A najmudriji je i stih ili ono nesto zivotno od dugmeta: sidro koje ladu cuva da ne bude buri plijen tone skupa sa tom ladom jer je ono dio nje.
Ja sam ono sta se kaze seljo za muziku i samo znam za rnr. Ajde tu i tamo klape al samo stare klape trogir ili klapu sinj. Jos dok je pokojni coce bija u klapi to je bilo ono nesto. Ali uglavnom rnr, ajd i novi val jer sam odrasto uz to.. Sjecam se na terenu u vojsci kad sam bija na crti pa preko razglasa mi njima ekv oni nama indexe ili sta je zanimljivo ja osobno nisam pobornik folka al ceca i dragana mirkovic smo svi slusali. I onda tisnjak par sati pa opet.
Sad uglavnom me na zivotu drzi manu chao. Moro sam stati malo sa nick caveom mada ga najvise volim a tek shaven mcgowen onako uvik cuga a glas cudo. O Baretu ne moram ni govoriti koji je to tek umjetnik. Dakle komercijala nula bodova.
New age zlo Bup
Moderator: sanela
-
Re: New age zlo Bup
Jedi govna jos jednom. Nisi ni jedan pametan potez napravoja i to znan ja i svi ovi i svi koji ovo govno od foruma citaju. Radis sve ono sta ne valja al daba tebi to objasniti kad si konj. Di je i zasto nestala komunikacija sa maleckom ksanom i zasto? Zapitaj se malo. E da. Jedi govna i to hladna to sam ti tija reci.StopBup wrote: ↑Sun Jun 07, 2020 12:52 pmNisam nikad ovde pisao ništa vezano za to šta sam pročitao u knjizi. Knjiga je dobra, ja sam pročitao tek nekih 20 posto, ne očekujem naravno nikakvo čudo od nje, uzmem pa je čitam malo po nekad pred spavanje. Da kopam o uzrocima svog drogiranja navele su me druge stvari. Ne očekujem nikakvo tapšanje po ramenu, ne znam otkud ti to.Frajla wrote: ↑Sun Jun 07, 2020 12:11 pmPa ne bavis se ni sada.StopBup wrote: ↑Sun Jun 07, 2020 10:47 am
Veliki propust je bio što nisam radio na uzrocima svoje zavisnosti, u opšte se time nisam bavio, išao sam kao june, pad je prosto morao da se se desi. Tek kad sam se sjebao sam razbio neke zablude u kojima sam bio, i tek pred kraj recidiva sam počeo da razmišljam o uzrocima svog drogiranja.
Ti Liko ne seri!![]()
Prepisujes izbknjige koju citas,kao da si na casu.
Ovde pises ono sto bi mi zeleli da cujemo da bi te potapsali po stoti put po ramenu, a sa druge strane rado bi poveo spiku o finom radu i ne znam cemu
Tako da ...
Mater je meni uvek govorila
“ citaj sa razumevanjem” sto god to znacilo u tom momentu....
Da napišem šta sam napisao, navelo me je to što sam pročitao u Lokijevom postu i ono šta mi se dešavalo u zadnja neka dva meseca.
Ne piše mi se ni o kakvom radu...
Čitam sve sa razumevanjem. Aj pozdrav, pa se čujemo!![]()
Ličke drago mi je da je sve prošlo manje više OK Što e tiče operacije. Sad polako u oporavak. Sad će žena, deca i Ibrica da lete oko tebe i da ti ugađaju. Iskoristi to.licaninsasela wrote: ↑Sun Jun 07, 2020 10:28 amNesmijes mu loki tako. I tebe ce shvatiti da mu zelis lose. Nije on svjestan svoje nesvjesti jos. Pomalo. Ali ako imas volje samo daj pa ces vidit kako ces proci u njegovim ocimaLoki wrote: ↑Sat Jun 06, 2020 3:26 pmAko ti je za utehu ja sam bio juče kao posran golub. Apsolutno te razumem kako si se osećao. I to sam bio tako nikakav bez ikakvog povoda ili razloga. Jedino što znam sigurno to je da Bup nema apsolutno više veze sa tim. Bilo bi apsurdno da sad nakon 7 nedelja krivim Bup za to.StopBup wrote: ↑Fri Jun 05, 2020 10:03 pm
Nisam pao na gudri, pao sam psihički juče od podneva otprilike i danas do pre jedno dva sata. Spopala me neka praznina iznenada, a sve je bilo ok prethodnih dana. Valjda ona jebena nagla promena raspoloženja što je karakteristična za psihičku krizu. Sad mi je bolje zadnjih dva sata. Jedva sam radio juče i danas, mislim radio sam kao normalno, ali me je mrzelo do zla Boga. Nakon posla danas me je popustilo. Odradio sam trening, pa opičio turu trčanja nekih pola sata, evo sad izađoh iz kade, sad sam prilično ok, ali mi je nekako prazna glava. Preživeće se...
Čitajući tvoje postove stiče se utisak da se jako teško oslobađaš prošlosti iako si svestan da ti ovisnost ništa dobro nije donela. Jer jednom pišeš detaljno šta si pre radio i znaš tačne godine i mesece, čak se oseća i doza nedostajanja, a drugi put prekorevaš sebe i pljuješ sam sebe najstrašnije. A prava istina je zapravo negde između. Ja iskreno ne znam šta je bilo na Bupu pre 4 meseca, a gde li da znam u detalje kad sam sta uzimao i koliko, sa kim i gde. Znam možda okvirno godinu, ako i to znam tačno. Iskreno mislim da je tebi ta prošlost veliki teret i da te to najviše koči. Jer si dugo vremena smatrao da si ipak bolji od drugih jer se nisi do pre par godina na ništa navukao, a sad kad prebiraš po prošlosti shvataš da nisi ništa bolji od bilo kog drugog narkomana, osim što ti je sigurno mozak i zdravlje više sačuvan. A sve ostalo od obrasca ponašanja i slabosti prema gudri se ništa od nas ne razlikuješ. Na kraju priče najmanje je bitna vrsta supstance na koju smo se navukli. Mnogo je bitnija bolest ovisnosti i razlog zašto je do nje došlo. Šta nas je navelo na ovisnost, šta je okidač. I mislim da te to veoma muči, tišti i pokušavaš da to ne priznaš sebi ili da se zavaraš. Siguran sam da ukoliko jednostavno ostaviš prošlost tamo gde joj je mesto i posvetiš se samo sadašnjem trenutku, bez da sebe osuđuješ i prekorevaš da bi ti bio bar 90% bolje i takoreći bi se oslobodio tereta psihičke krize koja ti se javlja.
Nemoj pogrešno da me shvatiš. Ne želim ni najmanje da se pravim pametan ili da ti sudim. Da sam pametan, ja prvi sad ne bih bio u ovom sranju u kojem jesam. Ovo je samo moje opažanje. Možda je tačno možda i ne. I možda ti pomogne, a možda i ne. Bitno samo da znaš da mi nije loša namera uopšte i da razumem te tvoje promene raspoloženja i stanja u koja upadaš. A dosta dobro si posložio život, bar se to da zaključiti po tvom pisanju. U velikoj prednosti si recimo na mene jer si svoj na svome. U svojoj zemlji na svom imanju i okružen porodicom, imaš posao porodični, finansijski stabilan itd. Nisi svestan koji je to blagoslov. Ja sam ovde recimo sam od polovine marta meseca. Jedino što progovaram je Dobar dan i Doviđenja u marketu. Socijalni život jedna velika 0, dok se 15.06 ne vratim ponovo na posao. To mi je možda bila prednost prve 2 nedelje apstinencije, sto sam sam, ali sad je to užas. Sve bih dao da su moja deca pored mene i da mi je dan ispunjen njima, a ne dosadom, nervozom i milionima pitanja koja idu kroz glavu svakodnevno. Misli o tome koliko si u stvari zaista u dobrom okruženju i položaju i iskoristi to na najbolji način. Voleo bih da možeš da vidiš sa strane koliko si u prednosti nad mnogima koji pokušavaju da se skinu i kojima je gudra ili bup uzeo sve i srušio život totalno.
Drži se i ne dozvoli da ti bilo kakva smrdljiva supstanca stane na put sreći i sve to vrlo brzo sruši. Zato i mislim da treba isključivo a se fokusiraš na sadašnji trenutak i napraviš time korak ka potpunom izlečenju.![]()
Za SB stvarno nisam mislio ništa loše. Čak ga skroz kapiram u kakvom je stanju jer sam ja bio u istom tripu kao i on pre 10ak godina. Jedina razlika što sam već imao porodicu, ali u glavi i mislima sam bio totalno isti kao on. Zato sam hteo da mu kažem šta imam.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
Ja popizdeo. Partizan izgubio, igrao kao gerontoloski dom. A plus ti zavidim na tom sladoledu. Ovde je 12ak stepeni i kiša ne prestaje. Pravi novembar u junu tako da i ne pomišljam na sladoled.
Sitno još brojim dane. Još 6 dana do povratka na posao. To je ono što mi je baš baš neophodno sad jer imam previše slobodnog vremena i uz svu dobru volju ne mogu da ga ispunim skroz kvalitetno. Ali plan polako prilazi kraju i dajem sve od sebe da ne pokleknem.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
SB, prvo drago mi je da me nisi pogrešno shvatio. Ja tebe kapiram u potpunosti verovao ili ne. Ja sam ama baš isti ti bio pre 10ak godina. Sad se mnogo toga promenilo u meni. Verovatno su godine uradile svoje jer sam ih nakupilo već 40.StopBup wrote: ↑Sun Jun 07, 2020 10:47 amVeliki propust je bio što nisam radio na uzrocima svoje zavisnosti, u opšte se time nisam bavio, išao sam kao june, pad je prosto morao da se se desi. Tek kad sam se sjebao sam razbio neke zablude u kojima sam bio, i tek pred kraj recidiva sam počeo da razmišljam o uzrocima svog drogiranja.
Ti Liko ne seri!![]()
Isto mišljenje sebi sam ja imao kao o ti sad. Isto gledao da prođem to sam i bez doktora da bih sebi dokazao da mogu i da ne bih uvredio i povredio kevu i da ne bi okolina saznala. I veruj mi da ništa nisam uradio. Isto sam lutao da shvatim šta me je odvelo u zavisnost, a vrteo sam se samo kao i ti oko tih okidača koji me dovode u recidiv i nisam imao šanse da rešim problem dugoročno. Jer na kraju priče uopšte nije droga problem. Da je samo droga problem svi bi je mi bacili i nastavili strejt dalje. Problem je mnogi dublji i u nama je, a droga je samo posledica nekog našeg nedostatka, kompleksa, zavidnosti itd. Ja sam siguran da nije tebi problem da budeš strejt i dve godine u komadu sa tim zaključcima koje si doneo i sebe preispitao, ali da održiš trajnu apstinenciju to nema šanse bez pomoći stručne osobe koja će da te prati i dovede te do uzroka da ga sam prepoznaš. Šteta je da sve do sad postignuto baciš u vodu jer se osećaš jak i sposoban da to izvedeš sam.
Moj bratski savet ti je da bar kreneš na psiho terapije i da te boli ona stvar šta će ko reći i misliti. I onako je slika koju si o sebi stvorio pred drugima dosta lažna i ovo je neće zajebati i poremetiti puno. I ne mislim da ti trebaju lekovi nego razgovor i usmeravanja. Jer ako se u tim godinama zakačiš na Dop skoro da ne postoji šansa da mu više pobegneš. Đavolja je to stvar i imaš sreće jer te nije uhvatio u svoje kandže. Šteta da sad tu prednost ne iskoristiš i konačno ne dovedeš sebe skroz u normalu i kvalitetnu apstinenciju. Ja sam se pre uz pomoć psihijatra ostavio Metadona, a sam znaš koliko je to teško. U roku od 8 meseci sam smanjio sa 12ml na nulu. Znači pio sam više od bočice i uspeo da smanjujem po 15 kapi i skroz da bacim. Onda sam išao skoro godinu i po svake 2 nedelje na razgovore sa mojim psihijatrom i uspeo lagano da prođem proces skidanja. Ostao sam čist 4 i po godine. I nikad ne bih pao da sam bar išao jednom mesečno ponovo na razgovore. Nego sam se osećao jak i sposoban da sam guram. Skroz zaboravio na Dop i nije mi padao na pamet pa sigurno 4-5 meseci po jednom. I onda odem na pecanje sa starim đanerom i gledam ga kako ključa i kako se češka i u momentu prelomim preko usta da ga pitam za šemu jer nisam imao pojma ko više radi Dop. Odem sa njim izvučem lutku i uradim se kao prvi put u životu da sam ga uzeo. Dalje pretpostavljaš šta je bilo. Dok nisam lupio od dno, izgubio posao izvarao svakoga koga sam mogao i prodao sve iz kuće nisam stao, a uz to imam dvoje dece koje sam odgajam. Ništa me nije moglo zaustaviti osim da nemam više šanse da ga kupim. I onda sam poslao poruku mom psihijatru i odmah sutradan me je primio i dao mi Bup i bio sam do aprila na njemu. Skoro zadnje 3 godine.
Plus sam ovde krenuo kod psihijatra privatno zbog PTSP i bio sam na dva termina do sad. Uradio sam neke testove i uopšteno dogovarao dalje proces. Pravo me tek čeka sutra. Kad sam ja mogao u stranoj zemlji, na stranom jeziku da stisnem muda i krenem kod doktora, ne znam šta tebe sprečava? Iako ne mogu sigurno na tuđem jeziku da izrazim sve što mi je na srcu i onako kvalitetno kao na srpskom ipak sam taj čin početka lečenja skida veliki teret sa srca i duše. Pa polako ću videti kako dalje. Lako ću ga promeniti ako mi ne odgovara.
Razmisli dobro SB jer možda ti ceo život zavisi od odlaska doktoru. Zašto bi rizikovao i junačio se kad je očigledno a ne možeš sam taj teret da nosiš.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
Inače imao sam dva termina kod psihijatra za PTSP. Nisam ništa još pisao o tome jer se ništa konkretno nije ni desilo. Uradio sam neke testove ta dva puta da se on bolje upozna sa celim problemom. Jeste da meni ta pitanja i nemaju puno logike i veze sa mojim stanjem u glavi, ali verujem da zna šta radi.
Sutra idem ponovo na prvi pravi razgovor, pa ću videti šta će biti i kako dalje. Postoji tu naravno i jezička barijera jer ne mogu ja njemu na nemačkom objasniti detaljno ni slikovito kao na srpskom, ali sam taj čin traženja pomoći u ulazak u proces baš olakšava dušu. Nekako sam veliki deo tereta već zbacio samim činom odlaska doktoru. Još u ponedeljak startujem na posao pa se nadam da će sve manje više leči na mesto.
Ovako se dosta toga vratilo u normalu. Meni je najbitniji bio san i spavanje jer sam imao period od 17 dana tokom skidanja da nisam skoro oka sklopio. To mi je bila klackalici velika da odustanem od svega. I možda bih i odustao da sam fizički bio sposoban da krenem kroz grad da tražim šemu. Ovako nisam bio sposoban da odem 300 metara od stana pa da sam tačno znao da me čeka šema sigurna. I to sam nekako prebrodio.
Ostala je još prilično nemirna psiha preko dana. Ne ide to u smeru da želim da se puknem. Nego nekakav nemir i nezadovoljstvo kad ne znaš šta bi od sebe i kad ti je sve dosadilo. Ja sam sam ovde i to me ubija jer svega mi je pun k. Šetnje i trening mi pomažu, ali ni blizu kao na početku skidanja. Jedino što me drži na pravom putu je što znam da za 6 dana krećem sa poslom i to je jedini način da ispunim kompletan dan. Ovako samo izmišljam sta da radim i sebe teram na bilo sta, a volja mi je ispod nule.
Eto to je ukratko. Nije lako, ali bitno mi je bar da mi noci nisu besane i budne. Onda ne bih zaista znao kako i šta dalje.
Sutra idem ponovo na prvi pravi razgovor, pa ću videti šta će biti i kako dalje. Postoji tu naravno i jezička barijera jer ne mogu ja njemu na nemačkom objasniti detaljno ni slikovito kao na srpskom, ali sam taj čin traženja pomoći u ulazak u proces baš olakšava dušu. Nekako sam veliki deo tereta već zbacio samim činom odlaska doktoru. Još u ponedeljak startujem na posao pa se nadam da će sve manje više leči na mesto.
Ovako se dosta toga vratilo u normalu. Meni je najbitniji bio san i spavanje jer sam imao period od 17 dana tokom skidanja da nisam skoro oka sklopio. To mi je bila klackalici velika da odustanem od svega. I možda bih i odustao da sam fizički bio sposoban da krenem kroz grad da tražim šemu. Ovako nisam bio sposoban da odem 300 metara od stana pa da sam tačno znao da me čeka šema sigurna. I to sam nekako prebrodio.
Ostala je još prilično nemirna psiha preko dana. Ne ide to u smeru da želim da se puknem. Nego nekakav nemir i nezadovoljstvo kad ne znaš šta bi od sebe i kad ti je sve dosadilo. Ja sam sam ovde i to me ubija jer svega mi je pun k. Šetnje i trening mi pomažu, ali ni blizu kao na početku skidanja. Jedino što me drži na pravom putu je što znam da za 6 dana krećem sa poslom i to je jedini način da ispunim kompletan dan. Ovako samo izmišljam sta da radim i sebe teram na bilo sta, a volja mi je ispod nule.
Eto to je ukratko. Nije lako, ali bitno mi je bar da mi noci nisu besane i budne. Onda ne bih zaista znao kako i šta dalje.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
-
Ma samo idi na te grupe iliti terapije razgovorom. Nemoras ti bobe piti. Bitno je govna izbacivati iz sebe.
To je ka ispovijed da olaksas dusu a ujedno ti svecenik pomogne sa nekom uputom kako dalja da guras.
Ja sa zenom isa u lourd tamo u marijansko svetiste pa se ispovijedo na spanjolskom. U to vrijeme sam slaboje prico odnosno ko ti nisam se znao izraziti kako treba. Ima na svim jezicima al eto tada na hrvatskom noje bilo. Pa sam udaro na spanjolskom. Ma bitno da sam se olakso. A kolko je on mene razumio i da li je bija francuz koji prica spanjolski ili spanjolac nemam pojma. Bitno da sam mjesecima bio pid pozitivnim dojmom a inace sam covik koji se slabo ili nikako ne smijem. Mrgud sam. Jedino ako su zene u pitanju onda se preobrazim neznam ni ja kako. A nit sam lijep nit neki lik. Neugledan. Bar ja tako mislim.
Samo pici na grupe ptsp jer to je jedino sta ti u tom slucaju pomaze.
Nisam mislio nista lose sta si sb piso. Al istina ga pogada pa ces brzo biti s njim na ratnoj nozi. Ustvari on s tobom. A sve sta si mu reka je tocno. Sli on je pametniji od nas i mozes ga jebati. On ce to sam. Ali samo u snovima. Sere i laze i mulja i prodaje price. Al drag mi je bas zato sta je kreten klasicni. Seoski kauboj. Traktoras na spidu subu cugi i tako u krug. E da i dop voli. Jsk je. Nemam rijeci.ajde guraj tako. To je pravi nacin. Tezak i najtezi ali isplati se. Ja sam te stvari u komuni rjesavo i upiznavo sebe kroz druge koji su mi ukazivsli sta nije ok kod mene. Tesko je razbiti sliku koju godinama gradis. Odnosno masku. A ispid maske govana do grla. Ajde idem
To je ka ispovijed da olaksas dusu a ujedno ti svecenik pomogne sa nekom uputom kako dalja da guras.
Ja sa zenom isa u lourd tamo u marijansko svetiste pa se ispovijedo na spanjolskom. U to vrijeme sam slaboje prico odnosno ko ti nisam se znao izraziti kako treba. Ima na svim jezicima al eto tada na hrvatskom noje bilo. Pa sam udaro na spanjolskom. Ma bitno da sam se olakso. A kolko je on mene razumio i da li je bija francuz koji prica spanjolski ili spanjolac nemam pojma. Bitno da sam mjesecima bio pid pozitivnim dojmom a inace sam covik koji se slabo ili nikako ne smijem. Mrgud sam. Jedino ako su zene u pitanju onda se preobrazim neznam ni ja kako. A nit sam lijep nit neki lik. Neugledan. Bar ja tako mislim.
Nisam mislio nista lose sta si sb piso. Al istina ga pogada pa ces brzo biti s njim na ratnoj nozi. Ustvari on s tobom. A sve sta si mu reka je tocno. Sli on je pametniji od nas i mozes ga jebati. On ce to sam. Ali samo u snovima. Sere i laze i mulja i prodaje price. Al drag mi je bas zato sta je kreten klasicni. Seoski kauboj. Traktoras na spidu subu cugi i tako u krug. E da i dop voli. Jsk je. Nemam rijeci.ajde guraj tako. To je pravi nacin. Tezak i najtezi ali isplati se. Ja sam te stvari u komuni rjesavo i upiznavo sebe kroz druge koji su mi ukazivsli sta nije ok kod mene. Tesko je razbiti sliku koju godinama gradis. Odnosno masku. A ispid maske govana do grla. Ajde idem
Hahahah, ovaj Lika je mentalno osakaćen hibridni indijanac. Moram priznati da mi je drag tako priglup. Vole ga žene veli. Garant zbog tužnog, telećeg pogleda. 

Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
-
Ma da. Vjerovatno zbog toga bebac. De mi malo tamo na onoj strani kad uvatis vremena od silnog posla i citanja knjiga objasni mehanizaciju koji imas i kako to ide. Bez zajebancije. Zanima me nesto za u buduce pa da vidim sta i kako jer imam dobar komad zemlje koji je dosta velik za nase tamo pojmove i obradiv. Boli me kurac jel si trenutno suh ili upucan al obkasni mi malo to. Za pcele ne moras ali mehanizacija i to manja ce mi trebati. To je par hektara obradive zemlje di godisnje mozes imati neke kulture i dva puta radi pidneblja. Zavisi sta uzgajas. Sad s to stoji. Stari i stara ne mogu pa smo veci dio dali susjedu da radi da zemlja ne stoji prazna. Kuziz bebac?
Nisu grupne terapije. Individualne sam izabrao jer i sam znaš da to ipak nike za svačije uši. Msm u iskrenosti bih se mogao zameriti nekome druge nacije, a to ne želim.licaninsasela wrote: ↑Mon Jun 08, 2020 6:26 pm Ma samo idi na te grupe iliti terapije razgovorom. Nemoras ti bobe piti. Bitno je govna izbacivati iz sebe.
Danas sam bio na prvom takoreći pravom razgovoru jer prva dva puta sam samo radio testove i onako pričao sa njim više službeno i više upoznavanje nego problemi.
Danas smo krenuli i mogu ti reći da sam očekivao više od svega toga. Sad tek vidim da će to biti ozbiljan proces koji zahteva vreme. Nisam razočaran, više sam iznenađen koliko sam ustvari ja mislio da mogu sam i da cu se sa demonima prošlosti sam izboriti. Tek mi je sad jasno koliko sam ustvari slab i koliko je tvoj savet bio zlata vredan. Sad ostaje da polako idem kroz život uz njegovu pomoć.
Što se tiče problema u vezi gudre tu sam još uvek jako svež. Nemam onih rovaca da da me konstantno buše niti me vuče psiha na gudru. Tu sam stabilan. Problem imam sa raspoloženjem koje tako lako varira da planem za najmanju sitnicu i nemam fokus uopšte. Ništa ne može da me preterano zainteresuje i drži pažnju više od pola sata.
Super vest je da je stigao novi Ugovor za posao. Da sam ga potpisao i da u ponedeljak u 7 startujem nazad na posao. Značiće mi i psihički i finansijski jer skoro 3 meseca ne radim.
I tako moj Ličke, nekako se držim i borim koliko sam u mogućnosti. I nadam se da će od ponedeljka to samo ići na bolje i da će biti lakše.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!