi onako, sta zaista mislis da bi tebi trebalo, da doneses konacnu odluku o skidanju. Kontas, sta bi te zaista natjeralo na to ?
A prognoziranje,... Moj brat ! Ne, ne smijem ! To je najiskrenije sto ti mogu reci. Toliko vjerujem da ce uspjeti, toliko se nadam... A sada, bas ovog trenutka, ogroman strah se uvukao u mene da nemam pojma sta da ti kazem. Inace sam puna pozitivnosti kada je on u pitanju, a sada !!! STRAH ME ! To je jedini osjecaj koji me sada preplavljuje dok razmisljam o njemu. I dala bih sav svoj zivot, svo imanje koje imam, sve kompjutere i barbike ovog svijeta, sva auta i materijalna sranja, samo da on ostane cist cijeli svoj zivot. Zivjela bih u satoru pored rijeke, prosila za komad hljeba, djete odhranila na ukradenoj pogači, nosila poderanu suknju nadjenu u smecu cijeli zivot,... Sve bih dala na svijetu da on ostane cist. Eto ! Zato ti govorim za tvoju djecu. Jebes i kompjutere i igracke, one te vole najvise na svijetu i boje se da bi im mogla mlada umrijeti ili svasta nesto... ti se zbog njih samo odreci droge i niceg vise, i imaces najsrecniju djecu na svijetu.

Stvarno ti zelim puno snage i srece i sve najbolje, i tvojoj djeci.
Last edited by dinela on Tue Jun 20, 2006 7:53 pm, edited 1 time in total.
Nephilim

Post by Nephilim »

a sada !!! STRAH ME !....
Ne poznajem tvog brata, ali mislim da, imajuci u vidu ono sto je sam rekao, o svojim pocecima i razlozima zasto je poceo da se drogira, nemas toliko razloga za strah.Deluje mi kao neko ko je shvatio kakvu je glupost napravio i da je nece ponoviti.U pravu si sto se tice materijalnih stvari: samo ti budi pored njega, i nece biti problema. :D

Gladsheimer next succeeds - the land
Where bright Valhalla's towers stand:
In burnish'd gold they proudly rise
And lose their radiance in the skies.

bandit

Post by bandit »

Ne bih nikoga zabrinjavao unapred,kako se kaze:svakom je danu dosta svoga zla,tako ne brinite za sutra,ali ne postoji nesto kao "izleceni narkoman",kao sto ne postoji nesto kao "Ja shvatam narkomana a nisam nikada nista uzimao"
kittin

Post by kittin »

Ej ljudi...pa ovo je pepin prostor. Napred pepe...piši, piši!!!
Post Reply