Život bez poroka uspeh ili dosada (?)

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
Viktor89

Re: Život bez poroka uspeh ili dosada (?)

Post by Viktor89 »

xxxana wrote: Sun Mar 28, 2021 1:13 am
StopBup wrote: Sun Mar 28, 2021 12:25 am E jebi ga. Ja hteo da zakopam "ratne sekire", a kad tebe zabole, zabole i mene.

Zabole me i da ti odgovaram. Ipak si provokator dobrim delom. Na Xxxanu si se primio na neki način, to se vidi, možda je tebi opsesija, kad mene optužuješ za to.

Ja sam o njoj ,to jest kako je gledam, sve rekao.

I dosta u p.m, zadnjih dana 3 vezana posta normalne priče nisu bila...
Rekla sam da necu i definitivno nakon ovoga necu..
Ti otvori temu na kojoj ljude mozes da prizoves i prestani da pokusavas da potcenis one koji su bar imali nekog iskustva..
Molim te, objasni ljudima koliko je jebeno kada ti je jedini problem plik na nozi!
Nemoj ti. Nema potrebe.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Mar 28, 2021 1:13 am Rekla sam da necu i definitivno nakon ovoga necu..
Ti otvori temu na kojoj ljude mozes da prizoves i prestani da pokusavas da potcenis one koji su bar imali nekog iskustva..
Molim te, objasni ljudima koliko je jebeno kada ti je jedini problem plik na nozi!
A jebi ga, kad je covek prvi krenuo da proziva mene, a ja sam u situaciji trenutno, kad i nemam Bog zna koliko mesta gde da se sklonim, i kad ne mogu da se bavim sa mnogo stvari sa kojima bih hteo, pa sam se hvatao na te glupe prozivke, jbg.

"Plik na nozi", zvuci naivno. Dobro nije bas plik, vec dve rane treceg stepena. Poremetile su me, zacementirale i pokvarile dosta planova. Zbog ovoga ni ne mogu da se bavim sa mnogo problema koji su dosli na dnevni red, no ide na bolje, i proci ce, sto pre, molim se Bogu...
Viktor89 wrote: Sun Mar 28, 2021 12:52 am
xxxana wrote: Sun Mar 28, 2021 12:22 am Nastavi da pišeš Viktore, to ti ide
Od pucanja u prazno nemaš ništa
U pravu si. Kada bude bilo inspiracije. Lako skrenem sa onoga što želim reći.

Laku noć.
Sta bi? "Obrnu" i tebe Xxxana dok trepnes.

Aj buraz, samo o'ladi, spusti loptu, jeb'o prozivanje, kome to treba u zivotu? Nismo ovde da seremo jedni drugima. Pisi i bavi se problemima, jedino kroz normalnu pricu mozemo pomoci jedni drugima i podstaci jedni druge.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Evo i da kazem zasto je drugi nacin onog citata rizican po meni. Taj nacin sam po sebi znaci neki uspeh, napredak, pomeranje granica, upustanje u nesto novo i nepoznato, gde ne znamo bas u napred kako cemo se snaci i zahteva trud, rizik, posvecenost, podrazumeva dobit neke vrste ako se postavimo kako treba. Dobiti i napretka, nema ako ne rizikujes i ako se ne upustas u nesto novo, ne pomeras granice.

Vecina nas ovde koji pisemo, treba tek da naucimo da zivimo kako treba, doslovno, da naucimo da zivimo. Sto se tice naslova teme:"Život bez poroka uspeh ili dosada?", stojim potpuno iza toga da je zivot bez poroka uspeh, ali tu treba vremena, truda i rada da se stvari nameste kako treba. Procitao sam na ovom forumu jedan citat, i jako mi se svidja, "Zivot je lep, kada se ziveti zna.", a za nauciti ziveti, bar za nas zavisnike, treba vremena.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

Viktor89 wrote: Sat Mar 27, 2021 10:32 pm ...a Tolstoj reče:
- Govori samo o onome što ti je jasno, inače ćuti.
A Gete reče: ("Faust"- kako da doživiš 90 godina)
"Hrani se samo prostom hranom, hlebom i smokom
k'o stoka živi zajedno sa stokom
I ne libi se toga da njivu koju oreš đubriš sam-
najbolje sredstvo to je- koliko ja znam"

Ja sam još kao mala pitala sve žive u čemu je smisao života, većina mi je odgovarala po klišeu: ideš u školu, pa se zaposliš, onda se udaš, rodiš decu, dobiješ unuke" (srećan smajli) i ja sam bila u fazonu: "I to je sve?!"

Ne žalim što sam "probala poroke". Jebeno je bilo skinuti se, i na robiju zaglavih, ali makar nisam imala život "muž, deca, kuća", što je ok za one koji to žele, a prisila i zločin je zatvoriti devojku u kuću samo zato što je žena. Nisam feministkinja iako možda ponekad tako zvuči, ali nisam ni za klasične patrijarharne vrednosti koje kako reče Gete pod jedino ispravno podrazumeva ustajanje sa petlovima i na njivu ceo dan.

Neki ovde znaju da sam bila sportista (boks, kik boks i ekstremni sportovi. Od ekstremnih sportova samo još nisam skakala padobranom iz aviona a to planiram čim prestane vanredno stanje)

Viktore, eto ovo je bilo nešto malo o meni, a kako reče xxxana, nastavi da pišeš.
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome gotovo ništa."
J. V. Gete (1749 - 1832)
Akkasha Come Back

Viktor89 wrote: Sat Mar 27, 2021 9:38 pm A nekad sam i ja trenirao. Život mi je bio zaista divan dok sam bolovao od umnog slepila i trčao za masom u teretani. Tu sam saznao nešto Xano, možda neku vrstu životne filozofije - nema napretka dok je trening prijatan, već samo i isključivo onda kada je težak, kada boli i kada probijaš te granice koje si imao na prošlim.

Tako je i u životu.

Akkasha me je naterala na citat - “postoje dva načina da se ne pati. Prvi mnogima uspeva: prihvatiti pakao i postati deo njega do te mere da ga ne primećuješ. Drugi je rizičan i zahteva neprekidnu pažnju i učenje: usred pakla tražiti i prepoznavati ono što nije pakao, i činiti da traje, dati mu prostora”.

Strašno.

Slagao sam negde. Evo me opet i opet. I dalje se lažima služim. Hteo sam ti reći ono što ti već sada možeš, a za šta sam ja trenutno sprečen. To kada rešiš da učiniš prvi korak, a nisi još curo draga.
To je rekao i Kasijus Klej poznatiji kao Muhamed Ali: "Mrzeo sam svaku sekundu prokletog treninga ali sam rekao sebi: izdrži sad, i bićeš šampion"
J. V. Gete (1749 - 1832)
Akkasha Come Back

P.S. oba posta su u vezi tzv "pomeranja granica", ne treba isticati da smo ih mi ne pomerili, nego potpuno srušili i zato i možemo sada o tome da razgovaramo.

Kad kažem "mi"...zna se ko smo "mi" a ko ovde baš i ne spada.
J. V. Gete (1749 - 1832)
StopBup

Post by StopBup »

Necemo se vise prepirati Akkasha, ne dolazi u obzir, a svako ima pravo da iznese svoje vidjenje stvari. Ti samo za sebe mozes da tvrdis da si srusila "sve granice", ne znas do kojih su granica drugi isli, niti kako gledaju na te "granice" i sta one za njih predstavljaju.

Naravno da vidim da sam ja po tebi taj neko "ko ovde bas i ne pripada", a ne pripadam po tebi samo zatao sto nisam bio hronicno navucen na dop, je l', ili ima jos nesto? I ja sam sebe gledao pogresno dugo vremena, cak i kad sam shvatio da sam navucen na buprenorfin kao svinja, sebe sam i tad jos uvek smatrao nekim "polu-narkomanom", sto je 100posto pogresan pristup. Narkoman sam postao jos kao klinac, kad sam pusio nenormalne kolicine trave, svaki jebeni dan. Drugo je mozda ono kad neko uzme koji dim, a ja sam se urnisao svakodnevno. Jos tada, cale kad me vidi tako prebijenog mi je govorio da sam narkoman, na sta sam se ja smejao i naravno poricao, a tek mozda pre godinu sam shvatio da je bio 100posto u pravu.

Niko se na ovaj forum nije registrovao iz hira ili neke dosade, vec ogromnog problema koji vuce vec dugo vremana. U opste nije najbitnija stvar to na sta bi bio navucen, moze se reci da nije cak ni bitna.
sanela

Post by sanela »

Bitno je ko se u cemu prepozna. :D
Za ovisnike jeste karakteristicno probijanje granica drugih ili sistema kako bi dosli do onog sto zele.
Medjutim, da bismo se mijenjali, rasli, napredovali, neophodno je da pomjeramo svoje granice. U tome je razlika.
Evo ja sam imala klijente koji kad su cisti imaju tremu da udju u granap i kupe nesto. Ali bez ikakvih problema ce nekog izbunariti, izvarati i sl.
Hocu reci da vi dolazite iz drugog konteksta u kojem ste zivjeli godinama i da svaki dan izlazite iz svoje zone konfora da biste se nosili sa svakodnevnim normalnim zivotom, a ja imam sve te vjestine i to mi nista nije problem. Ali, ja imam neke druge probleme koje trebam rjesavati, a koje imate i vi. Tako da vi imate "dodatni rad" u odnosu na mene koja nemam iskustvo ovisnosti. I da biste "lakse" uslovno receno savladali sve poteskoce koje stoje ispred vas, razvili vjestine, spoznali neke stvari, moze vam pomoci psihoterapija, nekome vjera, nekome komuna, nekome grupe samopomoci. Najtezi je put kad birate da se sami oporavljate, jer je to put s najvise pokusaja i pogresaka. Ovaj forum je zamisljen da vam moze pomoci u smislu da dobijete uvid i da vas podstakne na razmisljanje, sto moze dovesti do toga da neke stvari pokusate uraditi na drugaciji nacin.
Nema potrebe da se branite i opravdavate. Stope, ja ne znam kako je drugima citati tvoje postove, ali meni je jako iritantno citati kako se branis, kako se opravdavas, kako hoces da ispadnes fin, pristojan, kako se trudis da ostavis dobar dojam. Zato ljudi, pretpostavljam, i reaguju na tvoje postove kako reaguju. Previse brate glumatas i previse se trudis. Pises, pa brises, pa se izvinjavas. Nemoj mi se pravdati na ovo sto sam pisala, jer necu citati. Samo malo procitaj svoje postove i suti. I potrazi strucnu pomoc. Fakat ti treba.
StopBup

Post by StopBup »

sanela wrote: Sun Mar 28, 2021 1:56 pm
Nema potrebe da se branite i opravdavate. Stope, ja ne znam kako je drugima citati tvoje postove, ali meni je jako iritantno citati kako se branis, kako se opravdavas, kako hoces da ispadnes fin, pristojan, kako se trudis da ostavis dobar dojam. Zato ljudi, pretpostavljam, i reaguju na tvoje postove kako reaguju. Previse brate glumatas i previse se trudis. Pises, pa brises, pa se izvinjavas. Nemoj mi se pravdati na ovo sto sam pisala, jer necu citati. Samo malo procitaj svoje postove i suti. I potrazi strucnu pomoc. Fakat ti treba.
Nista nisam procitao ovde sto bi me navelo da se "branim", a vala ne verujem da cu se vise od ikoga i braniti. Zavrsio sam sa tim ovim odgovorom Akkashi.

Eto tu je, piše, pa ako može da me shvati može, ako ne može, nikom ništa.

Još jedna stvar, mene ovih dana dosada ubi. Ne znam da li si pročitala o mojoj povredi, i da danima ležim bez izlaska napolje. Znam da je bitna stvar u borbi sa zavisnošću kvalitetna borba protiv dosade, a to meni ovako "ležećem" i ne polazi baš za rukom. Dok sam bio na nogama, bilo je lakše.
Viktor89

Post by Viktor89 »

A škola Akkasha... U školi sam jednom najebao zbog sastava. Od 5 datih tema, ja sam izmislio svoju. Pisao o nekim đacima, profesorima, času i školskoj svrsi. Sve sam ih imenovao. To je prešlo u znak za poziv roditelja u školu i završio sam kod psihologa sa majkom i profesorkom. Moja sloboda mišljenja osuđena je na oblik mržnje, ali sam dobio dobru ocenu sa sve ispisanim upozorenjem na pola strane crvenom hemiskom. Pa koji klinac? Iz revolta sam napisao sledeći sastav baš o toj situaciji, toj profesorki i psihologu kod koga ću svakako završiti.

Tada sam već imao nekih problema i iz škole jako često bežao. Umesto knjiga, nosio sam jastuk u rancu. Sreća da je problem otišao do te mere, pa sam godinu završio vanredno, inače bih, pored svega, dobio i dijagnozu, napravili bi me budalom i usmerili sasvim pogrešno. A samo sam bio iskren i kritikovan zbog toga.

Jebo’ ga život i posle se čudimo što smo zbunjeni, nesnađeni i nespremni za život.
Locked