Liko apsulutno me ništa nisi pročitao, ni najmanje me ne shvataš, i najbolje nemoj više čitati šta ja pišem, jer me ne razumeš, i nećeš da me shvatiš. Sve je u redu, ne možemo se svi shvatati. Ja ti želim sve najbolje, a rekao sam da si u kurcu jer si to sam pisao o sebi u zadnjih par postova.licaninsasela wrote: ↑Wed Mar 04, 2020 5:41 pmNe ne ne Sb. Lika je samo iskren i pricam kako se odupirem dopu i pricam o svojim osjecajima. Lika nece pasti. To sam sam sebi obeco radi mene i moje obitelji. Neces me staviti u isti kos tamo di si ti i tvoji dankiji. Lika ima cvrsti cilj. Lika je mocan. To sta pricam ovdje to se sve desavalo i desava se i Frajli i Nini I Ksani. Ti i psihoterapija? Nemoj me nasmijavati. Majstore psihoterapija samo popravlja kvalitetu zivota pojedinca. Psihoterapija ne lijeci ovisnost. Da se ovisnost tako lijeci na fotelji i kaucu? He he. Ti si obican folirant i samo vozas ovdje da te mi spominjemo da pricamo o ribama i trepavicama i pecanju da ti mic lo mic objasnjavamo tehnike skidanja. Ti se majstore prvo moras skiniti sa dopa. Onda ili na neku terapiju da se " stabiliziras" ili da odes par godina u komunu. Ti trebas strucnu pomoc od doktora. To sto ti ja nepasem je zato sta te citam ko knjigu. Svi smo mi bili takvi. Ja te razumijem. I mene jako pogada istina. Pa cemu sam ja tebi u kurcu? Ja kad sam prosle godine odlucija da se necu drogirati , ja stojim iza toga i svojih rijeci. A to sto je meni sad tesko i sta pricam kako to nije lako to je samo moja iskrenost i otvorenost ovdje. Ja ne spletkarim i ne pravim sebi ovdi klanove ka sta si ti zavozo ksanu i jirketa i peglaona po dopu i zajebancija, e toga kod mene nema. U glavu svima kazem sta mislim pa neka svako svati to kako oce. Ne stavljaj me na isti ili nizi nivo nega sta si ti. Udaljeni smo miljama po pitanju cijele ove price. Ja sam mrzio najvise one ljude u zivotu i nisam moga sa njima nikako koji su mi u glavu govorili istinu. Ja znam da to boli. Jako boli kad ti neko skida masku koju godinama sam gradis. Kad ta maska tvoja padne i kad budes iskren tko si ti e tek tada ces mozda, kazem mozda malo napredovati u zivotu. To sto ti sad prozivljavas to sam ja teskom mukom prozivljavo prije 20 tak godina. Zato te razumim i zato ti ovo pisem po stoti put. Necu vise jer ti to sve znas sta moras i kako. Sve ti je receno. Svi su se trudili na svoj nacin. Na tebi je sve. Opet ti kazem prijateljski da te razumim i da znan da ti nije lako. SB skini tu masku laznu pod broj jedan. To ti ne moze napraviti psihoterapeut. Kad padne tvoja maska tek onda teskom mukom mozes iz dana u dan napredovati. Vidis, opet sam svoje dragocijeno vrime potrosio na tebe da ti pokusam objasniti koliko si daleko od rjesenja. Znaci nisi jos ni zakoracio u srz problema svoje ovisnosti. Virujem da ces iz ove poruke nesto izvuci jer sam ulozio svoje dragocojeno vrijeme koje sam moga uloziti u svoju obitelj. U jednu ruku dode mi te zao jer si tako nisko a opet sta kaze Ksana mozda je doslo vrime da onako jako lupis glavom o zid i skuzis surovu realnost svoje narkomanske situacije. Shvati da si bolestan covjek i da trebas pomoc.StopBup wrote: ↑Wed Mar 04, 2020 3:59 pmDa, vas žene, prvo sve 3 imate iskustvo sa psihoterapeutima, drugo, ni sa Likom ni Nešketom nikad nisam mogao da nađem zajednički jezik, niti se razumemo nas trojica, treće, Lika je i sam u kurcu, a Neške ili ne zna, ili neće ni sa kim ovde normalno da komunicira, četvrto, sve psihičke probleme, bubice i gluposti sam uspevao da rešim isključivo kad sam se otvarao ženama i slušao njihove savete. Pred ženama sam mogao i da zaplačem... Tako da će mi i psihoterapeut biti isključivo žena. Eh koliko sam samo suza pustio zadnjih par dana otakd sam čist, svako veče pred spavanje, jer sam jako besan sam na sebe...
Nebitno, samo mi treba pomoć/savet, kako da skupim muda, i da se otvorim na psihoterapiji. Eto, kako si ti Nina probila tu barijeru, i odlučila se za psihoterapije? Zavisnost je poseban problem/bolest, nije to psihoza, nego je to bolest za koju si apsulutno sam kriv, jer si se iz svojih najviše hirova, svoje lenjosti, neodgovornosti itd, doveo u stanje bolesti. Znači sam si apsulutno kriv, pa je samim tim i mnogo teže tražiti neku pomoć.
Kao što rekoh, čist sam nekih 10-ak dana, a od aprila se selim u grad, idem kod mame, i vraćam se u firmu, tada ću Bože zdravlja biti čist više od mesec dana, pa će se i misli unormaliti koliko toliko.
Ovaj put prosto moram da promenim način lečenja, relativno lako se ja sam skinem, ali uvek počnem ponovo da brljam čim uhvatim neki balans.
Ninocka, ma da nalupo sam ja dobrih godina i omatorio ali ne dam se ja. Svjestan sam svega i bit ce to ok. Siguran sam. A borba? Uvijek ce je biti i spreman sam za bitke. Naravno i pozdrav tebi
I ja sam trenutno u kurcu, ali se borim.
Hajde ovako, pauziramo komunikaciju na 20-ak dana, pa ćemo onda probati da pričamo. Ne mislim da si loš čovek, samo puno pišeš na pamet, i baš ništa ne kažeš tačno što se mene tiče.
Dop više ne uzimam, ima nekih 10-ak dana, pa za 20-ak dana ćemo se čuti.
Ja ako padnem, pisaću, ali maksimalno ću se potruditi da ne padnem. Em što se meni smučila cela ta priča, a i od aprila se selim u grad, ne znam da li si to pročitao što sam napisao, počenjem da radim u firmi u aprilu, pa ću do tad valjda skupiti muda da krenem na psihoterapije. Komuna za mene nije, radim ja na selu, i nikad se nisam asocijalizovao, i davno sam povratio radne navike.
Ništa, ignorišemo se sad, pa se čujemo za 20-ak dana. Možda tada i počneš da me shvataš, a do tad, bolje da se ignorišemo.
Ne stavljam ja tebe u isti koš sa mnom, samo sam rekao to kao što si i sam rekao da si u kurcu. Ja se lako pokrenem kad rešim, a to i tebi savetujem, mnogo lakše ćeš tako izaći iz crnjaka, kad se za početak na silu nateraš nešto da radiš. Jeste da smo totalno različiti tipovi ljudi, ali neka univerzalnost postoji za sve. Jbt, opet pišeš na pamet i pogrešno, ja sam čist od jebenog dopa nekih 10dana, a uzeo sam ga svega 15-ak puta od kraja januara, pa do 25.-og februara, tako da mi ne treba skidanje, već kvalitetno održavanje apstinencije, kako opet ne bih došao u iskušenje da ga uzmem.
P.s. Sve najbolje, pa se čujemo za 3 nedjelje, do tad bi bilo najbolje da ignorišemo jedan drugoga.