O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Akkasha Come Back

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Akkasha Come Back »

Meni je u početku Instagram bio toliko besmislen i nikako nisam mogla da shvatim šta ljudi "vide" na toj DM, pogotovo što nemaš tamo sa kim pričati, ono, da gledam slike, nisam luda, samo mi fali u životu da gledam fotke kompleksaša koji se dive sebi :lol:

Međutim, malo po malo, počela sam da otkrivam beskrajne mogućnosti Instagrama. Naročito mi odgovara baš to što nema s kim da se priča. Jer mi se uopšte ne razgovara sa nepoznatim ljudima, ne mogu od početka da se predstavljam ko sam, šta sam, odakle sam itd.
To me sve smara, tako me smorio i Facebook i u prijatelje više odavno ne dodajem nikog novog, ko me zna, zna.

E, zato mi odgovara ovaj forum, vi me znate, ne moram ništa da objašnjavam ko sam i kako sebe da predstavim...
Čak štaviše, vi znate ono najcrnje i najgore o meni što naravno "zaobilazim" da kažem ljudima koje upoznam na Facebooku.

Zato je prijatno ovde. A mogu objaviti šta hoću, ako "omašim" i nikome nije interesantno, ni to mi se neće uzeti za zlo.
Otkud znam da li koga zanima to što je bio požar u Argentini, verovatno ne, ali ja kad nađem nešto što je meni zanimljivo, podelim za svaki slučaj.
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome gotovo ništa."
J. V. Gete (1749 - 1832)
StopBup

Post by StopBup »

Ma meni iducka na ... živac :) to masovno umrežavanje, šatro deljenje, a ljudi generalno sve zatvoreniji, a mnogi i sebičniji i škrtiji, pa ono, gledam da me baš ne proguta ta kolotečina, ako shvataš šta hoću da kažem. :D

Naravno da koristim savremene komunikacije, često mi i znače, ali neću da im budem rob.

Naravno da ne kažem ono kao "rođen sam u pogrešno vreme", to je glupost, svako vreme ti može biti pravo vreme kad naučiš da živiš...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Akkasha Come Back

@xxxana
Tek sada nađoh gde sam napisala "Kako da ne crkneš do sutra", Viktor Frankl i logoterapija-zašto se niste ubili"

Vidi, kao prvo, svi ljudi na svetu se kad tad suočavaju sa besmislom...ne samo "mi", već i oni "normalni".

Moraš shvatiti nekako...
Evo ti link ka temi, tamo mislim da ima link ka članku:
viewtopic.php?f=3&t=5099&p=155790#p155790

I još jedna stvar koja ga izdvaja od ostalih koji su pisali o ovoj temi je da nije ono "klasičan palamud" već čovek koji je kroz lično iskustvo (i to kakvo) rešio da nađe razlog ZA, bez lažnog "motivacionog propovedanja" već jednostavnom idejom da ćemo se ubiti ako nam je dosadno i nemamo šta (pametnije) da radimo do da filozofiramo o besmislenosti života. Sviđa mi se što uopšte nije potencirao nekakav metafizički "smisao", niti nas je ubeđivao u postojanje istog (smisla).
Ovo bukvalno ne može da se demantuje jer je u suštini svako u pravu sa svojim viđenjem svoga života. I nigde nije tupio ni o Bogu ni o tome "da je život lep, samo mi ne vidimo", naprotiv, u suštini je dao ideju "kako da ne crkneš do sutra", dan po dan, zadatak po zadatak.
J. V. Gete (1749 - 1832)
Akkasha Come Back

Логотерапија је дословно, „лечење смислом”, при чему човек може да опстане у свим условима само онда ако има безусловну веру у безусловни смисао живота.

https://g.co/kgs/FU9338
J. V. Gete (1749 - 1832)
Akkasha Come Back

Ja se umorih! :lol:
Trči tamo, trči ovamo! Eto meni xxxana dala volju i smisao nedeljnog prepodneva, ozbiljno.
Dok sam jurila ove linkove i tekstove, već vreme ručku.
Ali poenta je da sam se ja toliko uživela u nalaženje svega "gorenađenog" da uopšte nisam bila kako da opišem "na zemlji", "u realnosti", prosto nisam bila ovde, nisam bila nigde.
E tako Ana treba da se okupiraš, zaboraviš načisto da postojiš, bar na sat vremena.
Kapiram da nekim ljudima muzika pomaže, vidim koliko se ljudi "razumeju u muziku", ja nažalost ne. Mislim, ne razumem se u muziku, ne da ne volim, u smislu "malo znam" u odnosu na prosečnog čoveka.
Na primer, prosečan čovek koji voli Stinga zna sve njegove albume i dosta pesama, ja volim Stinga, oduševljena sam ali znam 3 pesme ("Englishman in NY", "Desert rose" & "Shape of my heart") i tako od mnogo bendova znam 4-5 pesama a trebalo bi da znam 4-5 albuma ako već nekog kažem da volim.
Sa druge strane, broj bendova i izvođača i žanra je kod mene trocifren broj, pa ako tako posmatram onda znam više bendova i numera nego "prosečan čovek".
Šta znam.
Nekad slušam muziku i do 4 sata, ali to baš retko
Uglavnom nekoliko pesama, a kada naletim na nešto što mi se baš svidi u stanju sam tu istu pesmu da preslušavam na repeat ceo dan, nekad i dva dana.
Na primer kad sam "Otkrila" Sully Erna (bend Godsmack, mada mi je njegov samostalni album "Avalon" pravo malo remek delo:
https://youtu.be/IPymgAssr3c
Last edited by Akkasha Come Back on Sun Mar 14, 2021 2:28 pm, edited 1 time in total.
J. V. Gete (1749 - 1832)
Akkasha Come Back

Primer moje playliste:
1.https://youtu.be/ng7QrYgdItQ
2.https://youtu.be/KJedpFyoISE
3.https://youtu.be/dVesXSjzNXc
4.https://youtu.be/iB_ljVDmlXs

1. Sully Erna/Godsmack "Under your scars" (engleski)
2. Sea of Despair "Серебряный Сон" (ruski)
3. Lucie "Dotknu se ohně" (češki)
4. Rulo y la contrabanda "La cabecita loca" (španski)
.

Ja sam sve ovo prevela. Ili našla prevod na Google.
Ovo je laganica za nedelju, i samo primer. Nije ni mnogo soft ni mnogo hard. A umem baš da budem i u raspoloženju za ekstreme.
J. V. Gete (1749 - 1832)
xxxana

Post by xxxana »

.
Last edited by xxxana on Sun Apr 11, 2021 1:55 pm, edited 1 time in total.
xxxana

Post by xxxana »

[
Last edited by xxxana on Sun Apr 11, 2021 1:56 pm, edited 1 time in total.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Mar 14, 2021 5:59 pm Stope, mislim na realne probleme sa snom, ciji nedostatak osetis, nevezano za to da li neko voli ili ne, al’ aj
Ono peku oci, nemas koncentracije i to, ja se probudim par puta u toku noci, sve ukupno ni 4h ne spavam, a ako spavam, imam osecaj kao da dremam, ne znam kako da objasnim, kad dodje jutro bukvalno ne verujem kad pre, jer sam dremala, takav neki osecaj
Preko dana ne mogu vec nikako, ali da i mene je majka terala, haos
Mrzela sam kada me tera da spavam ili kada me prekine u igri sa drugarima napolju, jer treba da jedem, jos kada ima nesto sto ne volim, kakvi su to sabloni bili kako se sto pre resiti hrane, a nije bilo tesko kada uspem majku da prevarim, jer je moj tadasnji pas mogao da jede kad god
Tesko mi je secati se, bude mi tuzno kada se zavozam sta sam sve mogla drugacije, sqmo ode

Akasa, nije smesno brate mili :)
Imacemo tih problema sa snom jos neko vreme sigurno. Treba tu vremena da se popravi glava, ali ono bas da se popravi, ne zakrpi kao sto je sad slucaj. Reci, aj kad si zadnji put krenula ono rado u krevet, srecna, da jedva cekas da legnes i da znas da ces se sto posto stopiti sa krevetom i lepo zaspati i probuditi?

Imao sam periode solidnog spavanja, ali nije jos to, to, i nije konstantno, varira...

Imao sam ja te slicne greske u glavi kao dete, treba ih biti svestan, ali onim se ni posto ne opterecivati sta smo sve mogli bolje da uradimo.

To nije normalno da se opires kad treba da spavas, a imas 3-4 godine. Isto sam imao te slicne radove sa hranom. Ne volim nesto da jedem, jedva cekam da se vratim svojoj prethodnoj aktivnosti igranju, slusanju vokmena, nekom svom majstorisanju itd, nisam imao psa u kuci, ali znao sam da uhvatim frku, pa da prospem tanjir u wc solju, mada nisam to puno puta uradio, ipak me je malo znala i gristi savest zbog toga, nije to isto kao dati psu. :) Znao sam da vicem bljak, fuj, i da se foliram da mi to sto moram da jedem mnogo vise ne odgovara nego stvarno. Ako nesto smutim mamu, znao sam da budem kao hepi zbog toga. Ima tu jos nekih greskica :) u glavi koje sam imao jos kao dete, a tek nedavno ih priznao sebi i shvatio da to bas nije bilo normalno...

Akkasha brate miNli. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Akkasha Come Back

Koji beše pisac rekao: "Najbolja definicija mladosti je: teraju te da spavaš i jedeš kad ti se ne spava i nisi gladan a bude te kad ti se spava."

Pravo u centar braćo moja mila 🎯
J. V. Gete (1749 - 1832)
Post Reply