O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

Jebiga kasno dolazin u kabinu pa neman s kim pricati ovdi a ne volin u radno vrime visiti na netu pa cak i ako neman sta raditi. Nije profesionalno. Mada vidim da drugi vise na netu ja si to necu dozvoliti jer ne volin da mi barba sere a jos nisam provalio kakav je covjek. Na prvu strog i pravican a to meni odgovara jer sam picajzla u poslu i sam sebe jebem ako nesta ne stima. Tako da mislim da cemo ok suradivati. A ne zelim se uvlaciti u guzu sta vecina radi. To se radi na nacin da zajedno cugaju jer uglavnom svi piju inace ne bi mogli raditi ovaj poso a ja jebiga ne cugam ali sam lud po prirodi tako da mi cuga ne treba da bi bija i staja na brodu. Eto tako. Idem nesto pojesti pa leci. Nisam isa na veceru jer je bija vani rostilj a mene mrzi biti sa puno ljudi okruzen pogotovo jer vecina se nasisa cuge pa seru a meni ne trebaju te pijane price di se ljudi satro otvaraju i uglavnom seru protiv drugih a s kime su ok kad su trijezni. Proso sam ja tu skolu inasluso se svega i samo mogu najebati ako se upustim u slusanje a brod je sredina di nemozes pobjeci nekamo ako se nekome zamjeris. Eto
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela post wrote:
A Frajla zar ti nedostaje ona doza zloce kod mene pa me provociras da sam mekan ko puz golac? No no. Pec je to.
Pa da
Ne znate vise ni da se svadjate kao pre ahahahaha
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Wed Jul 29, 2020 1:04 am Bog te jeba. Da sam ksanci ne daj boze trazi da stopili sjedne u auto i donese joj sub ili piz dopa jebem ga ja ako stopic to ne bi napravia. Eto volija bi da grijesin ali takvog sam misljenja.
E sad udrite po meni i pravdaj se stopili.
Hahaha, tebi je baš dosadno tu, pa sereš, još cugeri oko tebe, ma kapiram te skroz.

Mene kad smaraju nacirkani ljudi, ja se pokupim i odem, a ti nemaš kud. Jedino lasta sa broda. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Wed Jul 29, 2020 1:35 am
Hehe, znas sta Liko. Može se od Xxxane naučiti dosta. :D

Odjebi
xxxana

Post by xxxana »

Aj malo prestani smaras do bola Stope, moram da ti kazem,ono sto si nalupetao prethodno moze da ima smisla samo tebi
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jul 29, 2020 8:17 am Aj malo prestani smaras do bola Stope, moram da ti kazem,ono sto si nalupetao prethodno moze da ima smisla samo tebi
Nema ni meni, iskreno. Jebi ga, nisam se odavno nalupetao, moram da vodim računa o imidžu na forumu.

Šalim se. Jebi ga, omaklo se. Ne zameri...
Loki

Post by Loki »

Frajla wrote: Tue Jul 28, 2020 5:41 pm
Loki wrote: Tue Jul 28, 2020 5:18 pm Iskreno ja sam se umešao samo u kontekstu jer su pale teške reći na obe strane. A mišljenja sam da nema razloga za tim.
Ako će e i nas malo što ovde piše isterati do teških reći i da jedni druge ignorišem onda jebes i forum za podršku.

Svakom dođe period da mu se ne treba ići uz dlaku, ali pobogu narušavanja i odjebavanja za mene i moj ukus su previše. Bio sam i sam isprozivam od Like da sam materijalista i da ne idem kući jer više volim pare od dece i znam kako je teško dirati porodične.odnose u koje nosi upućen.

Ne smeta meni Koliko pisanje. To bih rekao otvoreno da je tako. Meni smetaju napušavanja između njih dvoje. Sve može drugačije. Valjda
Ma naravno, slazem se. Bitan je nacin.
Ovaj gadja pa ponekad ubode, a to ponekad zna da bude dovoljno kod pojedinaca. A i pomalo nagadja jer ne zna sta se desava kod nje. Napisala sam ti kakav sam i ja utisak imala.

Ali Liku znamo a znamo i Xanu... ne deluje mi da se nesto uvredila bas zato sto mu je i odgovorila dobro, ovaj se prepao kako satare vise ne deluju ahahahahah

A ti... kao da si joj PR i izdajes saopstenje da li ide kod dr itd. Ima prste ako joj se pise - napisace

Ja jednom nedeljno padam u bedak i ronim suze sto ne mogu dole, kako ide tebi?
Ne znam dokle ce to trajati
Joj Frajla ne znam šta bih ti rekao. Radnim danima imam ispunjene dane, popodne se čujem sa decom i nekako guram. Onda dođe prokleti vikend i onda padnem u tugu. Pola dana provedem sa njima na vezi, ali nije to to. Nekako se sad jedino uzdam u vakcinu. Mislim da ništa drugo neće uspešno rešiti i da će samo biti gore.
Image

Nadajmo se da nećemo još dugo očajavati znaš i sama koliko je teško i verujem da nas mnogo ima takvih.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
Loki

Post by Loki »

licaninsasela wrote: Wed Jul 29, 2020 1:16 am Kod mene jedan u noci. Dosa iz gvardije u 12. Nemam pojma kolko je kod nas. Nisam zva doma tri dana. Iskreno treba mi predah od mojih i problema doma. Treba mi bas malo mira da se sve slegne. Tesko se zblizavam s ljudima al to je moja stara boljka. Kontam e da iman piz dopa kako bi u jedan dan se upozna sa svih 39 ljudi. E to vam je ljudi dragi ta vjecna borba di nesmis popustiti i ici trizne glave u problem a ne se nafilovati dopon i tako rijesiti problem. Ko kuzi kuzi ko ne nikad ni nece. Eto zasto se ljudi drogiraju ili cugaju. Da lakse rijese svoje komplekse i evo banalan primjer ovo kod mene a ustvari se ujebu do kraja ako uzmu dop ili cugu. Smisao i sva problematika apstinencije je upravo ta da ides kontra sebe i ulazis u probleme koji te jebu trizne glave. Sta vise ulazis u te problemo s vrimenom ti bude lakse nositi se snjima ionda nakon nekog vrimene to postane pickin dim. Ali uvik bit svjestan sebe i svog loseg ja kao i problema s kojima se moramo nositi. Frajla je dugo cista pa moze bolje i jednostavnije objasnit. Sad ce opet biti paljba od Frajle da sam preozbiljan. Morati cu popizditi da bude happy gda Frajla.
Ovo si naveo super primer suočavanja sa sobom u apstinenciji. Verovatno i najčešća zamka na koju padamo. I to uvek, ali uvek svesno uradimo. Kako je naći opravdanje za srediti se, treba imati muda i ostati strejt.

Isti primer kod mene. Sad kad sam se vratio na posao iako sam jako želeo da počnem a radim ipak me je ubio strah kako ću sa novim ljudima a novoj baušteli. Ko će mi biti novi bauleiter? Da li će biti drkadžija? Da li sam zaboravio jezik? Kako ću komunicirati na nemačkom čist? I još mali milion strahova i pitanja. I sva su se svodila upravo na to. Kako u komunikaciju čiste glave.

Taj strah me je jeo iznutra. Više od bilo kakve krize. Najgore što svi mi znamo kako bi to glatko išlo sa malom četom dopa ili Bupa. Ne znam sad ni sam kako sam izdržao i to pobedio. I onda nakon par dana shvatio sam da sam čak i bolji čist, jedino što ne mogu da se preforsiram od rada, ali to niko realno i ne očekuje. Nakon toga još dobre dve nedelje sam istu borbu vodio sa sobom. Stalno je bilo u glavi kako bi bilo bolje da se sredim i kako bi sve išlo glatko. Odrazili su e ti strahovi i na spavanje, pa sam uprkos umoru imao problema sa snom. I sklanjao sam se od ljudi koliko god sam mogao da što manje ulazim u priču. Nakon 2 nedelje dosta toga je leglo na mesto. Ja sam se oslobodio, shvatio svoje vrednosti kad sam strejt i prestao sam sebe da unižavam. I nije dugo trebalo da stigne nagrada. Nakon nekih mesec od početka, postao sam šef i dobio 8 ljudi u timu. Znatno olakšao sebi posao što se tiče fizike, a pojačao odgovornost, intelekt i moć improvizacije i organizacije.

Sve u svemu sad nakon 6-7 nedelja povratka na posao shvatio sam da sam doneo ispravnu odluku jer nisam podlegao rovca i nisam pao. Nisam čak ni ubedio u sebe da se počastimo jedan dan, jer to kod mene ne postoji. Mada, lako je biti naknadno pametan, kao ja sad kad ovo pišem sa ove vremenske distance. Treba biti jak i disciplinovan pa se odupreti u datom momentu kad je borba najveća i najteža. Tome nas doktori uče. Da prepoznamo kada je opasnost od pada i kako da se izbegne. Iskreno, sam bih to teško mogao i beskrajno sam zahvalan terapijama na kojima sa doktorom učim da prepoznam, da se suočim i da na kraju pobedim strah. Nije bitna vrsta straha, da li je od PTSP ili od apstiniranja i rovca. Bitan je mehanizam delovanja. Ja sam godinama naučio da idem linijom manjeg otpora i sve rešavam gudrom. I to je prešlo u naviku. A navike je se najteže otarasiti, a tek usvojiti novu naviku i primeniti je izazov i zahteva vreme.

Ja usvaja nove navike i mehanizme. Priznajem a bi to trebalo dosta brže i lakše da se odvija, da ja nisam tvrdoglava mazga koja ceo život misli da je najpametniji i da je moj način najbolji način. Sad uz pomoć psihijatra idem protiv sebe i svojih izmišljenih tvrdnji i rešenja. Zato i kažem da bi moglo i trebalo brže, ali jednostavno to kod mene ide polako. Bitno da sam svestan i da ego prihvata gde i zašto grešim. I da se primene na bolje dešavaju, polako, ali idu napred i ne tapkaju u mestu.

Hvala Ličke na tako jednostavnom primeru iz života koji u sebi oslikava svu težinu naše borbe. Evo i mene si potakao na dobro razmišljanje, a nadam se da će se svi koji ovo čitaju isto pronaći i razmisliti. Pametni ljudi uče na greškama i iskustvu drugih. To što ja nikad nisam bio pametan je moj problem i nadam se da većina drugih nije takva. Ali zaista genijalan primer kako nam život podvalu situaciju za pad i kako nama jako malo treba da nađemo sebi opravdanje i padnemo.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Loki wrote: Wed Jul 29, 2020 12:20 pm
licaninsasela wrote: Wed Jul 29, 2020 1:16 am Kod mene jedan u noci. Dosa iz gvardije u 12. Nemam pojma kolko je kod nas. Nisam zva doma tri dana. Iskreno treba mi predah od mojih i problema doma. Treba mi bas malo mira da se sve slegne. Tesko se zblizavam s ljudima al to je moja stara boljka. Kontam e da iman piz dopa kako bi u jedan dan se upozna sa svih 39 ljudi. E to vam je ljudi dragi ta vjecna borba di nesmis popustiti i ici trizne glave u problem a ne se nafilovati dopon i tako rijesiti problem. Ko kuzi kuzi ko ne nikad ni nece. Eto zasto se ljudi drogiraju ili cugaju. Da lakse rijese svoje komplekse i evo banalan primjer ovo kod mene a ustvari se ujebu do kraja ako uzmu dop ili cugu. Smisao i sva problematika apstinencije je upravo ta da ides kontra sebe i ulazis u probleme koji te jebu trizne glave. Sta vise ulazis u te problemo s vrimenom ti bude lakse nositi se snjima ionda nakon nekog vrimene to postane pickin dim. Ali uvik bit svjestan sebe i svog loseg ja kao i problema s kojima se moramo nositi. Frajla je dugo cista pa moze bolje i jednostavnije objasnit. Sad ce opet biti paljba od Frajle da sam preozbiljan. Morati cu popizditi da bude happy gda Frajla.
Ovo si naveo super primer suočavanja sa sobom u apstinenciji. Verovatno i najčešća zamka na koju padamo. I to uvek, ali uvek svesno uradimo. Kako je naći opravdanje za srediti se, treba imati muda i ostati strejt.

Isti primer kod mene. Sad kad sam se vratio na posao iako sam jako želeo da počnem a radim ipak me je ubio strah kako ću sa novim ljudima a novoj baušteli. Ko će mi biti novi bauleiter? Da li će biti drkadžija? Da li sam zaboravio jezik? Kako ću komunicirati na nemačkom čist? I još mali milion strahova i pitanja. I sva su se svodila upravo na to. Kako u komunikaciju čiste glave.

Taj strah me je jeo iznutra. Više od bilo kakve krize. Najgore što svi mi znamo kako bi to glatko išlo sa malom četom dopa ili Bupa. Ne znam sad ni sam kako sam izdržao i to pobedio. I onda nakon par dana shvatio sam da sam čak i bolji čist, jedino što ne mogu da se preforsiram od rada, ali to niko realno i ne očekuje. Nakon toga još dobre dve nedelje sam istu borbu vodio sa sobom. Stalno je bilo u glavi kako bi bilo bolje da se sredim i kako bi sve išlo glatko. Odrazili su e ti strahovi i na spavanje, pa sam uprkos umoru imao problema sa snom. I sklanjao sam se od ljudi koliko god sam mogao da što manje ulazim u priču. Nakon 2 nedelje dosta toga je leglo na mesto. Ja sam se oslobodio, shvatio svoje vrednosti kad sam strejt i prestao sam sebe da unižavam. I nije dugo trebalo da stigne nagrada. Nakon nekih mesec od početka, postao sam šef i dobio 8 ljudi u timu. Znatno olakšao sebi posao što se tiče fizike, a pojačao odgovornost, intelekt i moć improvizacije i organizacije.

Sve u svemu sad nakon 6-7 nedelja povratka na posao shvatio sam da sam doneo ispravnu odluku jer nisam podlegao rovca i nisam pao. Nisam čak ni ubedio u sebe da se počastimo jedan dan, jer to kod mene ne postoji. Mada, lako je biti naknadno pametan, kao ja sad kad ovo pišem sa ove vremenske distance. Treba biti jak i disciplinovan pa se odupreti u datom momentu kad je borba najveća i najteža. Tome nas doktori uče. Da prepoznamo kada je opasnost od pada i kako da se izbegne. Iskreno, sam bih to teško mogao i beskrajno sam zahvalan terapijama na kojima sa doktorom učim da prepoznam, da se suočim i da na kraju pobedim strah. Nije bitna vrsta straha, da li je od PTSP ili od apstiniranja i rovca. Bitan je mehanizam delovanja. Ja sam godinama naučio da idem linijom manjeg otpora i sve rešavam gudrom. I to je prešlo u naviku. A navike je se najteže otarasiti, a tek usvojiti novu naviku i primeniti je izazov i zahteva vreme.

Ja usvaja nove navike i mehanizme. Priznajem a bi to trebalo dosta brže i lakše da se odvija, da ja nisam tvrdoglava mazga koja ceo život misli da je najpametniji i da je moj način najbolji način. Sad uz pomoć psihijatra idem protiv sebe i svojih izmišljenih tvrdnji i rešenja. Zato i kažem da bi moglo i trebalo brže, ali jednostavno to kod mene ide polako. Bitno da sam svestan i da ego prihvata gde i zašto grešim. I da se primene na bolje dešavaju, polako, ali idu napred i ne tapkaju u mestu.

Hvala Ličke na tako jednostavnom primeru iz života koji u sebi oslikava svu težinu naše borbe. Evo i mene si potakao na dobro razmišljanje, a nadam se da će se svi koji ovo čitaju isto pronaći i razmisliti. Pametni ljudi uče na greškama i iskustvu drugih. To što ja nikad nisam bio pametan je moj problem i nadam se da većina drugih nije takva. Ali zaista genijalan primer kako nam život podvalu situaciju za pad i kako nama jako malo treba da nađemo sebi opravdanje i padnemo.
Cila mudrost je kako nadjebati svoje staro ja. To staro ja traje cili zivot. Kad primjer pobijedis sebe onda vidis da nagrada sama dolazi u vidu zadovoljstva. Ne triba ti dop da te usreci. Ali zacrtaj si da ce tako biti cili zivot. Jebiga. Nisu nam zvizde naklonjene samo posli kroz ajmo rec trening sve lakse ide to pobjebjedivanje sebe. Svaki kompleks i crnjak rjesavas na pravi nacin i bez droge i cuge. To je bit svega. Zasto se ja nedruzim ovdi s ekipom di se cuga po kabinama. Ne bojim se ja cuge jer nikad nisan ni pija ali tu se uvik izvali neka gadna droga di nisan siguran bas da bi moga odoliti. Pomorci su dosta porocni ljudi ali ne gledaju to na nacin kako ja gledan. Niti im zamjeram bilo sta. Znaci samo ciste glave protiv svoje guzice i sve ce biti ok. I idi i dalje kod doca zbog ptsp ili si nadi slicne ljude s istim problemom koji su voljni pricati o tome. To je po meni bolje nego samo psiho. Ipak on nije bija u tvojoj kozi nego te savjetuje kako su ga ucili. Ali ako nemas izbora a i ako ti odgovara samo deri. Nista lose neces tamo nauciti a i praznis se kroz pricu.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Wed Jul 29, 2020 8:07 am
licaninsasela wrote: Wed Jul 29, 2020 1:35 am
Hehe, znas sta Liko. Može se od Xxxane naučiti dosta. :D

Odjebi
Ajd mi jednu stvar reci koju se moze od ksane sad a i prije nauciti? Sta si ti naucija od ksane do sada? Molin te bas me zanima. To sta je ona ljubazna 99 posto ovdi meni nista ne znaci. Zato razmisli prije nego izvalis
Post Reply