O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Nemoj Jurke sad samo pomisliti kako se pravim vazan ili pametan sada. Ne. Sve ovo sta sam ti pisa je i kod mene tako bilo. Svaki dan se ja borim i dalje da mijenjam sebe na bolje. Bitka je sad dobivena ali i dalje je borba. One mane koje sam imo imam i dalje ali pokusavam ih prihvatiti i ziviti sa njima. Budem i dalje nervozan ali pokusavam u tim trenucima da se skockam jer nisu mi drugi krivi. Oprezan sam dosta. Znam da ce i dalje biti nezgodnih situacija di se ja ne snalazim kako treba ali Boze moj pa nisam robot i savrsen covjek. Eto trudim se sta bi se reklo iz petnih zila da se popravim i da budem bolji covjek. Sto mi je Frajla objasnila ono kad ti na trenutke bude tesko da to jednostavno pregrmim i idem dalje a tim " vjezbama" se istrenirat da ce onda svakim danom biti lakse i bez tih dodatnih napora. Ja pokusavam nauciti biti normalan covjek. Ponavljam, u principu sve sta je " normalnim" ljudima " normalno" tome se ucim i tako pokusavam ziviti. I opet kazem, normalni ljudi da citaju ovaj forum, konkretno mene, rekli bi da ili nisam normalan ili da izmisljam toplu vodu. Sve ono sta je njima lagano i normalno i sa cime se susrecu u zivotu ja nastojim bez droge da zivim. Kada bacis drogu onda vidis da uopce normalan zivot nije neki bauk i da se moze sa puno truda. Ovih dana sam izrazito pozitivan i sretan. Vrtim film da nije mozda radi proljeca. Mozda i ljepse vrime otice na moju psihu ali takoder sam ispremjesto cijelu moju sablonu po kojom sam vegetiro. Borim se protiv lijenosti a cim sam sada aktivan po cijele dane, zadovoljstvo samo po sebi dolazi ka nagrada. Mozda moje primjeri i savjeti tebi nece odgovarati a mozda i oce. Svakako cu si dati truda da ti pomognem koliko mogu ako ti uopce pomazem. Najvise ti mogu pomoci svojim primjerom. Ne mislim da sam pametnjakovic ali imam iskustva. Znam samo da nista ne dolazi preko noci i da cekajuci doma da dodu bolja vremena a nista ne poduzimajuci, da od toga onda nema nista. Od prazne price nema nista. Ti si ali i ja ociti primjeri kako iz prazne price se dolazi do neceg boljeg. Vracajuci se unazad pola godine di si ti vrtio svoj film i bio u kurcu i upravo drobio samo jedno te isto, praznu i suplju pricu i citajuci te jucer, odusevio sam se. Ti si sinoc izvalio toliko toga da ne mogu sve ni zapamtiti. Pozitivnih stvari, nesigurnosti, bojazni kako dalje itd i to je pravi put k izljecenju. Takav treba biti i s takvim stavom stvari ce sigurno da idu na bolje. Izabro si po meni pravi put koji sigurno nece biti lak i koji ce dugo trajati. I naravno, ne nasjedaj na te pricice o skidanju sa dopa na jednostavan i instant nacin. Toga nema i tako se niko nije skinija. Pamet u glavu i naoruzaj se strpljenjem i voljom. Vrijedi i za mene. Pozdrav maloj Ksani
"Naprednjačka" vlast poprostačila je Srbiju i uzduž i popreko, a naviše po dubini. No to nije razlog da se mi odričemo svoje zemlje, već da se borimo kako znamo i umemo da se to promeni. Ničija nije do zore gorila, pa neće ni Vučićeva. Samo je problem za koju vlast se boriti. Situacija nije ni malo ružičasta.Frajla wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 7:11 am
Sale se samo Vucic i njegovi po Srbiji i sprdaju sa tim, jer kako da “najnaprednijoj” zemlji u regionu moze neko skebati ekonomiju. Posebno sada pred izbore
Uredjene zemlje se bave prevencijom i stite svoje gradjane. Nije problem virus kao virus, nego je problem sto drzave nemaju doboljan broj smestajnih kapaciteta po bolnicama. Pozatvarane skole, univerziteti, ulice polupuste, od turista ni traga ni glasa, aerodromi prazni. Ekonomija staje i bice zadovoljni ako se sve zavrsi do kraja aprila.
Valjda ste naucili da ne verujete svemu sto cujete na tv-u

A ovaj korona virus je teška farsa, bar meni tako izgleda. Više starih i bolesnih umre od običnog gripa/prehlade.
Odgovoriću ti kasnije Neške, sad sam u nekoj žurbi.Nesa_neske_01 wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 10:43 pm
Pustimo sada psihoterapeute. Mozda ima bitnija stvar.
Hajde da se zadrzimo na jednom:
"javljali su mi se rovci"
Kako izlazis na kraj sa rovcima. Sta osecas i razmisljas? Koliko cesto ti se javljaju rovci?
Cetri pitanja.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Prvi rovac nakon prekida se javio treci dan strejtiranja, ja završih sa poslom, i razmišljam "ma daj još jednom, po principu neće mi ništa biti", krenem, uspt krenem da se dvoumim, i na kraju odustanem, napravim polukružno na semaforu, i nazad kući.Nesa_neske_01 wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 10:43 pm
Kako izlazis na kraj sa rovcima. Sta osecas i razmisljas? Koliko cesto ti se javljaju rovci?
Cetri pitanja.
Bilo ih je mislim 4 ili 5 otkad prekinuh, mislim rovaca. Uvek su mi se javili kasno posle podne/predveče/uveče, nekad osetim neku prazninu, a nekad želju da se zastondiram/kljucam, ugasim telefon, odvojim se od svih i gledam one "filmove" u stondu", to sam i radio onih mesec dana pre prekida. Ne znam, nisam inače takav da volim da se odvojim od sveta, ali sad mi je tako bilo. Inače volim ljude, volim društvo, volim da čujem razne priče, i sad mi je već bolje, em što je prošlo 15 dana, em što se vreme popravlja, inače sam se uvek pre najviše drogirao zimi. Sad sam u glavnom izlazio na kraj sa njima(rovcima) tako što prošetam dobru turu, uradim neke vežbe, ili uzmem da čitam neki medij, ali ne elektronski, nego fizički, opipljiv, neki časopis, roman. Izbegavam da gledam klipove na Yt, i manje provodim vremena na internetu, eventualno uveče pogledam neki film, seriju, i sad dosta radim na selu fizički, počelo proleće tako reći...
P.s. Još jedna bitna stvar ima. Držim se podalje od alkohola, ona serija je počela tako što sam se napio žestko, idijot, devojka mi došla neplanirano, videla me kako se tučem idijot pred kaficem, a niti sam se tako napio, niti sam se tukao bar 10 godina. Težak kreten, dodje mi sam sebi muda da pojedem. Tako zaserem vezu, i sutradan počne serija...
P.p.s Od trave se držim podalje evo već peti mesec, brzine nisam popunio ima 2 godine, i tako. To pomenuh jer je opšte poznato da te vrste droga bude crv za njim. Kažem "njim" zbog poštovanja prema članovima kojima smeta ta reč...
-
Kao obicno izdvojicu delove posta:StopBup wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 2:01 pmPrvi rovac nakon prekida se javio treci dan strejtiranja, ja završih sa poslom, i razmišljam "ma daj još jednom, po principu neće mi ništa biti", krenem, uspt krenem da se dvoumim, i na kraju odustanem, napravim polukružno na semaforu, i nazad kući.Nesa_neske_01 wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 10:43 pm
Cetri pitanja.
Bilo ih je mislim 4 ili 5 otkad prekinuh, mislim rovaca. Uvek su mi se javili kasno posle podne/predveče/uveče, nekad osetim neku prazninu, a nekad želju da se zastondiram/kljucam, ugasim telefon, odvojim se od svih i gledam one "filmove" u stondu", to sam i radio onih mesec dana pre prekida. Me znam, nisam inače takav da volim da se odvojim od sveta, ali sad mi je tako bilo. Inače volim ljude, volim društvo, volim da čujem razne priče, i sad mi je već bolje, em što je prošlo 15 dana, em što se vreme popravlja, inače sam se uvek pre najviše drogirao zimi. Sad sam u glavnom izlazio na kraj sa njima(rovcima) tako što prošetam dobru turu, uradim neke vežbe, ili uzmem da čitam neki medij, ali ne elektronski, nego fizički, opipljiv, neki časopis, roman. Izbegavam da gledam klipove na Yt, i manje provodim vremena na internetu, eventualno uveče pogledam neki film, seriju, i sad dosta radim na selu fizički, počelo proleće tako reći...
P.s. Još jedna bitna stvar ima. Držim se podalje od alkohola, ona serija je počela tako što sam se napio žestko, idijot, devojka mi došla neplanirano, videla me kako se tučem idijot pred kaficem, a niti sam se tako napio, niti sam se tukao bar 10 godina. Težak kreten, dodje mi sam sebi muda da pojedem. Tako zaserem vezu, i sutradan počne serija...
P.p.s Od trave se držim podalje evo već peti mesec, brzine nisam popunio ima 2 godine, i tako. To pomenuh jer je opšte poznato da te vrste droga bude crv za njim. Kažem "njim" zbog poštovanja prema članovima kojima smeta ta reč...
" i razmišljam "ma daj još jednom, po principu neće mi ništa biti", krenem, uspt krenem da se dvoumim, i na kraju odustanem, napravim polukružno na semaforu, i nazad kući. "
Princip razmisljanja samo jos jednom, sta mi moze biti je siguran povratak na drogiranje. Gde je jednom, tu je dvaput, triput itd... Osecaj je zadovoljenje "prijatnog" osecaja koji daje supstanca. Takve misli i osecaje prekidaj sam sa sobom. Nema druge. Kao sto kazes samo se okrenes drugim putem.
"Uvek su mi se javili kasno posle podne/predveče/uveče, nekad osetim neku prazninu, a nekad želju da se zastondiram/kljucam, ugasim telefon, odvojim se od svih i gledam one "filmove" u stondu", to sam i radio onih mesec dana pre prekida. Me znam, nisam inače takav da volim da se odvojim od sveta, ali sad mi je tako bilo."
Tu leze tvoji problemi kada se osamis. Lako je u drustvu i sa ljudima. Tu se ispunis druzenjem. Kada ostanes sam to je tvoje pravo stanje.
Razne stvari mogu biti u pitanju. Osecaj samoce. Tuga. Ocaj. Patnja. Neostvarene zelje, ocekivanja. Zato se uzima droga. Da se popuni praznina, sta god ona bila. Zove se depresija.
"Sad sam u glavnom izlazio na kraj sa njima(rovcima) tako što prošetam dobru turu, uradim neke vežbe, ili uzmem da čitam neki medij, ali ne elektronski, nego fizički, opipljiv, neki časopis, roman. Izbegavam da gledam klipove na Yt, i manje provodim vremena na internetu, eventualno uveče pogledam neki film, seriju, i sad dosta radim na selu fizički, počelo proleće tako reći..."
Dobar nacin. Pazi se zelje za stondiranjem u vreme filmova.
Tebe takoreci najvise gura u drogu osecaj praznine i samoce. Tako mi izgleda. Osecaj praznine nije dovoljna definicija. Tu se krije vise toga. Kopaj po sebi zasto si prazan. Sta te muci, boli?
"P.s. Još jedna bitna stvar ima. Držim se podalje od alkohola, ona serija je počela tako što sam se napio žestko, idijot, devojka mi došla neplanirano, videla me kako se tučem idijot pred kaficem, a niti sam se tako napio, niti sam se tukao bar 10 godina. Težak kreten, dodje mi sam sebi muda da pojedem. Tako zaserem vezu, i sutradan počne serija..."
Eto sta uradis, posle osecas krivicu, zatim neki ocaj. Ocaj mori coveka, tezak je. Osecaj krivice isto tako. Sto dalje vodi prestani da radis takve stvari.
Sam si kriv.
Vazan podatak. Treba ozbiljno shvatiti: alkohol u bilo kom obliku, trava, spid, heroin, bup, znaci bilo koja supstanca koja izaziva vestacko raspolozenje uvodi dalje u recidiv. Neces se odupreti tome, iako ti mozes da pomislis: "ma sta ima veze". Ima velike veze. Razvio si zavisnost, tvoj mozak sada radi: "daj mi nesto navikao sam na supstancu". Duze treba, da budes strejt, da se ta navika olabavi. Ako izdrzis vremenom ce biti lakse, da se odupres. Time ces se bolje osecati.
Naginjes ka psihologu. Mada psiholog moze da te uputi kod psihijatra(ne cudi se tome ako se desi). Ovde ces naci sta te ceka i sta vec mozes sam da pocnes u vezi odrzanja apstinencije. Pravila ponasanja u apstinenciji opsta pitanja i odgovori: http://www.iskra.org.rs/biblioteka_file ... snosti.pdf
Sve sto ima u tom dokumentu toga treba da se pridrzavas kao "pijan plota" u vezi sa apstinencijom. Ima i drugih stvari koje te cekaju kada pocnes lecenje.
Dobro zboris Liko, dobar silicaninsasela wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 9:54 am Nemoj Jurke sad samo pomisliti kako se pravim vazan ili pametan sada. Ne. Sve ovo sta sam ti pisa je i kod mene tako bilo. Svaki dan se ja borim i dalje da mijenjam sebe na bolje. Bitka je sad dobivena ali i dalje je borba. One mane koje sam imo imam i dalje ali pokusavam ih prihvatiti i ziviti sa njima. Budem i dalje nervozan ali pokusavam u tim trenucima da se skockam jer nisu mi drugi krivi. Oprezan sam dosta. Znam da ce i dalje biti nezgodnih situacija di se ja ne snalazim kako treba ali Boze moj pa nisam robot i savrsen covjek. Eto trudim se sta bi se reklo iz petnih zila da se popravim i da budem bolji covjek. Sto mi je Frajla objasnila ono kad ti na trenutke bude tesko da to jednostavno pregrmim i idem dalje a tim " vjezbama" se istrenirat da ce onda svakim danom biti lakse i bez tih dodatnih napora. Ja pokusavam nauciti biti normalan covjek. Ponavljam, u principu sve sta je " normalnim" ljudima " normalno" tome se ucim i tako pokusavam ziviti. I opet kazem, normalni ljudi da citaju ovaj forum, konkretno mene, rekli bi da ili nisam normalan ili da izmisljam toplu vodu. Sve ono sta je njima lagano i normalno i sa cime se susrecu u zivotu ja nastojim bez droge da zivim. Kada bacis drogu onda vidis da uopce normalan zivot nije neki bauk i da se moze sa puno truda. Ovih dana sam izrazito pozitivan i sretan. Vrtim film da nije mozda radi proljeca. Mozda i ljepse vrime otice na moju psihu ali takoder sam ispremjesto cijelu moju sablonu po kojom sam vegetiro. Borim se protiv lijenosti a cim sam sada aktivan po cijele dane, zadovoljstvo samo po sebi dolazi ka nagrada. Mozda moje primjeri i savjeti tebi nece odgovarati a mozda i oce. Svakako cu si dati truda da ti pomognem koliko mogu ako ti uopce pomazem. Najvise ti mogu pomoci svojim primjerom. Ne mislim da sam pametnjakovic ali imam iskustva. Znam samo da nista ne dolazi preko noci i da cekajuci doma da dodu bolja vremena a nista ne poduzimajuci, da od toga onda nema nista. Od prazne price nema nista. Ti si ali i ja ociti primjeri kako iz prazne price se dolazi do neceg boljeg. Vracajuci se unazad pola godine di si ti vrtio svoj film i bio u kurcu i upravo drobio samo jedno te isto, praznu i suplju pricu i citajuci te jucer, odusevio sam se. Ti si sinoc izvalio toliko toga da ne mogu sve ni zapamtiti. Pozitivnih stvari, nesigurnosti, bojazni kako dalje itd i to je pravi put k izljecenju. Takav treba biti i s takvim stavom stvari ce sigurno da idu na bolje. Izabro si po meni pravi put koji sigurno nece biti lak i koji ce dugo trajati. I naravno, ne nasjedaj na te pricice o skidanju sa dopa na jednostavan i instant nacin. Toga nema i tako se niko nije skinija. Pamet u glavu i naoruzaj se strpljenjem i voljom. Vrijedi i za mene. Pozdrav maloj Ksani
Sada dolazimo do price o konstantnosti i balansu o kojem sam ti pisala.
Ja sam u pocetku upadala u periode jako dobrog raspolozenja pa u periode letargije i to mi nikako nije odgovaralo, dok nisam shvatila da me i to “osecam se jako dobro”, zna iscrpeti. To je takodje gomila energije koja mi je bila potrebna da bi se osecala bas dobro, sto me je na kraju uvek sacekalo i sprzilo i bacilo umornu u biljkovanje ili izlezavanje.
Ja sam nasla lek u nekom balansu, ili kako ja volim da kazem i kada sam super, ja sam samo dobro i oprezna sam i tada. Cuvam tu ekstra energiju jako ljubomorno, ne trosim je uzudno niti dozvoljavam da mi je neko trosi. Ljude koji mi uzimaju dobru energiju, za svoje dobro, samo precrtavam bez trunke nekih losih osecaja.
Ja sam po prirodi vesela i vazda nasmejana, neko bi rekao i neozbiljna, ali sam naucila prepoznati,kada ta “ presrecnost” nije prirodna. I tu se reaguje i koci
Drago mi je da si jako dobro i da si ponosan na to, samo pokusaj da se drzis neke sredine i konstantnosti
Da, u prvih 5-6 dana apstinencije(ove sad zadnje), baš mi je bila, tuga, depresija, osećaj krivice, ali ne i očaja i bezizlaza, što je bitno. Osećao sam i razočarenje, i prazninu u duši. Nakon jesenjeg recidiva, koji je u oktobru počeo sa travom, pa cugom, pa "njim"(rekli smo koga tako označavamo zato što smeta Jurketu i Frajli), pred Novu godinu sam napravio neki balans. 10-ak dana pred Novu, uzeh "njega", a pre toga je bilo 2 puta druženje sa "njim", i tad odlučih da ne idem nigde za Novu, da ne bih napravio neku štetu, u fazonu jeb'o Novu, biće Novih. Čak sam za Novu imao "reklame", za belo, žuto, spid, mdma, sve sam ih odjebao, i rekao da me ne zovu više. Sve je krenulo kul na početku ove godine, sem što jednom malo popih sa kumom uz večeru. U tom periodu bilo mi je ok i sam kad sam bio, zanimao sam se kvalitetno kad nisam radio, i počeo da vijam ranije pomenutu devojku. Išao sam polako, i uspem da je zbarim, ali kretenčina, morončina, imbecil, majmun, svinja se napijem, ona dođe, vidi šta se desilo, i naravno pukne veza. Naravno da nije opravdanje to što sam se ja napio što sam mislio da ona neće doći, nego ne znam koji mi ku*ac bi, pa se tako napih, i još se potukoh kao zadnji debil od 30+ godina, a kao što već rekoh, ni takvo pijanstvo, ni tuča mi se nisu desili više od 10 god. Posle toga, kao što rekoh, krenu ta serija sa "njim". Nakon prekida, depru sam savladao nakon nedelju dana otprilike, naravno ne ležeći, znamo da tako ne može, već raznim aktivnostima.
Ma znam da sam slučaj za psihologa/psihoterapeuta, i time ću se i pozabaviti vrlo brzo.
Heheh, ko bi rekao da ćemo ti i ja naći zajednički jezik.

-
Psiholog ne daje lekove, psihijatar daje. Inace sto se tice lecenja bihevioralnom terapijom oba znaju posao. Psihijatar ne daje samo lekove, isto ima znanje da se bavi bihevioralnom terapijom. Vidi na netu sa: kognitivno bihejvioralna terapija.StopBup wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 9:38 pmDa, u prvih 5-6 dana apstinencije(ove sad zadnje), baš mi je bila, tuga, depresija, osećaj krivice, ali ne i očaja i bezizlaza, što je bitno. Osećao sam i razočarenje, i prazninu u duši. Nakon jesenjeg recidiva, koji je u oktobru počeo sa travom, pa cugom, pa "njim"(rekli smo koga tako označavamo zato što smeta Jurketu i Frajli), pred Novu godinu sam napravio neki balans. 10-ak dana pred Novu, uzeh "njega", a pre toga je bilo 2 puta druženje sa "njim", i tad odlučih da ne idem nigde za Novu, da ne bih napravio neku štetu, u fazonu jeb'o Novu, biće Novih. Čak sam za Novu imao "reklame", za belo, žuto, spid, mdma, sve sam ih odjebao, i rekao da me ne zovu više. Sve je krenulo kul na početku ove godine, sem što jednom malo popih sa kumom uz večeru. U tom periodu bilo mi je ok i sam kad sam bio, zanimao sam se kvalitetno kad nisam radio, i počeo da vijam ranije pomenutu devojku. Išao sam polako, i uspem da je zbarim, ali kretenčina, morončina, imbecil, majmun, svinja se napijem, ona dođe, vidi šta se desilo, i naravno pukne veza. Naravno da nije opravdanje to što sam se ja napio što sam mislio da ona neće doći, nego ne znam koji mi ku*ac bi, pa se tako napih, i još se potukoh kao zadnji debil od 30+ godina, a kao što već rekoh, ni takvo pijanstvo, ni tuča mi se nisu desili više od 10 god. Posle toga, kao što rekoh, krenu ta serija sa "njim". Nakon prekida, depru sam savladao nakon nedelju dana otprilike, naravno ne ležeći, znamo da tako ne može, već raznim aktivnostima.
Ma znam da sam slučaj za psihologa/psihoterapeuta, i time ću se i pozabaviti vrlo brzo.
Heheh, ko bi rekao da ćemo ti i ja naći zajednički jezik.A sad me zanima što pominješ psihijatra, mislim nemam ja ništa protiv psihijatara, ali koliko ja znam, psihijatri samo ublažavaju posledice nekog psihičkog poremećaja/bolesti, oni samo nude tablete, a one mi stvarno ne trebaju, ni neke blaže, a posebno "lekovi" za "održavanje". Mislim to je što ja znam da rade psihijatri vezano za zavisnost. Ne znam, možda ti imaš još neko znanje u vezi sa tim koje ja ne znam, ali nije zavisnost shizofrenija(ne dao Bog nikome), koja je mnogo gora bolest od zavisnosti. Ja mislim da kod psihijatara idu oni zavisnici koji neće da prekinu sa tim da im stalno treba nešto, već da idu ili po jeftinu drogu, ili neke druge "lekove", ili pak oni koji ne uspevaju sami da se skinu. Samo moje mišljenje...
Kada pocnes lecenje, onda ces znati sta i kako. Ovako je puko nagadjanje sta tebi treba i od cega bolujes ili ne.
"Ja mislim da kod psihijatara idu oni zavisnici koji neće da prekinu sa tim da im stalno treba nešto, već da idu ili po jeftinu drogu, ili neke druge "lekove", ili pak oni koji ne uspevaju sami da se skinu. Samo moje mišljenje... "
To te realno ne zanima, svasta rade na svoju stetu.
-
Kopiram od Frajle: Cuvam tu ekstra energiju jako ljubomorno, ne trosim je uzaludno niti dozvoljavam da mi je neko trosi.Frajla wrote: Ja sam u pocetku upadala u periode jako dobrog raspolozenja pa u periode letargije i to mi nikako nije odgovaralo, dok nisam shvatila da me i to “osecam se jako dobro”, zna iscrpeti. To je takodje gomila energije koja mi je bila potrebna da bi se osecala bas dobro, sto me je na kraju uvek sacekalo i sprzilo i bacilo umornu u biljkovanje ili izlezavanje.
Ja sam nasla lek u nekom balansu, ili kako ja volim da kazem i kada sam super, ja sam samo dobro i oprezna sam i tada. Cuvam tu ekstra energiju jako ljubomorno, ne trosim je uzudno niti dozvoljavam da mi je neko trosi. Ljude koji mi uzimaju dobru energiju, za svoje dobro, samo precrtavam bez trunke nekih losih osecaja.
Ja sam po prirodi vesela i vazda nasmejana, neko bi rekao i neozbiljna, ali sam naucila prepoznati,kada ta “ presrecnost” nije prirodna. I tu se reaguje i koci
Kopiram od Frajle: Ljude koji mi uzimaju dobru energiju, za svoje dobro, samo precrtavam bez trunke nekih losih osecaja.
Kopiram od Frajle: Ja sam po prirodi vesela i vazda nasmejana, neko bi rekao i neozbiljna, ali sam naucila prepoznati, kada ta “presrecnost” nije prirodna. I tu se reaguje i koci.
Van ovoga:
Smrc ti si mene precrtala
Ja necu da bude kao ti! U inat ti saljem ljubav:

https://youtu.be/_6MjNq1bpnE
Forumasi ne tripujte nikakve zaljubljenosti i ko zna koje gluposti. Ja se iskupljujem kod Frajle. Zagovno sam kod zene koja mi je pomogla. Nemam drugi nacin nego javno.
Apsolutno se ne odnosi na forum, nego na real life.
Treba ziveti van foruma i kuce
Treba ziveti van foruma i kuce
-
Je Frajla zacudo i dalje sam super. Medutim uhvatio sam se a na tome moram poradaiti je ovaj. Primjecujem da mozda konfliktne situacije rjesavam popustanjem i udovoljavanjem drugima. Sada tako drzim pod uzdama moj temperament ali sam svjestan da na taj nacin cu pukniti kad tad. Polako cu nastojati izrazavati svoje pravo misljenje jer ovako ka sad ispada da zivim samo da bih drugima udovoljio. Bojim se one moje reakcije da cu ispaliti ako kazem onako kako stvarno je a osoba sa druge strane da to ne prihvati.Frajla wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 7:54 pmDobro zboris Liko, dobar silicaninsasela wrote: ↑Wed Mar 11, 2020 9:54 am Nemoj Jurke sad samo pomisliti kako se pravim vazan ili pametan sada. Ne. Sve ovo sta sam ti pisa je i kod mene tako bilo. Svaki dan se ja borim i dalje da mijenjam sebe na bolje. Bitka je sad dobivena ali i dalje je borba. One mane koje sam imo imam i dalje ali pokusavam ih prihvatiti i ziviti sa njima. Budem i dalje nervozan ali pokusavam u tim trenucima da se skockam jer nisu mi drugi krivi. Oprezan sam dosta. Znam da ce i dalje biti nezgodnih situacija di se ja ne snalazim kako treba ali Boze moj pa nisam robot i savrsen covjek. Eto trudim se sta bi se reklo iz petnih zila da se popravim i da budem bolji covjek. Sto mi je Frajla objasnila ono kad ti na trenutke bude tesko da to jednostavno pregrmim i idem dalje a tim " vjezbama" se istrenirat da ce onda svakim danom biti lakse i bez tih dodatnih napora. Ja pokusavam nauciti biti normalan covjek. Ponavljam, u principu sve sta je " normalnim" ljudima " normalno" tome se ucim i tako pokusavam ziviti. I opet kazem, normalni ljudi da citaju ovaj forum, konkretno mene, rekli bi da ili nisam normalan ili da izmisljam toplu vodu. Sve ono sta je njima lagano i normalno i sa cime se susrecu u zivotu ja nastojim bez droge da zivim. Kada bacis drogu onda vidis da uopce normalan zivot nije neki bauk i da se moze sa puno truda. Ovih dana sam izrazito pozitivan i sretan. Vrtim film da nije mozda radi proljeca. Mozda i ljepse vrime otice na moju psihu ali takoder sam ispremjesto cijelu moju sablonu po kojom sam vegetiro. Borim se protiv lijenosti a cim sam sada aktivan po cijele dane, zadovoljstvo samo po sebi dolazi ka nagrada. Mozda moje primjeri i savjeti tebi nece odgovarati a mozda i oce. Svakako cu si dati truda da ti pomognem koliko mogu ako ti uopce pomazem. Najvise ti mogu pomoci svojim primjerom. Ne mislim da sam pametnjakovic ali imam iskustva. Znam samo da nista ne dolazi preko noci i da cekajuci doma da dodu bolja vremena a nista ne poduzimajuci, da od toga onda nema nista. Od prazne price nema nista. Ti si ali i ja ociti primjeri kako iz prazne price se dolazi do neceg boljeg. Vracajuci se unazad pola godine di si ti vrtio svoj film i bio u kurcu i upravo drobio samo jedno te isto, praznu i suplju pricu i citajuci te jucer, odusevio sam se. Ti si sinoc izvalio toliko toga da ne mogu sve ni zapamtiti. Pozitivnih stvari, nesigurnosti, bojazni kako dalje itd i to je pravi put k izljecenju. Takav treba biti i s takvim stavom stvari ce sigurno da idu na bolje. Izabro si po meni pravi put koji sigurno nece biti lak i koji ce dugo trajati. I naravno, ne nasjedaj na te pricice o skidanju sa dopa na jednostavan i instant nacin. Toga nema i tako se niko nije skinija. Pamet u glavu i naoruzaj se strpljenjem i voljom. Vrijedi i za mene. Pozdrav maloj Ksani
Sada dolazimo do price o konstantnosti i balansu o kojem sam ti pisala.
Ja sam u pocetku upadala u periode jako dobrog raspolozenja pa u periode letargije i to mi nikako nije odgovaralo, dok nisam shvatila da me i to “osecam se jako dobro”, zna iscrpeti. To je takodje gomila energije koja mi je bila potrebna da bi se osecala bas dobro, sto me je na kraju uvek sacekalo i sprzilo i bacilo umornu u biljkovanje ili izlezavanje.
Drago mi je da si jako dobro i da si ponosan na to, samo pokusaj da se drzis neke sredine i konstantnosti
Puno energije trosim upravo na izbjegavanje " sukoba" svojim povladivanjem i ugadanjem. Dobro se ja osjecam kad vidim i sebe a i ljude oko mene ok. Odlucio sam da cu poraditi na tome sad. Prvo pomalo sa svojima doma onda i vani. Ocu da izrazim misljenje drugoj osobi kakvo je a ne da ja unaprijed razmisljam kako da izbjegnem sukob misljenja tako sto ustvari idem niz dlaku. Za sada to pali tako al ovo je kratak period i kad tada cu radi toga pukniti jer opet sve drzim u sebi. Znaci od sada to moram promijeniti. Ne udovoljavati drugima nego realno sve reci u cetiri oka kako je.
U periodu sam da mi je stvarno ok ali to je zato sta pazim na svaku rijec na nekog ne povrijedim. Kazem radi toga mi je dobro ali znam da to nije pravi nacin upravo zato sto cu se vremenom i potrositi a i opet nakupiti pun kurac govana. Rjesavam ja probleme ali uglavnom samo da izgladim stvari i drugima da bude bolje a sebe tu zanemarim.
A jebote nikad kraja problemima.