O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Sta to Frajla procitah letimicno da nisi dobro, hehe.? Pa sta ti to treba u zivotu? Joj joj i ti se das da se navuces ponovo na istu pricu. Pec pec kako bi moja pokojna baka rekla.
Jurketu smeta, citaj malo pazljivije
Jos uvek nisi nista pametno napisao, Kako si najavljivao......
Jos uvek nisi nista pametno napisao, Kako si najavljivao......
Upravo to sam i sam skontao i to me jebeno plaši. Umislio sam da sam najbolji i psihički i fizički još odavno i još pre ikakve droge. Bio sam spretniji od vecine to stoji, a samim tim što mi je Bog podario i snagu i visinu i neki kakav takav intelekt i to što sam stalno bivao primećen od lepše polovine i skoro u svakoj situaciji ja sam uspevao da se izvučem nekaznjeno ili da izazove divljenje okoline ja sam utuvio u glavu da sam poseban. Da sam Bogom dan. Nisam bio nadmen nikada, uvek kulturica, ali sam sebe smatrao visprenijim od 90 posto ljudi i uvek sam morao sebi, ne drugima dokazati da ja nešto mogu. Ipak Bog mi nije podario takav mozak da to što sam imao dosta vrlina i umem na pravi način da iskoristim. Čim bi nešto uspeo da uradim perfektno i bolje od bilo koga koga znam meni bi to bilo dovoljno. Nisam se ostvarivo ni u čemu do kraja. Sve je ostajalo na tome da ja to mogu i to najbolje i najbrze od svih, ali šta sam time dokazao, ništa. Tako sam umislio da mogu da se cepam drogama i da to što one uništavaju tamo nekog mene to nece moci da zadesi. Ja se necu navuci na heroin, mada sam prvo prezira sve koji ga troše, a ja i društvo samo domacicu i ništa više, hemija nikad... Jer ja sam poseban. Ipak sam iako sam bio jako perspektiva sportista i dobar djak, ostao samo u očima ljudi narkoman, čak iako me niko nije vidjao sa takvima osim samih dzankica koji su voleli više od svega na svetu da šire priče i istinite i koje nemaju veze sa zivotom ljudima okolo o meni. Uspeo sam i porodicu da stvorim, a i pored svih narkomanskih problema da im nikada ne fali ništa,to sam ja umislio, ali to znamo da nikada nije tačno.Mogli su imati mnogo više da sam ja u normali bio. Da ne duzim, shvatam Liko tebe ja i mene to plaši od samog starta, a i sada. Kako cu ja sa tim za mene običnim ljudima da se uklopim. Na koji način ja sada da ubijem taj ego ili sujetu ili kako god da se to zove. Ja znam da je moj rezon pogrešan bio od starta, niko nije svemoguc i to sto sam ja bio atleta, kazu zgodan, pozeljn u skoro svakom društvu. I normalnih i ne normalnih ljudi, a ja flertovao sa svima po malo sve dok nisam kao i svaki narkoman ostao sam. Ipak ne skroz jer uspeo sam porodicu da stvorim.I par iskrenih prijatelja koji su ostali do kraja uz mene. Teško mi je kada vidim da su likovi koji su bili teški slepci i i djilkošima sada nazovi muda, lovatori, pitaju se za nešto, a puni kompleksa... Teško mi je sada naci ljude koji ce me gledati kao osobu koja kao i svi ume da pogreši, ali i da se izčupam iz toga što znaš i sam da 90 procenata ljudi smatra neizlečivim. Ja sebe želim da nadogradim nakon ove borbe i da iako mogu naci uvek temu i sa seljakom čovekom bez dana škole, a i sa nekim ko je magistar ipak sebi nadjem posao koji nema veze sa ovime što ja radim. Tu sam silom prilike od svoje 19. godine i svaki dan tamo mi je kao robija, ne zbog samog posla vec više zbog ljudi... Prosto je atmosfera jako sumorna, nema tu kolegijalnosti, nema druzenje nekog. Svi nešto kukaju, a ja ako nemam nekog da mi da pozitive da ukradem kada meni treba budem u klincu i sam. Dovoljno je da jedan bude pozitivan meni se pune baterije, ukradem tu pozitivnu i vracam duplo. Ovde mrtvilo, dodje mi pomocnik za mašinu i prvo što kaze je: "joj kad ce tri sata i jao što baš ovo da radimo danas" u glavnom to jaoj, joj, kuku, lele i razne kuknjave me izludju. Znači osmeh, znači malo zafrkancije, sale zdrave pa i na svoj račun prvo, a onda i na tudj... Prodje vreme... Ovako sam ja hvatao sebe da prosto mi muka kada treba da podjem tamo, od 19 godine iste priče i isti sklop ljudi koji samo kukaju, a ja recimo raspadnut u krizi slušam njih i ne mogu da im ni dočaram i da hocu kako je meni... Zato sam se i rokao bilo čime dugo da bih mogao da ih gledam i slušam, a da to prodje za tren... Opet i takav sebe smatrao na neki način boljim od svih njih, a ničime nisamlicaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 8:38 pm Jurke ja sam tebibdavnih dana reka da si neodlucan. Ne mozes se jebati a da ne ude. Dobro je, sad subti govna do grla pa trezvenije razmisljas. Prvo, svaki post koji sam napisa ne bio do dan danas bez droge. Malte ne nisam andol popija. Ovo sve sta sam pisa je odraz moje psihe. U vecini losa nekad ok. Piso sam svasta. Svada se. Bio blokiran. Pa dobro. Pa opet lose. Ma svasta je bilo. Nepostivanja tudeg misljenja, vrijedanja. Uglavnom svega ali zacrtane glave da ne zelim vise biti nenormalan. I sam znam da je bilo pun kurac nenormalnih i psihoticnih stanja. Ne kazem da ih vise nece biti. Biti ce ih ali cu pokusati i truditi se biti bolji covjek. Vani izbjegavam likove i likice koji su u kurcu jer mi to ne treba u zivotu. Da ja sada njima nesto pametujem, necu. Pokusavam ziviti svoj zivot sa obitelji a samim time tu nema mjesta za njih. Idem s kumonskim ljudima na razgovore. To mi pomaze jer tim ljudima mogu sve reci a da nema onog prokletog podsmijeha. Razumiju me. Zena me razumije koliko moze i najveca mi je potpora.
Onda gledaj dalje Jurke. Ja znam sta je moja boljka di najlakse pucam a to je di nam se sukobljavaju misljenja. Sad vec dugo nisam usa u takvu situaciju gdje pucam pi savovima. Takoder konkretno ovdje, ne zelim vise trositi energiju na nemoguce likove. Jednostavno sam ih prekrizio. Znam da to nije lijepo ni humano ali da bi sacuvao svoj mir to sam moro napraviti. I znaj da se bolje osjecam kad ne citam necije nebuloze.
Jos nesto di grijesis. Evo preko mog primjera. Ja sam iz male sredine ali eto desilo se da nema rupe u svijetu di nisam bio. Ali sta? Ne mogu ja zamarati moju obitelj i susjede, kumove, ljude s kojima zivim sa takvim stvarima. Moram se i jesam prizemljio i slusam njihove price jer to je njihov zivot. Na koncu i moj. Tako da nije problem u njima nego u tebi. Ti si zagazio u dop( i ja) i normalno da su ti dosadne njihove price. Ali oni su normalni a ne ti. Moras se i doma i na poslu prizemljiti i prihvatiti te price a samim time i svoj zivot. Takav je i tvoj zivot bio prije dopa. Zaboravi to.
Uglavnom, baci kroz neki period sve lijekove uz doktora i pocni ziviti ponovno svoj zivot kakav je bija i prije. Kuzis Jurke? Prihvatio si svoj problem i nosi se sa njih kako god znas. Ako treba jebi si pet puta dnevno sve po spisku ali jedino ces krvavo i zajebano da se skockas. Sta da ti drugo kazem.
ni pokušao da se nadogradim stvarno i odem negde gde bi se osecao stvarno poštovani i korisnim. Sada kontam da sam grešio i da sam trebao da takve kuliram, a umeo sam i to samo lakše da se cepiš nečim, a da one koji pašu vezem za sebe. Malo je takvih, ali ima. To je kontam i u zivotu tako, ali sada moram traziti ispravne ljude sa kojima cu moci da provedem neko slobodno vreme. Do sada sam kao magnetnom privlačio nalik sebi ljude... Prosto znaš i sam da u trenu skonta o mi jedni druge. To je nešto neopisivo i skoro nepogrešivo to prepoznamo. Takve moram da isključim skroz, a da naučim da sa normalnim funkcioniše opet, jer davno sam takve gledao da skrajnem jer sam zeleo kraj sebe uvek ljude pored kojih ne moram da se štelujem i glumim, vec opušteno budem ono šta jesam. Sada ne zelim da to budem više i tek cu kao i ti morati da se borim sa posledicama i psihe i fizičkih tegoba, a i ko zna čega... Uh al sam se raspisao, ali o ovome sam razmišljao dugo i pre dok sam čitao tvoje postove i probleme koje si ti prevazilazio i osecao....Kontam ja tebe šta mi želiš reci, ali teško mi je da menjam iako znam da je to neophodno i jako bitno da bi uspeo da iznesem ovo što ce me stizati tek...
Last edited by Jurke on Sat Apr 04, 2020 11:33 pm, edited 1 time in total.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... 

Bice! A jbg, ja se raspricao malo sa Nesketom, Jurisa se ubacio, i ja eto pomenu pre koliko imah kenjanje po sebi... Aj laku noc!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Ma fantazije necije, cine cuda u glavi:)licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:39 pm Sta to Frajla procitah letimicno da nisi dobro, hehe.? Pa sta ti to treba u zivotu? Joj joj i ti se das da se navuces ponovo na istu pricu. Pec pec kako bi moja pokojna baka rekla.
Mene vise brine ovaj virus, sve pozatvarase ovde gde zivim
Skole, okupljanja...posao trpi, ekonomija se sjebala..pa imam malo vise vremena a manjak posla da se ganjam
treba preziveti kako kazu do kraja aprila
Sve 5 kod mene
Drago mi je da si dobro! A meni je delovalo da nisi, drago mi je da sam pograsio. Jurke se ubacio u moj i Nesketov razgovor, ja rekao sta je i kako kod mene, Jurke lepo odgovorio, nista nije govorio da mu smeta, a ti si se ubacila, e zato sam mislio da nisi dobro. I daj vise da prekinemo ovo bre.Frajla wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:46 pmMa fantazije necije, cine cuda u glavi:)licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:39 pm Sta to Frajla procitah letimicno da nisi dobro, hehe.? Pa sta ti to treba u zivotu? Joj joj i ti se das da se navuces ponovo na istu pricu. Pec pec kako bi moja pokojna baka rekla.
Skole, okupljanja...posao trpi, ekonomija se sjebala..pa imam malo vise vremena a manjak posla da se ganjam
Sve 5 kod mene

O tome ne zelim ni da pričam više ni da pomišlja na njega. To je za mene djavo i jako mi je prijalo to što makar iako me je sjebo na razne načine, bup mi je obrisao iz glave i duše svaki potpis i osecaj koji je dop tu ostavio tokom godina. Jako sam se bojao da necu nikada moci da izgovorim njegovo ime bez da ga pozelim istog momenta. To je zlo i ne zelim ga ni najvecem neprijatelju. Sada osecam da sam godinama svetlosnim daleko od toga zla, ali isto tako znam da se moram paziti i sklanja ti se od toga i ljudi koji mu robiju.licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:02 pm I pod mus Jurke odjebi price o dopu i drogiranju. Nulta tolerancija na te price. Reci direkt da ti je lose od tih prica a ako ne ide tako onda samo napravi rez. Ovo ti govorim za tvoje dobro. Odjebi sve koji pricaju o dopu. To je moj savjetba ti kako hoces. Ako nisi raskrstio sa sobom onda ce biti ista prica ko i do sad a ako ne. Zna se. Samo hrabro.
I da jeste mi loše od priča o njemu jer se bojim da cu ga pozeleti opet, a to je dovoljno da mi sjebe sve što sam do sada izgradio...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... 

To i jesu zlatna pravila da ga izbegavas, niti da pricas niti da slusas niti da razmisljas o tomeJurke wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:53 pmO tome ne zelim ni da pričam više ni da pomišlja na njega. To je za mene djavo i jako mi je prijalo to što makar iako me je sjebo na razne načine, bup mi je obrisao iz glave i duše svaki potpis i osecaj koji je dop tu ostavio tokom godina. Jako sam se bojao da necu nikada moci da izgovorim njegovo ime bez da ga pozelim istog momenta. To je zlo i ne zelim ga ni najvecem neprijatelju. Sada osecam da sam godinama svetlosnim daleko od toga zla, ali isto tako znam da se moram paziti i sklanja ti se od toga i ljudi koji mu robiju.licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:02 pm I pod mus Jurke odjebi price o dopu i drogiranju. Nulta tolerancija na te price. Reci direkt da ti je lose od tih prica a ako ne ide tako onda samo napravi rez. Ovo ti govorim za tvoje dobro. Odjebi sve koji pricaju o dopu. To je moj savjetba ti kako hoces. Ako nisi raskrstio sa sobom onda ce biti ista prica ko i do sad a ako ne. Zna se. Samo hrabro.
I da jeste mi loše od priča o njemu jer se bojim da cu ga pozeleti opet, a to je dovoljno da mi sjebe sve što sam do sada izgradio...
Podsvest se zna igrati opasno sa nama
Ali kako prolazi vreme sve manje ce ti smetati
Za nekih godinu dve tri:)
E sad ja da ti kazem ono sto jos nisi docekao. I ja sam misalio da mi je bup to obrisao, ali se u 6.-om mesecu vratilo secanje, tako da pazi se, jako je malo vremena proslo. Ja kad sam letos bio nekih 10 dana bez bupa, Xxxana je imala cetvorodnevi recidiv, mene ni zagolicalo nije, tek posle skoro pola godine od bupa se kod mene vratilo secanje na znas vec koga...Jurke wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:53 pmO tome ne zelim ni da pričam više ni da pomišlja na njega. To je za mene djavo i jako mi je prijalo to što makar iako me je sjebo na razne načine, bup mi je obrisao iz glave i duše svaki potpis i osecaj koji je dop tu ostavio tokom godina. Jako sam se bojao da necu nikada moci da izgovorim njegovo ime bez da ga pozelim istog momenta. To je zlo i ne zelim ga ni najvecem neprijatelju. Sada osecam da sam godinama svetlosnim daleko od toga zla, ali isto tako znam da se moram paziti i sklanja ti se od toga i ljudi koji mu robiju.licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:02 pm I pod mus Jurke odjebi price o dopu i drogiranju. Nulta tolerancija na te price. Reci direkt da ti je lose od tih prica a ako ne ide tako onda samo napravi rez. Ovo ti govorim za tvoje dobro. Odjebi sve koji pricaju o dopu. To je moj savjetba ti kako hoces. Ako nisi raskrstio sa sobom onda ce biti ista prica ko i do sad a ako ne. Zna se. Samo hrabro.
-
Znam da je sve pet kod tebe. A cuj virus? Cuvaj se kolko mozes i ne zamaraj se time. Ako te i dohvati mlada si i organizam ce tu malo drugaciju gripu pobijediti. Samo starci i nemocni su ugrozeni a bili bi i od obicne gripe. Vise se cuvaj losih prica. One znaju sjebati vise od korone.Frajla wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:46 pmMa fantazije necije, cine cuda u glavi:)licaninsasela wrote: ↑Tue Mar 10, 2020 9:39 pm Sta to Frajla procitah letimicno da nisi dobro, hehe.? Pa sta ti to treba u zivotu? Joj joj i ti se das da se navuces ponovo na istu pricu. Pec pec kako bi moja pokojna baka rekla.
Sve 5 kod mene