Neka su, i ja sam prazan trenutno, šta da ti kažem, prazan da prazniji ne mogu biti, gađaš u centar! Ali doći će to na svoje!
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Dobra, si Frajlo, dobra, umeš i ovako praznog čoveka kakav sam ja trenutno da podstakneš na dublje razmišljanje. Popravila si mi dan, skrenula pažnju na bitne stvari, i hvala ti! Verujem da će u narednim danima moji postovi dobiti "punoću" i smisao... Sad je tako kako je. Hvala ti još jednom što si izdvojila vreme da mi pišeš!
-
Evo ja se dobro osjecam da se pohvalim. U principu obican i petak i subota za moju obitelj jer je njima to svakodnevnica a evo i ja sam se ukljucio u njihov zivot. Znaci ne onako povrsno u stilu sta ima, sta je bilo u skoli, kako si ili ste proveli dan. Od ujutro sam aktivan. Zajedno doruckujemo(sto je za mene novost) pa klince odvedemo u skolu i zajedno sa zenom provodim cileli dan. Mislio sam da ce mi biti bez veze, medutim zacudo koliko zena ima razumijevanja i strplhenja uputiti me kako ona sve to radi. Doslo mi je da ja probam onako kako ja znam ali pustio sam nek ide onako kako ona radi. Nisam bio niti mali zivcan, cak stovise reko bi spokojan i sretan. Sve su to sitnice da ne mislite da mi sad nesto veliko radimo ali za mene je to velika stvar. Sinoc sam tako lijepo zaspao od umora i svjezeg zraka. Tako i danas. Nema skole pa smo svi zajedno osli na utakmicu gledat malu, pa popodne rostilj radili. Bez gostiju. Samo mi. Uglavnom, kazem, to su normalnom covjeku normalne stvari i svakodnevnica, a meni je to novost jer se izgubilo sve to prije par godina. Ucim biti drustven i koristan. Pokusavam da mi problemi od djece i zene ne udu na jedno uho a na drugo da izadu. Slusam ih pozorno i ako je potrebno sudjelujem u rjesavanju problema. Uglavnom eto, to je vecini ljudi svakodnevnica a meni predstoji i dalje tako trenirati dok mi ne postane rutina. Od vecine tih" sitnica" ja sam bjezo jer mi kao djeluju glupo a kad sam nabuban onda bi ih sa lakocom rijesavao i obavljao. Uglavnom, znam da su to mali koraci ali isto tako osjecam u sebi tu promjenu. Nema one praznine i tuposti kao i nezadovoljstva vec osjecam puninu, srecu radost. Cak se tu i tamo slatko nasmijem a to je za mene mrguda stvarno nesto novo i stvarno dobar je to osjecaj. Ok, zelio sam ovo podijeliti sa vama jer sam stvarno mogu rec ok. Nastavit cu i dalje tako. Nema uzmaka.
Moja namera nije bila da te motivisem, nego da ti skrenem paznju da svakim postom pravis sve vecu i vecu budalu od sebe.
Valjda ces sad shvatiti
-
Da znam da sam ovo sve vec pokusavo i islo bi par dana pa bi odustao. Ovaj put cu nastojati da ne odustanem i idem pobjedivati tu svoju lijenost. Necu ici linijom manjeg otpora i sebi naci opravdanja da opet lapim i zadovoljavam se samo osnovnim obavezama. Ispunjen cili dan kada nema praznog hoda kao ova dva dana su mi super bila. Neobicno je to sad i mojima da sad pokusavam maksimalno sudjelovati u njihovim zivotima. Cak imam osjecaj da sam malo naporan i dosadan djeci ali tu cu morati naci balans da taj odnos bude ok. Zasad neznam kako cu to uravnoteziti i porazgovarat cu sa zenom da vidim kako ona to uspijeva. Biti i roditelj i prijatelj i da te cijene. Moram se tu najvise truditi da ne bude kasno i djeca da ne odrastu. Znam da ovo sta sve pusem vecini zvuci smijesno i ne gledaju to kao probleme jer je to vecini ljudi sve normalno. Jebiga, za mene nije jednostavno i ono sta sam ireko Ksani, ne zelim vise ni jedan problem trpati pod tepih nego sve redom rjesavati.licaninsasela wrote: ↑Sat Mar 07, 2020 8:50 pm Evo ja se dobro osjecam da se pohvalim. U principu obican i petak i subota za moju obitelj jer je njima to svakodnevnica a evo i ja sam se ukljucio u njihov zivot. Znaci ne onako povrsno u stilu sta ima, sta je bilo u skoli, kako si ili ste proveli dan. Od ujutro sam aktivan. Zajedno doruckujemo(sto je za mene novost) pa klince odvedemo u skolu i zajedno sa zenom provodim cileli dan. Mislio sam da ce mi biti bez veze, medutim zacudo koliko zena ima razumijevanja i strplhenja uputiti me kako ona sve to radi. Doslo mi je da ja probam onako kako ja znam ali pustio sam nek ide onako kako ona radi. Nisam bio niti mali zivcan, cak stovise reko bi spokojan i sretan. Sve su to sitnice da ne mislite da mi sad nesto veliko radimo ali za mene je to velika stvar. Sinoc sam tako lijepo zaspao od umora i svjezeg zraka. Tako i danas. Nema skole pa smo svi zajedno osli na utakmicu gledat malu, pa popodne rostilj radili. Bez gostiju. Samo mi. Uglavnom, kazem, to su normalnom covjeku normalne stvari i svakodnevnica, a meni je to novost jer se izgubilo sve to prije par godina. Ucim biti drustven i koristan. Pokusavam da mi problemi od djece i zene ne udu na jedno uho a na drugo da izadu. Slusam ih pozorno i ako je potrebno sudjelujem u rjesavanju problema. Uglavnom eto, to je vecini ljudi svakodnevnica a meni predstoji i dalje tako trenirati dok mi ne postane rutina. Od vecine tih" sitnica" ja sam bjezo jer mi kao djeluju glupo a kad sam nabuban onda bi ih sa lakocom rijesavao i obavljao. Uglavnom, znam da su to mali koraci ali isto tako osjecam u sebi tu promjenu. Nema one praznine i tuposti kao i nezadovoljstva vec osjecam puninu, srecu radost. Cak se tu i tamo slatko nasmijem a to je za mene mrguda stvarno nesto novo i stvarno dobar je to osjecaj. Ok, zelio sam ovo podijeliti suzmakajer sam stvarno mogu rec ok. Nastavit cu i dalje tako. Nema uzmaka.
Da znam da sam ovo sve vec pokusavo i islo bi par dana pa bi odustao. Ovaj put cu nastojati da ne odustanem i idem pobjedivati tu svoju lijenost. Necu ici linijom manjeg otpora i sebi naci opravdanja da opet lapim i zadovoljavam se samo osnovnim obavezama. Ispunjen cili dan kada nema praznog hoda kao ova dva dana su mi super bila. Neobicno je to sad i mojima da sad pokusavam maksimalno sudjelovati u njihovim zivotima. Cak imam osjecaj da sam malo naporan i dosadan djeci ali tu cu morati naci balans da taj odnos bude ok. Zasad neznam kako cu to uravnoteziti i porazgovarat cu sa zenom da vidim kako ona to uspijeva. Biti i roditelj i prijatelj i da te cijene. Moram se tu najvise truditi da ne bude kasno i djeca da ne odrastu. Znam da ovo sta sve pusem vecini zvuci smijesno i ne gledaju to kao probleme jer je to vecini ljudi sve normalno. Jebiga, za mene nije jednostavno i ono sta sam ireko Ksani, ne zelim vise ni jedan problem trpati pod tepih nego sve redom rjesavati.licaninsasela wrote: ↑Sat Mar 07, 2020 9:07 pm [quote=licaninsasela post_id=151319 time=<a href="tel:1583610634">1583610634</a> user_id=13380]
Evo ja se dobro osjecam da se pohvalim. U principu obican i petak i subota za moju obitelj jer je njima to svakodnevnica a evo i ja sam se ukljucio u njihov zivot. Znaci ne onako povrsno u stilu sta ima, sta je bilo u skoli, kako si ili ste proveli dan. Od ujutro sam aktivan. Zajedno doruckujemo(sto je za mene novost) pa klince odvedemo u skolu i zajedno sa zenom provodim cileli dan. Mislio sam da ce mi biti bez veze, medutim zacudo koliko zena ima razumijevanja i strplhenja uputiti me kako ona sve to radi. Doslo mi je da ja probam onako kako ja znam ali pustio sam nek ide onako kako ona radi. Nisam bio niti mali zivcan, cak stovise reko bi spokojan i sretan. Sve su to sitnice da ne mislite da mi sad nesto veliko radimo ali za mene je to velika stvar. Sinoc sam tako lijepo zaspao od umora i svjezeg zraka. Tako i danas. Nema skole pa smo svi zajedno osli na utakmicu gledat malu, pa popodne rostilj radili. Bez gostiju. Samo mi. Uglavnom, kazem, to su normalnom covjeku normalne stvari i svakodnevnica, a meni je to novost jer se izgubilo sve to prije par godina. Ucim biti drustven i koristan. Pokusavam da mi problemi od djece i zene ne udu na jedno uho a na drugo da izadu. Slusam ih pozorno i ako je potrebno sudjelujem u rjesavanju problema. Uglavnom eto, to je vecini ljudi svakodnevnica a meni predstoji i dalje tako trenirati dok mi ne postane rutina. Od vecine tih" sitnica" ja sam bjezo jer mi kao djeluju glupo a kad sam nabuban onda bi ih sa lakocom rijesavao i obavljao. Uglavnom, znam da su to mali koraci ali isto tako osjecam u sebi tu promjenu. Nema one praznine i tuposti kao i nezadovoljstva vec osjecam puninu, srecu radost. Cak se tu i tamo slatko nasmijem a to je za mene mrguda stvarno nesto novo i stvarno dobar je to osjecaj. Ok, zelio sam ovo podijeliti suzmakajer sam stvarno mogu rec ok. Nastavit cu i dalje tako. Nema uzmaka.
[/quote]
Liko, i ja ujutru pred posao kada namestam krevet, samo pomislim: jaoooo da mi je sada da se vratim u njega i da se naspavam, ali znam da moram za svoje dobro na posao i da izvrsavam sve obaveze. Verovatno da je to drugacije od drugih obaveza, jer kako moja doktorka kaze, mi finkcionisemo po principu nagradjivanja. To je u ovom slucaju dobra plata, ili moja cigareta koju korostim posle svakog obavljenog posla. Ali isto tako znam da mi lencarenje kod kuce dva- tri dana, ne donosi nista dobro.
Pa i kad mi se nesto neda, poguram se i na kraju dana budem srecna.
Mislim da tako zapravo svi funkcionisu, ne samo mi koji smo bili u problemu.
Samo nemoj da se prepustas praznim rukama i danima
Shvatio sam, i jesam budala. Budala, i to retka budala! Uskoro, možda već od sutra će moji postovi početi da dobijaju smisao. Ako ne budem imao šta konkretno da kažem, neću ni pisati. Hajde laku noć!
Last edited by StopBup on Sat Mar 07, 2020 9:46 pm, edited 1 time in total.
Neka su, i ja sam prazan trenutno, šta da ti kažem, prazan da prazniji ne mogu biti, gađaš u centar! Ali doći će to na svoje!StopBup wrote: ↑Sat Mar 07, 2020 9:43 pm [quote=Frajla post_id=151320 time=<a href="tel:1583611332">1583611332</a> user_id=12211]
[quote=StopBup post_id=151317 time=<a href="tel:1583608125">1583608125</a> user_id=13482]
[quote=Frajla post_id=151316 time=<a href="tel:1583607429">1583607429</a> user_id=12211]
I dalje si u zabludi, tvoji postovi su prazni kao i pre
Boze sacuvaj
[/quote]
Moja namera nije bila da te motivisem, nego da ti skrenem paznju da svakim postom pravis sve vecu i vecu budalu od sebe.
Valjda ces sad shvatiti
[/quote]
Shvatio sam, i jesam budala. Budala, i to retka budala! Uskoro, možda već od sutra će moji postovi početi da dobijaju smisao. Hajde laku noć!
[/quote]
Nece, ne nadaj se
Videćemo, ako ne budem imao šta pametno da kažem, neću ni pisati.

Znas sto je... Sub , ti imas neku patolosku veznost za ovaj forum i ljude na njemu.
Zivota mi, sad nesto citam... tebi je vise nebitno sto ti se kaze, i kako to se kaze, hoces li ti primijeniti, ili ces ignorisati...
Neee, tebi je samo bitno da je “ raja “ da se sa tobom prica i to je to...
Kapiram , i ja sam vezane nedje na neki cudan nacin za ovaj forum, ali on meni samo sluzi da drzim pravac na auto putu - da ne zaspem, kapiras!!
Ti si bas druze moj presao u patologiju!!
Aj se malo trgni covjece...