O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by xxxana »

Izmanipulisana sam
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Fri Jul 24, 2020 8:52 am Izmanipulisana sam
Nisi izmanipulisana, samo si pala pod uticaj većine, koja misli da je u pravu, ali nije zlonamerna, jednostavno su se tako namestile stvari. Jedan od oblika zavisničkog ponašanja je taj, kad osoba sa sebe, baca fokus na drugoga. To sam i ja sam radio jesenas. Pišući o tebi, kao da je kod mene sve u redu bilo.

Ja ne delim Lokijev stav o dopu. To tipa kad ga jednom probaš, večiti si apstinent. Svugde moraš naći sebe u priči, a ne padati pod neke šablonske priče. Ja recimo znam ljude i koji se pronalaze u priči toj što Loki priča, a znam i one koji su bili navučeni, pa čisti godinama, i sebe u opšte ne smatraju apstinentima više. Na mene srećom, dop nije tako delovao, da mislim da sam večiti apstinent od njega, zato što sam imao kontakta sa njim. U ostalom, nikad se na njega nisam ni navukao. Forsiranje takve priče, može po meni da da i neke negativne konsekvence. Da recimo neko ko ovo čita, a već je upao u drogu, a nije došao do dopa, misli kako sa tim njegovim sme da se zajebava. Koliko samo ima ljudi što umre od droge, ili doživi infarkt, ili moždani udar, a da dop nisu ni probali. Eto zato se baš nisam pronašao u Lokijevom pisanju, od kog je krenula ova eskalacija pisanja o meni, i bacanja fokusa na mene.

Što se mene, tiče, ne smatram da sam toliko zaglibio da mi treba doktor. Pomoć za sebe pronalzim u drugim stvarima. Sem porodice, veliku pomoć imam u prijateljima, bivšim zavisnicima. Ne znam nikoga u realnom životu, ko se skinuo sa doktorima. Ne kažem da nema, samo ja takve ne znam, a znam ih dosta koji su pokušavali i tako. Nije mi baš najjasnije, zašto se ovde toliko baca fokus na doktore, kad se zna da pre svega uspešnost skidanja zavisi isključivo od čoveka koji hoće da se skida, a ne od pomoći. Znam i takve koji su prošli sve moguće komune, klinike, doktore, pa se nikad nisu skinuli. Čovek pre svega rešenje mora da pronađe u sebi.

Eto toliko od mene za sada, možda se oglasim ponovo, sad stvarno nemam baš šta više da pišem, i ponavljam ti, sebe gledaj i svoju situaciju, nemoj da te remeti priča o drugima, niti da puno bacaš fokus na druge.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup post_ wrote:
Ja ne delim Lokijev stav o dopu. To tipa kad ga jednom probaš, večiti si apstinent. Svugde moraš naći sebe u priči, a ne padati pod neke šablonske priče. Ja recimo znam ljude i koji se pronalaze u priči toj što Loki priča, a znam i one koji su bili navučeni, pa čisti godinama, i sebe u opšte ne smatraju apstinentima više. Na mene srećom, dop nije tako delovao, da mislim da sam večiti apstinent od njega, zato što sam imao kontakta sa njim. U ostalom, nikad se na njega nisam ni navukao. Forsiranje takve priče, može po meni da da i neke negativne konsekvence. Da recimo neko ko ovo čita, a već je upao u drogu, a nije došao do dopa, misli kako sa tim njegovim sme da se zajebava. Koliko samo ima ljudi što umre od droge, ili doživi infarkt, ili moždani udar, a da dop nisu ni probali. Eto zato se baš nisam pronašao u Lokijevom pisanju, od kog je krenula ova eskalacija pisanja o meni, i bacanja fokusa na mene.
Jujujuju forsiranje ovakve price ne da moze da ima nego ima negativne posledice.
Zajljucak:
Dop se moze uzimati bez da si narkoman
Ljudi umiru svakako samo je pitanje ko ce pre

Morala sam na ovo odgovoriti cisto da ne obrises post, ner ovo ulazi u anale jbt
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Fri Jul 24, 2020 9:56 am
StopBup post_ wrote:
Jujujuju forsiranje ovakve price ne da moze da ima nego ima negativne posledice.
Zajljucak:

Morala sam na ovo odgovoriti cisto da ne obrises post, ner ovo ulazi u anale jbt
Akcenat je bio na tome, da se nikakva droga ne treba uzimati, baz da se baca akcenat na ono "samo da nije heroin". Mnogi umru, obole psihički, svašta im se desi od droge, a da dop ni ne probaju. Naravno da kažem da se dop nikako ne treba dirati, i da ga treba izbegavati u najširem luku, isto tako biti svestan da ćeš postati narkoman i te kako, i ako se ne drogiraš dopom.

Dosadno je tebi baš... Nemoj izvalčiti priču iz konteksta.
xxxana

Post by xxxana »

Svi grese, ti si u pravu..
Secam se vremena kada sam i ja uvek bila u pravu,nije fer! :(
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Fri Jul 24, 2020 10:02 am
Frajla wrote: Fri Jul 24, 2020 9:56 am
StopBup post_ wrote:
Zajljucak:

Akcenat je bio na tome, da se nikakva droga ne treba uzimati, baz da se baca akcenat na ono "samo da nije heroin". Mnogi umru, obole psihički, svašta im se desi od droge, a da dop ni ne probaju. Naravno da kažem da se dop nikako ne treba dirati, i da ga treba izbegavati u najširem luku, isto tako biti svestan da ćeš postati narkoman i te kako, i ako se ne drogiraš dopom.

Dosadno je tebi baš... Nemoj izvalčiti priču iz kontek
Pa da, da ga imas u dzepu ti ga sigurno ne bi uzeo
Loki

Post by Loki »

Samo me zanima kako smo došli do toga da poredimo od koje se droge bude manji ili veći narkoman? Užas od teme.

Treba naučiti prvo da je najmanje bitna droga. Bitan je način ponašanja i razmišljanja koji mi zavisnici usvojimo i primenjujemo. To je potpuno nevezano za supstancu.

A za Stopa, nemam da kažem ništa što već nisam rekao. Osim da iskreno sumnjam da je ikada i probao Dop. Ostalo sve je ispričana priča.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Fri Jul 24, 2020 1:41 pm
Glupo je pokretati takvu priču sada ovde. Šta će mi u džepu kad ga ne uzimam niti prodajem?

Da već dođe do toga, da ga imam u džepu, naravno da bih ga uzeo, jer bi se recidiv u glavi desio i pre nego što ga nabavim. Ne bi mi se slučajno našao u džepu.

Mada imao sam dva puta pre nekih mesec, mesec i po dana bliske susrete, slučajne, pisao sam, jedva sam odoleo, ali sam odoleo. Neću da se drogiram, a naročito da se dovedem u stanje u kojem sam bio zimus, i krajem aprila.

Znam da nikad neću zaboraviti taj osećaj, fora je naučiti živeti sa tim, zavoleti život takav kakav jeste, ne živeti za zadovoljstva, naročito veštačka. Kao što sam već pisao, u opšte ne treba živeti za zadovoljstva, treba svoj život učiniti vrednim, pa će zadovoljstva sama od sebe doći.

Heroin, a i ostale droge, su ništa drugo, do bure govana, sa slatkim filom na vrhu, kad oližeš fil, plivaš samo u govnima.

Nadam se da ovim završavamo priču o gudri.
xxxana wrote: Fri Jul 24, 2020 12:09 pm Svi grese, ti si u pravu..
Ne greše svi, niti sam samo ja u pravu. Nisam se snašao u priči, kad više ljudi piše o meni, i kraj.

Ovo je sigurno greška. Frajla reče da sam tražio publiku. Zadnjih meseci sigurno ne, već sam hteo da se fokus skloni sa mene.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Fri Jul 24, 2020 3:59 pm
Frajla wrote: Fri Jul 24, 2020 1:41 pm
Glupo je pokretati takvu priču sada ovde. Šta će mi u džepu kad ga ne uzimam niti prodajem?

Da već dođe do toga, da ga imam u džepu, naravno da bih ga uzeo, jer bi se recidiv u glavi desio i pre nego što ga nabavim. Ne bi mi se slučajno našao u džepu.

Mada imao sam dva puta pre nekih mesec, mesec i po dana bliske susrete, slučajne, pisao sam, jedva sam odoleo, ali sam odoleo. Neću da se drogiram, a naročito da se dovedem u stanje u kojem sam bio zimus, i krajem aprila.

Znam da nikad neću zaboraviti taj osećaj, fora je naučiti živeti sa tim, zavoleti život takav kakav jeste, ne živeti za zadovoljstva, naročito veštačka. Kao što sam već pisao, u opšte ne treba živeti za zadovoljstva, treba svoj život učiniti vrednim, pa će zadovoljstva sama od sebe doći.

Heroin, a i ostale droge, su ništa drugo, do bure govana, sa slatkim filom na vrhu, kad oližeš fil, plivaš samo u govnima.

Nadam se da ovim završavamo priču o gudri.
xxxana wrote: Fri Jul 24, 2020 12:09 pm Svi grese, ti si u pravu..
Ne greše svi, niti sam samo ja u pravu. Nisam se snašao u priči, kad više ljudi piše o meni, i kraj.

Ovo je sigurno greška. Frajla reče da sam tražio publiku. Zadnjih meseci sigurno ne, već sam hteo da se fokus skloni sa mene.
Da li ti citas uopste sta napises?
Ne delis Lokijev stav da jednom kad probas dop da si veciti apstinent, a pre mesec dana si jedva odoleo? Sta je to drugo nego uzdrzavanje ili apstinencija?

Nacin na koji ti opazas i prihvatas stvari je Pravo igraliste za doktore.
I znam da ti je lakse ne pisati, jer pisanjem se jos vise ukanalis jer je tebi jako bitan imidz na forumu, pa ne daj boze da otkrijes jos stosta
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Fri Jul 24, 2020 8:52 am Izmanipulisana sam
Oprosti izmanipulisana

Rekla sam da se necu mesati, ali ovo je za ne poverovati

Nastavi slobodno, necu te prekidati
Post Reply