Da, to sam i ja dugo mislila, na pocetku terapije sam imala bogate planove i bup je vec bio vrhunac zablude.. Sada mi je sve drugacije i razmisljanja i nacin na koji prihvatam stvari i ono sto zelim i imam puno da radim na svemu, a usput i da se izborim da me nista ne poremeti i da ostanem normalna..Loki wrote: ↑Fri Jul 17, 2020 6:15 pmZnam tačno o čemu pričaš. Sličan scenario sam ja prošao, ali dosta pre. Kad sam rešio da bacim dop i kad sam prešao na Bup. Imao sam baš taj sudar sa istinom u vezi porodičnih odnosa. Ono što je kod mene bilo najgore od svega ja sam smatrao tada da ako uzimam samo Bup da sam ja čist i da ti nije isto. I dugo sam to mišljenje duboko u sebi hranio i sebe hrabrio kako je bolje ceo život biti na Bupu nego se vratiti heroinu. Tek u zadnjih možda 8-9 meseci je u meni počelo a sazreva mišljenje da treba da ostavim Bup i da supstitucijom ništa nisam dobio. Da sam samo zamenio jednu drogu drugom, samo legalnom i jeftinijom. I onda se iz prihvatanja te istine rodila ideja, volja i sve ostalo za skidanjem sa Bupa. Mada sam isto dugo sebe lagao kako baš sad nije pravi trenutak i uvek imao opravdanje da odložim skidanje za neka "bolja" vremena. Dok mi u Aprilu nike postalo muka od svega i jednostavno sam shvatio da je uvek pravo vreme ako čovek želi stvarno da se skine.xxxana wrote: ↑Fri Jul 17, 2020 4:33 pmJeste, ali sam mnogih stvari postala svesna nedavno i tesko mi je sve da prihvatim.. Dugo sam samo njihove greske videla i to kako se ja osecam,sadq je vec malo drugacije..Loki wrote: ↑Thu Jul 16, 2020 5:09 pm
Ta relacija roditelj dete je uvek osetljiva tema i svako ima neku svoju istinu. Ja recimo imam 2 sina i volim ih više od života. Ali mislim da imam ćerku da bi ta ljubav bila veća i jača. Nekako su očevi osetljivi na ćerke, pa nije preveliko čudo što je bio popustljiv prema tebi. Nekako se ti odnosi kod svih manje više kreću na granici i mogu uvek da prevagnuo i na dobru i na lošu stranu.
A na deci je da li će to da zloupotrebe ili ne. Moji mi nisu mogli finansijski pomoći skoro ništa, ali sam ih zloupotrebljavao i lagao kad god sam mogao i iskorištavao ih na druge načine. Otac mi je umro 2007., a majku sam prestao lagati i sve priznao još davnih dana. Tamo negde 2008. I nikad se ne mogu oprati kod majke koliko sam loših stvari učinio za vreme gudranja. Ali sa druge strane mi daje ipak mir što ona za sve zna i što otvoreno pričamo na tu temu. Veliko olakšanje je kad ne moraš da krijem osećaje i kad imaš podršku kao ja od moje majke. I svo ovo vreme apstinencije takođe je uz mene i daje mi podršku koliko god je u mogućnosti. Plus se trenutno brine o mojoj deci i vaspitava ih što je ogromna stvar takođe.
Nikada joj se ne mogu adekvatno odužiti za sve što je radila i što sad čini za mene, ali bitno mi je da ona to ne očekuje i da imamo zaista otvoren odnos pun ljubavi i razumevanja. A znam da je njoj dovoljno da ja ostanem čist i da joj veća nagrada ne treba.
Svakako život je pred tobom da ispraviš sve što misliš da treba biti ispravljena u tim odnosima sa roditeljima. Znaj šta god uradili ipak smo mi njihova deca i ta ljubav je jača od svega lošeg. I to ti kažem iz ugla sebe kao roditelja.
Sa majkom imam kocnice i ne mogu skroz da se opustim, dok se ona prvo malo ne opusti, jer mi ne veruje prosto, a i kad joj nesto kazem,o na se optereti posle i vidim to u njoj, bez obzira sto pokusava da sakrije i trenutno mi odgovara neki mir u tom smislu, ovako razgovaram sa doktorkom i nisam puno ni raspolozena za neku pricu..
Treba vremena i njoj,a i meni..
Odnos sa ocem mi je kao tebi sa majkom i imam utisak da moze puno da razume i mnogo mi je laksi razgovor sa njim..
Lika je u pravu i pogodio je u centar sa postom. Poverenje se lako gubi, a treba vremena i strpljenja da se povrati. Vreme će uraditi svoje svakako u tvom odnosu sa majkom. A sa Likinim savetom oko tih grupnih razgovora možeš dosta da ubrza taj proces zbližavanja i vraćanja poverenja.
Nikad nije kasno da porodične odnose gradimo od početka, ali na zdravim temeljima. Zato samo polako i sve će biti super ako ti ostaneš dosledna tome da ostaneš čista u šta ja uopšte ne sumnjam.
Cudno se osecam u tom nekom smislu, jer mi se vecina stvari razbila u glavi i sad treba poslagati sve..
U odnosu sa majkom stvarno ne zurim, jer nema neke napetosti da mi smeta, da me remeti,ima nekih sitnica tu i tamo, ali je ugl. ok i znam da treba vremena