O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Nesa_neske_01

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Nesa_neske_01 »

StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 11:05 pm
Nesa_neske_01 wrote: Thu Jan 23, 2020 10:53 pm
StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 10:18 pm
Kod nje je depra najviše povezana sa neravnotežom u hemiji u mozgu. Alo ljudi, pa da li ste je ispratili? Imala je žestoko brljanje koje je trajalo 2 meseca. Ne govorim joj ja da je super, i da je tapšem po ramenu, naravno da treba da se aktivira i svašta još da radi. Za depru da popusti, biće joj dovoljno još koji dan da joj legne taj kec, i da nastavi to što je počela sa majkom. Rekla je da će brzo zvati da zakaže termin kod psihoterapeuta. Nemojte je baš tako stiskati! Treba je podstaći, ali nemojte preterivati!
Ja dobro znam kako joj je, i ne treba nigde srljati u njenom stanju.
Stop izgleda zna bolje od vas u kakvom je xxxana stanju. Elica AD. Zajedno sa bupom ne ispod 1 mg. Proba neko vreme, mozda krene na bolje. Lekar sto pre radi sebe i leka. Ako bude cekanja i balavljenja, ko zna u kom pravcu moze da ode. Stope nece depresija izazvana hemijskim disbalansom da pusti sama od sebe. Obicno je jaca depresija u pitanju, koja se leci lekovima kao sto je AD. Ljudi lece depresiju po par godina pod lekovima, nikad drogu nisu uzeli u zivotu. Zamisli tek sa drogom, sta se tu sve desi u mozgu... Otkud znas da nije sklona depresiji nevazano za drogu. Ona se trenutno muci. Ukoliko krene bilo ko od vas da je forsira, moze da pukne. Budite svesni da za tako nesto vi preuzimate odgovornost na sebe!
I rekao sam da je ne forsiraju.
Da. Tako treba da ostane bez forsiranja. Ne mozete sami utvrdjivati u kom je stanju, ni ona sama ne zna. To radi lekar.
Last edited by Nesa_neske_01 on Thu Jan 23, 2020 11:16 pm, edited 1 time in total.
Frajla

Post by Frajla »

Apology accepted

Xana, telefon u ruke i pravi termin.
Ako pocnes da pises kako se osecas i sta bi zelela da uradis tj sta ti mislis da si u stanju da uradis, onda ti i mozemo pomoci.
Mi ovde samo nagadajmo zapravo....
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 10:46 pm Pa nemam neki plqn, iskrena da budem..
Sutra cu pozvati za termin, a ni to nece doci bez minimum 15-20 dana cekanja, ali minimum i sta predlazete, da se batalim bupa u medjuvremenu?
Mogla bih da probam,razmisljala sam i o tome, obzirom da sam neku pauzu napravila, pa mozda i ne bude strasno..
Uzela sam 6 meseci na poslu, ostalo mi je oko 4
Odlično ti je Frajla rekla, ako misliš da si spremna, ako ti se san koliko toliko popravio, i ako osećaš neke napretke, probaj to što ti je Frajla rekla. 0,9, ali ne ispod. Možda ti to da neki vetar u leđa da si nešto napravila, da si ostvarila neki pomak.
Ovo što Neške govori o antidepresivima mi se ne sviđa, to vidi sa psihoterapeutom. Nemoj samo da tražiš sama, nego ako se kroz tvoje razgovore sa doktorkom ispostavi da bi ti bilo pametno da piješ neko vreme, onda pij, ali kratko, najbitniji je rad na sebi, niko se sa hemijom nije usrećio, to je trčanje po meni u začaranom krugu.
Ja lično neću popiti antidepresiv u životu, iz ličnog iskustva znam da je za tu depresiju izazvanu drogiranjem najbolje vežbanje, fizička aktivnost, posao, i kad ostvariš neku stabilnost, onda i seks tu jako pomaže za finiširanje te veštački izazvane depresije. ;)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 11:14 pm Apology accepted

Ako pocnes da pises kako se osecas i sta bi zelela da uradis tj sta ti mislis da si u stanju da uradis, onda ti i mozemo pomoci.
"Xana, telefon u ruke i pravi termin." - Jedino ispravno za sad.

"Ako pocnes da pises kako se osecas i sta bi zelela da uradis tj sta ti mislis da si u stanju da uradis, onda ti i mozemo pomoci.
" - Mozes li ovo da uradis, opet ti i pored toga lekar, lekovi ne ginu.

"Mi ovde samo nagadajmo zapravo...." - Totalno. xxxana nista ne govori, kako vidim ona ne moze da prepozna najtacnije u kakvom je stanju.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 11:20 pm [quote=xxxana post_id=150711 time=<a href="tel:1579815966">1579815966</a> user_id=12720]
Pa nemam neki plqn, iskrena da budem..
Sutra cu pozvati za termin, a ni to nece doci bez minimum 15-20 dana cekanja, ali minimum i sta predlazete, da se batalim bupa u medjuvremenu?
Mogla bih da probam,razmisljala sam i o tome, obzirom da sam neku pauzu napravila, pa mozda i ne bude strasno..
Uzela sam 6 meseci na poslu, ostalo mi je oko 4
Odlično ti je Frajla rekla, ako misliš da si spremna, ako ti se san koliko toliko popravio, i ako osećaš neke napretke, probaj to što ti je Frajla rekla. 0,9, ali ne ispod. Možda ti to da neki vetar u leđa da si nešto napravila, da si ostvarila neki pomak.
Ovo što Neške govori o antidepresivima mi se ne sviđa, to vidi sa psihoterapeutom. Nemoj samo da tražiš sama, nego ako se kroz tvoje razgovore sa doktorkom ispostavi da bi ti bilo pametno da piješ neko vreme, onda pij, ali kratko, najbitniji je rad na sebi, niko se sa hemijom nije usrećio, to je trčanje po meni u začaranom krugu.
Ja lično neću popiti antidepresiv u životu, iz ličnog iskustva znam da je za tu depresiju izazvanu drogiranjem najbolje vežbanje, fizička aktivnost, posao, i kad ostvariš neku stabilnost, onda i seks tu jako pomaže za finiširanje te veštački izazvane depresije. ;)
[/quote]

Droga je zacarani krug
Depresija je zacarani krug
Antidepresivi su pomocni alati za izlazak iz oba zacarana kruga.
Antidepresivi uz doktorov nadzor, ne mogu biti zacarani krug. Ako nemas iskustva Stopicu sa njima onda se suzdrzi.
Ja govorim iz iskustva, Nina takodje.
Zacarani krug su xanax, bensedini itd. To antidepresivi nisu
xxxana

Post by xxxana »

Zbunjena sam bila i do sad, sda se zbunih jos vise.. Nije da me bolj uvo kako to vec vama deluje, peglam sa mojimq, znam da moram da se skidan sa bupa, znam da moram na psihoterapije i znam da moram da pocnem sa poslom nakon nekog vremenq i ne osecam se dobro i rok me pritiska onako psihicki..
Migu da probam sa smanjivanjem, pokusala bih da ga prepolovim,pa da vidim
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 11:30 pm

Zbunjena sam bila i do sad, sda se zbunih jos vise.. Nije da me bolj uvo kako to vec vama deluje, peglam sa mojimq, znam da moram da se skidan sa bupa, znam da moram na psihoterapije i znam da moram da pocnem sa poslom nakon nekog vremenq i ne osecam se dobro i rok me pritiska onako psihicki..
Vidis li sta ti se pise, ako si zbunjena telefon u ruke termin zakazan kod lekara. Tacno datum i vreme. Prepolovi bup onda ces tek da odes u k*rac, eto kada tako moram da ti kazem.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Podigli ste mi pritisak xxxana i Stop, necu da znam: https://youtu.be/w87A5ZYEUJM
Frajla

Post by Frajla »

Jasno mi je potpuno za taj rok! Ali sto vise odugovlacis to ce rok vise da te steze

Nemoj na pola dozu to je previse
Probaj polako, 0.9 pa javljaj naredna tri dana stanje pa cemo dalje videti

I da, ne zaboravi termin sutra 😊 i laku noc, na spavanje
Nemas pojma koliko je vazno leci do 11 u krevet kada si u situaciji u kakvoj jesi

Ja zapravo vec spavam:)
xxxana

Post by xxxana »

Nesa_neske_01 wrote: Thu Jan 23, 2020 11:34 pm
xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 11:30 pm

Vidis li sta ti se pise, ako si zbunjena telefon u ruke termin zakazan kod lekara. Tacno datum i vreme. Prepolovi bup onda ces tek da odes u k*rac, eto kada tako moram da ti kazem.
I za to cu cekati, svejedno i ako krenem i prepisu mi ad, tu jos 3 nedwlje gubim dok ne pokazu dejstvo, pa ono..
Pravila sam pauzu od bupa, pa razmisljam da mozda i ne bude tako strasno
Post Reply