licaninsasela wrote: ↑Sat Jun 13, 2020 11:40 pm
Loki wrote: ↑Sat Jun 13, 2020 9:38 pm
licaninsasela wrote: ↑Sat Jun 13, 2020 9:32 pm
Pa kog ces ti znati kad nisi nikad izasa iz NS i sela. Ti znas da se nije niko slinija. Tisuce ljudi su po talijanskim komunama i spanjolskim se skinili.i zive vani ok. Kao i masa ljudi koji su otisli iz ove vukojebine.
Stop mesa ljubav prema domovini sa mestom rada i života. Baš mu to napisah. Niti ja mrzim Srbiju što sam otišao iz nje, niti je on više od mene voli samo zato što je ostao. Njegov stav je obično stav ljudi koji to nikad nisu pokušali, da li zbog manjka hrabrosti ili zbog toga što im je i dole dobro to svako zna za sebe.
A to da se niko nije skinuo ko je otišao preko i da se još više zakačio je notorna glupost koju ne treba ni komentarisati. To su samo Stopova nagađanja da bi njegova tvrdnja protiv odlaska dobila na značaju. To apsolutno nema veze sa istinom. 80% ljudi iz mog života što je preko se skinuli i uspešno apstiniraš, dok oni koji su ostali velika većina je ili u zatvoru ili na groblju ili se još uvek radi. Ama baš niko se dole nije skinuo. Tako da zaista ta tvrdnja nema.blage veze sa istinom.
To je stav ljudi koji memaju muda napustiti prvo roditeljsku sisu a drugo nemaju muda ni pokusati nesto vani jer ih jebe i ovisnost i jezicna barijera.
U većini slučajeva je to razlog. Jako malo je izuzetaka koji ostaju jer imaju budućnost. Tu ne računam one koji ciljaju politički ili kŕiminalno pa imaju budućnost.
Kod SB je problem jer ima 34 godine i nema nikakvo konkretno znanje u rukama koje bi mogao preko da naplati. Zna poljoprivredu, ali to preko ne prolazi. A vozači, dostavljači i preko žive na ivici margine, ali opet puno bolje, ponosnije i kvalitetnije nego u Srbiji. Tako da kad se sve sabere ja poštujem to što on neće preko. To je njegov logičan izbor. Ali ne poštujem to konstantno pljuvanje ljudi koji su sreću potražili van EXYU prostora. Jer pljuvajući "truli zapad" misli da je veći patriota od drugih.
Vidi SB, ja sam Hrvat, a branio sam tu Srbiju kad je trebala da se brani. Video i prošao ono što ti nikad nećeš i drago mi je što niko neće. I gle čuda, opet bih je branio ako zatreba. Jer ja drugu domovinu nemam. Rođen sam i odrastao u Srbiji i sve moje je tamo. Po čemu si ti veći patriota ako obrađuješ zemlju od dedova i od ćala? A preko sam otišao jer mi ista ta Srbija nije dala mogućnost da prehranim i odgajim decu. Zajebi me patriotizma u kome su deca gladna. Takav patriotizam ne priznajem. A svi su mi rođeni u gradu i nisam imao šanse da posedujem zemlju.
I na kraju Frajla je to najbolje rekla: "Zivot je mnogo više od obrade zemlje i života na selu." Zaista je život mnogo više.