O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 9:57 pm
xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 9:19 pm
licaninsasela wrote: Thu Jan 23, 2020 8:21 pm

Jebo te vise taj kec. Minimum 20 dana si na njemu. Pa koliko sevec"stabiliras" ? Dajte nemojte kenjati. Mogla se vec fizicki skiniti i biti u potpuno istom stanju ka i sada. Mozda i boljem. Jebote uzdizete taj sub u nebesa. Uopce vise kod ksane nije problem taj sub nego njena glave i to lijena koja nece da se pokrene. Jebote imam dojam da uziva biti depresivna cisto da je ljudi tetose i maze. Polako ali sigurno mi to lagano vec pocinje ici na kurac. Ono ajde sreco, ajde ksana, ajde ksanice, trgni se, biti ce sve ok, biti ce dobro. Ma nece ksana, ovako kako ti ides i zamisljas zivot, evo tebe sreco opet i to vrlo brzo na dopu. Jebiga izgleda da nisi sretnica i predodredena da zivot zivis bez dopa i terapije. Jebiga e to je stvarnost ako tako nastavis.
Ni u depresiji ne mogu da uzivam, kad me tako docekas rafalima!
Bem ti zivot!
Dobar je Lika, ali svi znamo da nekad preteruje, i da ne prima baš ono što mu odgovaramo postovima, nekad bude kao da pišeš drvetu. :D A nije ni kompetentan za bup, pa mu se prašta to što piše.
Čim popusti depresija, tad ćeš već biti spremna za smanjivanje. Nadam se što pre.
Sad sa majkom lagano obnavljaj bliskost, i sa njom budi iskrena i što otvorenija, to ti je trenutno najbitnije.
Biće nešto od moje omiljene forumašice, siguran sam! ;)
Stopocu, depra ne popusta sama od sebe
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 10:08 pm
StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 9:57 pm
xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 9:19 pm
Ni u depresiji ne mogu da uzivam, kad me tako docekas rafalima!
Bem ti zivot!
Dobar je Lika, ali svi znamo da nekad preteruje, i da ne prima baš ono što mu odgovaramo postovima, nekad bude kao da pišeš drvetu. :D A nije ni kompetentan za bup, pa mu se prašta to što piše.
Čim popusti depresija, tad ćeš već biti spremna za smanjivanje. Nadam se što pre.
Sad sa majkom lagano obnavljaj bliskost, i sa njom budi iskrena i što otvorenija, to ti je trenutno najbitnije.
Biće nešto od moje omiljene forumašice, siguran sam! ;)
Stopocu, depra ne popusta sama od sebe
Kod nje je depra najviše povezana sa neravnotežom u hemiji u mozgu. Alo ljudi, pa da li ste je ispratili? Imala je žestoko brljanje koje je trajalo 2 meseca. Ne govorim joj ja da je super, i da je tapšem po ramenu, naravno da treba da se aktivira i svašta još da radi. Za depru da popusti, biće joj dovoljno još koji dan da joj legne taj kec, i da nastavi to što je počela sa majkom. Rekla je da će brzo zvati da zakaže termin kod psihoterapeuta. Nemojte je baš tako stiskati! Treba je podstaći, ali nemojte preterivati!
Ja dobro znam kako joj je, i ne treba nigde srljati u njenom stanju.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

Pa niko ne kaze da nije brljala, ali da treba da radi na tome da se stabilizuje, a ne moze se stanje samo od sebe stabilizovati ili resiti.
Ni doktora, ni terapije, ni sama nesto da se pokrene trgne
U tome je problem.
Zasto se toliko vremena kupuje? Samo od sebe se nista srediti nece, sve zavisi od nas
xxxana

Post by xxxana »

Pa nemam neki plqn, iskrena da budem..
Sutra cu pozvati za termin, a ni to nece doci bez minimum 15-20 dana cekanja, ali minimum i sta predlazete, da se batalim bupa u medjuvremenu?
Mogla bih da probam,razmisljala sam i o tome, obzirom da sam neku pauzu napravila, pa mozda i ne bude strasno..
Uzela sam 6 meseci na poslu, ostalo mi je oko 4
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 10:18 pm
Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 10:08 pm Stopocu, depra ne popusta sama od sebe
Kod nje je depra najviše povezana sa neravnotežom u hemiji u mozgu. Alo ljudi, pa da li ste je ispratili? Imala je žestoko brljanje koje je trajalo 2 meseca. Ne govorim joj ja da je super, i da je tapšem po ramenu, naravno da treba da se aktivira i svašta još da radi. Za depru da popusti, biće joj dovoljno još koji dan da joj legne taj kec, i da nastavi to što je počela sa majkom. Rekla je da će brzo zvati da zakaže termin kod psihoterapeuta. Nemojte je baš tako stiskati! Treba je podstaći, ali nemojte preterivati!
Stop izgleda zna bolje od vas u kakvom je xxxana stanju. Elica AD. Zajedno sa bupom ne ispod 1 mg. Proba neko vreme, mozda krene na bolje. Lekar sto pre radi sebe i leka. Ako bude cekanja i balavljenja, ko zna u kom pravcu moze da ode. Stope nece depresija izazvana hemijskim disbalansom da pusti sama od sebe. Obicno je jaca depresija u pitanju, koja se leci lekovima kao sto je AD. Ljudi lece depresiju po par godina pod lekovima, nikad drogu nisu uzeli u zivotu. Zamisli tek sa drogom, sta se tu sve desi u mozgu... Otkud znas da nije sklona depresiji nevazano za drogu. Ona se trenutno muci. Ukoliko krene bilo ko od vas da je forsira, moze da pukne. Budite svesni da za tako nesto vi preuzimate odgovornost na sebe!
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Thu Jan 23, 2020 10:46 pm Pa nemam neki plqn, iskrena da budem..
Sutra cu pozvati za termin, a ni to nece doci bez minimum 15-20 dana cekanja, ali minimum i sta predlazete, da se batalim bupa u medjuvremenu?
Mogla bih da probam,razmisljala sam i o tome, obzirom da sam neku pauzu napravila, pa mozda i ne bude strasno..
Uzela sam 6 meseci na poslu, ostalo mi je oko 4
Sutra ga spusti eto na 0.9 bar. Ne zato sto je to 0.9 mg nego zato sto ces dobiti onaj osecaj da si napokon pocela nesto vezano za skidanje. Pa nazovi da napravis termin. I tada ces se bolje osecati.
Pa za 5 dana spusti na 0.8 mg
Pa dok dodje termin ti ces mozda biti na 0.6 mg.
Ne bitno na koliko mg, bitno je da radis na skidanju.
Sa doktorom vidi ako ti treba terapija uz to, nesto da ti pripomogne sa spavanjem i ako treba i neki antidepresiv da lakse sve to izguras jer si iovako smorena.
Nemoj imati strah od tableta, jer ja se ni na jedne od tih nisam navukla. Pijes dok treba, prvog dok se resis bupa, pa posle malo da ti da boost za prvo vreme.
Veruj mi da ce ti biti lakse tako
Sutra telefon u ruke i zovi
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 10:27 pm Pa niko ne kaze da nije brljala, ali da treba da radi na tome da se stabilizuje, a ne moze se stanje samo od sebe stabilizovati ili resiti.
U tome je problem.
Zasto se toliko vremena kupuje? Samo od sebe se nista srediti nece, sve zavisi od nas
"Zezajte" se sa pozurivanjem(Zasto se toliko vremena kupuje?), popadacete kao macici u vodu.
Frajla

Post by Frajla »

Nesa_neske_01 wrote: Thu Jan 23, 2020 11:00 pm
Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 10:27 pm Pa niko ne kaze da nije brljala, ali da treba da radi na tome da se stabilizuje, a ne moze se stanje samo od sebe stabilizovati ili resiti.
U tome je problem.
"Zezajte" se sa pozurivanjem(Zasto se toliko vremena kupuje?), popadacete kao macici u vodu.
R u talking to me?
StopBup

Post by StopBup »

Nesa_neske_01 wrote: Thu Jan 23, 2020 10:53 pm
StopBup wrote: Thu Jan 23, 2020 10:18 pm
Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 10:08 pm Stopocu, depra ne popusta sama od sebe
Stop izgleda zna bolje od vas u kakvom je xxxana stanju. Elica AD. Zajedno sa bupom ne ispod 1 mg. Proba neko vreme, mozda krene na bolje. Lekar sto pre radi sebe i leka. Ako bude cekanja i balavljenja, ko zna u kom pravcu moze da ode. Stope nece depresija izazvana hemijskim disbalansom da pusti sama od sebe. Obicno je jaca depresija u pitanju, koja se leci lekovima kao sto je AD. Ljudi lece depresiju po par godina pod lekovima, nikad drogu nisu uzeli u zivotu. Zamisli tek sa drogom, sta se tu sve desi u mozgu... Otkud znas da nije sklona depresiji nevazano za drogu. Ona se trenutno muci. Ukoliko krene bilo ko od vas da je forsira, moze da pukne. Budite svesni da za tako nesto vi preuzimate odgovornost na sebe!
I rekao sam da je ne forsiraju.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Frajla wrote: Thu Jan 23, 2020 11:01 pm
Nesa_neske_01 wrote: Thu Jan 23, 2020 11:00 pm
U tome je problem.
R u talking to me?
No, I'm not. I wrote to Stop and some people who push xxxana in the hole. Sorry your majesty for the misunderstanding.
Post Reply