O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

Pala je juče lepa kiša kod mene, uštedela sigurno 200evra za dizel za zalivanje, u narednih 10-ak dana, a i mene poštedela oko 3 dežuranja celu noć kad zalivam...

Danas kuvamo džem od 40kg kajsija, a onaj što smo pravili od višanja, onih što sam ja brao,je ispao totalni vrh, savršenstvo ukusa. :)

Reče Like nedavno kako Loki, Xxxana i ja sad ne živimo, i da nam se život svodi na samo nekoliko stvari. Tako i treba u ovoj fazi, a ne srljati u neke provode, društva i tako to. Loki i ja smo strejt od istog dana, od 22.-og aprila, a Xxxana mislim da je ukinula bup 12.-og, ili 13.-og februara. Sad nam je ja mislim bitno baš to da ne srljamo nigde I da radimo na sebi. Lečenje zavisnosti mora da ide polako u svakom slučaju, i svakom načinu lečenja. Komunci ostaju u komuni minimum godinu dana, najčešće dve, oni koji se ozbiljno leče u Drajzerovoj na primer, a ne idu na supstituciju, prolaze njihov program od dve, tri godine koliko ja znam. Sve u svemu, ja bar još godinu dana neću nigde srljati, već raditi na sebi, raditi posao, rešavati svoje lične probleme, a za život "punim plućima" će biti vremena, samo da izguramo ovo sad kako treba.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Loki

Post by Loki »

StopBup wrote: Sat Jul 18, 2020 2:55 pm Pala je juče lepa kiša kod mene, uštedela sigurno 200evra za dizel za zalivanje, u narednih 10-ak dana, a i mene poštedela oko 3 dežuranja celu noć kad zalivam...

Danas kuvamo džem od 40kg kajsija, a onaj što smo pravili od višanja, onih što sam ja brao,je ispao totalni vrh, savršenstvo ukusa. :)

Reče Like nedavno kako Loki, Xxxana i ja sad ne živimo, i da nam se život svodi na samo nekoliko stvari. Tako i treba u ovoj fazi, a ne srljati u neke provode, društva i tako to. Loki i ja smo strejt od istog dana, od 22.-og aprila, a Xxxana mislim da je ukinula bup 12.-og, ili 13.-og februara. Sad nam je ja mislim bitno baš to da ne srljamo nigde I da radimo na sebi. Lečenje zavisnosti mora da ide polako u svakom slučaju, i svakom načinu lečenja. Komunci ostaju u komuni minimum godinu dana, najčešće dve, oni koji se ozbiljno leče u Drajzerovoj na primer, a ne idu na supstituciju, prolaze njihov program od dve, tri godine koliko ja znam. Sve u svemu, ja bar još godinu dana neću nigde srljati, već raditi na sebi, raditi posao, rešavati svoje lične probleme, a za život "punim plućima" će biti vremena, samo da izguramo ovo sad kako treba.
Istina je Stope baš negde između. Niti je normalno to naše ponašanje i zatvaranje u čaure, niti je normalno sad se opustiti i ponašati se kao pas pušten sa lanca. Bio bih najsrećniji kad bi našao neku sredinu i umerenost, ali znam ja sebe da to kod mene ne postoji kada je u pitanju gudra.
Čak se ne bojim da bih pao u nekom društvu ili da bih podlegao iskušenju. Nego mi jednostavno ne odgovara društvo koje ima bilo kakve veze sa narkoticima, a nažalost ne poznajem normalne ljude. Imam ovde normalnih kolega koji nikad nisu bili u tom svetu, ali morao bih da ja preuzmem inicijativu i da se često smeškam i odobravam čak i kad se tako ne osećam da bih time platio "ulaznicu" za druženje sa njima. A ja nemam više vremena za lažne osmehe, ma nemam više vremena za ništa lažno u životu i ništa više ne želim na silu osim da trpim ponekad bolove i nesanicu kao posledicu štete koju sam sam sebi naneo. Sve ostalo lažno me više ne zanima. Problem ili sreća je i to što ja ovde ne poznajem nikoga od ljudi sa ex-yu prostora. Okružen sam i na poslu i van posla samo Švajcarcima, a oni su pak neki drugi svet, neki drugi mentalitet i nisu nam ista shvatanja zabave i provoda uopšte. Tako da se za sada držim po strani i u nekoj svojoj samoći sa kojom sam se već i saživeo i koja je počela i da mi prija.

Za mene više nikad neće biti život punim plućima. Em zbog godina, em zbog mentalnog sklopa. Nikad nisam imao granicu što se tiče droge. Ako je drugima trebao gram, meni su trebala 3. Jedna obična svinja. Zato kod mene ne postoji opcija da se počastimo po nekad. Jer to uvek tragično završi. Za mene samo postoji totalna apstinencija do kraja života. I ja hoću i trudim se svakim danom da unapredim sebe i da olakšam sebi apstinenciju i ostanem čist. Od poroka imam samo cigare i kafu. I za sada nemam nameru i toga da se odreknem. Sad bi to bilo baš previše i nema razloga da od sebe sad pravim bezgrešnog anđela kad sam daleko od toga. Po savetu Like sam krenuo sa doktorom da rešavam svoj problem sa PTSP. Za sada bez lekova i nadam se da će tako i da ostane. I te seanse sa njim mi mnogo pomažu da se polako oslobađam neki strahova i trauma za koje nisam ni znao da su u meni.

Kompletna slika kad se uporedi početak skidanja i sad je da sam bolje makar 10 puta. E sad što se ja nadam da će doći dan kada ću se probuditi bez ijedne muke i problema već je moja fantazija. Verovatno nikada nećemo to ni da dostignemo jer i obicni ljudi nisu bez problema. Samo je bitno menjati navike i ponašanje, a baš bi sad život punim plućima i izlasci sve to poremetili i brzo nas vratili na stare navike i narkomansko ponašanje i razmišljanje.

Ti to ti Stope i kažem da je istina negde između. Daleko je od dobrog i normalnog i naša izolovanost od sveta. Ali kad moram da biram između dva zla, ipak ću uvek izabrati da budem sam i sa minimum rizika. Ja nisam ni provalio da smo od istog dana strejt. Ja bio ubeđen da si ti krenuo par dana posle mene. Xana je najduže od nas troje strejt. I ona polako sklapa svoj život i muči svoje muke. Ono što ja vidim iz njenog pisanja je to da je čvrsto na zemlji, da zna šta hoće i želi, ali da još uvek uči načine kako da postigne to što hoće i želi. Za nju sam siguran da je stabilnija i od mene i od tebe. I ako gledamo samo nas troje, ona ima najviše izgleda da istraje u ovoj priči.

Tako a nam ostaje samo da pustimo još vreme da uradi svoje. Kod svakog je individualno i svako će osetiti kad je trenutak da može malo i da popusti i ohrabruje zakoraca u život. Ja više ne očekujem od života puna pluća. Očekujem samo da ostanem stabilan i istrajan na ovom putu. Da izvedem decu na put da budu sposobni o sebi da se brinu i ne zasedu kao ja. I očekujem da mi se dogodi ljubav. Nije da se trudim da je nađem trenutno, ali i to će se promeniti. Znači ukratko očekujem da ne budem sam ceo život.

Držite se ljudi. Šta drugo pametno da kažem.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Jul 18, 2020 2:55 pm Pala je juče lepa kiša kod mene, uštedela sigurno 200evra za dizel za zalivanje, u narednih 10-ak dana, a i mene poštedela oko 3 dežuranja celu noć kad zalivam...

Lika je rekao da obogatimo svoje zivote,n e da se opustamo smislu rizika, sto bi i trebali i u pravu je da ne zivimo, ali i to treba nauciti..
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Jul 18, 2020 8:59 pm

Lika je rekao da obogatimo svoje zivote,n e da se opustamo smislu rizika, sto bi i trebali i u pravu je da ne zivimo, ali i to treba nauciti..
Da, samo polako, i naučićemo da živimo. Nemamo puno opcija, a ja hoću da živim, i želim da živim, i živeću, verujem i ti, samo polako!

Pametno moje, kako ona ubode pravu suštinu. :) Znaš kako mi je drago što si tako promišljena.

Poslušaću te ono u vezi pravdanja, da se ne pravdam ovde, samo ovo moram još jednom da objasnim.

Sam sam kriv što sam se u zadnje vreme dosta zezao na forumu, nisam pisao prave stvari, pa me mnogi nisu shvatali, naročito Frajla, ali mislim da će se uskoro ponovo uspostaviti normalna komunikacija između nje i mene. Nego šta htedoh reći. Ništa me nije pogađalo, ni ono što me svakako nazivala, pa mislila da ne kapiram problematiku, pa govorila da mi nema pomoći, za sve to me baš briga, ali mi je baš, baš jako zasmetalo ono što je rekla:"Povukao bi te u recidiv bez trunke razmišljanja." Xxxana, ja tebe iskreno ovde najviše volim, naravno ne onako kao što je rekao blentavi Neške da sam se zaljubio u svoju iluziju, hahaaha, koja nebuloza, nego najviše si mi pomogla, i tvoje pisanje naročito u zadnje vreme me je jako podstaklo, u dve rečenice, tri si dosta puta znala da ubodeš pravu suštinu, pa onda pred kraj recidiva mog, kad si mi rekla:"Ti si dečko debil, a ja izgleda još veći što ti pišem, nastaviš li tako, osetićeš u potpunosti ovu bolest, a to jeste to u prvom smislu te reči!". Bilo je još dosta stvari sa kojima si mi pomogla da prelomim i da se pokrenem, no dosta nabrojah. Ti si kao što sam ti rekao osoba sa kojom mi je najviše prijala komunikacija preko neta, od ljudi koje ne znam, i izuzetno mi je drago što dobro guraš, i što si tako promišljena.
Šta htedoh reći, NIKAD ne bih uradio ništa protiv tebe, a naročito te povukao u recidiv, ni tebe, ni nekog drugog. Ja jesam čovek sa manama, ali govno nikad nisam bio. Eto, ovo morah da ti kažem.
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Jul 18, 2020 9:34 pm

Da, samo polako, i naučićemo da živimo. Nemamo puno opcija, a ja hoću da živim, i želim da živim, i živeću, verujem i ti, samo polako!

Pametno moje, kako ona ubode pravu suštinu. :) Znaš kako mi je drago što si tako promišljena.

Poslušaću te ono u vezi pravdanja, da se ne pravdam ovde, samo ovo moram još jednom da objasnim.

Sam sam kriv što sam se u zadnje vreme dosta zezao na forumu, nisam pisao prave stvari, pa me mnogi nisu shvatali, naročito Frajla, ali mislim da će se uskoro ponovo uspostaviti normalna komunikacija između nje i mene. Nego šta htedoh reći. Ništa me nije pogađalo, ni ono što me svakako nazivala, pa mislila da ne kapiram problematiku, pa govorila da mi nema pomoći, za sve to me baš briga, ali mi je baš, baš jako zasmetalo ono što je rekla:"Povukao bi te u recidiv bez trunke razmišljanja." Xxxana, ja tebe iskreno ovde najviše volim, naravno ne onako kao što je rekao blentavi Neške da sam se zaljubio u svoju iluziju, hahaaha, koja nebuloza, nego najviše si mi pomogla, i tvoje pisanje naročito u zadnje vreme me je jako podstaklo, u dve rečenice, tri si dosta puta znala da ubodeš pravu suštinu, pa onda pred kraj recidiva mog, kad si mi rekla:"Ti si dečko debil, a ja izgleda još veći što ti pišem, nastaviš li tako, osetićeš u potpunosti ovu bolest, a to jeste to u prvom smislu te reči!". Bilo je još dosta stvari sa kojima si mi pomogla da prelomim i da se pokrenem, no dosta nabrojah. Ti si kao što sam ti rekao osoba sa kojom mi je najviše prijala komunikacija preko neta, od ljudi koje ne znam, i izuzetno mi je drago što dobro guraš, i što si tako promišljena.
Šta htedoh reći, NIKAD ne bih uradio ništa protiv tebe, a naročito te povukao u recidiv, ni tebe, ni nekog drugog. Ja jesam čovek sa manama, ali govno nikad nisam bio. Eto, ovo morah da ti kažem.
Stope nemam 15 godina i imam formirana misljenja i razlicito kapiramo stvari,ti si to shvatio mnogo licno,ja sam shvatila da je to rekla jer smo i te kako znali da se zavozamo pricom, a mi smo tada u tom pravcu i krenuli..
Frajla

Post by Frajla »

@ stop
Kapiras ti vrlo dobro sta ja pisem, i naravno da ti ne odgovara moja direktnost, ali da se ne pravis toliko blesav a to prelazi u vredjanje nase inteligencije, jos jednom cu ti onako slikovito objasniti, kao djaku prvaku:

Jedina stvar i jedino zajednicko interesovanje koje imas sa Xanchi je gudra. To ti je i jedini nacin,kojim bi mogao njenu paznju da zaokupis u slucaju da joj naleti los period I zavoza se i zaprica sa tobom. Verujem da nikakva druga zajednocka interesovanja kao i Teme nemate. Dva razlicita sveta ste. Sto je tebi sa ogromnim egom totalno neprihvatljivo i samim tim ne biras sredstva da bi svoj ego zadovoljio.
Ovakvih situacija sam se nagledala i naslusala u zivotu, i to su tipicna zavisnicka ponasanja/manipulacije/sabloni, i da se namirosati odmah.

Ja tebe ne shvatam pogresno, niti sam na ratboj bozi sa tobom, ali cu ti svoje misljenje ako ga imam, uvek napisati. I mozes se ljutiti do sutra i pravdati samom sebi.

I to da te ja stalno lose shvatam, je tipicna manipulacija, hajde da okrenemo sada da ti mene pogresno shvatas. Hajmo sada tako malo
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Jul 18, 2020 10:01 pm
StopBup wrote: Sat Jul 18, 2020 9:34 pm

Stope nemam 15 godina i imam formirana misljenja i razlicito kapiramo stvari,ti si to shvatio mnogo licno,ja sam shvatila da je to rekla jer smo i te kako znali da se zavozamo pricom, a mi smo tada u tom pravcu i krenuli..
Ja nemam nisam imao takav utisak da smo krenuli u tom pravcu tada. Ja sam odgovorio na Lokijevo pitanje tada, a i ti si rekla da i tebe zanima to što me je on pitao.

Napisah da je recidiv potrajao pola godine, pa si se ti začudila otkud toliko, pa ja objasnio zašto.

Ja onoj rečenici nikakav značaj nisam pridavao, onoj za koju se Frajla uhvatila, pa napisala u fazonu kao da sam ja rekao šteta što nisamo bili zajedno u recidivu, a to veze sa mozgom nema, bar sa kontekstom u kom sam ja napisao tu bezazlenu rečenicu. To je tako bilo, i ništa više. Ti pade krajem oktobra na opijatima, ja početkom novembra, ja apsulutno nisam aludirao na to kao što je Frajla napisala, "Šteta što nismo bili zajedno u recidivu.".

Opet ti kažem, nemam utisak da smo krenuli u pravcu priče o gudri, bar sa moje strane, jer ona baš za mene sada nije tema, niti mi se piše o njoj.

Sve u svemu, glupa tema, završavamo tu priču što se mene tiče, i ponavljam ti, ja nikad ne bih uradio nešto protiv tebe, a najmanje da bih te povukao u recidiv, da mi je do gudranja, sigurno ne bih bio na forumu.

E da, znam da ti je ovih dana rodjendan, pisala si, tako da, srecan ti rođendan Xxxana. ;)
Frajla wrote: Sat Jul 18, 2020 10:26 pm @ stop

Jedina stvar i jedino zajednicko interesovanje koje imas sa Xanchi je gudra.
Apsulutno netačno, pre svega jer gudra mene, a verujem i nju, sve manje interesuje i sve manje je generalno tema u životu. Rekao sam, polako, bio sam previše neozbiljan, i ovde se većinu vremena zezao, i dolazio da skrenem misli da problema, pa i kapiram što me ne kapiraš, i što si pogrešno shvatala moje pisanje. Polako, mene je prošla mogu reći da "detinja" faza, pa će se to polako videti i po mom pisanju. Da mi je do gudranja, sigurno ne bih bio na forumu, takođe da mi je samo do priče o gudranju, ne bih bio na forumu... Lagano Frajlo, ne prenagljuj sa zaključcima. Nemoj pisati tako paušalno...
Last edited by StopBup on Sun Jul 19, 2020 12:21 am, edited 1 time in total.
StopBup

Post by StopBup »

Kapiras ti vrlo dobro sta ja pisem, i naravno da ti ne odgovara moja direktnost, ali da se ne pravis toliko blesav a to prelazi u vredjanje nase inteligencije, jos jednom cu ti onako slikovito objasniti, kao djaku prvaku:

Jedina stvar i jedino zajednicko interesovanje koje imas sa Xanchi je gudra. To ti je i jedini nacin,kojim bi mogao njenu paznju da zaokupis u slucaju da joj naleti los period I zavoza se i zaprica sa tobom. Verujem da nikakva druga zajednocka interesovanja kao i Teme nemate. Dva razlicita sveta ste. Sto je tebi sa ogromnim egom totalno neprihvatljivo i samim tim ne biras sredstva da bi svoj ego zadovoljio.
Ovakvih situacija sam se nagledala i naslusala u zivotu, i to su tipicna zavisnicka ponasanja/manipulacije/sabloni, i da se namirosati odmah.

Ja tebe ne shvatam pogresno, niti sam na ratboj bozi sa tobom, ali cu ti svoje misljenje ako ga imam, uvek napisati. I mozes se ljutiti do sutra i pravdati samom sebi.

I to da te ja stalno lose shvatam, je tipicna manipulacija, hajde da okrenemo sada da ti mene pogresno shvatas. Hajmo sada tako malo
Stvarno si se nalupelata Frajlo u ovom postu, ali baš, baš totalno si se nalupetala, to čak prelazi granicu dobrog ukusa. Vidim da si me totalno pogrešno procenila, no polako. Jest' da sam bio dosta neozbiljan i zezao se na forumu, ali pretera ga baš, i baš ništa nisi napisala kako jeste. Verujem da ćeš uskoro promeniti mišljenje o meni, jer mi se sad nekako ozbiljnije piše. Mnogo te zbunila moja neozbiljnost, a i meni je dosadila. ;) Ovim postom, stvarno sama sebe srozavaš, po mom mišljenju.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Jul 18, 2020 10:01 pm
Nije baš tako Xxxana. Pratim ja tebe odavno, i generalno delim mnogo tvojih stavova generalno o životu, koje si do sad iznela, i prilično slično kapiramo stvari. Takođe sam shvatio po onome što si pisala da volimo prilično iste stvari, tipa priroda, planine, životinje, vežbanje, svašta. Zbog toga si mi i zanimljiva jako ovde na forumu, i sa tobom mogu uvek, a i jako mi se sviđa što umes u par rečenica da mi napises dosta pravih stvari vezanih za rešavanje ovog našeg problema.
Znali smo da se zavozamo ranije pričom,kad smo bili u recidivu, onda u decembru, ali ono nije bilo ni nalik tome, bar meni, i verujem da neće više biti takvih zavozavanja.
Mislim da smo najzad dobro krenuli, i da će gudra sve manje biti tema...
Što se tiče Frajle, naravno da različito kapiramo stvari, i da sam ja ono shvatio lično, jer se ona jebi ga, u zadnje vreme dosta bezobrazno ophodila prema meni, bez nekog posebnog razloga, no kao što rekoh, znam da sam bio neozbiljan, pa i kapiram što me sad pogrešno shvata. No siguran sam da ćemo Frajla i ja uskoro ponovo imati zajednički jezik.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Sun Jul 19, 2020 12:08 am

Stvarno si se nalupelata Frajlo u ovom postu, ali baš, baš totalno si se nalupetala, to čak prelazi granicu dobrog ukusa. Vidim da si me totalno pogrešno procenila, no polako. Jest' da sam bio dosta neozbiljan i zezao se na forumu, ali pretera ga baš, i baš ništa nisi napisala kako jeste. Verujem da ćeš uskoro promeniti mišljenje o meni, jer mi se sad nekako ozbiljnije piše. Mnogo te zbunila moja neozbiljnost, a i meni je dosadila. ;) Ovim postom, stvarno sama sebe srozavaš, po mom mišljenju.

Kapiras ti opet odlicno o cemu ja pisem.

Mogu jednom ili dva puta da okinem u proceni, ali bas svaki put - ne!

Prestani sebe da ubedjujes da si nesto sto nisi.
Post Reply