https://youtu.be/mPTeGK6yEA4
Moderator: sanela
Dobro Liko, necu to da budem, ok,shvatam sta u sustini zelis reci.. Uzela sam jutros 0,5 eto!licaninsasela wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:56 am Ksana jel ti vidis da si u kurcu sa tim subom. Zasto ga jednostavno ne bacis da vidis dal ti uopce fali. Iz.edu ostaloga poceo sam sumnjati u tvoju odluku o skidanju. Nemas ti petlje za normalan zivot. Vidim te bas jasno za nekih 5 godina kako te uzeo dop i kako se vucaras sa raznim dilerima i protuhama samo da prezivis dan. To oces da budes?
Prljava danerica? Pa budi. Nista te ne prijeci. Samo hrabro. Imas moju podrsku. I za terapiju takoder. Digni ju na 4 mg. Mozda bolje na 8 mg. Samo udri. Mema nista bolje nego u 7 ujutro prije kave pocuclati nesto sto bi ubilo normalnog covjeka. Neprocjenjivo iskustvo. Evo da si iz mog kraja uputio bi te cak u kvart di mema zajeba i di je uvik dop bija odlican. Ako zelis dop.
Da, treba ti nesto da te pokrene i digne. Zato si i pala prvi put. Poznato mi je toxxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:59 amIskreno i jedno i drugo, mislim to prvo zbog ovog drugog, da mi je malo bolje ne bih ni pomisljala, ovo ne znaci da hocu,necu, bas zbog toga sto si rekla da ovo vreme moram iskoristiti i moram, jer ga vise necu imati..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:43 amXano, to sto kazes da se nisi stabilizovala na bupu, kako to izgleda kod tebe? Rovac te radi ili nemas snage da se pokrenes?
Uzmi u obzir prvo skidanje i greske koje si pravila, i sada idemo drugacije. Sada moras drugacije! 6 meseci sto si uzela neplaceno je luksuz i ajde da to iskoristis kako treba.
Vezano za antidepresive. Ako predugo cekas da ih uzmes a vec zagazis u tesku bezvoljnost, i nus pojave budu jace i tada se desi to da ti lek nije legao. Meni se desilo da me je zoloft zakucao za krevet mesec dana jer sam nahranila svoju depru tako sto nisam izbijala iz kuce niti sam prepoznala da sam u depri, dok me mama nije uhvatila za ruku i pravac doktor. Ali taj isti zoloft me zato vratio u zivot. nastavila sam da ga pijem par meseci.
Tada sam naucila da prepoznajem to stanje bezvoljnosti, placljivosti i ranjivosti i odmah pravac doktor. Svaki naredni put mi je zoloft super legao jer sam na vreme reagovala. Sto duze cekas, vise ce ti trebati za stabilizaciju
A zoloft ili bilo kojo ad iz te skupine lekova, se jako lako ostavlja. Nedelju dana prepolovia dozu cisto da vidis da li ti se stari osecaji vracaju ( bezvoljnost i sta vec), ako ne onda sledecu nedelju ga ukidas. Ja nikada problema nisam imala sa ostavljanjem ad. Ali su mi svaki put pogurali guzicu lenju.
Dobro jutro
Zvacu posle za termin, a ad necu da uzimam na svoju ruku, svejedno moram cekati..
Prepoznajem ja svoje stanje, ali bih da ga promenim, a nemam opcija, cekam pa cekam..
A sta cekas? Termin di ce ti doktor govoriti sta ti moras a kao sad ne znas sta moras. Da ti se opet otvori prostor da mozes doma muljati? Budi iskrena sa sobom i ne bacaj lovu na doktora ako zelus da se drogiras. Drogiraj ako se zelis. Nece bit smak svijeta. Ni prva ni zadnja koja je posustala. Niprva ni zadnja koja je pala zbog lijenosti. Lijenost je majka recidiva ali ti ni ne znas sta je recidiv jos kad nisi cista. Skoro pa ja zaboravio.xxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:59 amIskreno i jedno i drugo, mislim to prvo zbog ovog drugog, da mi je malo bolje ne bih ni pomisljala, ovo ne znaci da hocu,necu, bas zbog toga sto si rekla da ovo vreme moram iskoristiti i moram, jer ga vise necu imati..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:43 amXano, to sto kazes da se nisi stabilizovala na bupu, kako to izgleda kod tebe? Rovac te radi ili nemas snage da se pokrenes?
Uzmi u obzir prvo skidanje i greske koje si pravila, i sada idemo drugacije. Sada moras drugacije! 6 meseci sto si uzela neplaceno je luksuz i ajde da to iskoristis kako treba.
Vezano za antidepresive. Ako predugo cekas da ih uzmes a vec zagazis u tesku bezvoljnost, i nus pojave budu jace i tada se desi to da ti lek nije legao. Meni se desilo da me je zoloft zakucao za krevet mesec dana jer sam nahranila svoju depru tako sto nisam izbijala iz kuce niti sam prepoznala da sam u depri, dok me mama nije uhvatila za ruku i pravac doktor. Ali taj isti zoloft me zato vratio u zivot. nastavila sam da ga pijem par meseci.
Tada sam naucila da prepoznajem to stanje bezvoljnosti, placljivosti i ranjivosti i odmah pravac doktor. Svaki naredni put mi je zoloft super legao jer sam na vreme reagovala. Sto duze cekas, vise ce ti trebati za stabilizaciju
A zoloft ili bilo kojo ad iz te skupine lekova, se jako lako ostavlja. Nedelju dana prepolovia dozu cisto da vidis da li ti se stari osecaji vracaju ( bezvoljnost i sta vec), ako ne onda sledecu nedelju ga ukidas. Ja nikada problema nisam imala sa ostavljanjem ad. Ali su mi svaki put pogurali guzicu lenju.
Dobro jutro
Zvacu posle za termin, a ad necu da uzimam na svoju ruku, svejedno moram cekati..
Prepoznajem ja svoje stanje, ali bih da ga promenim, a nemam opcija, cekam pa cekam..
Nisi trebala ni to. Sta ne vidis kako ce ti dan proci bez suba. Danas je vec kasno. Sta mozes izgubiti? Iovako si u teskom kurcuxxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:04 amDobro Liko, necu to da budem, ok,shvatam sta u sustini zelis reci.. Uzela sam jutros 0,5 eto!licaninsasela wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:56 am Ksana jel ti vidis da si u kurcu sa tim subom. Zasto ga jednostavno ne bacis da vidis dal ti uopce fali. Iz.edu ostaloga poceo sam sumnjati u tvoju odluku o skidanju. Nemas ti petlje za normalan zivot. Vidim te bas jasno za nekih 5 godina kako te uzeo dop i kako se vucaras sa raznim dilerima i protuhama samo da prezivis dan. To oces da budes?
Prljava danerica? Pa budi. Nista te ne prijeci. Samo hrabro. Imas moju podrsku. I za terapiju takoder. Digni ju na 4 mg. Mozda bolje na 8 mg. Samo udri. Mema nista bolje nego u 7 ujutro prije kave pocuclati nesto sto bi ubilo normalnog covjeka. Neprocjenjivo iskustvo. Evo da si iz mog kraja uputio bi te cak u kvart di mema zajeba i di je uvik dop bija odlican. Ako zelis dop.
aaa hahalicaninsasela wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:18 amNisi trebala ni to. Sta ne vidis kako ce ti dan proci bez suba. Danas je vec kasno. Sta mozes izgubiti? Iovako si u teskom kurcuxxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:04 amDobro Liko, necu to da budem, ok,shvatam sta u sustini zelis reci.. Uzela sam jutros 0,5 eto!licaninsasela wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:56 am Ksana jel ti vidis da si u kurcu sa tim subom. Zasto ga jednostavno ne bacis da vidis dal ti uopce fali. Iz.edu ostaloga poceo sam sumnjati u tvoju odluku o skidanju. Nemas ti petlje za normalan zivot. Vidim te bas jasno za nekih 5 godina kako te uzeo dop i kako se vucaras sa raznim dilerima i protuhama samo da prezivis dan. To oces da budes?
Bas to..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:06 amDa, treba ti nesto da te pokrene i digne. Zato si i pala prvi put. Poznato mi je toxxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:59 amIskreno i jedno i drugo, mislim to prvo zbog ovog drugog, da mi je malo bolje ne bih ni pomisljala, ovo ne znaci da hocu,necu, bas zbog toga sto si rekla da ovo vreme moram iskoristiti i moram, jer ga vise necu imati..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:43 am
Xano, to sto kazes da se nisi stabilizovala na bupu, kako to izgleda kod tebe? Rovac te radi ili nemas snage da se pokrenes?
Dobro jutro
Ako uspes da sredis depru i san, bice ti laksa borba
Probaj danas nekoliko doktora nazvati i reci da ti je hitno, insistiraj na tome. Grabi sada da ne gubis vreme i kreci u napad
Znala sam da ce ovaj moj post biti docekan na noz sa tvoje strane, necu da se drogiram, samo kazem da mi je trenutno tako i da mi pada na pamet da promenim to stanje, znaci hocu da kazem da se osecam tako kako se osecam ne i da hocu da se drogiram, uff!!!licaninsasela wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:09 amA sta cekas? Termin di ce ti doktor govoriti sta ti moras a kao sad ne znas sta moras. Da ti se opet otvori prostor da mozes doma muljati? Budi iskrena sa sobom i ne bacaj lovu na doktora ako zelus da se drogiras. Drogiraj ako se zelis. Nece bit smak svijeta. Ni prva ni zadnja koja je posustala. Niprva ni zadnja koja je pala zbog lijenosti. Lijenost je majka recidiva ali ti ni ne znas sta je recidiv jos kad nisi cista. Skoro pa ja zaboravio.xxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:59 amIskreno i jedno i drugo, mislim to prvo zbog ovog drugog, da mi je malo bolje ne bih ni pomisljala, ovo ne znaci da hocu,necu, bas zbog toga sto si rekla da ovo vreme moram iskoristiti i moram, jer ga vise necu imati..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:43 am
Xano, to sto kazes da se nisi stabilizovala na bupu, kako to izgleda kod tebe? Rovac te radi ili nemas snage da se pokrenes?
Dobro jutro
Da sa mamom al na subu. Imaj muda bez suba sa mamom popit kavu. Al.od toga si udaljena miljama daleko sa ovakim razmisljanjem.xxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:46 amBas to..Frajla wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 8:06 amDa, treba ti nesto da te pokrene i digne. Zato si i pala prvi put. Poznato mi je toxxxana wrote: ↑Fri Jan 24, 2020 7:59 am
Iskreno i jedno i drugo, mislim to prvo zbog ovog drugog, da mi je malo bolje ne bih ni pomisljala, ovo ne znaci da hocu,necu, bas zbog toga sto si rekla da ovo vreme moram iskoristiti i moram, jer ga vise necu imati..
Ako uspes da sredis depru i san, bice ti laksa borba
Probaj danas nekoliko doktora nazvati i reci da ti je hitno, insistiraj na tome. Grabi sada da ne gubis vreme i kreci u napad
Pusala sam da sam slala mail na sajtu gde opises problem i salhu ti doktore koji se bave opisanim, poslali su mi mislim 3-4 samo
Hocu, idem da popijem kafu u miru sa mamom, LIKO SA MAMOM!