O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

StopBup wrote: Thu Mar 05, 2020 8:22 am
Frajla wrote: Thu Mar 05, 2020 8:12 am
Javi se u aprilu nakon sto odes kod psihijatra ili u neku bolnicu, tj kad uradis nesto povodom svog problema
Promeniti posao ili grad, ne znaci da si uradio nesto za svoju zavisnost
Najbitnija je odluka, u bolnicama ili kod psihijatra se ne leči zavisnost. Tamo možeš samo jednu zavisnost da zameniš drugom. Evo Xxxana je otišla kod psihijatra, dobila bup, pa na njemu provela duplo duže vremena nego na dopu, i šta je time dobila ništa, uvalila se u još veće sranje. Tako da nikakav psihijatar ne dolazi u obzir. Kad se stabilišem i preselim u grad, jedino psihoterapeut dolazi u obzir.
Da, bolesti se lece pozitivnim razmisljanjem i ubedjivanjem sebe da si odlucio. I svi smo se sredili ovde bez ikakve pomoci
Ti si u svakom postu skoro pisao, evo odlucio sam i svaki put pao nakon par dana. Ne pije vodu vise prica

Nisi se udostojio otici ni kod tvog psihologa, a bytheway, psiholozi ne lece bolesti zavisnosti, o tome si bar mogao da se informises, no sto bi se informisao kad te to ne interesuje.

Javi se onda u aprilu nakon posete psihoterapeutu, ako ti je tako lakse
xxxana

Post by xxxana »

Frajla wrote: Thu Mar 05, 2020 8:12 am Tako je Xano, skloni se na neko vreme. Ako ti zapne negde ti pisi i pitaj.
U tvojoj trenutnoj situaciji i borbi, stopovi postovi ti samo odmazu. Meni se prevrce u stomaku a mogu da zamislim sta se tebi desava
Samo se seti kako ste se vas troje “ ekipa” zavozali pre par meseci i bas ste mu bili ekipa za zezanje.
Gledaj sebe i misli na sebe i svoje skidanje, cuvaj snagu za to
Nisam videla ovaj post koji si mi napisala,a videlq sqm gluposti, eto koliko sam se uznemirila i vidim da me bas shvatas i tvoji mi postovi u poslednje vreme jako prijaju.. Sledece sedmice idem opet i rekla je da cemo imati neke vezbice, ali ne znam sta je pod tim mislila.. I do tad cao, u pravu si, ne treba mi ovo,i koliko god mi nekad znaci, opet zalazim u druge teme..
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Thu Mar 05, 2020 7:02 am
Jurke wrote: Thu Mar 05, 2020 2:13 am [quote=StopBup post_id=151220 time=<a href="tel:1583309895">1583309895</a> user_id=13482]
[quote=xxxana post_id=151219 time=<a href="tel:1583308151">1583308151</a> user_id=12720]
Covek dolazi ovde da se sprda, to znaci njegovo skidanje, kao posao, obaveze tralala predoci razloge da se ozbiljno shvati, sve se kod njega svodi na okolnosti i tu nema..
Uspeo je da me iznervira predhodnom temom.. Kako ti ocekujes da te neko ozbiljno shvati? Dodje,kuka,p roblem bla bla i onda se vrati sa temom o retardiranosti i nalupeta gluposti, a ljudi ne znaju gde biju, neki se bore, neki pokusavaju..pa ga lika izpfeseca pa spusti loptu pa bira sta ce reci..
Od danas novi Stop, koji ne trabunja? Kako se to postaje? Sta si ti kameleon? I evo opet se iznervirah! Znaci covek gleda sta ce ko reci da bi neko nesto shvationq ovaj ili onaj nacin i ne pokazuje iskrenosti ni gram..
Ti si jedan takav lazov i kraj!
Ovaj tvoj post govori da si ti jedna histerična glupača koja nema grama mozga. Nije ti palo na pamet da je ona bezvezna tema otvorena drugi dan otkad smo rešio da presečen moje majmunisanje. Pa mi ni mozak nije baš najbolje radio, pa eto dobih tu neku bezvezeznu inspiraciju. Znaš šta, samo mi se nemoj više obraćati, i nemoj čitati šta pišem. Ja pokazah dobru volju i želju da ponovo sa svima normalno komuniciram, i da uvažim svačije mišljenje, a ti me nazivaš lažovom. Teraj se bre u tri lepe.
Ti si dečko prso ko oblanda...
[/quote]

Jurke, kako si? Jel napredujes?
[/quote]

Ja sam do pre neki dan i funkcionisao da kazem normalno, ali evo par noci vec teze me lek uvede u san i budim se opet od nekog doba sa nervozom. Trčkam tako do wc i nazad šlogiran. Evo jutros ne mogu rečenicu da sastavim... Gladadan kao pas, a muka mi u isto vreme... Treba nešto da pojedem da bi mogao ksalol, a posle i largaktil da popijem... Jedva sam se naterao da krenem da pijem te lekove, ali znam da moram...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
StopBup

Post by StopBup »

Ništa ljudi, ja vas pozdravljam, pa se čujemo u aprilu, svako dobro svima!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

Jurke wrote: Thu Mar 05, 2020 9:05 am
Frajla wrote: Thu Mar 05, 2020 7:02 am
Jurke wrote: Thu Mar 05, 2020 2:13 am [quote=StopBup post_id=151220 time=<a href="tel:1583309895">1583309895</a> user_id=13482]
[quote=xxxana post_id=151219 time=<a href="tel:1583308151">1583308151</a> user_id=12720]
Covek dolazi ovde da se sprda, to znaci njegovo skidanje, kao posao, obaveze tralala predoci razloge da se ozbiljno shvati, sve se kod njega svodi na okolnosti i tu nema..
Uspeo je da me iznervira predhodnom temom.. Kako ti ocekujes da te neko ozbiljno shvati? Dodje,kuka,p roblem bla bla i onda se vrati sa temom o retardiranosti i nalupeta gluposti, a ljudi ne znaju gde biju, neki se bore, neki pokusavaju..pa ga lika izpfeseca pa spusti loptu pa bira sta ce reci..
Od danas novi Stop, koji ne trabunja? Kako se to postaje? Sta si ti kameleon? I evo opet se iznervirah! Znaci covek gleda sta ce ko reci da bi neko nesto shvationq ovaj ili onaj nacin i ne pokazuje iskrenosti ni gram..
Ti si jedan takav lazov i kraj!
Ovaj tvoj post govori da si ti jedna histerična glupača koja nema grama mozga. Nije ti palo na pamet da je ona bezvezna tema otvorena drugi dan otkad smo rešio da presečen moje majmunisanje. Pa mi ni mozak nije baš najbolje radio, pa eto dobih tu neku bezvezeznu inspiraciju. Znaš šta, samo mi se nemoj više obraćati, i nemoj čitati šta pišem. Ja pokazah dobru volju i želju da ponovo sa svima normalno komuniciram, i da uvažim svačije mišljenje, a ti me nazivaš lažovom. Teraj se bre u tri lepe.
Ti si dečko prso ko oblanda...
Jurke, kako si? Jel napredujes?
[/quote]

Ja sam do pre neki dan i funkcionisao da kazem normalno, ali evo par noci vec teze me lek uvede u san i budim se opet od nekog doba sa nervozom. Trčkam tako do wc i nazad šlogiran. Evo jutros ne mogu rečenicu da sastavim... Gladadan kao pas, a muka mi u isto vreme... Treba nešto da pojedem da bi mogao ksalol, a posle i largaktil da popijem... Jedva sam se naterao da krenem da pijem te lekove, ali znam da moram...
[/quote]

Izdrzi to. Leci ce sve na svoje, samo strpljenja da imas.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Ninocka wrote: 1. kod mene stanje napeto
2. I konacno ramena i ruke osjecam!!
Nina ja bih pisao sa tobom o napetosti. Problem je sto ne znam u kakvom cu te stanju zateci. Bolje da se izrazim, ne znam kako si raspolozena.
Nekada me ispresecas, eto dodjeti. Ne uzimam za zlo, bilo bi dobro da preskocimo deo tvog presecanja mene.

1. Zasto si napeta? Nadji razloge. Dolaze iz brige i straha. Tu se krije napetost. Pisem na ovaj nacin jer je tako kod mene.
Strah i zabrinutost je negde isto. Emocija intezivna. Stalna postane, ako se ne resava. Zove se kratko anksioznost.

Pokusaj da me ne naružiš bez potrebe.

Kod mene:
Strah da li ce neka situacija proci dobro. Strepnja.
Strah od iscekivanja. Strepnja.
Strah za zdravlje.
Strah za decu ili porodicu. Nije izrazena kod mene. Delimicno oko ukucana.
Misliti unapred o necemu. Briga.

Od napetosti mene bole ramena i ruke. Zile i misici. Danas je dobro kako je bilo ranije.

Sta sve imas od nabrojanih strahova? Ne zuri, ako napises dobro je, ako ne, nema veze, opet dobro.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Wed Mar 04, 2020 1:09 pm Joj Ninocka, ako je od tablete to je dobro mene plasi druga strana ovih reakcija.. Trenutno mi je strah od svega, a nemam sa kim da pricam, plasim se da odem pricati sa mamom sad u ovom stanju, plasim se da cu izazvati svadju i sa njom,ne umem sa sobom da se nosim i to je jedina istina.. Srce mi lupa, ne mogu da ga smirim, pokusqm disanjem ne vredi, osecam da mi stomak drhti, imam neki cudan osecaj, ali kao da je nekompletan kako bih objasnila, onako pred eksploziju..
Ksana ako si tu citaj. Normalno je da se sada svega bojis i tapkas u mraku. Ima tu sigurno jos i zikre od suba a to stanje je znam i sam uzasno. Neugodno ti maltene sve. Mislis da svi kuze koliko si u kurcu. Ne kuze. To radi tvoja psiha sada. Morat ces polako uciti ziviti novi zivot. Dakle sve ka i na subu ali normalna. Virujem da ti je sad to nemoguca misija. Kad tad ces morati pomalo se vracati u zivot. I meni je komunikacija bila problem i ispaljivo sam na svaku. Jako cvrstu volju i strpljenje moras sad imat. Evo necu da serendam vise. Ja danas stvarno mogu rec dobar i to od ujutro. Posvetio dan i djeci i zeni i odlucili smo zena i ja da i ja sudjelujem od sada u nasem gospodarstvu na selu. Pokusat cu stalozeno slusati savjete od zene mada u principu meni selo i posall na njemu nijestran jer sam odrasto na selu i moji su imali za svoje potrebe sve zivotinje i vrt a i u komuni sam se dobrano izbrusio u svim poslovima. Uglavnom idemo sad okrenit plocu sta se mene tice i necu vise sam ostajati doma i lapiti po gradu i po kuci. Tako cemo sad. Dakle zajednickim snagama zena i ja.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

licaninsasela wrote: Wed Mar 04, 2020 7:58 pm
Nesa_neske_01 wrote: Wed Mar 04, 2020 6:45 pm
licaninsasela wrote: Wed Mar 04, 2020 6:38 pm Koji sam ja konj kad se dam navuci na pricu.
Tezak konj! 🤨 Nego necu da preterujem. Ne bih da te uvredim.
Pucaj, nema beda.
"Pucaj, nema beda." - Necu tako, nema pucanja u drugu osobu. Nista od toga. Ja tako razmisljam. Za mene je bolja varijanta razumno i otvoreno.
Ne besni, savladaj se sam. Ego je kod tebe jak jos uvek. Ulazis u bespotrebe rasprave, trosis sebe. Smiruj se, koliko mozes.
Ja tako radim. Ne zelim da poludim. Ostavim sebi dovoljno vremena da se smirim! Uglavnom mi upali u poslednje vreme.

Jednostavno kontrola nad sobom.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Thu Mar 05, 2020 3:44 pm
licaninsasela wrote: Wed Mar 04, 2020 7:58 pm
Nesa_neske_01 wrote: Wed Mar 04, 2020 6:45 pm
Tezak konj! 🤨 Nego necu da preterujem. Ne bih da te uvredim.
Pucaj, nema beda.
"Pucaj, nema beda." - Necu tako, nema pucanja u drugu osobu. Nista od toga. Ja tako razmisljam. Za mene je bolja varijanta razumno i otvoreno.
Ne besni, savladaj se sam. Ego je kod tebe jak jos uvek. Ulazis u bespotrebe rasprave, trosis sebe. Smiruj se, koliko mozes.
Ja tako radim. Ne zelim da poludim. Ostavim sebi dovoljno vremena da se smirim! Uglavnom mi upali u poslednje vreme.

Jednostavno kontrola nad sobom.
Nije to ego nego sam isa pokusat objasnit neke stvari. No nema veze. Nisam se potrosija radi toga. Cuj gledam ja sebe. Pazim na sebe. U dobroj sam situvaciji. Od kada sam se ukljucija na forum, ja nisam nista utrpa u sebe od droge. Svjestan sam da je to veliki uspjeh i korak k boljem ja. Anonimnim citaocima koji citaju forum zelim da pokazem da prestati se drogirati nije dovoljno, nego je to bitka s kojom se nosis cili zivot. Meni treba jos puno vremena da dodem u situvaciju ka sta sam godinama bija cist. Ima puno bacenih dana uludo ali ima i dobrih dana. Ja znam da cu uspjeti i to bas radi moje tvrdoglavosti radi koje puno puta najebem ali ima tu i ono kad se svaki dan pogledam u ogledalo i vidim da i dalje guram ok. Znaci sad idem opet u nesto novo i vjerujem da je to dobra odluka i da cu tu pronaci sebe onako kako ja to zamisljam u buducnosti. Ocu da budem sretan i zadovoljan covik ali i da sirim ljubav prema mojima na pravi nacin. I da oni budu ponosni na mene i da svi budemo sretni i zadovoljni i na okupu. Obitelj.
StopBup

Post by StopBup »

sanela wrote: Mon Feb 03, 2020 4:53 pm
Sanela molim te da obrišešš onu glupost, nazovi temu koju sam otvorio u opštim diskusijama:"f70-blaga mentalna retardiranost". Tad sam se izlupetao jer sam bio u teškom autu, konfuziji, jer sam tek 2 dana bio čist. Hajde molim te ako možeš, učini mi to! Volim ovaj forum, i neću više pisati takve gluposti.

Drugo. Mislio sam da neću pisati neko vreme, dok se ne stabilišem,
ali dobih potrebu da ovo što mi se danas desilo podelim sa vama.
Upravo sam se vratio sa sahrane dragog mi rođaka, isplakao sam se kao kiša. Jako sam tužen zbog nemilog događaja, ali moram priznati da sam delom i zadovoljan, jer mi se vraćaju emocije, i počinjem ponovo da se osećam kao čovek koji oseća i tugu i sreću. Nisam više kamen kojega ništa ne dotiče. Emocije su po meni jako bitne i generalno za čoveka, a i u borbi protiv zavisnosti.

Još jednom pozdrav svima, i od sveg srca vam želim da uspete u svojoj borbi!

Voli vas StopBup, srećno dragi moji saborci!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Post Reply